- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- papi88
- Wylogowany
- gadatliwa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
villemo brzuszek masz na prawde ho ho i chyba ci nie zazdroszcze bo jeszcze drugie tyle jak ty biedaku bedziesz chodzic w lato z takim bojlerem
Nie będę chodzić, mąż mnie będzie turlał
- karolcia1919
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Czekam na moja kruszynkę
karolcia skoro nie mialas badan genetycznych a jestes prawie w 14 tc to juz za pozno wykonuje sie je miedzy 11tc a 13 i 6 dni ale to nie sa badania obowiazkowe ze kazda kobieta musi je miec ale mozesz sie jeszcze zalapac na polowkowe miedzy 18 a 24 tc na tych badaniach lekarz sprawdza tez rozne nieprawidlowosci plodu tylko jakby co to bedzie juz za pozno np na amniopunkcje
mam nadzieje ze wszystko jest dobrze, u nas w szpitalu chyba nie robią bo moja koleżanka która urodziła tez nie miała badan genetycznych...
- Kasia :]
- Wylogowany
- budujemy zdania
to nie wiem... spytaj tego kolege i daj znać bo bardzo mnie to zastawia... a już myślałam że rozwiązałam zagadkę
zapytam, zapytam
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
karolcia skoro nie mialas badan genetycznych a jestes prawie w 14 tc to juz za pozno wykonuje sie je miedzy 11tc a 13 i 6 dni ale to nie sa badania obowiazkowe ze kazda kobieta musi je miec ale mozesz sie jeszcze zalapac na polowkowe miedzy 18 a 24 tc na tych badaniach lekarz sprawdza tez rozne nieprawidlowosci plodu tylko jakby co to bedzie juz za pozno np na amniopunkcje
dla mnie to chyba na wszystkie badania jest już za późno!!! 16 tydzień a tu tylko mocz i morfologia! i to tylko dlatego że sama sobie zrobiłam.
ja dzisiaj dam temu lekarzowi...
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
pyzaura napisał:
ja wcale nie wymiotuje moze z 5 razy na te 12 tyg ale strasznie leniwa jestem nie mam na nic sily i to jest meczace chodz juz powoli mija w piatek mam badania genetyczne takze mam nadzieje ze wszystko bedzie ok
A ja nie miałam badan genetycznych jeszcze ...Ciekawe kiedy będę miała...
badania genetyczne inaczej prenatalne robione między 11-14 tygodniem ciązy polegają na sprawdzeniu prawidłowości przyzierności karkowej oraz na sprawdzeniu kości nosowej - wynik tego badania mówi nam o chorobach genetycznych np: zespól downa, i dla każdej rasy określone są inne normy:) te badanie nie dają 100% pewności, jeżeli wyniki są złe to wówczas wykonuje się bardziej szegółowe badanie, amniopunkcję
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
papi88 napisał:
dla mnie to chyba na wszystkie badania jest już za późno!!! 16 tydzień a tu tylko mocz i morfologia! i to tylko dlatego że sama sobie zrobiłam.
iwona nakop mu dziś do dupy!!!
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kasia :] napisał:
iwonta_kg napisał:
iwonta_kg napisał:
iwonta_kg tam naprawdę tak jest. Synek mojego kolegi z pracy urodził się tam w zeszlym roku (akurat 6 grudnia w mikołaja ) i niestety miał żółtaczkę. Z tego powodu musiał zostać kilka dni dłużej w szpitalu i za każdy dzień trzeba było dodatkowo płacić
może płacił za jakieś dodatkowe leki? nie wiem... ale za to też nie powinno się płacić. może jego żona nie była ubezpieczona? bo to nie jest normalne żeby w państwowym szpitalu płacić za pobyt!!!!!!!!!!
Zgadzam się z Tobą, bo też tego nie mogę pojąć. Ale niestety tak jest w tym szpitalu
Żona była ubezpieczona, bo prowadzi własną działalność gospodarczą (mają sklepik spożywczy).
szukam jakiegoś rozsądnego rozwiązania w tej kwestii ale nadal nie wiem dlaczego tak się tam dzieje... wiem! może było tak że żona mogła już iść do domu a miało zostać tylko dziecko bo miało tą żółtaczkę a matka musiała płacić bo wynajęła sobie łóżko. tak mogło być.
jak moja siostrzenica jak miała wycinane migdały to siostra też wykupywała sobie łóżko w sali obok. mam rozwiązanie!!! heeheh
mam też koleżankę która rodziła w koszalinie i jej córeczka tez miała żółtaczkę ale że piętro niżej był hotel pielęgniarek chyba to tam nocowała a całymi dniami siedziała z córeczką. bo nie było wolnych łóżek.
wszystko już wiemy
Hmm, powiem Ci, że o tym nie pomyślałam. Jak tylko będę miała okazję, to dopytam kolegę jak to było dokładnie. Ale z drugiej strony, gdyby tak było, to dwie doby przynajmniej po porodzie mieliby bezpłatne...a płacili za wszystkie.
to nie wiem... spytaj tego kolege i daj znać bo bardzo mnie to zastawia... a już myślałam że rozwiązałam zagadkę
Też mi się tak wydaje, że mogło tak być. Nawet jakby była nieubezpieczona to kobiecie w okresie ciąży i połogu należy się bezpłatna opieka medyczna taka sama jak kobiecie ubezpieczonej a za łóżko dodatkowe bardzo często trzeba w szpitalach dopłacać.
- karolcia1919
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
papi88 napisał:
Kurde masz takiego lekarza zmienić nie możesz ???
No ja badania mam przed każdą wizytą.
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
karolcia1919 napisał:
pyzaura napisał:
ja wcale nie wymiotuje moze z 5 razy na te 12 tyg ale strasznie leniwa jestem nie mam na nic sily i to jest meczace chodz juz powoli mija w piatek mam badania genetyczne takze mam nadzieje ze wszystko bedzie ok
A ja nie miałam badan genetycznych jeszcze ...Ciekawe kiedy będę miała...
badania genetyczne inaczej prenatalne robione między 11-14 tygodniem ciązy polegają na sprawdzeniu prawidłowości przyzierności karkowej oraz na sprawdzeniu kości nosowej - wynik tego badania mówi nam o chorobach genetycznych np: zespól downa, i dla każdej rasy określone są inne normy:) te badanie nie dają 100% pewności, jeżeli wyniki są złe to wówczas wykonuje się bardziej szegółowe badanie, amniopunkcję
no a jak ja jestem w 16 tygodniu to co????????? no kurde wkurzam sie coraz bardziej!!!!! już nie można tego sprawdzić????????
- papi88
- Wylogowany
- gadatliwa
iwonta jak mialas tylko mocz i morfologie to rzeczywiscie bardzo ubogo przycisnij swojego lekarza albo zmien poki jeszcze czas
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- papi88
- Wylogowany
- gadatliwa
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- karolcia1919
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
karolcia wiele kobiet nie ma tych badan nawet nie wie co to za badania wiec sie nie przejmuj jezeli w twojej najblizeszej rodzinie nie było zespolu downa to raczej nic ci nie grozi
iwonta jak mialas tylko mocz i morfologie to rzeczywiscie bardzo ubogo przycisnij swojego lekarza albo zmien poki jeszcze czas
Ci lekarze niektórzy w kulki sobie lecą...
teraz trafić na dobrego lekarza to cud.