BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 7 miesiąc temu #737836 przez Monika23083
Hej,

izula na pewno z jaderkami będzie wszystko w porządku, fajnie że u Was ok:) no i pogodę na spacerki będziecie mieć piękną:)

akina ja już bardzo rzadko czuję Jasia, czasem tylko jak się przeciągnie to aż boli, ale ja już tak mam od miesiąca jakoś. To dzieck ow ogóle jakieś spokojne, nawet filmików z fali brzucha nie mam, bo nic takigo nie miało miejsca :(

pyzaura powodzenia na wizycie:)

karolcia to już możesz rodzić w terminie, skroo 2 tyg przed i 2 po to jest ok:) a u Was też tak lekarze mówią, że termin to ten cały miesiąc około tej daty?

ja jakby co to wezwę taksówkę, ale do szpitala mam jakieś 8 minut tylko...po pogotowie zadzwonie jak bede sama i bedzie mi slabo, albo cos takiego. Przynajmniej taki mma plan, ale jak to wyjdzie to nie wiem.

Spanie mam z głowy bo macica sobie ćwiczy i ćwiczy, głownie w nocy...

a teraz pranie krzeseł sobie wymyśliłam, ten dom nigdy nie był taki czysty :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #737855 przez paulinka.k22
Hej dziewuszki!

Akina-Monia piękny fotel kupiliście, taki w stylu angielskim,a przynajmniej mi się ta kratka tak kojarzy :) na pewno jest wygodny :)

Monika23083 moja macica też lubi sobie ćwiczyć wieczorami i w nocy, w niedzielę jak mnie dorwało, to myślałam , że juz rodzę!

Iwonka i Iza super, że dogadujecie się z maluszkami coraz lepiej! A kiedy my pozostałe mamuśki będziemy tulić w końcu te nasze szkraby... :unsure:

Pyzaura powodzenia dziś u gina :laugh:

Wiecie dziś rano myślałam, ze już mi wody odchodzą, bo wieczorem włozyłam sobie tabletkę do pochwy, bo gin kazał, bo niby mam małą infekcję. I rano ta rozpuszczona tabletka zaczęła mi wylatywać po nogach. Teraz mi nic nie leci dlatego tak myslę, że to od tabletki :) zobaczymy co będzie dalej :) a i martwi mnie to moje ciśnienie, ciągle mam tak pod granicę ;) gin mi mówił,że jeśli to rozkurczowe jest powyżej 90 to w tedy to jest niepokojące! No nic, ,mam sie poobserwować kilka dni...
A co do ruchów, to tez jest różnie. Czasami czuję nóżki przez cały dzień pod żebrami, bo sobie probuje gdzieś tam wciskać, a czasami tylko kilka razy...

Miłego dnia życzę!

11 lata 7 miesiąc temu #737886 przez pyzaura
No juz po wizycie. Wyniki podobno rewelacyjne także żelaza juz nie mam brac.
Gbs pobrne ale musze zawieść do laboratorium.
Wizyte o ile nie urodze szybciej mam 25 i od przyszlego tyg raz w tyg Ktg ;-)
Usg nie robil takze nie wiem ile wazy:-(:-(:-( sprawdzal tylko serduszko i mowil ze wszystko ok.
Polozna mam wybrana takze jestem zadowolona.
Monia sliczne to do spania daj namiary skad zamawialas;-);-)

Ania

11 lata 7 miesiąc temu #737890 przez nike84
Monia akina jaki śliczny śpiworek :cheer: A były takie dla chłopca? Możesz dać namiar?
Ja jak coś to pakuję dupę do taksówki i nie interesuje mnie to. Teraz jest taka konkurencja wśród taksówek, że łaski mi nie robią. A z tą folią malarską to też dobry pomysł :laugh: Akurat mi trochę zostało po remoncie pokoju Kacperka ;)

Iwonka super że u was tez wszystko dobrze i że mały Kacperek jest grzeczniutki. Ja to aż boję się myśleć o tych wnioskach o macierzyński, bo to juz w ogóle czarna magia dla mnie :dry:

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #737899 przez kalina
ja tam planuje taksi wzywac. tylko sie zastanawiam czy przy wezwaniu nie zaznaczyc ze rodze. ale to zalezec pewnie bedzie od samopoczucia.. a czemu mam mu napaskudzic.. moge zalozyc podpaske wielka w razie czego i juz:-)
karetke to sie boje ze mnie wywioza nie tam gdzie chce.. chyba ze sie pozno zorientuje i juz glowke bede widziec miedzy nogami :-P

ruchy tez jednego dnia czuje jak u ivy a drugiego kopnie tylko pare razy w zebra. dzis jej sie nie chce dzialac za duzo to niech odpoczywa:-)

izulka a to fajnie juz masz ze spodniami:-) tylko nie chudnij wiecej.. fajnie ze mozecie sobie wiecej spacerowac bo to przyjemnisc tez i dla ciebie:-) hm.. mycie w mace? a pozniej plukasz czy tylko wycierasz? bo sie zastanawiam ile tej maki.. mu sie kojarzy placuszek w ksztalcie dziecka:-P

iwonka i ty spacerki zacznoesz. byle tylko pogoda dopisala. trza korzystac poki jest ladnie:-)

akina nie wiem jeszcze na jaki rodzaj ruchu zgodzi sie maz ale jak sie wyspi to nie dam mu czasu do zastanowienia i zaczniemy negocjacje:-P

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 7 miesiąc temu #737900 przez aska06091
Dzień dobry! Miałam dziś kolejną ciężką noc, nie dość, że brzuch mnie bolał to miałam koszmary :(

Jak chodziłam na kurs prawo jazdy to mieliśmy zajęcia z ratownikiem medycznym i mieliśmy podać powody dla których wezwiemy pogotowie. Ja wymieniłam poród, a ten ratownik stwierdził, że do porodu pogotowie nie pojedzie, bo wg niego u pierworodki poród trwa na tyle długo, że zdąży sobie transport załatwić :dry: a jak powiedziałam, że mogą nastąpić komplikacje to mnie wyśmiał :angry: a w mojej okolicy był przypadek, że dziewczyna wzywała karetkę do porodu , bo nie miała jak dojechać do szpitala, ale jej odmówili, mimo że odeszły jej wody i były zielone :unsure: jak mój mąż będzie w pracy to zostaje mi tata albo będę dzwonić do znajomych, może ktoś się odważy wieźć rodzącą :P

Monika moja macica też intensywnie ćwiczy w nocy, w dzień jest ok. No cóż trzeba to wytrzymać, bo to oznaka zbliżającego się spotkania z naszymi skarbami :blush:

11 lata 7 miesiąc temu #737933 przez Nubi
SieMamko!
Dobrze was "sluszec Iwonka i Izula, Iwonka Tobie zycze pieknej pogody w weekend, zeby spacerek doszedl do skutku :) a Izuli jajeczka w woreczku :blink:
Codziennie nie tylko jak tu zagladam ale jak i bezczynnie leze i wycieram nos mysle o mamusiach z malenstwami, jak dajecie rade? o tych wszystkich emocjach jakie w was nagromadzone... Heheh wzruszam sie i boje boprobuje sobie wyobrazic siebie w tych wszytskich czynnosciach matczynych dnia powszedniego. Poniewaz jeszcze nie dziele Waszego losu nie zawsze wiem jak skomentowac wasze obawy czy ogolnie wpisy, ciesze sie z wami i martwie z Wami. :blush:

Co do ruchow mam podobnie jak Ty Kalina czasem sie obroci czy wypnie tylek a czasem robi mi z brzucha sodome i gomorje ten maly łobuz :D
W nocy bym sie wysypiala ale walcze z tymi zatokami, mam takie zakwasy na bruchu od siakania, zastanawiam sie czy jak tak pre i zaciskam miesnie czy zgniatam Zo, czy moge jej zrobic krzywde w ten sposob. W czwartek, o to jutro, ide na ktg wiec moze cos mi poradza...

Na porodowke wybieram sie taxowka chyba ze bedzie P albo moj szofer pod telefonem. Na karetke sie nie zdecyduje bo tez bym miala obawy gdzie mnie nia wywioza.

Akina komoda podobna do tej na ktora sie czaje a fotelik idealnie dobrany do lampy ;) aj lowyt :)

Aniu super ze wyniki dobre i wizyta pomyslna, no i teraz ktg Cie czeka ;)

Marta juz po delicjach? Jak przeczytalam o nich to zerwalam sie i zaliczylam wizyte w sklepie, tylko skonczylo sie na orzechowych chrupkach :D
Ale jazda kichnelam 7razy pod rzad... :laugh:

Do pozniej mamusie

Jestem mamAsią

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #737934 przez akina_zet
Cholerka, to zostaje mi jednak taksówka, bo w pobliżu nikogo z samochodem nie mam :huh:

Pyzaurka ważne,że wyniki ok, a na usg zawsze możesz sobie jeszcze pójść gdzieś do innego lekarza odpłatnie ;)

Kalinka działaj, działaj :D Mnie tam bez działania męczą bóle, trochę okrzątnęłam mieszkanie, ruszyłam się ze śmieciami...... i znów mnie ćmi :huh:

Asia koszmary u mnie są na porządku dziennym ;)

Nubi kichanie 7x pod rząd? Uwielbiam!

Już Wam daję linka do śpiworków, wzorów jest duuuużo ;)

allegro.pl/spiworek-do-lozeczka-wozka-an...alt-i3509511679.html

P.S. Czy wy też macie
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
???

Monika Z.

11 lata 7 miesiąc temu #737951 przez pyzaura
Monia ja juz dam sobie spokoj tyle juz wydalam na lekarza badania jeszcze gbs 40zl musze zawiesc dzis skoro mowi ze nie ma potrzeby usg bo wszystko jest ok to ja mu wierze mam nadzieje ze wytrzymamy do nastepnej wizyty 25 :)
co do taxi ja mam przygotowane juz w domku 20 zl wrazie jakbym byla sama w domku i akurat nie mialby mnie kto zawiesc do szpitala :) roznie bywa:D
a powiedz co bedziesz uzywala do wozeczka??

Ania

11 lata 7 miesiąc temu #737953 przez Nubi
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

I tak 7 razy a pozniej jeszcze 4, wykichalam termin :D
A ak w ogole zaczelo mi w koncu sie rozpuszczac to swinstwo i splywac i chyba o dzieki zwiekszonej dawce pylku pszczelego... :lol:

Jestem mamAsią

11 lata 7 miesiąc temu #737954 przez nike84
nubi Delicje już zaliczone - kilka sztuk na jutro zostawiłam (mam nadzieję, że dotrwają do jutra :silly: ), a teraz przyszła kolej na danio waniliowe. Rany boskie me dziecię będzie uzależnione od cukru od samego urodzenia :huh:

pyzaura dobrze, że wyniki są w porządku. A usg jak byś bardzo chciała, to tak jak akina pisze, możesz u innego lekarza odpłatnie zrobić. Ale skoro wszystko jest dobrze to moze juz poczekasz, lada moment malutka będzie z Tobą ;)

akina super te śpiworki. Nie wiem na który sie zdecydować :unsure: A co do wydzieliny to też takową posiadam, także bez wkładek nigdzie sie nie ruszam.

11 lata 7 miesiąc temu #737964 przez akina_zet
Martuś dla chłopca podoba mi się wzór 317-kremowe zoo :)

Nubi u Ciebie gęste u mnie lejące :huh:

Pyzaurka co do wózka, mam pościel, ale póki co zastanawiam się czy ciepło jej nie ubierać i później kocykiem okryć, na spód kupiłam zwykłą, białą flanelową pieluszkę, jako prześcieradełko :)

Monika Z.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #737965 przez Alivva
Kurcze,net mi nie dziala w laptopie wiec pozostaje ten w fonie,wiec pewnie nie ogarne wszystkiego co napisalyscie :-)
Temat glowny widze podroz do szpitala :-) Ja mam tate pietro nizej ale jakby czasem walnal piwko albo cus,a lubi.... to bede dzwonic do bratowej,bo mieszkaja 5minut ode mnie i juz mowila ze mam dzwonic o kazdej porze. W razie czego mam jeszcze qmpla taksiarza :-) ale raczej nie bede musiala go fatygowac.
Monia,spiworek fajny,ja myslalam o poscieli z tym wzorem ale mam juz 3komplety i czwarty wiem,ze kuzynka juz na prezent kupila wiec wystarczy. A fotel kupowalas w Ikea? Bo dzis dostalam nowy katalog i widzialam w nim taki sam ;-)

Ciekawe jak Agula...czy masaz ruszy i zacheci Kacperka.
No jakos przezyje ze nie yrodziny razem heh
Po tabelce widze,ze ja mam miec ciecie w dniu terminu Dagi ale Dagunia pewnie urodzi Nefi wczesniej. Niech sie dzieci rodza kiedy chca byle zdrowe :-)
Wczoraj w sklepie znajoma mojej mamy mi gratulowala ciazy, Filipa wytarmosila jak pieciolatka i pyta sie go co mama mu urodzi. On mowi-siostre a ona. Uuuu pewnie wolalbys "wybrac" brata co?? A te moje dziecki do niej... wie pani,WYBRAC to sobie mizna rase psa jak sie kupuje. Myslalam ze pekne :D

Tez mam jakas taka wydzieline ale tez mi doktorek mowil,ze to norma. Nawet w wynukach moczu mam zaznaczone,ze obfity sluz ale skoro ok,to czesciej zmieniam wkladki i sie nie stresuje.
Malude w wozeczku tez mam zamiar poki co cieplej ubierac i przykrywac kocykiem a zima to sie zobaczy :-)

11 lata 7 miesiąc temu #737969 przez akina_zet
Hahahha, Iva rozbawiłaś mnie tym śwoim Filem, dobrze gada chłopak ;)

Tak, fotel z ikei :)

Monika Z.

11 lata 7 miesiąc temu #737988 przez karolcia1919
Moge rodzic po 11stym...wtedy niech sie dzieje wola Boza.u nas 2tyg przed i 2tyg po dla lekarzy nie ma znaczenia.
Jutro ide na krew i mocz.w poniedzialek wizyta okaze sie co sie tam dzieje ;)

Mamuski nie ktore widze sie odezwaly ;) fajnie ze pamietacie o tych nie rozpakowanych ;)

Iva ten Twoj syn jest taki agencik widze ;) ale ma to po Tobie;)

Co do pogotowia u nas przyjezdzaja...choc moze jakis opor moze stawiaja.ale jak sie powie ze jest sie sama w domu itp itd to nie maja wyjscia.

Mery sie nie odzywala ani nie pisala....ciekawe co u niej.

Dziewczyny czy wy tez macie problemy z obiadami ???bo ja juz nie wiem co na nie wymyslac;/////

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka