BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #607470 przez nefeli
Jejku taki dzien szczegolny a ja noc nie przespana bo koszmar za koszmarem,jak ciezarna moze widziec krwotoki i tym podobne??? to jest straszne i psuje humor nie do opisania,ale postaram sie dzis pozbierac ze wzgledu na ten dzien,Smacznego jajeczka kobietki!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #607494 przez iwonta_kg
Dzisiaj z rana bez gadania
bierzcie się do jaj malowania!
Malujcie wszystkie bez wyjątku
i te z majtek i te z wrzątku :)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 9 miesiąc temu #607510 przez agamo
Wszystkiego dobrego dziewczyny!
Nefeli mnie sie dzisiaj cala noc snily porody. Snilo mi sie ze jedna z moich kuzynek urodzila czworaczki dwoch chlopcow i dwie dziewczynki i ze rodzila naturalnie w domu. I pozniej same porody blizniacze mi sie snily ale tym razem bez dramatow. Nie wiem o co chodzi z tymi snami ale to chyba mozg w nocy nam inaczej pracuje. A no i wiecznie mi sie sni moj mlodszy brat tyle ze w kazdym snie ma co najwyzej 6 lat a jemu juz 16 stuknelo.dziwne ale naprawde nie warte nerwow wiec nie przejmuj sie nefeli bedzie dobrze.

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #607530 przez Villemo
kalina napisał:

:) a ja dzis mialam dzien porzadkow i zakupow i wlasnie skonczylam piec babke.. zapachy sie takie rozniosly po mieszkaniu ze az przyjemnie:) i gdyby nie bol glowy to by bylo super..

dziewczyny zmartwilyscie mnie tymi hemoroidami.. lekarka mowila ze moge dostac ale myslalam ze mnie straszy.. bo tez mnie czasem lapia zaparcia. przed ciaza czesto chodzilam do kibelka co 3-4dzien i mi to nie przeszkadzalo a teraz tak brzuch boli i od razu na wymioty ciagnie. i sie pytalam co moge z tym zrobic to mnie opieprzyla ze powinnam sie zdrowiej odzywiac i jesc np otreby i innej rady ie ma. a ja sie wkurzylam bo ledwo co wtedy jadlam. fajnie ze piszecie co mozna stosowac to zapisze bo na razie nie jest zle ale sie nastawiam ze pozniej to bedzie katastrofa. syrop zapisalam a czopki to jaka maja nazwe?

Po prostu czopki glicerynowe :-) Jak dla mnie także jedna z nieodzownych rzeczy do zabrania ze sobą do szpitala co by sobie ulżyć przy pierwszym wypróżnieniu po porodzie. No ale tak jak napisała Nefeli - doraźne a nie profilaktycznie bo organizm się przyzwyczaja i potem nie chce nic działać.

11 lata 9 miesiąc temu #607532 przez Villemo
Co do snów ja też miewam zakręcone... np.że dziecko ma 6 palców u rąk albo, że jest jakimś zwierzątkiem ;/

Dziewczyny spokojnych świąt. :)

11 lata 9 miesiąc temu #607564 przez MyMelange
Dziewczyny, niech te swieta przyniosa nam radosc i spokoj. Niech nasz Maluszki sie zdrowo rozwijaja i niech nasze porody beda bardzo lagodne.

Na kolejne swieta bedziemy juz Mamusiami!!!

Caluski :)

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 9 miesiąc temu #607615 przez kocham_cie
Wesołych Świąt

Magda M

Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #607626 przez agamo
Nie chce wam przeszkadzac w swiatecznych przygotowaniach tylko chcialam powiedziec ze moje ogledziny wozka nie wyszly Niestety nie mieli go na sklepie i gdy zapytalam czy moze w innym oddziale jest szansa go obejrzec to uslyszalam ze niestety ten wozek maja tylko w sprzedazy internetowej wiec kiszka z mojego ogladania na zywo przed kupnem :( Ale raczej sie na niego zdecydujemy wiec jak przyjdzie to przekaze wam wrazenia.

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #607629 przez niagara
Dziewczyny życzę Wam wszystkiego dobrego na te święta, a przede wszystkim spokojnej i prawdziwie rodzinnej atmosfery :)

11 lata 9 miesiąc temu #607630 przez Alivva
lekko niewyraźne ale.... fota z moją przyjaciółka przy naszych niedawno skończonych wypiekach :)
w sumie-my jestesmy juz prawie gotowe do świąt ;)

Wszystkiego dobrego mamuśki dla Was wszystkich i dzieciątek :)
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #607639 przez kocham_cie
Iwa ilu gości się spodziewasz na świeta, bo zapasy jak dla 10 ciężarnych. Ja poproszę po kawałku z każdego no chyba że któreś ma rodzynki to odstąpie komus swoją porcję ;)

mniam ja chcę ciacho!!!

Magda M

11 lata 9 miesiąc temu #607665 przez papi88
Widzę ze panuje świąteczny nastrój ja świat wogole nie czuje znów sikam co chwila mam parcie na pęcherz juz nie wiem co robić przecież teraz nie dostane się juz do żadnego lekarza dopiero we wt!mam juz łzy w oczach bo panikuje nie nawidze zapalenia pęcherza zastanawiam się co robić czy mogę wsiąść furargin bez konsultacji z lekarzem nie chce narażać dziecka ale sama też nie wytrzymam!

PAULINA

11 lata 9 miesiąc temu #607667 przez Villemo
agamo napisał:

Nie chce wam przeszkadzac w swiatecznych przygotowaniach tylko chcialam powiedziec ze moje ogledziny wozka nie wyszly Niestety nie mieli go na sklepie i gdy zapytalam czy moze w innym oddziale jest szansa go obejrzec to uslyszalam ze niestety ten wozek maja tylko w sprzedazy internetowej wiec kiszka z mojego ogladania na zywo przed kupnem :( Ale raczej sie na niego zdecydujemy wiec jak przyjdzie to przekaze wam wrazenia.

mi ten Twoj upatrzony wozeczek przypomina dostepny w pl Mamba firmy ABC Design :-)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #607670 przez Villemo
papi88 napisał:

Widzę ze panuje świąteczny nastrój ja świat wogole nie czuje znów sikam co chwila mam parcie na pęcherz juz nie wiem co robić przecież teraz nie dostane się juz do żadnego lekarza dopiero we wt!mam juz łzy w oczach bo panikuje nie nawidze zapalenia pęcherza zastanawiam się co robić czy mogę wsiąść furargin bez konsultacji z lekarzem nie chce narażać dziecka ale sama też nie wytrzymam!

a antybiotyk nic nie daje? Papi chociaz pij duzo wody mocno zakwaszonej cytryna. W razie czego zawsze mozesz jechac na dyzur calodobowy

11 lata 9 miesiąc temu #607676 przez Alivva
Heh w sumie to nie mam zapowiedzianych gosci :) Ja z młodym i rodzicami,brat z żona i dzieciakami pewnie wlecą,moja Monia ta z fotki własnie.... i to tyle :) Nawet mojego B. nie będzie bo nie zjechał na święta do Pl :( u nas święta a tam zapierdzielają chłopaki :(
Placków jakos tyle wyszlo :) Jak razem pieczemy to nie możemy zdecydowac się jaki i tak potem wychodzi kilka ;) Więc jak któraś ma ochotę to zapraszamy :D
Ogólnie to świąt nie czuję bo jak je czuć jak pogoda bardziej bożonarodzeniowa niz wigilijna... :/

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka