BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 8 miesiąc temu #622834 przez agamo
Wasz temat cyckowy aż mi humor dziś poprawił nie ma to jak pozytywne nastawienie do bimbalek! Hehehe
Spoko natalia masz jeszcze spoooro czasu by pocwiczyc zarzucanie Zalorze sie ze i mąż nie omieszka w pomocy w lapaniu!

Aga

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #622835 przez niagara
Agamo duży biust wydaje się być atutem dopóki go nie masz :) Dla mnie to takie dwa zderzaki :) Mój tata twierdzi, że przynajmniej mam czym oddychać :) Tak serio to z takim biustem to tylko problem. Wchodzę do sklepu, widzę ekstra biustonosze pytam o taki sam w moim rozmiarze, a ona mi spod lady wyciąga jakieś babcine pokrowce z płótna żaglowego :dry: :laugh:

11 lata 8 miesiąc temu #622837 przez niagara
"Co by cyc nie wracał jak bumerang" Villemo jesteś niemożliwa, uwielbiam Cię :lol:

11 lata 8 miesiąc temu #622839 przez SerekWaniliowy
Lekturkę zostawię sobie na jutro... jestem wykończona tymi emocjami.

Dziewczyny Pan doktor nie dopatrzył się niczego groźnego narazie, tzn mam brać nospe i magnez podwójnie, jak po tym w ciągu 2 godzin nie przejdzie (teraz przeszło) to dzwonić do Niego (24h/dobę odbiera) albo jechać do szpitala, narazie nic więcej, bo szyjka długa, tylko muszę się pilnować, leżeć, nie spacerować za dużo, ale pozwolenie na spokojny basen od czasu do czasu przy wyjątkowo dobrym samopoczuciu dostałam, bo takie pływanie dobrze robi (na co?).

Zdrowo mnie opier**** że nie przyszłam od razu tylko czekałam na wizytę, a jakbym poczekała jeszcze kilka dni... i tu przedstawił mi czarny scenariusz, ale o tym nie będę pisała, nawet mu sie nie przyznałam, że próbowałam przeczekać ból na jednej nospie :huh:

Dzidziuś rośnie, jest zdrowy, a ten wynik? hmm mówi, że dla Niego dobry, żeby patrzeć na normę z tygodnia wyżej, ze z USG tak wychodzi i nie ma sie czym martwić.

Wchodziliśmy do gabinetu to się cała trzęsłam, nie mogłam sie podnieść mimo pomocy Pana doktora, a wychodząc gęba mi sie śmiała tak, że jakbym uszu takich dużych nie miała to by mi pół głowy odpadło!

Mieliśmy po tej wizycie poczynić nasz pierwszy dzidziusiowy zakup - kocyk ale nawet na to nie mam ochoty, jestem wykończona i gotowa do spania. Sporo tego ale jeszcze więcej napisze jutro, dziś oczy protestują i zamykają się.

Dziękuję dziewczynki za

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #622843 przez agamo
Bo to jest niestety taki problem w Polsce jeśli chodzi o rozmiary! W uk maja taki ogromny wybór w biustonoszach i wogole ubraniach ze naprawdę można cos wybrać!

Aga

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #622846 przez SerekWaniliowy
SerekWaniliowy napisał:

Lekturkę zostawię sobie na jutro... jestem wykończona tymi emocjami.

Dziewczyny Pan doktor nie dopatrzył się niczego groźnego narazie, tzn mam brać nospe i magnez podwójnie, jak po tym w ciągu 2 godzin nie przejdzie (teraz przeszło) to dzwonić do Niego (24h/dobę odbiera) albo jechać do szpitala, narazie nic więcej, bo szyjka długa, tylko muszę się pilnować, leżeć, nie spacerować za dużo, ale pozwolenie na spokojny basen od czasu do czasu przy wyjątkowo dobrym samopoczuciu dostałam, bo takie pływanie dobrze robi (na co?).

Zdrowo mnie opier**** że nie przyszłam od razu tylko czekałam na wizytę, a jakbym poczekała jeszcze kilka dni... i tu przedstawił mi czarny scenariusz, ale o tym nie będę pisała, nawet mu sie nie przyznałam, że próbowałam przeczekać ból na jednej nospie :huh:

Dzidziuś rośnie, jest zdrowy, a ten wynik? hmm mówi, że dla Niego dobry, żeby patrzeć na normę z tygodnia wyżej, ze z USG tak wychodzi i nie ma sie czym martwić.

Wchodziliśmy do gabinetu to się cała trzęsłam, nie mogłam sie podnieść mimo pomocy Pana doktora, a wychodząc gęba mi sie śmiała tak, że jakbym uszu takich dużych nie miała to by mi pół głowy odpadło!

Mieliśmy po tej wizycie poczynić nasz pierwszy dzidziusiowy zakup - kocyk ale nawet na to nie mam ochoty, jestem wykończona i gotowa do spania. Sporo tego ale jeszcze więcej napisze jutro, dziś oczy protestują i zamykają się.

Dziękuję dziewczynki za

Dziewczynki to moja wiadomość z wczoraj wieczora do Was, mąż tylko przymknął komputer, bo zasnęłam, nie wiem, nie pamiętam jak się położyłam, ale wcale się nie dziwie, nie pamiętam godzinnego czekania w poczekalni, pół wizyty i drogi do Teściowej, dziwny był wczorajszy dzień i długo by pisać. Powiem tylko, ze mamy 2 auta i oba padły :/ musieliśmy jechać taksówką, a spowrotem spacerkiem bo mi powietrza brakowało, mąż obdzwonił wszystkich i uparł sie by iść do Jego Mamy pochwalić się córą (to jeszcze nie jest takie pewne). Odprowadził mnie do domu a sam poszedł pogrzebać przy moim autku, ja w tym czasie wzięłam prysznic i kolo 21 zadzwonił bym schodziła bo trzeba pojeździć autem by sie rozchodziło, wiec w piżamie zeszłam i pojechaliśmy na Poznań, po godzinnej przejażdźce położyłam sie z komputerkiem, żeby do Was napisać...

Najgorsze przez te 2 dni był ten za wysoki wynik AFP i to że mój brzuszek sie zmniejszył nagle i Dr Google mi powiedział, że to wszystko świadczy o delikatnie mówiąc o chorobie układu nerwowego, że dziecko sie nie rozwija itd itp.

Poza tym macica szaleje i te bóle nerek, to jednak wiązadła i w sumie wszystko razem z mniejszym brzuszkiem wskazywało na to że macica powoli szykuje sie do porodu dlatego mam sie wsłuchiwac w organizm, także dziewczyny nie ma co bagatelizowac tych wszystkich bóli. Za chwilę zabieram sie za te 40 stron które wyklepałyście :)

A Nefeli już po wizycie?

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #622847 przez kalina
Serku pan doktor powinien ci powiedziec to co mi babka na usg jak weszlam ze schizem jak sie naczytalam ck oznacza zbyt nisko lozysko. ze teraz maz ma byc glosem rozsadku i w razie czego kabel od internetu schowac. bo sie trzeba dowiadywac od lekarza a nie czytac glupoty:-)

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #622851 przez kalina
a temat cycow super mi humorek poprawil i jak sobie wyobrazilam cyce niagary wracajace jak bumerang bo mogla by bez zebow zostac jakby tak oberwala w drodze powrotnej w twarz:-D i wlasnie przestaly mi moje male przeszkadzac:-)

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 8 miesiąc temu #622853 przez kocham_cie
niagara napisał:

Izula ja to mam taki nadmiar, że mogłabym wykarmić wszystkie dzieci w Etiopii :laugh:

niagarka sloneczko moje drogie ja moimi 75H wykarmiłabym całą afrykę a co dopiero będzie po ciąży??? hmmm już tak myslalm że pójde do sklepu sportowego i poprosze o dwa iglo :silly:

Magda M

11 lata 8 miesiąc temu #622855 przez agamo
No to dziewczyny wszystkie wiadomo gdzie sie zgłaszać jak nam pokarmu braknie do matki Afryki i matki etiopii!  a tak szczerze wam powiem ze z wielkością biustu a ilością pokarmu moze być różnie bo moja kuzynka ma od zawsze bardzo dorodne i jak zaszła w ciążę to nie miała pokarmu i dziecko tracilo na wadze ze lekarz jej nie wierzył i powiedział ze albo glodzi dziecko albo niech przejdzie na butelkę bo jak nie to jej dziecko zabiorą! Biedna tak spanikowala ze odrazu mleko kupiła i piersią już nigdy wiecej nie próbowała!

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #622858 przez biedroneczka39
Ha ha ha matka Etiopi I Afryki...Aga lepiej tego nie da sie ujac :)
Aga a jesli chodzi o moj szpital to ostatnio mialam za translatora babeczke w 38 tygodniu ciazy I to ona mi mowila ze jest osobna sala I tylko polozna a lekarz w razie problemow. A swoja droga dobrze ze wspomnialas o tych studentach bo ja tez sie nie zgodze...niech inne mamuski pokazuja muszelki-wiaderka he he :D

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #622859 przez kocham_cie
Aga ty wstrętny serze pleśniowy!!! Normalnie gdybyś nie była w ciąży to bym ci dupsko skopała!!! Boże dobrze że wszystko ok! Ale żeś nam stracha wszystkim napędziła!!!

Iva wczoraj dobrze napisała, na przyszłość nie robimy takich rzeczy choćby nie wiem co, to napiszcie krótkie info, cokolwiek- bo inaczej wylądujemy wszystkie na porodówce z wcześniakami!!!

Sereczku gratuluje córuni :kiss:

Magda M

Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #622860 przez niagara
kocham_cie napisał:

niagara napisał:

Izula ja to mam taki nadmiar, że mogłabym wykarmić wszystkie dzieci w Etiopii :laugh:

niagarka sloneczko moje drogie ja moimi 75H wykarmiłabym całą afrykę a co dopiero będzie po ciąży??? hmmm już tak myslalm że pójde do sklepu sportowego i poprosze o dwa iglo :silly:

Widzę, że Ty mnie doskonale rozumiesz :laugh: Ja też noszę spadochrony w rozmiarze 75F :laugh:

11 lata 8 miesiąc temu #622861 przez biedroneczka39
niagara napisał:

kocham_cie napisał:

niagara napisał:

Widzę, że Ty mnie doskonale rozumiesz :laugh: Ja też noszę spadochrony w rozmiarze 75F :laugh:

Ma sie ten cyc co ? :) :) :)

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 8 miesiąc temu #622863 przez kocham_cie
niagara napisał:

kocham_cie napisał:

niagara napisał:

no i naprawdę zaczynam się martwić gdzie kupię stanik do karmienia... który utrzyma te "maleństwa"

Magda M

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka