BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #606790 przez nefeli
dziewczyny to ufo co widzialam kosztowalo 4tys ale full wypas,z tym ze ja nie chce gondolki,ani port bebe bo mam.lubie oryginalne rzeczy ale ten byl zbyt kosmiczny,jak znajde fotke to wstawie.Firma foppa pedretti jak macie mozliwosc to luknijcie,to najwieksza nowosc na zachodzie ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #606791 przez agamo
No wlasnie mnie tez zalerzy zeby byl lekki bo nie chce sama sie mordowac z wyciaganiem wozka z auta no i zeby duzo miejsca nie zajmowal bo mieszkam w mieszkaniu i nie mam za duzo mmiejsca wiec zalerzy mi na skladaniu Niestety wozek nie w pl bo mieszkam w uk i ten wozek chodzi po okolo 1800-2000 ale znalazlam ostatnia aukcje za 1000 no i strasznie sie najaralam tylko nie wiem jak z tym rokladaniem no i teraz czy nie za waski Ogolnie wszystkie inne moje kryteria spelnia tylko to zakichane rozkladanie mnie martwi.

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #606797 przez nefeli
Agamo ja bym radzila zobaczyc wozek na zywo,bo jeszcze wiele rzeczy moze Ci sie nie spodobac,tego typu wozki jesli jestescie zainteresowane ma Quinny i Peg perego,moze znajdziecie ten typ ale nie dwustronny wtedy nie bedzie waski,na obrotowym wozku jest niestety strata miejsca bo bokach,a traci komfort dziecko.Zeby byl lekki musi byc aluminiowy i wazna szerokosc stelaza sa firmy ktore daja mozliwosc dodatkowo tylne duze kola wymontowac wkladajac do bagaznika.Wazne gdzie montowana jest torba i oczywiscie rodzaj kol,ja ze swojego starego zachwycona bylam ale minelo 7lat i chce cos nowszego w innym kolorze.

11 lata 9 miesiąc temu #606798 przez agamo
wow 4 tys Nie dalabym tyle za wozek Maksymalnie 2500 tak mysle Nie jestem typem rozrzutnika i raczej nie szaleje jesli chodzi o ceny to mysle ze w wiekszosci to placi sie za logo bo robia bardzo podobne wozki nie firmowe czasem nawet mniej niz pol ceny tych firmowych.

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #606805 przez agamo
nefeli tak wiem to wszystko o kolach i aluminiowych ramach Ten wlasnie ma aluminiowa lekka rame Wymontowywane pompowane kolka Tak jak mowie wszystkie moje kryteria ten wozek spelnia, wszystko co chcialam zeby mial posiada. Quinny ogladalam i jest jednak inny Moze tego na fotce nie widac ale ten wozek ogladalam na youtube i wiele roznych fotek Niestety nie mam okazji obejrzec na zywo wiec bede musiala kupic i najwyzej odeslac spowrotem jakby cos mi sie nie spodobalo Czytalam tez recencje i same dobre opinie ma Ale chcialam uslyszec czy moze mialyscie doczynienia z takiego typu rozkladaniem.

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #606816 przez nefeli
Ja tez tyle nie dam,przy pierwszym dziecku wyszedl mi wozek za 3tys ale ze wszystkimi bajerami,teraz zamierzam wykorzystac na poczatku do 6miesiaca moj port bebe bo jest sliczny,a spacerowke tylko dokupie,i zadna mi sie nie podoba bo w sumie wszystkie takie same jak moja,a moj maz stwierdzil to po co kupowac cos takiego samego? no i ma racje
Agamo a jaka to firma,ja ogladalam podobny na zywo,aluminiowy,tez wyjmowane kola,skorzana raczka no tylko wada waski jest w porownaniu z innymi wozkami,a spacerowka jednak musi miec miejsce i tylko to mi nie pasowalo,a cena 2800 za sama spacerowke :( Jak masz mozliwosc odsylac to mozesz sprobowac,ale najpierw odwiedz wszystkie sklepy,moze akurat znajdziesz taki sam albo nawet lepszy.
Ja teraz za hustawka sie rozgladam,upatrzylam sobie jedna jak zwykle spodobala mi sie najdrozsza:(
No i przeraza mnie cena butelek i laktatora medeli :(
Poki co z ubrankami dzielnie sie trzymam to 21 tygodnia i najwaznieszego usgie no i naturalnie plci mojego dziecka.

11 lata 9 miesiąc temu #606829 przez kocham_cie
Quinny jest naprawdę świetny ale kosztuje ponad 3000 zł :dry:

Magda M

11 lata 9 miesiąc temu #606837 przez agamo
Firma red kite i niestety w pl chyba nie ma Sama nie wiem w sumie jak taka cena korzystna to najwyzej pozniej jak dzidzia zgrubnie to kupie sama spacerowke a poki bym na tej pociagla to bym z tej korzystala Chyba jednak sie zdecyduje na ten ale przed ostatecznym zakupem sie wybiore na wszelki wypadek po sklepach Choc niestety w mojej okolicy nie ma takiego wyboru sklepow i wozkow jak w pl na kazdym rogu sa sklepy z wozkami. Moze jutro meza wyciagne ;P Masz dobrze bo juz wozek posiadasz to ewentualnie mozesz cos podokupowac choc jesli masz juz taki z ktorego bylas zadowolona i jest w pelni funkcjonalny to mysle ze nie warto Twoj maz ma racje. Ja hustawki nie bede kupowac Znajoma miala i co prawda jej malutka lubiala w niej lezec ale taka hustawka to duzy wydatek sporo miejsca zajmuje a dzidzia polerzy w niej tylko przez pare miesiecy bo siedzisko jest nieduze. Wiec mysle ze na te trzy cztery miesiace nie warto zwlaszcza ze ja nie mam pozniej gdzie tego wszsytkiego skladowac. Butelki to wlasnie ostatnio kupilam i to jedyna rzecz ktora posiadam dla malenstwa, poki co. Zdecydowalam sie na tommee tippee 260 x 6 Mysle ze to za duzo butelek no ale cena byla taka sama jak za 3 butelki wiec wzielam ta wieksza paczke.Laktator sie wstrzymuje bo nie wiem czy bede potrzebowac no i stwierdzilam ze poczekam do porodu. Ubranka tez czekam do 10 kwietnia zeby poznac plec i pomalu zaczne kupowac. Za to z lozeczkiem ma problem bo mam chyba za duze wymagania i ciezko mi znalezc takie jakie bym chciala.

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #606838 przez Villemo
nefeli napisał:

Gratulacje Gosiu potomka :)
Villemo ja tez mam 1.70 i dlatego wlasnie lubie miec te kilka kilo wiecej ;)
Kiedys pisalas o jakiejs dobrej,taniej masci na sutki,kliknij prosze raz jeszcze jej nazwe,bo chyba oszaleje nic nie mija,bola,pekaja i zbiera sie w nich siara( dziwne ze tak wczesnie),nie pamietam tego w pierwszej ciazy.

Bepanthen maść nie jest tania ale bardzo dobra. Rewelacyjna też przy pielęgnacji dupci maluszka i na wszelkie skórne zmiany.

11 lata 9 miesiąc temu #606841 przez Villemo
papi88 napisał:

chciałam zakupic pieluszki tetrowe na allegro sa tansze niz w sklepie nawet nie wiedzialam ze teraz sa kolorowe w rozne wzory ale powiedzcie czy teraz dalej sie praktykuje tetre czy jakies inne nowoczesniejsze szmatki sa?ile powinnam zakupic takich pieluszek?oczywiscie bede je uzytkowac nie jako pieluche ale jako szmatke jak dziecku bedzie sie ulewac czy do przewijania itp

Zwykła tetra najlepiej nie wybielana :-) a ilość zależy od tego jak często chcesz prać :-)Ja nie kupowałam mam zapas bo mój tata dostawał w pracy swego czasu i się zmagazynowało niezłe stadko :-) Oprócz tego miałam kilka sztuk flanelowych ich używałam w lecie np. do przykrycia nóżek maluszka jak spał na polu.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #606843 przez Villemo
niagara napisał:

Witam Mamusie :)
Byliśmy na wizycie, Maleństwo szalało podczas badania, ale niestety tak się obróciło, że nie można było określić płci. Może za 3 tygodnie się uda :) Najważniejsze, że wszystko jest w porządku :) Zajadam się dzisiaj arbuzem, teściowa mi kupiła :laugh: Pycha, chodził już za mną od tygodnia :)

Magda mycie okien jest nie bezpieczne, ponieważ trzymanie rąk podniesionych do góry i próbowanie dosięgnąć może spowodować naciągnięcie wiązadeł podtrzymujących macice, odklejenie się łożyska, bądź powstanie krwiaków co w efekcie może skutkować poronieniem.

Papi ja będę kupowała pieluszki flanelowe i tetrowe, które będę zakładać na pampersa, żeby dziecko miało szeroko rozstawione nóżki i żeby stawy bioderkowe dobrze się ustawiały.

Niagarka nas uczulali na oddziale neonatologicznym, żeby nie motać pieluszkami dookoła stawów biodrowych bo wtedy ogranicza się naturalny ruch stawów a jak jeszcze nie równo zamotana pielucha albo się zwinie to może więcej szkody niż pożytku zrobić. Wystarczy kłaść jak najczęściej maluszka na brzuszku i nosić przodem do siebie na żabkę z nóżkami szeroko rozstawionymi. Stosowałam się do tego i nie mieliśmy problemów ze stawami. Dodatkowo młody był chustowany więc zamotany często miał nóżki rozstawione :-)

Super, że z dzidzią wszystko ok. Pewnie dziewczynka taka wstydliwa. Chłopaki to od razu się chwalą jajeczkami :D

11 lata 9 miesiąc temu #606851 przez Villemo
papi88 napisał:

niagara ciesze sie ze u was wszystko ok. nawet zeby kupic glupie pieluszki to mozna zwariowac sa rozne wymiary sa grube i cienkie chyba kupie po pare z kazdego rodzaju

ja od tego tygodnia złapałam apetyt i zaczynam byc wiecznie głodna ide wlasnie chyba kiełbaski swiezo wedzonej zjem od sasiada dostalam :) boje sie ze nie bede mogla na tym zapanowac i zaczne jesc bez opamietania a wiadomo ze dziecku nie bede zalowac ale jak kazda z nas chcialabym jak najmniej utyc a widze jak po kazdym jedzeniu rosnie brzuch w oczach

Papi jedz na co masz ochotę. Jestem przykładem na to, że jak się chce zrzucić to i tak się zrzuci. Ja potrzebowałam roku, żeby wrócić do swojej wagi ale się udało pomimo, że nie karmiłam piersią :-) Teraz najważniejszy jest dzidzior a nasze zachcianki to mój lekarz twierdzi, że to nie przypadek organizm dopomina się właśnie o to czego potrzebuje.

11 lata 9 miesiąc temu #606858 przez Villemo
agamo napisał:

Dziewczyny myslalam o takim wozku Chcialam sie zapytac czy juz myslalyscie o tym Jedyne co mnie zastanawia w tym to spacerowka Bo w tego typu spacerowkach troche smiesznie sie rozklada gdy chce sie dziecko polozyc Mam na mysli ze w spacerowkach w ktorych jestem bardziej zaznajomiona tyl oparcia sie rozklada w dol natomiast w tych tutaj cale siedzisko kladzie sie do tylu No i zastanawia mnie to na ile jest to praktyczne i wygodne CO myslicie dziewczyny?

Agamo czyli siedzisko rozumiem kubełkowe? Tzn dziecko siedząc będzie przybierało pozycję V czyli nóżki na równo z główką ale dupka niżej? Przemyśl dobrze temat, poczytaj myślę, że jednak dziecku najwygodniej gdy rozkłada się na płasko no i zdrowiej dla kręgosłupa. Chyba, że faktycznie ten kont V jest baaardzo rozwarty to wtedy myślę, że aż takiego problemu nie ma.

11 lata 9 miesiąc temu #606863 przez karolcia1919
Kochane z Okazji nadchodzących świąt Samych radości,
Kolorowych jajeczek,
Białych owieczek,
Uśmiechu bez liku
I bakalii w serniku
Kiełbaski tłuściutkiej
I atmosfery milutkiej
Życzy…Karolina

A do tych życzeń jeszcze Spokoju i mniej zmartwień o nasze pociechy :)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #606864 przez Villemo
papi88 napisał:

a ja znów mam powód do narzekania lekarz mi przepisal ten monural owszem nie sikam co chwila choc i tak czesto ale ta cholerna nerka mnie boli juz mi sie nie wydaje ze to kregoslup bo staram sie nie spac na prawym boku a boli co najlepsze lekarz nie zlecil usg nerki mimo ze mowila ze boli ani nie kazal zrbic powtorki moczu lub posiewu tzn mocz kazal zbadac przed nastepna wizyta prawie w maju wiec wychodzi ze musze dzialac na wlasna reke i robic badania...

Papi nerki bolą moją mamę pobolewała a jak poszła na usg okazało się, że ma wodonercze tzn przytkaną nerkę kamieniem. Zaczęło się od złego wyniku moczu i pobolewania nerki, później mocz zrobił się aż brązowy. Aktualnie jest po zabiegu kruszenia i wyciągania kamienia przez cewkę moczową i czuje się zdecydowanie lepiej, wczoraj właśnie miała wyciągany dren. Byłaś u ginekologa czy u rodzinnego. Jak u ginekologa to może wybierz się do rodzinnego i poproś otwarcie o skierowanie na usg bo boli Cię nerka. Antybiotyki niestety nie wiele dadzą jeśli problem tkwi nie w zapaleniu pęcherza a w złogach w układzie moczowym.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka