BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 8 miesiąc temu #622740 przez Alivva
Izula to tez zalezy od szpitala prawda??
ja pobyt w "naszym" miejscowym szpitalu naprawdę wspominam super a rodzilam ponad 10 lat temu. Teraz jest ponoć jeszcze lepiej i przyjaźniej. Ogólnie chwalą nasz e oddziały ginekologiczne i połoznicze. A dodam,że ja tez mam syndrom białego fartucha ale cudownie cierpliwe i sympatyczne położne jak i świetni lekarze wprowadzaja przyjemną atmosferę. Do porodu są szpitalne koszulki wiązane z tyłu i nie ściągaja ich ani do cc ani do naturalnego a dodatkowwo dają Ci ręcznik albo takie zielone prześcieradło którym można się okryć ;) Wiadomo,że co trzeba odkryć to trzeba-lekarz nurkować pod namiotem nie będzie ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #622743 przez Monika23083
Izula,

Też tak mam... wprawdzie do ginekologa się nie wstydzę, ale już przy większej ilości osób to masakra..

Moje badanie jak przebywałam w szpitalu wyglądało tak: wchodzę, siadam na fotel ( wiadomo ze wszystkim na wierzchu), po przeciwnej stronie około 12 osób, wszyscy się patrzą. Ordynator włącza lampę i pyta: " kto chętny do badania?", a ja leżę i czekam na chętną/chętnego.

To byłam masakra..

Drugie badanie w tym samym szpitalu już było bardziej kameralne...heh

Wydaje mi się, że przy porodzie się chyba nie myśli o tym...

11 lata 8 miesiąc temu #622758 przez Alivva
Monika23083 napisał:

Izula,

Też tak mam... wprawdzie do ginekologa się nie wstydzę, ale już przy większej ilości osób to masakra..

Moje badanie jak przebywałam w szpitalu wyglądało tak: wchodzę, siadam na fotel ( wiadomo ze wszystkim na wierzchu), po przeciwnej stronie około 12 osób, wszyscy się patrzą. Ordynator włącza lampę i pyta: " kto chętny do badania?", a ja leżę i czekam na chętną/chętnego.

To byłam masakra..

Monia ale przeciez nie musisz się na to godzić a ordynator albo lekarz prowadzący powinien się wpierw Ciebie zapytac czy wyrazasz zgodę na taki teatr.... Ja się nie godziłam na badania w obecnosci stażystów ale zezwoliłam na ich obecność przy cc....

11 lata 8 miesiąc temu #622761 przez biedroneczka39
Monika23083 napisał:

Izula,

To byłam masakra..

Boze kto chetny do badania? :D Ja chyba jakiegos smieszka dzis zjadlam hi hi.

U mnie na szczescie porod w osobnej sali tylko z polozna partnerem I siostra. No chyba zeby sie cos dzialo to lekarz. Ale I tak mam stracha jak diabli :)

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 8 miesiąc temu #622766 przez Villemo
Monika23083 napisał:

Izula,

To byłam masakra..

hihihi jacy bezczelni chociaż by dali Tobie prawo wyboru kto ma Cię badać niebieskooki blondyn czy brązowooki brunet :lol:

Ja pamiętam jak leżałam pod kroplówką jak miałam prowokacje i przyszło prawie 20 osób. Zastępczyni ordynatora badała mnie i tłumaczyła wszystkim co i jak. Ale szczerze ze skurczami co 2-3 minuty było mi wsio jedno kto mnie dotyka i gdzie. Chociaż przyznam, że lekarze zawsze robili to bezboleśnie za to jak położne badały to miałam wrażenie że mi łapsko po łokieć wkładają i wyjdzie mi gardłem :angry:

11 lata 8 miesiąc temu #622768 przez izula
BOże Monia jak ja Ci współczuję. Współczuję Ci i będę się modlić już z góry, żeby mnie nie spotkało coś takiego.

Alivva to ja idę rodzić do twojego szpitala hahaha :)))
Nie słyszałam, żeby w dwóch niby najlepszych szpitalach w mojej okolicy tak robili jak piszesz ale może się mylę. Mam wielką nadzieję.

Tak się zastanawiam, czy przed położeniem się w szpitalu można wypisać jakieś oświadczenie, że nie zgadza się na żadne "wizyty studentów" ani badanie przez nich. Królikiem doświadczalnym nie chcę być.

Ehhh, dziewczyny ja już mam stresa a to dopiero 5 miesiąc a co będzie potem. :(((

Muszę dokładnie wypytać moja panią doktor czy jakiś namiot można załatwić na poród :))))) i wizyty tylko kobiet lekarzy a nie facetów. Tylko ordynator to facet więc chyba mam małe szanse ale może akurat przejdzie wersja kameralna.

[/url]
[/url]

11 lata 8 miesiąc temu #622769 przez niagara
Izula ja to mam taki nadmiar, że mogłabym wykarmić wszystkie dzieci w Etiopii :laugh:

11 lata 8 miesiąc temu #622771 przez Monika23083
Alivva,

Mnie się nikt tam o nic nie pytał, jak czekałam na swoją kolej to nawet nie wiedziałam, że tam tyle osób:)
Dobrze, że to trwało dosłownie 2-3 minuty..

No cóż...

11 lata 8 miesiąc temu #622774 przez Alivva
izula napisał:

BOże Monia jak ja Ci współczuję. Współczuję Ci i będę się modlić już z góry, żeby mnie nie spotkało coś takiego.

Alivva to ja idę rodzić do twojego szpitala hahaha :)))
Nie słyszałam, żeby w dwóch niby najlepszych szpitalach w mojej okolicy tak robili jak piszesz ale może się mylę. Mam wielką nadzieję.

Tak się zastanawiam, czy przed położeniem się w szpitalu można wypisać jakieś oświadczenie, że nie zgadza się na żadne "wizyty studentów" ani badanie przez nich. Królikiem doświadczalnym nie chcę być.

Ehhh, dziewczyny ja już mam stresa a to dopiero 5 miesiąc a co będzie potem. :(((

Muszę dokładnie wypytać moja panią doktor czy jakiś namiot można załatwić na poród :))))) i wizyty tylko kobiet lekarzy a nie facetów. Tylko ordynator to facet więc chyba mam małe szanse ale może akurat przejdzie wersja kameralna.

Izula zapraszam :D

spzozwolsztyn.pl/index.php?str=SZ&poz=5

11 lata 8 miesiąc temu #622775 przez Monika23083
Na szczęście porody odbywają się bardziej kameralnie: osobne pomieszczenie i tylko przyszła mama, tata i położna lub dwie:)

Ale jeżeli jacyś studenci będą chcieli być przy porodzie to się nie zgodzę ( o ile zapytają, bo przy badaniu nikt tego nie zrobił).

Już mam uraz to publicznych wystąpień tego typu...

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #622779 przez Villemo
izula napisał:

Dzięki dziewczynki :)))

Niagara ty cierpisz na nadmiar a ja na niedomiar :))) Nawet teraz uważam, że moje piersi są małe i brzydkie ale co zrobić :))

Co się przejmujesz u mnie też nie ma szału! Ja pamiętam jak w pierwszej ciąży teściowa (która zresztą ma bardzo obfity biust i jej córki zresztą też) popatrzyła na mój biust i jak zwykle komentarz nic Ci te cycki nie urosły a przydało by Ci się. A ja jej odszczekłam że ja dziękuję bo im większe cycki za młodu tym dłuższe na starość. Mąż mój i jego brat prawie wpadli pod stół ze śmiechu a teściowa i siostry się zrobiły czerwone jakby się chciały schować w jarzębinie :lol:

11 lata 8 miesiąc temu #622781 przez niagara
Villemo napisał:

izula napisał:

Niagara ty cierpisz na nadmiar a ja na niedomiar :))) Nawet teraz uważam, że moje piersi są małe i brzydkie ale co zrobić :))

Co się przejmujesz u mnie też nie ma szału! Ja pamiętam jak w pierwszej ciąży teściowa (która zresztą ma bardzo obfity biust i jej córki zresztą też) popatrzyła na mój biust i jak zwykle komentarz nic Ci te cycki nie urosły a przydało by Ci się. A ja jej odszczekłam że ja dziękuję bo im większe cycki za młodu tym dłuższe na starość. Mąż mój i jego brat prawie wpadli pod stół ze śmiechu a teściowa i siostry się zrobiły czerwone jakby się chciały schować w jarzębinie :lol:

Dzięki :laugh: :laugh: :laugh: Mnie chyba też to dotyczy :silly:

11 lata 8 miesiąc temu #622784 przez Villemo
niagara napisał:

Villemo napisał:

izula napisał:

Przepraszam hiihihih Ty jesteś młoda i piękna i jeszcze masz piersi a nie cycki :lol: :ohmy:

11 lata 8 miesiąc temu #622785 przez Monika23083
"im większe cycki za młodu tym dłuższe na starość" - dobre, muszę zapamiętać:)dobrze jej odpowiedziałaś:)

Swoją drogą milutka na teściowa...

11 lata 8 miesiąc temu #622787 przez Alivva
niagara napisał:

Villemo napisał:

izula napisał:

I mnie :P Ja tam lubie moje air-bagi ;) mój partner najwyraźniej też :D aczkolwiek nie chcę większych bo po mojej mamie widze,że to żaden miód a wręcz udręka... problemy z kręgosłupem,odparzenia,nie mówiąc już o tym,że moja mama od 40 lat staniki kupuje w gorseciarni w Grudziądzu!!!!!!!

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka