BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 7 miesiąc temu #738282 przez Alivva
O nasze mamuśki się odzywają :)
Fajnie kobietki,że chociaż na chwilkę zaglądacie :)
Aga Serek za to karniaka dostanie :)
Iwonka,naprawdę nie pisz tak,że byś chciała żeby mały miał juz miesiąc bo z doświadczenia wiem,że ten czas tak cholernie szybko płynie,zwłaszcza ten pierwszy roczek.... aż żal naprawdę,że nie można go trochę zwolnić....
Z cyckami to tez słyszałam,że najskuteczniejsza metoda to te liściory kapusty. A i warto pamiętać,że mimo wszystko:im więcej odciągasz tym więcej będzie tego pokarmu nachodziło...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #738285 przez nike84
Monia akina nawet nie strasz z ta pogodą :) Ja mam nadzieję, że bedzie tak jak rok temu i pazdziernik też bedzie ciepły i słoneczny. Byle by tylko nie padało :dry:

Mnie się juz tak czas dłuży, i chyba też bym chciała żeby było po i zeby Kacperek był ze mną. Jeszcze teraz mąż zaczyna rozważać imię Dominik (imię które ja chciałam od początku ;) )bo stwierdził, że strasznie dużo tych Kacperków :)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #738287 przez donata
iwonta_kg napisał:

Jezu jak mnie cycki bolą! Mam nawal pokarmu. Nie nadążam sie "doic" do laktatora tak ni sie szybko zbiera. Jakies sposoby na bolace piersi? Karmie małego przez nakladki ale nie umie ich dobrze zlapac. Chcialabym żeby Kacperek mial juz miesiac...

Ja ściągam pokarm laktatorem elektrycznym tak średnio co 2,5-3 godziny i na razie nie mam nawału. Karmię małego nadal z butelki. Czasami daje mu cycka, ale raczej tak dla zabawy, bo się denerwuje i nie może złapać. Z nakładkami też próbowałam, ale nie wyszło. Szymek zjada co 2,5-3 godziny ok. 50 ml mleka odciągniętego :cheer: :cheer: :cheer: Pediatra mówiła, żeby mu dawać ok. 40 ml, bo to wcześniak, ale jak on głodny ciągle i płacze :( Ogólnie był grzeczny i wstawał co 3 godziny, dostawał z butelki 50 ml i dalej spać. A od wczorajszej nocy płacze co pół godziny chyba i ciągle głodny, aż rączki wkłada. Wyparzyłam smoczek i mu dzisiaj dałam, ale jak ma go w buzi to spokój, a jak wyleci, to płacz. Więc to chyba nie jest dobry pomysł. A Wasze dzieci ile jedzą i czy dużo płaczą? Mojemu aż oczka ropieją i zasychają takimi łzami płacze. Jeszcze mama przyjechała i ciągle lata do niego i go nosi, a on coraz bardziej płaczliwy :/

Madzia, piękny synek! Gratuluję! A szłyśmy z wagą maluchów podobnie... Tak się bałam, że bęzie ważył 4kg, a waży niecałe 2,5 kg :/ Napisz jak się czujesz koniecznie.

Akina, pięknie wszystko przystrajasz dla malutkiej! :)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #738290 przez ninka333
witam
dziękujemy bardzo za gratulacje :)
przepraszam, że nie jestem aktywna jednak nie jestem w stanie ogarnąc sytuacji :ohmy: trochę mnie to przerosło bo mam trudne chwile z moim 2 latkiem :ohmy:

przedstawiam wam Alę i obiecuję odezwac się jak tylko się ogarnę :unsure: :unsure: :unsure:

córeczka ALICJA
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #738351 przez asiek89
Ninka, Alusia jest prześliczna :)

Ojej, a trudne chwile wiążą się z pojawieniem siostrzyczki?
Trzymajcie się dzielnie, oby się ułożyło i czekamy aż będziesz miała czas żeby coś więcej napisać. :kiss:

Asia&Patryś

11 lata 7 miesiąc temu #738354 przez Alivva
Jakie śliczne ma te patrzałki :)
mamuśki dziś jakby się zmówiły na forum :)
Dobrze,bardzo dobrze :) PIszcie,pokazujcie maluszki,meldujcie nam tu się :)

A ja....siedzę przed tv a na środku pokoju stoi wóz dla mojej małej i tak się na niego gapię i gapię....i gapię. I się nie mogę doczekać tej mojej perełki w środku i naszych wspólnych spacerków :)
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #738356 przez iwonta_kg
donata napisał:

iwonta_kg napisał:

Jezu jak mnie cycki bolą! Mam nawal pokarmu. Nie nadążam sie "doic" do laktatora tak ni sie szybko zbiera. Jakies sposoby na bolace piersi? Karmie małego przez nakladki ale nie umie ich dobrze zlapac. Chcialabym żeby Kacperek mial juz miesiac...

Ja ściągam pokarm laktatorem elektrycznym tak średnio co 2,5-3 godziny i na razie nie mam nawału. Karmię małego nadal z butelki. Czasami daje mu cycka, ale raczej tak dla zabawy, bo się denerwuje i nie może złapać. Z nakładkami też próbowałam, ale nie wyszło. Szymek zjada co 2,5-3 godziny ok. 50 ml mleka odciągniętego :cheer: :cheer: :cheer: Pediatra mówiła, żeby mu dawać ok. 40 ml, bo to wcześniak, ale jak on głodny ciągle i płacze :( Ogólnie był grzeczny i wstawał co 3 godziny, dostawał z butelki 50 ml i dalej spać. A od wczorajszej nocy płacze co pół godziny chyba i ciągle głodny, aż rączki wkłada. Wyparzyłam smoczek i mu dzisiaj dałam, ale jak ma go w buzi to spokój, a jak wyleci, to płacz. Więc to chyba nie jest dobry pomysł. A Wasze dzieci ile jedzą i czy dużo płaczą? Mojemu aż oczka ropieją i zasychają takimi łzami płacze. Jeszcze mama przyjechała i ciągle lata do niego i go nosi, a on coraz bardziej płaczliwy

Ja sciagam dwa-trzy razy dziennie. Maly jest ostatnio jakis niespokojny. Nie wiem sama co moge jesc a co nie. Ciezko go uspic. caly czas jest głodny i pcha rącZki do buzi. Brak mi sil :(

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 7 miesiąc temu #738358 przez akina_zet
Ninka piękna Ala :)

A mnie mąż zrobił niespodziankę i przyjechał z łóżeczkiem :) Trochę poprzestawialiśmy i na tą chwilę wygląda to tak :lol: Jutro powinna być szafa :lol:

Monika Z.

Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #738360 przez donata
iwonta_kg napisał:

donata napisał:

iwonta_kg napisał:

Ja ściągam pokarm laktatorem elektrycznym tak średnio co 2,5-3 godziny i na razie nie mam nawału. Karmię małego nadal z butelki. Czasami daje mu cycka, ale raczej tak dla zabawy, bo się denerwuje i nie może złapać. Z nakładkami też próbowałam, ale nie wyszło. Szymek zjada co 2,5-3 godziny ok. 50 ml mleka odciągniętego :cheer: :cheer: :cheer: Pediatra mówiła, żeby mu dawać ok. 40 ml, bo to wcześniak, ale jak on głodny ciągle i płacze :( Ogólnie był grzeczny i wstawał co 3 godziny, dostawał z butelki 50 ml i dalej spać. A od wczorajszej nocy płacze co pół godziny chyba i ciągle głodny, aż rączki wkłada. Wyparzyłam smoczek i mu dzisiaj dałam, ale jak ma go w buzi to spokój, a jak wyleci, to płacz. Więc to chyba nie jest dobry pomysł. A Wasze dzieci ile jedzą i czy dużo płaczą? Mojemu aż oczka ropieją i zasychają takimi łzami płacze. Jeszcze mama przyjechała i ciągle lata do niego i go nosi, a on coraz bardziej płaczliwy

Ja sciagam dwa-trzy razy dziennie. Maly jest ostatnio jakis niespokojny. Nie wiem sama co moge jesc a co nie. Ciezko go uspic. caly czas jest głodny i pcha rącZki do buzi. Brak mi sil :(

Mam tak samo... Ale teraz dałam mu aż 60 ml mleka i jakoś śpi z godzinę spokojnie. Ale Ty karmisz piersią czy jak? I ile mu dajesz ml jeść? Bo ja to ściągam aż 8-9 razy dziennie do butelki i mu daję. Może dlatego nie mam jeszcze tego nawału. Ja też mam problem z tym, co jeść, a co nie. Tego nie wolno, tego nie wolno. A jak mały płacze, to mam wyrzuty, że zjadłam coś, czego nie powinnam. Szymek tyle je, a ciągle mu mało i chce jeść i też tak właśnie rączki wkłada do buzi. A mój palec z chęcią by połknął :cheer:

Akina, pięknie :cheer: Bardzo stonowanie i w ogóle. Też bym taki pokoik chciała dla swojej córeczki, którą mam nadzieję mieć kiedyś :D

11 lata 7 miesiąc temu #738365 przez Alivva
Moniaaaaaaaaaaaa pokoik jak z katalogu :)
Ależ mi się podoba mmmmmmmmmmm cuuuuuuudooooooooooownyyyyyyyyyy

11 lata 7 miesiąc temu #738367 przez iwonta_kg
Donata nie karmie.piersia bo on nie umie ssac. Przyzwyczail sie do butli. Przez nakladki.cos tam ciumka ale mleko nie leci. Do.laktatora jak z sikawki a jak.maly ciagnie to.nagle.noe ma. Albo on zle ssie. Sama juz noe wiem... JE przeważnie 60 ml. Troche mojego i troche sztucznego. Rece tez je caly czas.

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 7 miesiąc temu #738371 przez akina_zet
Ivka,Donatka dziękuję :) Czyli Gusia powinna być zadowolna :D? Siedzę na tym fotelu i wzdycham,jeszcze troszkę :)

Monika Z.

11 lata 7 miesiąc temu #738373 przez asiek89
Monia, wow! :) :)
Przepiękny kącik! I te pastelowe kolory! Śliczne :)
Gdybym miała siedzieć w takim pokoiku i czekać na maleństwo to bym chyba wyła z rozpaczy, że jeszcze tej kruszynki nie ma... ;)
Igunia będzie zachwycona jak nic :)

Asia&Patryś

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #738376 przez MyMelange
Ninka, cora przepiekna :)
Monia, krolestwo Igunii jak z bajki :)

Iwonka, ja w razie czego kupilam smoczek do butli Medela Calma, ktory przypomina cyca i nie pozwala na zbyt łatwe wypływanie mleka. Może kup taki i spróbuj powoli wdrazac go Kacperkowi. A sciagaj mleko do uczucia ulgi, bo inaczej pobudzasz laktacje. Tego nas uczyla doradczyni laktacyjna. Moze pomoze.... Trzymam kciuki!

My jutro zaczynamy 38tc!

Iva, Asia jak emocje przed TYM dniem?

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 7 miesiąc temu #738377 przez agamo
Ninka Alusia słodka! I nie przejmuj sie słaba aktywnością na forum teraz! Najważniejsze jesteście wy i wiadomo w domu tez jest trochę do ogarniecia zanim wszystko sie u unormuje!

Madzik Antos śliczny! Wogole wyglada na fotce jak juz większy bobas i jaki zadumany! Az zazdroszczę! :D No i ty tez jak sie ogarniesz to nam tu pisz relacje!

Iva książki do języków odkąd pamietam były drogie! Ale ze ćwiczenia od książki droższe to juz wogole jakaś paranoja! Ale to chyba dlatego ze książki czasem młodzi odkupuja od starszych a ćwiczenia trzeba kupić nowe to zdzieraja kasę! Moja mama mówi ze bratu w tamtym roku do gimnazjum kupowała książki i wydała grubo ponad 400zl a w tym roku w technikum niewiele ponad 200 To dopiero głupie. A wózek wcale ci sie nie dziwie ze doczekac sie nie możesz Ja swój mam schowany w schowku bo bym chyba spać po nocach nie mogła Juz wystarczy jak patrzę na to łóżeczko i kącik małego i czekam az sie zapełni krzykiem płaczem i usmieszkami mojego skarba! Zreszta jak widać nie ja jedna każda z nas tak pewnie juz ma!

Nike my tez z mężem pare razy rozważalismy inne imiona bo Kacperek bardzo nam sie obojgu podoba i nie jest ono az tak popularne u nas na wsi w pl ale wyszło ze w reszcie pl jest bardzooo popularne i to nas trochę zniechęciło! Nigdy nie chciałam zeby moje dziecko miało pospolite imię jak ja! W liceum miałam 5 imienniczek w klasie Porażka! No ale juz tak bardzo sie przyzwyczailiśmy i rodzice tez ze teraz jakoś cieżko mi sie przestawić na inne imie! Wiec póki co zostaje Kacperek! Zastanawiam sie nad drugim czy dawać czy nie! Bo chcieliśmy dać ku pamięci mojego taty No ale ostatnio stwierdziłam ze dwa imiona to tez kłopot Oboje z mężem mamy dwa i sama juz nie wiem!

Akina Monia pokoik śliczny az zazdroszczę ze nie mamy małemu gdzie zagospodarować pokoiku Moze za pare lat jak sie dorobimy swojego domku to i kiedyś taki ładny pokoik stanie! No i język jest i nawet krecika zauważyłam I kawiatunio dla córeczki Oj uważaj zeby Gusia sie nie pokusila zaraz na wyjście!

Karolcia jak tam Mery odzywala sie cos? Moze tez juz rozpakowala! Cos sie u nas zastój wrześniowy zrobił! :p

Pyzaura Ania super wiadomosci a USG sie nie przejmuj! Popatrz na mnie! :D

I ktoś pytał o ruchy malenstwa! Moj był taki grzeczny Delikatny ruszal sie ale tak spokojnie a od miesiąca to takie wariacje akrobacje Istne szaleństwo a czytałam ze dziecko na koniec sie uspakaja bo mało miejsca ma U mnie cos na odrwot A jak położna sie zapytała dzisiaj gdzie czuje ruchy i jej odpowiedziałem ze dosłownie wszędzie to sie zaczęła śmiać A u mnie mały jak zacznie wariacje to daje po całości Ciekawa jestem jak to będzie po porodzie czy tez taki wiercipieta!

Dobra dziewuchy wiem ze wszystkim nie odpisalam i przepraszam ale czas na mnie do wyrka! Dobrej nocki!

Aga

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka