BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #606707 przez biedroneczka39
Hej mamuski. No u mnie za oknem dzis slonce...duzo slonca.Wiec za chwile wstaje jade do miasta po nowe firanki I bede dokanczac porzadki ;) Okna tez musze pomyc ale przemeczac sie nie bede. A syfu nie znosze choc mam malo silki na sprzatanko ostatnio.Dam rade :))
W koncu sie doczekalam I mam pierwsze USG 8 kwietnia :D Hurra.Ciekawa jestem bardzo I odliczam dni :)
Milego dnia.

<3 Oliwia i Alicja <3

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #606710 przez biedroneczka39
Nie wiem co sie stalo ze nie widac mojego suwaczka :(

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 9 miesiąc temu #606717 przez iwonta_kg
biedroneczka39 napisał:

Nie wiem co sie stalo ze nie widac mojego suwaczka :(

Moze z podpisu ci sie cos wykasowało.

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 9 miesiąc temu #606722 przez agamo
Dziewczyny myslalam o takim wozku Chcialam sie zapytac czy juz myslalyscie o tym Jedyne co mnie zastanawia w tym to spacerowka Bo w tego typu spacerowkach troche smiesznie sie rozklada gdy chce sie dziecko polozyc Mam na mysli ze w spacerowkach w ktorych jestem bardziej zaznajomiona tyl oparcia sie rozklada w dol natomiast w tych tutaj cale siedzisko kladzie sie do tylu No i zastanawia mnie to na ile jest to praktyczne i wygodne CO myslicie dziewczyny?

Aga

Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #606735 przez papi88
a ja znów mam powód do narzekania lekarz mi przepisal ten monural owszem nie sikam co chwila choc i tak czesto ale ta cholerna nerka mnie boli juz mi sie nie wydaje ze to kregoslup bo staram sie nie spac na prawym boku a boli co najlepsze lekarz nie zlecil usg nerki mimo ze mowila ze boli ani nie kazal zrbic powtorki moczu lub posiewu tzn mocz kazal zbadac przed nastepna wizyta prawie w maju wiec wychodzi ze musze dzialac na wlasna reke i robic badania...

PAULINA

11 lata 9 miesiąc temu #606751 przez nefeli
agamo jedyna wada tego wozka jest to ze jest on waski,co odbiera komfort dziecku,sa to wozki dwustronne wiec zawsze zabrane jest miejsce po bokach i stad jest on taki waski.Ja oglodalam na prawde niesamowite ufo z jedna raczka i obraca sie o 360' ale mimo iz najwieksza nowosc mnie sie nie podobalo mocowanie torby,i smieszna pojedyncza raczka.
Papi z Twoich objawow to raczej nie nerka,nerki ponoc nie bola,tak mowia lekarze.Ja mam dwie przepukliny w odcinku ledzwiowym - objawy to bol w okolicy nerek tak mozna pomyslec ze to nerki,i ciagnie do posladka,czyli klucie i rwace bole w posladku,mnie osobiscie usztywnia noge i bol po calosci,ale to ze wzgledu na dosc skomplikowana sytuacje z tymi przepuklinami.
Ja wczoraj dzwonilam do mojego gina kazal mi brac w konskiej dawce magnez,cala noc nie spalam z bolu,mysle ze do bolu przyczynia sie fakt ze mam problem z toaleta,zaczely sie super zaparcia i moge nie pojsc nawet 5dni,w prawym boku zaczynam coraz bardziej byc pewna ze zrobila sie przepuklina,boli okropnie i im wiekszy brzuch jest tym gorzej,zapytam na wizycie co on o tym mysli.Teraz trzese sie ze cos nie tak,bo bol w podbrzuszu nie ustepuje a ja w domu sama z synem,musze wstac ugotowac i zrobic rozne tam takie...

11 lata 9 miesiąc temu #606758 przez nefeli
Papi ja czekam z utesknieniem kiedy zaczne pic i miec apetyt na cokolwiek...chyba zapomnialam co to znaczy miec apetyt:( u mnie 14-15tydzien i za kazdym razem slysze ze jeszcze tydzien i mi minie...kurcze ten tydzien chyba jakis dlugi...

11 lata 9 miesiąc temu #606767 przez agamo
Nefeli wiesz ogladalam rozne fotki i filmiki z tego wozka i gondolka i nie jest waska jak np w quinny ktory gondolke ma wlasnie zwerzana po bokach. Byc moze jest wezsza niz inne wozki tego na 100% nie wiem bo niestety nie widzialam na zywo. Ale nie gondolka jest moim zmartwieniem tylko ta spacerowka z tym rozkladaniem czy to jest wygodne dla dziecka i praktyczne tak naprawde? Mam okazje kupic ten wozek nowy po naprawde korzystnej cenie i zalerzy mi zeby jednak spacerowka byla wygodna bo mysle ze jej bede najwiecej uzywac. i nie mam nikogo znajomego kto by mial spacerowke rozkladana w ten sposob dlatego mnie to zastanawia.

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #606774 przez nefeli
Nie kochana ja nie pisze o gondolce tylko o spacerowce,bo to najwazniejsze,przyszlosciowe.w spacerowce dziecko potrzebuje wygody,miejsca.ja tego typu wozki widzialam na zywo i wlasnie to ze sa waskie zwrocilo moja uwage o czym pozniej poinformowal nas sprzedawca.Zwroc uwage czy spacerowka rozklada sie calkiem na plasko bo nie kazda nadaje sie dla bardzo malego dziecka.Ja wlasnie takiej szukam zeby juz od pierwszych dni byla odpowiednia czyli zeby sie calkiem rozkladala.

11 lata 9 miesiąc temu #606776 przez papi88
nefeli akurat nie zgodze sie ze nerki nie bola bo bola i to straaasznie moja mama w ciazy ze mna to przezywala ból byl niesamowity.a pozatym nerka jest spor wyzej od posladkow nie raz mialam zapalenie korzonkow dlatego wiem ile wyzej jest nerka tylko jeszcze mysle ze ja duzo lerze i moze to kregoslup tak promieniuje ale zle wyniki moczu moga o czyms swiadczyc.eh czemu ciaza nie moze przebiegac bez zakłucen...

a jezeli chodzi o mdlosci to nie pociesze cie bo iles tam procent kobiet meczy sie z tym do konca ale wiekszosci przechodzi do 5mc

PAULINA

11 lata 9 miesiąc temu #606780 przez papi88
zastanawia mnie tylko czy nospa mi doraznie pomoze na ten bol chce isc dzis na zakupy bo na swieta trzeba zrobic a tu na zlosc dzis boli..

PAULINA

11 lata 9 miesiąc temu #606782 przez agamo
Nefeli napewno przejda ci te mldosci albo chociarz sie zmniejsza nie przejmuj sie. Co do tego wozka to juz sie pogubilam myslalam ze to tylko gondoli waskie wiec w takim razie ktore spacerowki nie sa waskie Takie na stale, ktore nie maja funkcji wpinania gondolki i fotelika? czy sa takie zestawy 3 w 1 z szerokimi spacerowkami? bo mnie akurat bardzo zalerzy na wozku w 3w1 i jeszcze wielu innych funkcjach ale o tym juz nie bede pisac.

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #606783 przez nefeli
powiem tak ja latalam z moim nerkami po lekarzach,robiono mi rezonansy itd...ale gdy mowilam lekarzowi ze mnie nerki bola to kazdy zgodnie twierdzil ze nerki bola dopiero w ostatnim stadium.Dodam ze nie ufam lekarzom i oni wiedza swoje ja przezywam swoje,wiec jest to opinia lekarzy z tymi nerkami czy watroba,ktora ponoc tez nie boli :) nie moja opinia :)
Papi tez mam dzis ten problem,mam kilka spraw do zalatwienia u ruszyc sie nie moge z domu,boli podbrzusze i juz glupieje co sie dzieje czy to skurcze czy cos innego ,ale bol nie mija :(

11 lata 9 miesiąc temu #606785 przez kocham_cie
agamo napisał:

Dziewczyny myslalam o takim wozku Chcialam sie zapytac czy juz myslalyscie o tym Jedyne co mnie zastanawia w tym to spacerowka Bo w tego typu spacerowkach troche smiesznie sie rozklada gdy chce sie dziecko polozyc Mam na mysli ze w spacerowkach w ktorych jestem bardziej zaznajomiona tyl oparcia sie rozklada w dol natomiast w tych tutaj cale siedzisko kladzie sie do tylu No i zastanawia mnie to na ile jest to praktyczne i wygodne CO myslicie dziewczyny?

Agamo ile kosztuje taki wózek??? bo mi się bardzo podoba, tym bardziej że ja potrzebuję mały lekki wózek, bo dużo jeżdże samochodem, a autko malutkie więc też stelaż musi być mały po złożeniu.

Niestety ceny wózków mnie przerażają, ja jestem w stanie dać do 2 000- co dla mnie jest kosmiczną kwotą, a wiem że to i tak niewiele bo stokke potrafią kosztować nawet po 5 000zł :unsure:

Magda M

11 lata 9 miesiąc temu #606789 przez kocham_cie
nefeli napisał:

powiem tak ja latalam z moim nerkami po lekarzach,robiono mi rezonansy itd...ale gdy mowilam lekarzowi ze mnie nerki bola to kazdy zgodnie twierdzil ze nerki bola dopiero w ostatnim stadium.Dodam ze nie ufam lekarzom i oni wiedza swoje ja przezywam swoje,wiec jest to opinia lekarzy z tymi nerkami czy watroba,ktora ponoc tez nie boli :) nie moja opinia :)
Papi tez mam dzis ten problem,mam kilka spraw do zalatwienia u ruszyc sie nie moge z domu,boli podbrzusze i juz glupieje co sie dzieje czy to skurcze czy cos innego ,ale bol nie mija :(

Boże nefeli spadaj do jakiegoś lekarza, a najlepiej prosto do szpitala, to już naprawdę za długo trwa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Magda M

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka