- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)

Co do położnej, ja wybrać nie mogę, jest tylko jedna w przychodni obok mnie

Pochwalę się, kupiłam, kupiłam

Kociaczek powodzenia Kochana, będzie dobrze, a ludziki ze stycznia, są najlepsi na świecie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- pyzaura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 11,10.2013 Michalinka :)
Akina czekamy na zdjecia nowych gadżetów

Kasiu pojde zobaczę co mi zaoferuja...
- nike84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Widzę, ze chyba poruszyłyście temat położnej środowiskowej - czy ktoś mógłby mi to wszystko wytłumaczyć jak ciemniakowi - kiedy sie to załatwia, jak to się załatwia i gdzie sie to załatwia, no i czy takiej położnej się płaci?? Boże ale ja ciemna jestem, ale nie ogarniam tego

- pyzaura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
Czy coś się zmieniło w kwestii ciężarówka-mama? Bo nie mam czasu czytać, wpadam tylko na chwilkę.
Kazdego dnia jest z Kacperkiem coraz lepiej. Dzisiaj pierwszy raz szybko i sprawnie poszła kąpiel. Tylko Mały mi szybko marznie

tylko mnie troche jeszcze macica boli bo się obkurcza ale uśmiech synusia wszystko wynagradza

buziaki dla was dziewczynki

- pyzaura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Nike ja tez ciemna masa

- słonko
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Widzę, ze chyba poruszyłyście temat położnej środowiskowej - czy ktoś mógłby mi to wszystko wytłumaczyć jak ciemniakowi - kiedy sie to załatwia, jak to się załatwia i gdzie sie to załatwia, no i czy takiej położnej się płaci?? Boże ale ja ciemna jestem, ale nie ogarniam tego
Ja podeszłam do mojej przychodni osiedlowej do poradni ginekologiczno-położniczej i zapytałam o położną środowiskową. Pani dała mi nr tel do położnej, żebym się z nią umówiła na spotkanie. No i tak się stało - położna była u mnie w czwartek. Póki co niewiele mi miałyśmy sobie do powiedzenia, to było spotkanie organizacyjne

A co do Piotrusia, to nie spodziewam się, że zacznie się pchać na świat przed piątkiem

- słonko
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Dobranoc dziewczynki :*
- nike84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Pyzaura jak się czegoś jutro dowiesz to też daj znać jak możesz

- pyzaura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Nike ja tez ciemna masa

- nefeli
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Kalinko milo ze pamietasz, ja mam ostatnio taka skleroze ze obsypana jestem karteczkami co i jak i gdzie,ale podobno po porodzie to mija ;)badania mam nieciekawe i nie mam juz szyjki,ale nie bede tu truc,napisze jak juz bedzie cos milszego do napisania

Kasienko mysle ze na pewno jakby cos bylo nie tak,by Ci powiedzieli,wiec na pewno wszystko jest dobrze,Kochanie zycze Ci cierpliowsci do piatku ,a w piatek pieknego,szybkiego porodu

Mery fajnie ze sie odezwalas, trzymam kciuki za Was dziewczynki

Asia,Dinku zaczelyscie wielkie odliczanie,super juz tuz tuz i bedziecie tulic maluszki

Iwonka,Nataliamilo sie czyta ze tak dobrze radzicie sobie z maluszkami,napawa optymizmem i wiara ze wszystkie dzieciaczki beda takie grzeczniutkie

Villemo skarbie gdzies przeoczylam jak braciszek zareagowal na Wiktorka? nie wiem czy pisalas. i bardzo podoba mi sie Twoje podejscie do sprawy karmienia i pelne opanowanie sytuacji,oby i mnie sie tak udalo....
Papi sliczny ten Twoj malutki szkrabek!!!
- kalina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
nike mozesz podejsc do swojej przychodni albo z ujastka tez maja. ja dostalam wizytowke jednej pani. niestety nie znam ale przy mojej przychodni tez nie mam pojecia kto bedzie wiec nie wiem czy nie zadzwonie do tej pani bo ona jest na nowa hute. bo na ujastku sie dopiero dowiedzialam ze mozna sie umowic jeszcze przed porodem. bo w przychodni kazali mi dzwonic dopiero po. w sumie to sie zastanawiam czy jest sens sie umawiac wczesniej bo nawet nie wiem o co moglabym ja spytac:-) tylko bym chciala sie zaraz po szpitalu
umowic zeby chociaz pomogla w pierwszym kapaniu czy jakis pierwszych czynnosciach bo nie wiadomo na ile wytlumacza w szpitalu. ale mozesz wejsc na strone Erkade.pl to powinny byc jakies informacje. najwazniejszie to ze bezplatne:-) zawsze mozesz popytac kolezanek z okolic kogo sobie chwalily. ja niestety nie bardzo mam kogo:-\
acha- i wyzyt jest 3-6. ale to tez pewnie bedzie zalezalo i od poloznej i od sytuacji..
nubi po odstawieniu lekow to po prostu miocniej czuje bole. wczesniej nie mialam boli w pochwie np. ale skorcze chybs nie sa czestsze. choc na ktg juz wychodza konkretne. rozwarcie jest ale na 1,5 cm wiec sobie z takim teoretycznue moge pochodzic bo wczesniej tez jakies bylo. no i chyba jeszcze sie brzuch obnizyl. cos czuje ze to juz tuz tuz.. ze juz mloda napiera do wyjscia. jak wczoraj mialam motorek w dupsku tak dzis mam ochote tylko lezec bo mocniej brzuszek czuje no i rwie od lewej do prawej strony.. caly dol dzis napitala z tym napinaniem sie. i zle mi sie chodzi przez to. byle do rana wytrzymac jak maz wroci:-) choc zwykle gorzej mi po badaniu wiec pewnie jutro znow bede normalnie dzialac:-)
ze szczepionkami tez planuje tylko te za free. a inne to chyba nie ma takuej potrzeby.
kokoszka trzymam kciuki zeby wszystko ok poszlor
kinga ja juz sie schylac nie moge za bardzo i jakos nie moge sobie wyobrazic jak ty bedziesz grzyby zbierac. ja na tym etapie to moglabym siegac jakby na drzewie rosly:-D
sloneczko ciekawe kiedy na ciebie czas przyjdzie.. choc jak juz zaczuna cos sie dziac to dobrze jest:-)
poddaje sie i ide spac bo padam juz. a moje dziecie juz marce spokojju nie daje i tak boli przy kazdym ruchu ze hej
- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 8

Iwonka nie wiem na kim poprzestalas w wiadomościach ale Malinowa mamba urodziła Marcelka i Ninka urodziła Alicje! I póki co cisza Chyba żadne z malenstw nie wybiera sie póki co! Aaaa nomi Kasia w szpitalu nadal czeka!
Papi Hubcio z każda fotka coraz ladniejszy!
Monia Nike i wszystkie dziewczyny co nam kibicujecie dziękuje z całego serduszka Kochane jesteście! Tylko czemu to nie działa?
Iva No to niestety ale tak długo to ja czekać nie bede wiec rodzisz sama

Monia Akina czekamy na fociaki z nowymi narybkami!

No i Nike ciuszki jak sie wysusza to tez nam fociaki wrzucaj!
Monia ja tez uwielbiam na boso chodzić po domu a jak juz mi zimno w stopy to lubię chodzić w pantoflach ale takich ala balerinki No a takich do szpitala tez nie wezmę Znalazłam w domu takie skorkowe górskie wiec je wzięłam ale wyglądać w nich bede bosko!Ale kij tam jeden dzien przeżyje!wkoncu nie rewia mody!

Kinga jak ja zazdroszczę ci tego grzybobrania! W pl jak byłam dzieckiem to chodziliśmy cała rodzina Pózniej tez chodziłam często z mama miło wspominam te czasy! tutaj chcieliśmy sie kiedyś wybrać ale cieżko znaleźć miejscowke! Nie wiem czy wiecie ale w uk za grzyba wyłącznie uważa sie pieczarke i nie chodzi sie do lasu na grzyby! Jak szukałam na jakimś forum miejscowek gdzie Polacy chodzą na grzyby to wyczytałam historie jak to Polacy szukający grzybów napotkali Angoli i ci widząc Polaków schylonych nad ziemia pytaja co sie stało czego szukacie A oni ze grzybów ze zbierają grzyby na to Angole to wy jedzenia w lesie szukacie????? No i wyszło biedni Polacy na jedzenie nie stać

Co do szczepień pewnie bede szczepic podstawowymi choć z tego co czytałam podstawowe to tez pneumokoki ale temat obczaje jak juz sie Kacperek urodzi! A mam pytanko bo pytacie o te witaminy tutaj nic póki co nie słyszałam i sie teraz zastanawiam bo u nas podają dziecku witamine K juz w szpitalu i można sobie wybrać czy zastrzykiem jednorazowo czy doustnie trzy razy Raz po urodzeniu w szpitalu drugi raz w domu jakoś chyba w pierwszym tygodniu i pózniej w trzecim miesiącu czy cos takiego! W pl tak nie robią? Czy dodatkowo jeszcze trzeba podawać?
Cos miałam jeszcze pisac! Ale nie pamietam Moze jutro mi wpadnie to napisze!trzymajcie sie cieplutko mamusie Dobranoc!
- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)

Aga trzymam kciuki za masaż,niech się zacznie wypędzanie Kacperka

Nefelko ważne,że mama z Wami i nie jesteś sama

Tak na szybko

- Monika23083
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Monia, jak minela noc?przeszlo cos? Juz tak nieiwele zostalo, a i sliczny fotel i komoda.
iwonka, super ze sie dogadujecie z Kacperkiem, milo czytac takie wiesci

Aga, kacperkowi po prostu jest u ciebie dobrzde i tyle

Nefeli, najwazniejsze ze sama ni jestes no i z dnia na dzien coraz blizej spotkania z malenstwem

Hmm, mam jeszcze ochote na kakao, ale to chyba przy nastepnym siku