BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #596057 przez Kasia :]
iwonta_kg napisał:

Kasia :] napisał:

iwonta_kg tam naprawdę tak jest. Synek mojego kolegi z pracy urodził się tam w zeszlym roku (akurat 6 grudnia w mikołaja :)) i niestety miał żółtaczkę. Z tego powodu musiał zostać kilka dni dłużej w szpitalu i za każdy dzień trzeba było dodatkowo płacić :(

może płacił za jakieś dodatkowe leki? nie wiem... ale za to też nie powinno się płacić. może jego żona nie była ubezpieczona? bo to nie jest normalne żeby w państwowym szpitalu płacić za pobyt!!!!!!!!!!

Zgadzam się z Tobą, bo też tego nie mogę pojąć. Ale niestety tak jest w tym szpitalu :(
Żona była ubezpieczona, bo prowadzi własną działalność gospodarczą (mają sklepik spożywczy).

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #596062 przez karolcia1919
pyzaura napisał:

ja wcale nie wymiotuje moze z 5 razy na te 12 tyg ale strasznie leniwa jestem nie mam na nic sily i to jest meczace chodz juz powoli mija :P w piatek mam badania genetyczne takze mam nadzieje ze wszystko bedzie ok :D

A ja nie miałam badan genetycznych jeszcze ...Ciekawe kiedy będę miała...

11 lata 9 miesiąc temu #596063 przez iwonta_kg
pyzaura napisał:

witam :)

jestem tu pierwszy raz :) tez mam termin na wrzesien ale az na sam koniec 30,09,2013 :)

pozdrawiam wszystkie przyszle mamusie. Zmeczenie mi juz lekko mija takze bede mogla czesto tu zagladac :P a jak wy dziewczynki sie czujecie ?

Witaj :) no to jesteś na przełomie wrześniówka/październikówka hehe ale spoko wpadaj do nas kiedy chcesz bo u nas fajnie jest :) a który jesteś tydzień?

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 9 miesiąc temu #596065 przez kalina
Karolcia to sie nie masz czym przejmowac. ostatnio na usg mi babka mowi ze jak sa wymioty znaczy ze ciaza przebiega prawidlowo i to nic ze sie schudlo. ja jak spadlam z wagi to sie nad kroplowka zastanawiali ale mam niedowage i spadlam na 50kg i chyba sie bala ze dalej bede chudnac:-) a ja teraz jem jak swinka a waga stoi w miejscu.. ale wreszcie cos brzuszek zaczyna ruszac bo byl plasciutki. ale to pewnie przez to ze najwiekszy apetyt mam wieczorem i w nocy tez sobie nie zaluje:-) wczoraj do 15 zjadlam kromeczke bo mialam wymioty ale za to pozniej przeszlo i nadrobilam do nocy iloscia jedzenia ktore powinno na 2 dni starczyc:-D

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 9 miesiąc temu #596066 przez Kasia :]
pyzaura : Witam na forum wśród Mamusiek :) Fajnie, że jest nas coraz więcej, będzie raźniej ;)

Jeśli chodzi o krew pępowinową mnie też na to nie stać. Dlatego nawet nie poruszamy tego tematu z mężem.

11 lata 9 miesiąc temu #596069 przez karolcia1919
kalina napisał:

Karolcia to sie nie masz czym przejmowac. ostatnio na usg mi babka mowi ze jak sa wymioty znaczy ze ciaza przebiega prawidlowo i to nic ze sie schudlo. ja jak spadlam z wagi to sie nad kroplowka zastanawiali ale mam niedowage i spadlam na 50kg i chyba sie bala ze dalej bede chudnac:-) a ja teraz jem jak swinka a waga stoi w miejscu.. ale wreszcie cos brzuszek zaczyna ruszac bo byl plasciutki. ale to pewnie przez to ze najwiekszy apetyt mam wieczorem i w nocy tez sobie nie zaluje:-) wczoraj do 15 zjadlam kromeczke bo mialam wymioty ale za to pozniej przeszlo i nadrobilam do nocy iloscia jedzenia ktore powinno na 2 dni starczyc:-D

Super dziękuje Wam trochę mi ulżyło :)
A ja dziś mam apetycik na czekoladkę :)

11 lata 9 miesiąc temu #596071 przez pyzaura
poczatek 12 tyg :) i mam rozne humorki raz jest ok :) a za chwile lapie mnie strach ze moze cos byc nie tak :( dodam ze to moja pierwsza ciaza i moze dlatego takie Zachowanie :P

Ania

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #596072 przez iwonta_kg

iwonta_kg napisał:

iwonta_kg tam naprawdę tak jest. Synek mojego kolegi z pracy urodził się tam w zeszlym roku (akurat 6 grudnia w mikołaja :)) i niestety miał żółtaczkę. Z tego powodu musiał zostać kilka dni dłużej w szpitalu i za każdy dzień trzeba było dodatkowo płacić :(

może płacił za jakieś dodatkowe leki? nie wiem... ale za to też nie powinno się płacić. może jego żona nie była ubezpieczona? bo to nie jest normalne żeby w państwowym szpitalu płacić za pobyt!!!!!!!!!!

Zgadzam się z Tobą, bo też tego nie mogę pojąć. Ale niestety tak jest w tym szpitalu :(
Żona była ubezpieczona, bo prowadzi własną działalność gospodarczą (mają sklepik spożywczy).

szukam jakiegoś rozsądnego rozwiązania w tej kwestii ale nadal nie wiem dlaczego tak się tam dzieje... wiem! może było tak że żona mogła już iść do domu a miało zostać tylko dziecko bo miało tą żółtaczkę a matka musiała płacić bo wynajęła sobie łóżko. tak mogło być.

jak moja siostrzenica jak miała wycinane migdały to siostra też wykupywała sobie łóżko w sali obok. mam rozwiązanie!!! heeheh

mam też koleżankę która rodziła w koszalinie i jej córeczka tez miała żółtaczkę ale że piętro niżej był hotel pielęgniarek chyba to tam nocowała a całymi dniami siedziała z córeczką. bo nie było wolnych łóżek.

wszystko już wiemy :laugh: :laugh: :laugh:

11 lata 9 miesiąc temu #596074 przez karolcia1919
pyzaura napisał:

poczatek 12 tyg :) i mam rozne humorki raz jest ok :) a za chwile lapie mnie strach ze moze cos byc nie tak :( dodam ze to moja pierwsza ciaza i moze dlatego takie Zachowanie :P

Widzę zę masz tak samo jak i ja ...tez to moja pierwsza ciaza i tez mi rozne mysli chodza po gowie :dry:

11 lata 9 miesiąc temu #596077 przez iwonta_kg
karolcia1919 napisał:

pyzaura napisał:

ja wcale nie wymiotuje moze z 5 razy na te 12 tyg ale strasznie leniwa jestem nie mam na nic sily i to jest meczace chodz juz powoli mija :P w piatek mam badania genetyczne takze mam nadzieje ze wszystko bedzie ok :D

a jakie to są badania genetyczne :unsure: :unsure: :unsure: :unsure: :unsure: :unsure: :unsure: :unsure: :unsure: :unsure: :unsure: :unsure:

11 lata 9 miesiąc temu #596079 przez Kasia :]
iwonta_kg napisał:

iwonta_kg napisał:

szukam jakiegoś rozsądnego rozwiązania w tej kwestii ale nadal nie wiem dlaczego tak się tam dzieje... wiem! może było tak że żona mogła już iść do domu a miało zostać tylko dziecko bo miało tą żółtaczkę a matka musiała płacić bo wynajęła sobie łóżko. tak mogło być.

jak moja siostrzenica jak miała wycinane migdały to siostra też wykupywała sobie łóżko w sali obok. mam rozwiązanie!!! heeheh

mam też koleżankę która rodziła w koszalinie i jej córeczka tez miała żółtaczkę ale że piętro niżej był hotel pielęgniarek chyba to tam nocowała a całymi dniami siedziała z córeczką. bo nie było wolnych łóżek.

Hmm, powiem Ci, że o tym nie pomyślałam. Jak tylko będę miała okazję, to dopytam kolegę jak to było dokładnie. Ale z drugiej strony, gdyby tak było, to dwie doby przynajmniej po porodzie mieliby bezpłatne...a płacili za wszystkie.

11 lata 9 miesiąc temu #596081 przez iwonta_kg

iwonta_kg napisał:

iwonta_kg napisał:

Hmm, powiem Ci, że o tym nie pomyślałam. Jak tylko będę miała okazję, to dopytam kolegę jak to było dokładnie. Ale z drugiej strony, gdyby tak było, to dwie doby przynajmniej po porodzie mieliby bezpłatne...a płacili za wszystkie.

to nie wiem... spytaj tego kolege i daj znać bo bardzo mnie to zastawia... a już myślałam że rozwiązałam zagadkę :silly: :silly: :silly: :silly:

11 lata 9 miesiąc temu #596083 przez pyzaura
no lekarz jak bylam 5,03,2013 w gabinecie kazal mi przyjsc pomiedzy 11-13 tyg ciazy na to badanie podobno sprawdzaja co sie z dzidzia dzieje wiecej nic nie wiem tyle co czytam w interniecie co to jest. opowiem w piatek jak bede juz po badaniu

Ania

11 lata 9 miesiąc temu #596084 przez iwonta_kg
Dziś zaczął mi się 16 tydzień :) :) :) :) :) ale ten czas leci :) :) :) :) :)

11 lata 9 miesiąc temu #596085 przez karolcia1919
iwonta_kg napisał:

karolcia1919 napisał:

pyzaura napisał:

a jakie to są badania genetyczne :unsure: :unsure: :unsure: :unsure: :unsure: :unsure: :unsure: :unsure: :unsure: :unsure: :unsure: :unsure:

Badania genetyczne polegają na analizie materiału genetycznego, czyli DNA danej osoby.
Do końca sama nie wiem...

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka