- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- Monika23083
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
izula na pewno z jaderkami będzie wszystko w porządku, fajnie że u Was ok:) no i pogodę na spacerki będziecie mieć piękną

akina ja już bardzo rzadko czuję Jasia, czasem tylko jak się przeciągnie to aż boli, ale ja już tak mam od miesiąca jakoś. To dzieck ow ogóle jakieś spokojne, nawet filmików z fali brzucha nie mam, bo nic takigo nie miało miejsca

pyzaura powodzenia na wizycie:)
karolcia to już możesz rodzić w terminie, skroo 2 tyg przed i 2 po to jest ok:) a u Was też tak lekarze mówią, że termin to ten cały miesiąc około tej daty?
ja jakby co to wezwę taksówkę, ale do szpitala mam jakieś 8 minut tylko...po pogotowie zadzwonie jak bede sama i bedzie mi slabo, albo cos takiego. Przynajmniej taki mma plan, ale jak to wyjdzie to nie wiem.
Spanie mam z głowy bo macica sobie ćwiczy i ćwiczy, głownie w nocy...
a teraz pranie krzeseł sobie wymyśliłam, ten dom nigdy nie był taki czysty

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- paulinka.k22
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Akina-Monia piękny fotel kupiliście, taki w stylu angielskim,a przynajmniej mi się ta kratka tak kojarzy

Monika23083 moja macica też lubi sobie ćwiczyć wieczorami i w nocy, w niedzielę jak mnie dorwało, to myślałam , że juz rodzę!
Iwonka i Iza super, że dogadujecie się z maluszkami coraz lepiej! A kiedy my pozostałe mamuśki będziemy tulić w końcu te nasze szkraby...

Pyzaura powodzenia dziś u gina

Wiecie dziś rano myślałam, ze już mi wody odchodzą, bo wieczorem włozyłam sobie tabletkę do pochwy, bo gin kazał, bo niby mam małą infekcję. I rano ta rozpuszczona tabletka zaczęła mi wylatywać po nogach. Teraz mi nic nie leci dlatego tak myslę, że to od tabletki

A co do ruchów, to tez jest różnie. Czasami czuję nóżki przez cały dzień pod żebrami, bo sobie probuje gdzieś tam wciskać, a czasami tylko kilka razy...
Miłego dnia życzę!
- pyzaura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 11,10.2013 Michalinka :)
Gbs pobrne ale musze zawieść do laboratorium.
Wizyte o ile nie urodze szybciej mam 25 i od przyszlego tyg raz w tyg Ktg

Usg nie robil takze nie wiem ile wazy:-(

Polozna mam wybrana takze jestem zadowolona.
Monia sliczne to do spania daj namiary skad zamawialas;-)

- nike84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Ja jak coś to pakuję dupę do taksówki i nie interesuje mnie to. Teraz jest taka konkurencja wśród taksówek, że łaski mi nie robią. A z tą folią malarską to też dobry pomysł

Iwonka super że u was tez wszystko dobrze i że mały Kacperek jest grzeczniutki. Ja to aż boję się myśleć o tych wnioskach o macierzyński, bo to juz w ogóle czarna magia dla mnie

- kalina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
karetke to sie boje ze mnie wywioza nie tam gdzie chce.. chyba ze sie pozno zorientuje i juz glowke bede widziec miedzy nogami :-P
ruchy tez jednego dnia czuje jak u ivy a drugiego kopnie tylko pare razy w zebra. dzis jej sie nie chce dzialac za duzo to niech odpoczywa:-)
izulka a to fajnie juz masz ze spodniami:-) tylko nie chudnij wiecej.. fajnie ze mozecie sobie wiecej spacerowac bo to przyjemnisc tez i dla ciebie:-) hm.. mycie w mace? a pozniej plukasz czy tylko wycierasz? bo sie zastanawiam ile tej maki.. mu sie kojarzy placuszek w ksztalcie dziecka:-P
iwonka i ty spacerki zacznoesz. byle tylko pogoda dopisala. trza korzystac poki jest ladnie:-)
akina nie wiem jeszcze na jaki rodzaj ruchu zgodzi sie maz ale jak sie wyspi to nie dam mu czasu do zastanowienia i zaczniemy negocjacje:-P
- aska06091
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Jak chodziłam na kurs prawo jazdy to mieliśmy zajęcia z ratownikiem medycznym i mieliśmy podać powody dla których wezwiemy pogotowie. Ja wymieniłam poród, a ten ratownik stwierdził, że do porodu pogotowie nie pojedzie, bo wg niego u pierworodki poród trwa na tyle długo, że zdąży sobie transport załatwić

Monika moja macica też intensywnie ćwiczy w nocy, w dzień jest ok. No cóż trzeba to wytrzymać, bo to oznaka zbliżającego się spotkania z naszymi skarbami

- Nubi
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Dobrze was "sluszec Iwonka i Izula, Iwonka Tobie zycze pieknej pogody w weekend, zeby spacerek doszedl do skutku

Codziennie nie tylko jak tu zagladam ale jak i bezczynnie leze i wycieram nos mysle o mamusiach z malenstwami, jak dajecie rade? o tych wszystkich emocjach jakie w was nagromadzone... Heheh wzruszam sie i boje boprobuje sobie wyobrazic siebie w tych wszytskich czynnosciach matczynych dnia powszedniego. Poniewaz jeszcze nie dziele Waszego losu nie zawsze wiem jak skomentowac wasze obawy czy ogolnie wpisy, ciesze sie z wami i martwie z Wami.

Co do ruchow mam podobnie jak Ty Kalina czasem sie obroci czy wypnie tylek a czasem robi mi z brzucha sodome i gomorje ten maly łobuz

W nocy bym sie wysypiala ale walcze z tymi zatokami, mam takie zakwasy na bruchu od siakania, zastanawiam sie czy jak tak pre i zaciskam miesnie czy zgniatam Zo, czy moge jej zrobic krzywde w ten sposob. W czwartek, o to jutro, ide na ktg wiec moze cos mi poradza...
Na porodowke wybieram sie taxowka chyba ze bedzie P albo moj szofer pod telefonem. Na karetke sie nie zdecyduje bo tez bym miala obawy gdzie mnie nia wywioza.
Akina komoda podobna do tej na ktora sie czaje a fotelik idealnie dobrany do lampy

Aniu super ze wyniki dobre i wizyta pomyslna, no i teraz ktg Cie czeka

Marta juz po delicjach? Jak przeczytalam o nich to zerwalam sie i zaliczylam wizyte w sklepie, tylko skonczylo sie na orzechowych chrupkach

Ale jazda kichnelam 7razy pod rzad...

Do pozniej mamusie
- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)

Pyzaurka ważne,że wyniki ok, a na usg zawsze możesz sobie jeszcze pójść gdzieś do innego lekarza odpłatnie

Kalinka działaj, działaj

Asia koszmary u mnie są na porządku dziennym

Nubi kichanie 7x pod rząd? Uwielbiam!
Już Wam daję linka do śpiworków, wzorów jest duuuużo

allegro.pl/spiworek-do-lozeczka-wozka-an...alt-i3509511679.html
P.S. Czy wy też macie
- pyzaura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 11,10.2013 Michalinka :)

co do taxi ja mam przygotowane juz w domku 20 zl wrazie jakbym byla sama w domku i akurat nie mialby mnie kto zawiesc do szpitala

a powiedz co bedziesz uzywala do wozeczka??
- Nubi
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
I tak 7 razy a pozniej jeszcze 4, wykichalam termin

A ak w ogole zaczelo mi w koncu sie rozpuszczac to swinstwo i splywac i chyba o dzieki zwiekszonej dawce pylku pszczelego...

- nike84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

pyzaura dobrze, że wyniki są w porządku. A usg jak byś bardzo chciała, to tak jak akina pisze, możesz u innego lekarza odpłatnie zrobić. Ale skoro wszystko jest dobrze to moze juz poczekasz, lada moment malutka będzie z Tobą

akina super te śpiworki. Nie wiem na który sie zdecydować

- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Nubi u Ciebie gęste u mnie lejące

Pyzaurka co do wózka, mam pościel, ale póki co zastanawiam się czy ciepło jej nie ubierać i później kocykiem okryć, na spód kupiłam zwykłą, białą flanelową pieluszkę, jako prześcieradełko

- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013

Temat glowny widze podroz do szpitala

Monia,spiworek fajny,ja myslalam o poscieli z tym wzorem ale mam juz 3komplety i czwarty wiem,ze kuzynka juz na prezent kupila wiec wystarczy. A fotel kupowalas w Ikea? Bo dzis dostalam nowy katalog i widzialam w nim taki sam

Ciekawe jak Agula...czy masaz ruszy i zacheci Kacperka.
No jakos przezyje ze nie yrodziny razem heh
Po tabelce widze,ze ja mam miec ciecie w dniu terminu Dagi ale Dagunia pewnie urodzi Nefi wczesniej. Niech sie dzieci rodza kiedy chca byle zdrowe

Wczoraj w sklepie znajoma mojej mamy mi gratulowala ciazy, Filipa wytarmosila jak pieciolatka i pyta sie go co mama mu urodzi. On mowi-siostre a ona. Uuuu pewnie wolalbys "wybrac" brata co?? A te moje dziecki do niej... wie pani,WYBRAC to sobie mizna rase psa jak sie kupuje. Myslalam ze pekne

Tez mam jakas taka wydzieline ale tez mi doktorek mowil,ze to norma. Nawet w wynukach moczu mam zaznaczone,ze obfity sluz ale skoro ok,to czesciej zmieniam wkladki i sie nie stresuje.
Malude w wozeczku tez mam zamiar poki co cieplej ubierac i przykrywac kocykiem a zima to sie zobaczy

- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekam na moja kruszynkę
Jutro ide na krew i mocz.w poniedzialek wizyta okaze sie co sie tam dzieje

Mamuski nie ktore widze sie odezwaly

Iva ten Twoj syn jest taki agencik widze

Co do pogotowia u nas przyjezdzaja...choc moze jakis opor moze stawiaja.ale jak sie powie ze jest sie sama w domu itp itd to nie maja wyjscia.
Mery sie nie odzywala ani nie pisala....ciekawe co u niej.
Dziewczyny czy wy tez macie problemy z obiadami ???bo ja juz nie wiem co na nie wymyslac;/////