- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
iwonta_kg tam naprawdę tak jest. Synek mojego kolegi z pracy urodził się tam w zeszlym roku (akurat 6 grudnia w mikołaja ) i niestety miał żółtaczkę. Z tego powodu musiał zostać kilka dni dłużej w szpitalu i za każdy dzień trzeba było dodatkowo płacić
O tym nie słyszałam ale nic mnie nie zdziwi... skoro biorą kasę za ZZO a prawda jest taka, że każdej z nas w tzw pakiecie porodowym z nfz takie znieczulenie się należy nawet kobietom nieubezpieczonym i pobieranie za to kasy to nadużycie No ale spróbuj się upomnieć że Ci się należy to powiedzą, że przykro mi ale anestezjologa w tej chwili nie ma a ja się pytam co jak zajdzie nagła konieczność zrobienia cc też powiedzą że nie zrobią bo nie ma anestezjologa czy na żywca będą ciąć Paranoja.
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
karolcia1919 napisał:
lost_moth napisał:
karolcia1919 witaj w grupie wymiotujących … ja niestety tez się z tym męczę… Kiedy tylko otworzę oczy rano, od razu musze lecieć do wc.. Trochę to kłopotliwe, bo chce mi się też siusiu.. No i kurde czasem nie wiem, od czego zacząć… :/
No ja mam tak samo to i to się chce naraz ...dlatego obok stoi już miseczka jakbym nie dała rady
hahhaah padłam dziewczyny
dobre
- kalina
- Wylogowany
- gadatliwa
Hmm...oby tylko wszystko było dobrze choć na usg było Oki wszystko lekarz mnie o tym zapewniał i na drugi dzień Pani doktor tez ..
no i może dlatego tez nie rośnie bo od początku ciąży wymiotuje i schudłam 5 kg..
To moja pierwsza ciąża i dlatego się martwię bo nie wiem co i jak..
Karolcia a myslalam ze moje 3 kg mniej jest duzo a tu pobilas mnie na glowe. a ogolnie masz niedowage nadwage czy tak jak powinnas miec?
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
iwonta_kg tam naprawdę tak jest. Synek mojego kolegi z pracy urodził się tam w zeszlym roku (akurat 6 grudnia w mikołaja ) i niestety miał żółtaczkę. Z tego powodu musiał zostać kilka dni dłużej w szpitalu i za każdy dzień trzeba było dodatkowo płacić
może płacił za jakieś dodatkowe leki? nie wiem... ale za to też nie powinno się płacić. może jego żona nie była ubezpieczona? bo to nie jest normalne żeby w państwowym szpitalu płacić za pobyt!!!!!!!!!!
- papi88
- Wylogowany
- gadatliwa
- karolcia1919
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Czekam na moja kruszynkę
karolcia1919 napisał:
Hmm...oby tylko wszystko było dobrze choć na usg było Oki wszystko lekarz mnie o tym zapewniał i na drugi dzień Pani doktor tez ..
no i może dlatego tez nie rośnie bo od początku ciąży wymiotuje i schudłam 5 kg..
To moja pierwsza ciąża i dlatego się martwię bo nie wiem co i jak..
Karolcia a myslalam ze moje 3 kg mniej jest duzo a tu pobilas mnie na glowe. a ogolnie masz niedowage nadwage czy tak
jak powinnas miec?
mam nadwagę,nie duża ale mam .tzn mam spory brzuszek (tłuszczyk) ...
no 5 kg ale lekarz nic na to nie mówi narazie wiec sama nie wiem....
- kalina
- Wylogowany
- gadatliwa
co do wizyt u ginekologa to tez mam mniej wiecej co miesiac
- papi88
- Wylogowany
- gadatliwa
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A tak odchodząc od tematu ostatnio dostałam ulotkę niby taki artykuł o krwi pepinowej co o tym uważacie ???
Ja z tego nigdy nie skorzystam bo mnie na to najzwyczajniej nie stać to jest inwestycja jakbyś drugie dziecko miała na utrzymaniu. niewiele ludzi może sobie na to pozwolić. kiedyś w szpitalu wpadła mi w ręce ulotka o tej krwi pepowninowej. przydatna rzecz bo może uratować życie braciszkowi albo siostrzyczce ale koszmarnie droga!!!
- karolcia1919
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
witam
jestem tu pierwszy raz tez mam termin na wrzesien ale az na sam koniec 30,09,2013
pozdrawiam wszystkie przyszle mamusie. Zmeczenie mi juz lekko mija takze bede mogla czesto tu zagladac a jak wy dziewczynki sie czujecie ?
Witamy
A zapraszamy często:) jak widać dużo się tu dzieje
Co do mojego samopoczucia dziś ok bo nie wymiotowałam
- Kasia :]
- Wylogowany
- budujemy zdania
Villemo brzuszek masz nieziemski:-)
zmartwilyscie mnie z Kasia opiniami o zeromskim. bo ja slyszalam pozytywne opinie ale jezeli ktos mial planowana cesarke. a o naturalnym porodzie nie slyszalam. a wyglada na to ze sa tam lekarze ktorych najbardziej sie obawiam- ktorzy nie beda reagowac jak cos sie bedzie dzialo bo maja tylko jeden cel- porod naturalny. przerazajace to.
a gdzie w takim razie dobrze by bylo rodzic? slyszalan cos o Ujastku ale podobno jakby cos sie dzialo od razu z dzidziusiem po urodzeniu to niemaja odpowiedniego sprzetu do ratowania i przewoza do innego szpitala. ale to gdzies w necie dopatrzylam i nie wiem ile w tym prawdy
Ja wybrałam właśnie Ujastek. Jeśli chodzi o sprzęt to raczej mają, tylko nie mają waruynków na to, żeby mama była w tym czasie razem z dzieciem. Moja kuzynka rodziła w listopadzie zeszłego roku i nerka córci nie pracowała. Miała problem z siusianiem i ogólnie nie było za wesoło. Kuzynka mogła z nią być tylko godzinkę dziennie. Po jakimś czasie przewieźli ją do Prokocimia.
Jeśli chodzi natomiast o minusy Ujastka, to "leją" dużo oxytocyny. Mają po prostu za dużo pacjentek i chcą przyspieszyć jak najbardziej porody.
- karolcia1919
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja sie tam z dziewczyn sikajacych i rzygajacych nie smieje.. raz mnie tak zlapalo z nienacka i dobrze ze byla wanna obok.. i wtedy to sama z siebie sie smialam. ale jak was czesto lapie to wspolczuje ..
co do wizyt u ginekologa to tez mam mniej wiecej co miesiac
Chociaż jedna :0
Wszystko może nas spotkać kobietki ...
- karolcia1919
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
karolcia1919 napisał:
A tak odchodząc od tematu ostatnio dostałam ulotkę niby taki artykuł o krwi pepinowej co o tym uważacie ???
Ja z tego nigdy nie skorzystam bo mnie na to najzwyczajniej nie stać to jest inwestycja jakbyś drugie dziecko miała na utrzymaniu. niewiele ludzi może sobie na to pozwolić. kiedyś w szpitalu wpadła mi w ręce ulotka o tej krwi pepowninowej. przydatna rzecz bo może uratować życie braciszkowi albo siostrzyczce ale koszmarnie droga!!!
No ja mam takie same zdanie na ten temat ...
Droga rzecz .Przydatna nie powiem ale nie na kieszeń prostych zwykłych ludzi...
- pyzaura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 11,10.2013 Michalinka :)