BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 8 miesiąc temu #622865 przez SerekWaniliowy
...ale sie naśmiałam z ostatnich postów, gigantyczne bimbały zawładnęły forum :laugh: Szczęśliwi Ci faceci Wasi :)

Jednak czytanie tego archiwum zostawię sobie na wtorek, jak mąż pójdzie do pracy to zrobię sobie leniwy poranek i nadrobię straty :)

Trochę straciłam zapał do planowania i radość z brzuszka, jakoś tak ostrożnie do tego podchodzę, ale mam nadzieję, że to szybko przejdzie i wrócę do oglądania wózków, ubranek butelek itd :)

U nas pada, jakiś śnieg z deszczem czy cholera wie co, taki gruby, ale lekki deszcz, a właściwie ulewa, myślę, ze przejściowa i niebawem tak jak u Was wyjdzie słonko :)

a tymczasem spróbuje zjeść lody na poprawę nastroju :) lody czekoladowe :D

Aga

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #622879 przez SerekWaniliowy
Biedroneczka nie wiem jak u Was, ale dziewczyny też podnosiły ten temat więc ja w swojej książce przeczytałam, że od 2011 czy 2012 roku jest nowa ustawa o ochronie pacjenta czy o opiece i teraz każda przyszła mama może się do porodu przygotować i przynieść taka listę czego sobie życzy a czego nie, zaraz gdzieś to mialam... o trochę mniej szczegółowy ale tak dla przykladu:

www.gdzierodzic.info/artykul/19

Dziewczyny szczerze Was przepraszam, za brak informacji, miałam dobre zamiary a wyszło jak wyszło :kiss: Wstyd mi

Kocham Cie jakie śliczne te buciki!

A ja myślałam, że będzie synio, choć marzyły mi się 3 córy i jakiś czas temu upatrzyłam sobie takie porcięta cudne:
allegro.pl/elegancki-rampers-krawat-86-9...ele-i3155012630.html albo te allegro.pl/elegancki-rampers-z-mucha-86-...ele-i3153498215.html

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #622883 przez Villemo
kocham_cie napisał:

niagara napisał:

kocham_cie napisał:

niagara napisał:

Izula ja to mam taki nadmiar, że mogłabym wykarmić wszystkie dzieci w Etiopii :laugh:

niagarka sloneczko moje drogie ja moimi 75H wykarmiłabym całą afrykę a co dopiero będzie po ciąży??? hmmm już tak myslalm że pójde do sklepu sportowego i poprosze o dwa iglo :silly:

Widzę, że Ty mnie doskonale rozumiesz :laugh: Ja też noszę spadochrony w rozmiarze 75F :laugh:

no i naprawdę zaczynam się martwić gdzie kupię stanik do karmienia... który utrzyma te "maleństwa"

W sklepie turystycznym z namiotami :woohoo: :side:

11 lata 8 miesiąc temu #622886 przez Villemo
SerekWaniliowy napisał:

Biedroneczka nie wiem jak u Was, ale dziewczyny też podnosiły ten temat więc ja w swojej książce przeczytałam, że od 2011 czy 2012 roku jest nowa ustawa o ochronie pacjenta czy o opiece i teraz każda przyszła mama może się do porodu przygotować i przynieść taka listę czego sobie życzy a czego nie, zaraz gdzieś to mialam... o trochę mniej szczegółowy ale tak dla przykladu:

Dziewczyny szczerze Was przepraszam, za brak informacji, miałam dobre zamiary a wyszło jak wyszło :kiss: Wstyd mi

A ja myślałam, że będzie synio, choć marzyły mi się 3 córy i jakiś czas temu upatrzyłam sobie takie porcięta cudne:
allegro.pl/elegancki-rampers-krawat-86-9...ele-i3155012630.html albo te allegro.pl/elegancki-rampers-z-mucha-86-...ele-i3153498215.html

Spoko zostałaś już zwymyślana od wstrętnego sera pleśniowego przez Magdę, emocję opadły najważniejsze, że z maleństwem wszystko dobrze. :)

11 lata 8 miesiąc temu #622887 przez SerekWaniliowy
Villemo napisał:

kocham_cie napisał:

niagara napisał:

kocham_cie napisał:

niagara napisał:

Izula ja to mam taki nadmiar, że mogłabym wykarmić wszystkie dzieci w Etiopii :laugh:

niagarka sloneczko moje drogie ja moimi 75H wykarmiłabym całą afrykę a co dopiero będzie po ciąży??? hmmm już tak myslalm że pójde do sklepu sportowego i poprosze o dwa iglo :silly:

Widzę, że Ty mnie doskonale rozumiesz :laugh: Ja też noszę spadochrony w rozmiarze 75F :laugh:

no i naprawdę zaczynam się martwić gdzie kupię stanik do karmienia... który utrzyma te "maleństwa"

W sklepie turystycznym z namiotami :woohoo: :side:

hehehe dobre humory przy tej pogodzie Wam dopisują spadochrony, namioty, iglo hahahaa

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #622893 przez Alivva
ok :) dom ogarnięty,zaraz biorę mojego bagazowego i lecimy na zakupy :D

któraś tu polecała jakies dobre staniczki....moge prosić powtórkę nazwy firmy??? chciałam spojrzeć w necie i zapomnialam a tyle gryzmolimy,że juz nie wiem na której stronie szukac tego postu :)

Ewka....moje rodzinne miasto to Świecie,ale do Grudziądza też mam mega sentyment :) Cudne miasto i tez tesknię ale w czerwcu jadę na kilka dni do rodzinki niedaleko więc pewnie pospaceruje po Grudziądzu ;)

11 lata 8 miesiąc temu #622904 przez SerekWaniliowy
Villemo napisał:

SerekWaniliowy napisał:

Spoko zostałaś już zwymyślana od wstrętnego sera pleśniowego przez Magdę, emocję opadły najważniejsze, że z maleństwem wszystko dobrze. :)

Aga

Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #622905 przez agamo
kocham_cie napisał:

Aga ty wstrętny serze pleśniowy!!! Normalnie gdybyś nie była w ciąży to bym ci dupsko skopała!!! Boże dobrze że wszystko ok! Ale żeś nam stracha wszystkim napędziła!!!

Iva wczoraj dobrze napisała, na przyszłość nie robimy takich rzeczy choćby nie wiem co, to napiszcie krótkie info, cokolwiek- bo inaczej wylądujemy wszystkie na porodówce z wcześniakami!!!

Sereczku gratuluje córuni :kiss:

A ja już zaczęłam sie zastanawiać co ja takiego napisałam ze mnie serem plesniowym nazwano ... Hehe No i sie polapalam!

Agus serku a te wdzianka dla chłopaków cudne aż chyba mojemu cos kupię!

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #622913 przez ninka333
Alivva napisał:

ok :) dom ogarnięty,zaraz biorę mojego bagazowego i lecimy na zakupy :D

któraś tu polecała jakies dobre staniczki....moge prosić powtórkę nazwy firmy??? chciałam spojrzeć w necie i zapomnialam a tyle gryzmolimy,że juz nie wiem na której stronie szukac tego postu :)

Ewka....moje rodzinne miasto to Świecie,ale do Grudziądza też mam mega sentyment :) Cudne miasto i tez tesknię ale w czerwcu jadę na kilka dni do rodzinki niedaleko więc pewnie pospaceruje po Grudziądzu ;)

Ja wspominałam o stanikach do karmienia firmy ALLES -są usztywniane, ładnie trzymają i sa wytrzymałe.

córeczka ALICJA

11 lata 8 miesiąc temu #622916 przez Alivva
dzięki Ninka :*

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #622939 przez Alivva
Widzialyście to???

ja jestem zakochana w tym filmiku :)
od 3 minutki mój ulubieniec-maleńki Leon :)

11 lata 8 miesiąc temu #622953 przez Villemo
Alivva - podesłałabyś jakiegoś boczka z grilla albo karkóweczki :kiss:

11 lata 8 miesiąc temu #622968 przez agamo
Iva piękny ten filmik Takie filmiki to ja mogę oglądać a już sie bałam ze jakieś porody znów :p tylko zastanawia mnie jedno nie wlewa sie tym maluszkom woda do uszu? I druga sprawa czy mu odpadł zacisk z pepuszka bo miał tam cos czarnego! Ale aż już by sie chciało by nasz malenstwa były tu z nami!

Apropo grila hmm smaka mi narobilyscie a nigdzie u mnie karkowki nie dostanę! Moj mąż lubuje sie w stekach ale one mocno wypieczone twardnieja a kielbasek mam już dość! Hmmm cos mi sie wydaje ze po powrocie z pl będę mieć pól bagażnika w aucie pełnego karkowki ummmmm a jeszcze miesiąc! :(

Aga

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #622972 przez Alivva
Villemo napisał:

Alivva - podesłałabyś jakiegoś boczka z grilla albo karkóweczki :kiss:

plastry boczusia sie marynują :) sałatka grecka gotowa :) sos czosnkowy tez :)
ale jak ktos ma ochote na karkóweczkę..... ;)
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #622993 przez iwonta_kg
ninka333 napisał:

Zaraziłyście mnie dziwnymi snami :P do tej pory nic mi sie nie śniło a dziś, że byłam w szpitalu bo poród się zaczął i ja odpłynęłam a jak się obudziłam to oni mi dają dwóch chłopaków bliźniaków i to juz tkich sporych, zupełnie do nas nie podobnych i mówią, że to moje. Ja przerażona, że miała być maleńka dziewczyneczka a oni dają mi wielkich chłopaków i to dwóch!!!!!!!!!!

Weeeeeeź bo ja nie skumałam od razu i pomyślałam że naprawde będziesz miała bliźniaki!!!! :silly:

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka