BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #608121 przez nefeli
Ach jak tu pusto,wszyscy chyba lepia balwana :)
Iwonta brawo dla meza,ja takie myszki robie dla Synia bo je uwielbia.U Ciebie tatus bedzie ozdabial male talerzyki :)
Papi trzymam kciuki za Ciebie,nie wiem na ile Cie to pocieszy ja tez po oddaniu moczu mam jakby pieczenie w dole brzucha i bol,ale posiew i mocz wykazal tylko jakies nieliczne bakterie,na co obaj lekarze powiedzieli ze to norma w ciazy i ze to nic powaznego,ze zabarwienie u mnie sluzu na b.zolty to dlatego ze nie pije.Ale ze ja im nie ufam to zrobie raz jeszcze mocz.Ty jutro znajdz jakiegos dobrego urologa i zycze dobrych wynikow!!!
Ja tez mam problem z hemoroidami,ale chyba tym razem jest na prawde zle,leje sie ze mnie krew,a kazde pojscie do toalety to strach i bol,najbardziej przeraza mnie ta krew i jej ilosci,moje jelito od pierwszego porodu jest w fatalnym stanie,a teraz mysle ze z braku jedzenia dzieje sie cos na prawde zlego,moje mysli kraza wokol najgorszego :(
Jutro mam wizyte wiec moze moj cudowny gin zleci jakies badanie pod tym katem,az nie chce myslec.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #608137 przez biedroneczka39
Jeny nefeli to co piszesz mnie przerazilo...nigdy nie mialam hemoroidow I nawet za bardzo nie wiem jak to wyglada...dobrze ze idziesz jutro do Gina.
Ja sie borykam tylko z kamieniami w woreczku zolciowym czego nikomu nie zycze. Bol gorszy jak przy porodzie. Operacja przelozona na po porodzie I tylko cud ze narazie nie zlapal mnie zaden atak.
A pusto tu bo dziewczyny sie objadaja hi hi.

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 9 miesiąc temu #608157 przez Villemo
nefeli napisał:

Ach jak tu pusto,wszyscy chyba lepia balwana :)
Iwonta brawo dla meza,ja takie myszki robie dla Synia bo je uwielbia.U Ciebie tatus bedzie ozdabial male talerzyki :)
Papi trzymam kciuki za Ciebie,nie wiem na ile Cie to pocieszy ja tez po oddaniu moczu mam jakby pieczenie w dole brzucha i bol,ale posiew i mocz wykazal tylko jakies nieliczne bakterie,na co obaj lekarze powiedzieli ze to norma w ciazy i ze to nic powaznego,ze zabarwienie u mnie sluzu na b.zolty to dlatego ze nie pije.Ale ze ja im nie ufam to zrobie raz jeszcze mocz.Ty jutro znajdz jakiegos dobrego urologa i zycze dobrych wynikow!!!
Ja tez mam problem z hemoroidami,ale chyba tym razem jest na prawde zle,leje sie ze mnie krew,a kazde pojscie do toalety to strach i bol,najbardziej przeraza mnie ta krew i jej ilosci,moje jelito od pierwszego porodu jest w fatalnym stanie,a teraz mysle ze z braku jedzenia dzieje sie cos na prawde zlego,moje mysli kraza wokol najgorszego :(
Jutro mam wizyte wiec moze moj cudowny gin zleci jakies badanie pod tym katem,az nie chce myslec.

Nefeli ja Cię proszę jak będziesz u gina to zapytaj czy można stosować proctohemolan albo proctoglyvenol w ciąży. Mi proctohemolan po porodzie bardzo pomógł. No ale teraz jak pojawią się zaparcia to problem powraca choć nie z takim natężeniem bo krwawień nigdy jeszcze nie miałam.

11 lata 9 miesiąc temu #608256 przez nefeli
Biedroneczka nie musi sie wszystkim przydarzyc,ja nigdy nie mialam problemow z toaleta i nie rozumialam jak mozna siedziec dluzej niz minutke,w pierwszej ciazy o ile pamietam zaczelo sie w 5-6 miesiacu,bylo niewesolo i tak juz zostalo,po porodzie przez tyle lat objawy sie uspokoily tylko nie mozna doprowadzac do zaparc,hm latwo mowic gorzej wykonac jak jelito rozleniwione i ze zrostami:(
Teraz sie zaczelow 4tym miesiacu i powiem szczerze ze nikomu nie zycze!!!Ale wiele moich kolezanek nie mialo takiego problemu.
Villemo mi moj gin zakazal masci jakichkolwiek,ale wtedy nie bylo jeszcze tak koszmarnie.Ja az sie boje do toalety pojsc i z bolu i z powodu tej krwi,a z dnia na dzien bedzie wiekszy ucisk i tego sie obawiam.Villemo nie wiem czy moj gin bedzie znal to ale zapytam. :)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #608262 przez Alivva
heh tak ma wyglądać nasz syn ;)

a tak córka :)

11 lata 9 miesiąc temu #608302 przez Monika23083
Witam wszystkie wrześniowe mamy i dołączam z wielką przyjemnością, tym bardziej że początki nie były łatwe niestety...

Termin porodu mam wyznaczony na 23 września i już nie mogę się doczekać!!:)

Pozdrawiam Was serdecznie!:)

11 lata 9 miesiąc temu #608310 przez iwonta_kg
Monika23083 napisał:

Witam wszystkie wrześniowe mamy i dołączam z wielką przyjemnością, tym bardziej że początki nie były łatwe niestety...

Witam Cię Moniko :)

Fajnie że do nas dołączasz :) to Twoja pierwsza ciąża?
co się działo na początku że piszesz że nie było łatwo?

Alivva śliczne dzieciaczki :blink: :blink: :blink: :blink:

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 9 miesiąc temu #608337 przez Monika23083
iwonta_kg
Tak, to moja pierwsza ciąża i dość długo oczekiwana ( ponad 1,5 roku).
Niestety w 6 tygodniu zaczęłam bardzo plamić i mieć ostre bóle w podbrzuszu po lewej stronie.
Okazało się że mam krwistaka, no i nie obyło się bez leżenia ( prawie 7 tygodni)i brania Duphastonu.

Krwistak na szczęśćie " wyszedł" no i jak narazie wszystko ustąpiło, a ja nareszcie mogę się normalnie poruszać:)

Pozdrawiam!

11 lata 9 miesiąc temu #608358 przez iwonta_kg
Monika23083 napisał:

iwonta_kg
Niestety w 6 tygodniu zaczęłam bardzo plamić i mieć ostre bóle w podbrzuszu po lewej stronie.
Okazało się że mam krwistaka, no i nie obyło się bez leżenia ( prawie 7 tygodni)i brania Duphastonu.

Krwistak na szczęśćie " wyszedł" no i jak narazie wszystko ustąpiło, a ja nareszcie mogę się normalnie poruszać:)

Pozdrawiam!

Oj, to nie jesteś sama! Pare z nas (w tym ja) leżało w szpitalu przez plamienia a prawie wszystkie musiały brać Duphaston od poczatku ciąży. Ja leżałam prawie miesiąc w szpitalu, również przez krwiaka :( ale już jest wszystko ok :)

moje maleństwo kopie dzisiaj jak szalone!!! zauważyłam że tak się uaktywnia jak tatuś ogląda mecz piłki nożnej!!! poważnie!!! już któryś raz się to powtarza :)

10 kwietnia mam wizytę. mam nadzieję że dowiem się czy pod moim serduszkiem mieszka fan piłki nożnej czy fanka :)

a Ty Monika czujesz już ruchy?? i znasz płeć??

11 lata 9 miesiąc temu #608361 przez Villemo
Monika23083 napisał:

iwonta_kg

Pozdrawiam!

Moni fajnie ze postanowilas do nas dolaczyc. Miejmy nadzieje ze juz wszystko co najgorsze za wami.

11 lata 9 miesiąc temu #608444 przez Alivva
Monika23083 napisał:

Hej Monika :)
Milo,że do nas dolaczylas :)
Skąd jesteś??

11 lata 9 miesiąc temu #608556 przez biedroneczka39
Monika23083 napisał:

Ja rowniez witam serdecznie :*

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 9 miesiąc temu #608581 przez MyMelange
Witajcie,

u mnie smutek - umarl wczoraj moj ukochany kot :( zupelnie nagle i niespodziewanie. Straszne...

Witam nowa forumowiczke - milo, ze do nas dolaczylas.

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #608586 przez iwonta_kg
Kinga strasznie mi przykro z powodu kotka :( ile mial lat? Wiem jak to jest kiedy ukochany zwierzak odchodzi :(

Juhuhu! Dzisiaj zaczal sie 18 tydzień :)

11 lata 9 miesiąc temu #608593 przez Kasia :]
Witam nową Mamusię na forum :) i w ogóle wszystkie Mamusie zaraz z rana po świętach ;)

Kinga współczuję Ci straty...:( jestem miłośniczką czworonożnych przyjaciół i wiem, jak człowiek potrafi się do nich przywiązać

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka