BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #606872 przez Villemo
nefeli napisał:

Ja wczoraj dzwonilam do mojego gina kazal mi brac w konskiej dawce magnez,cala noc nie spalam z bolu,mysle ze do bolu przyczynia sie fakt ze mam problem z toaleta,zaczely sie super zaparcia i moge nie pojsc nawet 5dni,w prawym boku zaczynam coraz bardziej byc pewna ze zrobila sie przepuklina,boli okropnie i im wiekszy brzuch jest tym gorzej,zapytam na wizycie co on o tym mysli.Teraz trzese sie ze cos nie tak,bo bol w podbrzuszu nie ustepuje a ja w domu sama z synem,musze wstac ugotowac i zrobic rozne tam takie...

Nefeli ja Cię pocieszę, że w pierwszej ciąży macica mi się stawiała strasznie od początku. Doraźnie jak było źle brałam nospę a tak to magnez. Mimo tego miałam prowokację po terminie i na porodówce wylądowałam z zerowym rozwarciem i długaśną szyjką także skurcze nie muszą koniecznie oznaczać, że będzie źle. Teraz zauważyłam, że od jakiegoś tygodnia zaczyna się stawiać. Wczoraj łyknęłam nospę bo brzuch twardy jak kamień. Chyba nasze macice zaczynają właśnie treningi. Nie martw się na zapas, czekaj spokojnie do wizyty, lekarz zbada szyjkę będzie dobrze :-) Co do zaparć to poinformuj o tym fakcie, zawsze doraźnie możesz się wspomóc czopkiem glicerynowym, a jak bedzie faktycznie źle to możesz zapytać czy możesz sięgnąć po duphalac: www.docsimon.pl/towar/duphalac-syrop-500ml wiem, że dziewczyny spokojnie piły. Naprawdę warto się czymś wspomóc bo ja niestety w pierwszej ciąży od zaparć nabawiłam się hemoroidów i męczę się z nimi do teraz bo przy pierwszych mniejszych problemach z wypróżnianiem nawracają.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #606888 przez Villemo
Jak musiała bym się zdecydować na wózeczek to bym się zdecydowała na:

allegro.pl/3-w-1-bolder-sd-ecoline-impla...wwa-i3108831774.html

Ale mam po młodym więc nie będę szaleć. :)

11 lata 9 miesiąc temu #606977 przez papi88
vilemo na usg nerek pojde prywatnie bo na fundusz sie czeka z 3 miesiace gin wlasnie uznal ze to zwykle zapalenie a ja znam ten moj przeklety pecherz i nie zdziwilabym sie jakby rzucilo mi sie teraz na nerki ale rzeczywiscie chyba pojde najpierw do internisty aby pokazac w ktorym miejscu dokladnie boli aby potwierdzil ze to nerka no i koniecznie na wlasna reke powturze badania moczu a tym bardziej ze objawy mam podobne do twojej mamy zly wynik moczu i bol nerki

dziewczyny ja jestem juz po zakupach co sie dzieje w sklepach to glowa mala jakbym poczekala do 16 z zakupami to chyba bym 3h w sklepie byla to nie na moje nerwy ludzie wjezdzaja w siebie wozkami rozpychaja sie cos okropnego

apropo wozka ja powiedzialam ze jak bedzie chlopak to nie kupuje wozek ten co mam najmodniejszy nie jest ale jest granatowy dla chlopaka w sam raz natomiast jak okaze sie jednak dziewczyna to kupie ten moj upatrzony :) to jest dopiero dyskryminacja :silly:
i jezeli chodzi o jakosc i cene to uwazam ze w wozku ma byc wygodnie dziecku nie musi byc z jakiejs gornej polki nie wiadomo jaki ja mam przed domem kostke po wertepach nie jezdze wiec nawet jak bedzie z nizszej polki to mysle ze sie spisze

PAULINA

11 lata 9 miesiąc temu #606986 przez papi88
a i jeszcze wam powiem ze moje dziecko chyba ma ADHD tak sie wierci mi w tym brzuchu :silly: wczoraj wieczorem jak jechałam do sklepu to niestety nasze polskie drogi sa fatalne i jezdzi sie nie po asfalcie a po samych dziurach to tak malego wytrzachalo ze w samochodzie czulam jak mi wariuje w brzusiu :) zaczyna mi sie to podobac i teraz codziennie wieczorem klade reke na brzuch to mały zaczyna sie ruszac widocznie wyczuwa ciepło i na poczatku tyg czułam te ruchy bardzo nisko a teraz juz jakby w okolicach nawet pepka kopał i wyzej slabiej czuc bo moze wieksza tkanka tluszczowa

PAULINA

11 lata 9 miesiąc temu #606998 przez papi88
jakbyscie sie chciały pobawic kalkulatorem plci to załączam link:

www.noworodek.pl/index.php?sm=1

mi wyszło 48% chlopak a 53 %dziewczynka nie wierze w to ale nawet fajny ten kalkulatorek

PAULINA

11 lata 9 miesiąc temu #606999 przez pyzaura
dziewczynki jestem w prawie 14 tyg ciazy i mam dzis caly dzien dziwne bulgotanie w brzuszku czy tez mialyscie takie cos? :(

Ania

11 lata 9 miesiąc temu #607006 przez nefeli
dokladnie jak pisze Villemo,ja tez u swojego synia nie mialam problemow z bioderkami,brzuszek i noszenie na zabke,moje biedne biodro 24 na dobe bylo najfajniejszym miejscem.
Smieje sie czym bede karmic swoje malenstwo,bo pozwala mi zjesc tylko rzeczy ktorych tak na prawde nie jem,najlepszym przykladem jest nabial...nie chce go jesc a tylko to moge przelknac na kanapce :(
Karolcia piekne zyczenia ja rowniez zycze wszystkim Mamusiom zdrowych,spokojnych i blogoslawionych Swiat we wspanialej rodzinnej atmosferze.

11 lata 9 miesiąc temu #607012 przez nefeli
Villemo dzieki kochanie za wsparcie,no wlasnie odliczam,kiedy bedzie ten wtorek,ja tez w 41tygodniu trafilam i rowniez zero rozwarcia i szyjka 30.Dzis staram sie lezec wiec jest duzo lepiej i faszeruje sie magnezem.
Gorzej z toaleta,przed pierwsza ciaza nie wiedzialam co to znaczy zaparcia,od ciazy nauczylam sie z nimi zyc,i poznalam nowosc jaka sa hemoroidy,najgorsze ze jak cos pomaga to na raz dwa i znowu meczarnia,duphalac bralam w pierwszej ciazy,teraz dostalam proszek do rozrabiania w wodzie ale ze nie moge nic przelknac to narazie sie wstrzymuje i ratuje od czasu do czasu czopkiem,ale nie wolno za czesto,bo gin stwierdzil ze jak zaczne od teraz z czopkami to do 6miesiaca na lewatywach wyladuje bo jelita przestana calkiem pracowac:(
Niby jem jakies owoce ale zapycham sie chlebem i zero picia wiec problem narasta.

11 lata 9 miesiąc temu #607022 przez agamo
papi88 napisał:

mi wyszło 48% chlopak a 53 %dziewczynka nie wierze w to ale nawet fajny ten kalkulatorek

A ja wierze bo wyszlo mi 50% / 50% hehehe No coz wiedzialam :P
A tak szczerze to tez nie wierze no bo jak to moze byc by wlosy mojej mamy mialy cos do plci dziecka ;)

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #607034 przez biedroneczka39
agamo napisał:

papi88 napisał:

A ja wierze bo wyszlo mi 50% / 50% hehehe No coz wiedzialam :P
A tak szczerze to tez nie wierze no bo jak to moze byc by wlosy mojej mamy mialy cos do plci dziecka ;)

Na 30% chlopiec a na 70% dziewczynka...chce w to wierzyc :)

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 9 miesiąc temu #607064 przez kocham_cie
mi też wyszło 50%/ 50% czyli wiem tyle ile widziałam :lol:

a tak wogóle to juz kolejna osoba która widzi mnie w ciązy mówi że będzie dziewczynka... i zastanawiam się czy naprawdę aż tak źle wyglądam??? bo przeciez mówi się że dziewczynka zabiera matce urody... hhmmm a mi się zdawała że wyglądam naprawdę dobrze w tej ciąży, ładne włosy, cera itp... a tu dupa, widocznie wyglądam jak zombi :lol:

Magda M

11 lata 9 miesiąc temu #607081 przez agamo
Moze wcale nie chodzi o twoja urode a o brzuszek! Mnie np jedna znajoma mowi ze mysli ze bede miec coreczke bo mi brzucha nie widac i ze to pewnie dlatego ze brzuszek sie inaczej uklada Zmienila zdanie jak podnioslam swetr i jej pokazalam ze jest sterczacy Ale wiesz ludzie gadaja i tak co im slina na jezyk przyniesie Niektorzy twierdza ze poznaja kobiete czy jest w ciazy po oczach takze naprawde nie warto sie przejmowac co ludzie gadaja Takze napewno nie jestes zombi :P

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #607111 przez papi88
ja wlasnie wygladam zle...cera gorsza duzo niz przed ciaza na dekoldzie robia mi sie krosty z wlosami nie widze poprawy powiedzialabym nawet ze jakos zaczely mi bardziej wypadac dlatego zaskocze sie jak sie potwierdzi ze to syn zabiera mi urode nie kazdy w to wierzy ale moje kolezanki jak byly w ciazy z chlopcami to wygladaly lepiej niz przed ciaza to cos musi w tym byc
a w tym kalkulatorze bylo pytanie czy brzuch ma sie nisko czy wysoko niestety nie umiem tego stwierdzic nie wiem jaki to jest wysoko a jaki nisko

a co do ludzi to wystarczy powiedziec ze jest sie w ciazy i juz sie doszukuja kilogramow i obserwuja brzuch i urode ja juz pare razy słyszalam ze przytylam na twarzy :) zwlaszcza wtedy kiedy schudlam 7 kg i zygalam i nic prawie nie jadlam pewnie na uszach tez mi wtedy przybralo

PAULINA

11 lata 9 miesiąc temu #607148 przez Villemo
nefeli napisał:

Villemo dzieki kochanie za wsparcie,no wlasnie odliczam,kiedy bedzie ten wtorek,ja tez w 41tygodniu trafilam i rowniez zero rozwarcia i szyjka 30.Dzis staram sie lezec wiec jest duzo lepiej i faszeruje sie magnezem.
Gorzej z toaleta,przed pierwsza ciaza nie wiedzialam co to znaczy zaparcia,od ciazy nauczylam sie z nimi zyc,i poznalam nowosc jaka sa hemoroidy,najgorsze ze jak cos pomaga to na raz dwa i znowu meczarnia,duphalac bralam w pierwszej ciazy,teraz dostalam proszek do rozrabiania w wodzie ale ze nie moge nic przelknac to narazie sie wstrzymuje i ratuje od czasu do czasu czopkiem,ale nie wolno za czesto,bo gin stwierdzil ze jak zaczne od teraz z czopkami to do 6miesiaca na lewatywach wyladuje bo jelita przestana calkiem pracowac:(
Niby jem jakies owoce ale zapycham sie chlebem i zero picia wiec problem narasta.

Nefeli no ale nie gadaj, że jeszcze wisisz nad kibelkiem?

Możesz próbować jeszcze domowe sposoby. 2-3 owoce kiwi dziennie, wodę przegotowaną z miodem wypić o ile Ci to przez gardło przejdzie. Źle, że już takie problemy na początku bo jak jeszcze hemoglobina siądzie i trzeba będzie brać dodatkową dawkę żelaza to lepiej nie będzie :(

Też dzisiaj leżę, macica stawia mi się do granic możliwości ;/

11 lata 9 miesiąc temu #607152 przez MyMelange
Villemo napisał:

Też dzisiaj leżę, macica stawia mi się do granic możliwości ;/

Ja tez dzis dostaje w kosc cos. Napieta mam macice od rana, dziwnie sie czuje. Mialam jechac na zakupy, ale skonczylo sie wylegiwaniem na kanapie.

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka