- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja wlasnie wygladam zle...cera gorsza duzo niz przed ciaza na dekoldzie robia mi sie krosty z wlosami nie widze poprawy powiedzialabym nawet ze jakos zaczely mi bardziej wypadac dlatego zaskocze sie jak sie potwierdzi ze to syn zabiera mi urode nie kazdy w to wierzy ale moje kolezanki jak byly w ciazy z chlopcami to wygladaly lepiej niz przed ciaza to cos musi w tym byc
a w tym kalkulatorze bylo pytanie czy brzuch ma sie nisko czy wysoko niestety nie umiem tego stwierdzic nie wiem jaki to jest wysoko a jaki nisko
a co do ludzi to wystarczy powiedziec ze jest sie w ciazy i juz sie doszukuja kilogramow i obserwuja brzuch i urode ja juz pare razy słyszalam ze przytylam na twarzy zwlaszcza wtedy kiedy schudlam 7 kg i zygalam i nic prawie nie jadlam pewnie na uszach tez mi wtedy przybralo
Papi ja przy synku wyglądałam kwitnąco. Buźka jak dupka niemowlaczka, włosy gęste błyszczące, brzuszek jak piłeczka a teraz masakra... Problemy z cerą jakieś dziwne plamy czerwone na twarzy, skóra przesuszona generalnie bliżej mi do potwora i nie mam ochoty przez to o siebie dbać. Ale jak to oznacza córę to przyjmę z pokorą każdego pryszcza hihihi
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
co to oznacza że "macica się stawia"
to znaczy, że robi się twarda jak kamień
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
kocham_cie napisał:
i może to byc groźne dla dziecka??? w jaki sposób to wyczuwacie? po tym że brzuch robi sie twardy?
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
to taka namiastka skurczy porodowych. Na kilka sekund brzuch robi sie twardy czasami wtedy tez pobolewa jak na okres. Dla dziecka nie jest to grozne ale moze doprowadzic do skrocenia sie szyjki macicy i moga byc problemy z dotrzymaniem ciazy do koncaVillemo napisał:
kocham_cie napisał:
i może to byc groźne dla dziecka??? w jaki sposób to wyczuwacie? po tym że brzuch robi sie twardy?
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
kocham_cie napisał:
to taka namiastka skurczy porodowych. Na kilka sekund brzuch robi sie twardy czasami wtedy tez pobolewa jak na okres. Dla dziecka nie jest to grozne ale moze doprowadzic do skrocenia sie szyjki macicy i moga byc problemy z dotrzymaniem ciazy do koncaVillemo napisał:
kocham_cie napisał:
nie to czegoś takiego nie mam ja jedynie często czuję takie ciągnięcie w dole brzucha, jakby ktoś wsadził łapkę do środka i próbował mi wyciągnąć wnętrzności, no i jeszcze takie uczucie rozpychania... no i często kłuje mnie w pochwie
- agamo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 8
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja w tej ciazy wygladam fatalnie twarz,wlosy i ogolnie porazka,ale ...wlasnie wrocilam od fryzjerki,bylam z mlodym zrobic mu wloski i sama tez siadlam i sporo mi skrocila ;( ale latwiej bedzie suszyc i ukladac...
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kocham_cie ja tak mam od okolo 2 tygodni i to calkiem normalne jak ciagnie to jest wporzadku Czsaami ostatnio to tak czuje jakby mi dzidzia jakis narzad naciskala nie wiem czy jelita czy pecherz czy co ze nawet chodzi mi sie ciezko Dzisiaj smialam sie do meza ze chodze jak 90 letnia struszka szuram nogami wleke to cialo mimo ze prawie po mnie nie widac ze jestem w ciazy a taka ociezla sie czulam.
no ja ostatnio też chodzę i wstaję podobnie jak moja babcia natomiast u mnie już widać ciążę i to całkiem mocno, taki ogrągły brzusio mam:) a i najlepiej mi się siedzi po turecku
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- agamo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ladne maja kolorki te wozki bardzo mi sie podobaja Ja sie chyba zdecyduje na ten co dzisiaj wklejalam Jutro jedziemy go ogladac no i jesli bedziemy zadowoleni to kupuje. wiem ze moze troche wczesnie na wozek Ale lista zakupow spora wiec stwierdzilam ze bede ogladac i jak tylko wypatrze jakies promocje czy okazyjne ceny to bede kupowac Wiec stara dusza ekonomistki sie obudzila ;P czycham na okazje heheh a tak powazniej to pomalu bede robic zakupy ktore i tak kiedys musze zzrobic a jak jest akurat cena mniejsza bo maja wyprzedaze to po co czekac...
ja niby też ciągle myśle że jeszcze czas, że po co zapeszać... ale prawda jest tak jak napisałaś lista długaaa, i ciagle coś dochodzi, potem przyjdzie sierpień a wypłata jak co miesiąc taka sama a wydatków dużo.... my mamy to szczęście że w sierpniu oboje z mężem dostajemy wakacyjne i premię więc będzie kasa, ale zawsze lepiej zostawić na coś innego
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja wlasnie sie rozczarowalam swoim bo wyszly nowe jego wersje i jedyny kolor ktory bralabym pod uwage to czarny,a poprzednia wersja byla czarna z rozowym wkladem...chyba juz niedostepna
Ja z zakupami czekam do rozwiazania zagadki z plcia i minimum 21-22 tygodnia,a wtedy trzeba bedzie sie spieszyc bo dokladnie jak za to pozniej zaplacic ???
- agamo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kalina
- Wylogowany
- gadatliwa
dziewczyny zmartwilyscie mnie tymi hemoroidami.. lekarka mowila ze moge dostac ale myslalam ze mnie straszy.. bo tez mnie czasem lapia zaparcia. przed ciaza czesto chodzilam do kibelka co 3-4dzien i mi to nie przeszkadzalo a teraz tak brzuch boli i od razu na wymioty ciagnie. i sie pytalam co moge z tym zrobic to mnie opieprzyla ze powinnam sie zdrowiej odzywiac i jesc np otreby i innej rady ie ma. a ja sie wkurzylam bo ledwo co wtedy jadlam. fajnie ze piszecie co mozna stosowac to zapisze bo na razie nie jest zle ale sie nastawiam ze pozniej to bedzie katastrofa. syrop zapisalam a czopki to jaka maja nazwe?