BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 8 miesiąc temu #623494 przez iwonta_kg
Hej dziewczynki.

Nefeli gratulacje:) ciesze sie ze bedziesz miala córeczkę:)

Agamo wybacz nie wchodziłam na kompa wczoraj, dzis siedze w komórce a potem lecę na cmentarz troche groby ogarnac po zimie.

Jakiegos doła złapałam:(

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #623496 przez Villemo
izula napisał:

Villemo dzięki Ci. To ja lepiej wezmę :)) tak jak mówisz.

U mnie dziś słoneczko świeci :)))

Nie ma za co Izulka ja Cię proszę! Wiem, że ciężko ale postaraj się zachować spokój. Na lipcówkach było masę dziewczyn, którym zaczęła się szyjka skracać zbyt wcześnie a nie które mimo to rodziły po terminie i miały poród prowokowany. Lekarka określiła jak bardzo się szyjka skróciła? Na pewno źle nie jest bo gdyby było tak źle to byś od strzała miała założony pessar albo szew i nie było by nawet dyskusji. Kiedy masz następną wizytę?

11 lata 8 miesiąc temu #623499 przez biedroneczka39
iwonta_kg napisał:

Hej dziewczynki.

Agamo wybacz nie wchodziłam na kompa wczoraj, dzis siedze w komórce a potem lecę na cmentarz troche groby ogarnac po zimie.

Nie smutaj kochana :kiss:

Dzien dobry wszystkim.

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 8 miesiąc temu #623502 przez Villemo
Nefeli- Ale super :D strasznie się cieszę, że córcia! To będzie szaleństwo strojenie, czesanie kurcze trochę mi szkoda, że mnie to ominie.

No ale cóż jestem kobieta z jajami i muszę to zaakceptować :lol: :woohoo: :side:

11 lata 8 miesiąc temu #623504 przez izula
26 kwietnia mam prentalne a w poniedziałek 29 kwietnia mam wizytę u mojej pani doktor.

Powiedziała, tak jak mówisz, że jak się jeszcze trochę skróci to wtedy szpital i zakładanie pessar albo szew. Tak, że czekamy najpierw do 26 żeby z dzidzią było wszystko ok na II prenatalnych a potem 29 czy leżenie i leki coś pomogły.

Żeby się odstresować czytam książkę i na zmianę przeglądam sklepy internetowe z artykułami dla niemowląt.

[/url]
[/url]

11 lata 8 miesiąc temu #623505 przez Villemo
iwonta_kg napisał:

Hej dziewczynki.

Iwonta tulę do cyca ciężki okres teraz dla was ale pamiętaj, jeszcze kilka miesięcy i będzie ogrom radości i szczęścia obiecuję Ci to ja!

11 lata 8 miesiąc temu #623511 przez Villemo
izula napisał:

26 kwietnia mam prentalne a w poniedziałek 29 kwietnia mam wizytę u mojej pani doktor.

Powiedziała, tak jak mówisz, że jak się jeszcze trochę skróci to wtedy szpital i zakładanie pessar albo szew. Tak, że czekamy najpierw do 26 żeby z dzidzią było wszystko ok na II prenatalnych a potem 29 czy leżenie i leki coś pomogły.

Żeby się odstresować czytam książkę i na zmianę przeglądam sklepy internetowe z artykułami dla niemowląt.

Będzie wszystko dobrze kochana! To niecałe 2 tygodnie. Leż jak najwięcej odpoczywaj :-)

11 lata 8 miesiąc temu #623513 przez biedroneczka39
Dziewczynki czy ktoras plamila w ciazy? Nie tak ze lecialo tylko jak po siusiu podtarla sie to na papierku blada krew jakby przy koncowce okresu.Stalo sie tak po seksiku z partnerem ale nic mnie nie boli.Boje sie a tu do 12 tygodnia nie ratuja dzidzi :( Przeczytalam ze to normalne I gdyby sie utrzymalo dluzej niz 3 doby to wtedy do lekarza.

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 8 miesiąc temu #623519 przez Villemo
biedroneczka39 napisał:

Dziewczynki czy ktoras plamila w ciazy? Nie tak ze lecialo tylko jak po siusiu podtarla sie to na papierku blada krew jakby przy koncowce okresu.Stalo sie tak po seksiku z partnerem ale nic mnie nie boli.Boje sie a tu do 12 tygodnia nie ratuja dzidzi :( Przeczytalam ze to normalne I gdyby sie utrzymalo dluzej niz 3 doby to wtedy do lekarza.

Ja miałam żywą krew jak przy okresie i to dość dużo jej a wszystko przez cytologię ;/. Takie mikroplamienia mogą się na początku zdarzyć, śluzówka jest opuchnięta, bardzo wrażliwa i łatwo ją uszkodzić. Zobaczysz co się będzie działo, jeśli krew będzie przybierać kolor brunatny to znaczy, że to już resztki krwi i że plamienie ustępuje.

11 lata 8 miesiąc temu #623530 przez biedroneczka39
Villemo napisał:

biedroneczka39 napisał:

Ja miałam żywą krew jak przy okresie i to dość dużo jej a wszystko przez cytologię ;/. Takie mikroplamienia mogą się na początku zdarzyć, śluzówka jest opuchnięta, bardzo wrażliwa i łatwo ją uszkodzić. Zobaczysz co się będzie działo, jeśli krew będzie przybierać kolor brunatny to znaczy, że to już resztki krwi i że plamienie ustępuje.

Dzis przymusowe lezenie I odpoczynek...mam nadzieje ze wszystko bedzie ok.

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 8 miesiąc temu #623535 przez agamo
iwonta_kg napisał:

Hej dziewczynki.

Iwona nie przejmuj sie przeżyje Zreszta jak będę mieć jakiś problem czy bede sie nad czyms zastanawiac to mam przeciez was Wiec bede was zameczac na forum! A co do humoru to glowa do gory dzisiaj ma byc piekny dzien! I jak pewnie maly pokopie cię zaraz trochę odrazu ci sie poprawi humor! Zobaczysz!

Izula napewno wszystko będzie dobrze! Niestety Nie wiem jakie sa objawy obnizajacej sie macicy ale zalorze sie ze twoje badania wyjdą dobrze bo 26 są moje urodziny wiec to będzie doooobry dzień! Mówię ci!

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #623538 przez ninka333
biedroneczka39 napisał:

Ewa ja miałam podobny problem w 9 tygodniu. Bo stosunku pojawiło się czerwona krew kilka kropli a po kilku godzinach wyszedł ogromny skrzep i duzo krwi wiec szybko dzo szpitala i powiedzieli że zrobił mi isę malusieński skrwiak u ujścia szyjki. Brałam duphaston i po kilku dniach przestały wychodzić skrzepy i wychodziły takie brudki i już dalej było ok.
Jak masz tylko taką "brudną" krew to pewnie znaczy, że doszło do obtarcia śluzówki. Mi mówili, że jak się pojawi "żywa" czerwona krew to wtedy do szpitala natychmiast a jak takie brudki to narmalne oczyszczanie się. Tak, że na spokojnie ale i obsewruj.

córeczka ALICJA

11 lata 8 miesiąc temu #623543 przez izula
Villemo kochana jesteś po prostu :))

Iwonta kochanie ja Cię doskonale rozumiem. Głowa do góry musimy zaufać Villemo, że wszystko będzie dobrze i będzie wszystkie wrzucać zdjęcia naszych Maleństw za parę miesięcy.

Biedroneczka po stosunku tak często się dzieje. Jak by się uczymywało to idź do lekarza pewnie dostaniesz luteinę.

[/url]
[/url]

11 lata 8 miesiąc temu #623555 przez ninka333
izula napisał:

Izula - nie martw się i duzo odpoczywaj. Dowiedz się czy tej nospy nie powinnaś przyjmować stale a nie tylko dorażnie jak juz boli, bo z dośwaidczenia wiem, że w takich przypadkach lepiej wziąść jedną za dużo niż jedną za mało. Ja w poprzedniej ciąży w 32 tygodniu miałam skurcze, brzuch mi sie obniżył i okazało się że mam 3 cm rozwarcia. Powiedzieli mi że nie ma szans żeybym donosiła,dali mi nawet sterydy w zastrzykach na szybsze rozwinięcie płyc dziecka bo powiedzieli że jak wytrzymam leżac 2 tyg to będzie cud. Dostałam końskie dawki nospy i duphastonu i brałam je do 37 tyg. Później odstawili i robiłam już wszystko, żeby urodzic bo synek był już duży a ja się zawsze tego bałam wiec chodziłam na długie spacery i zero oszczedzania i skonczyło się na tym, że w 40 tygodniu mi wywoływali poród :) bo syn wcale nie zamierzał się wyprowadzać z mojego brzucha :)

Tak, że głowa do góry i nie martw się na zapas bo napewno będzie dobrze :)

córeczka ALICJA

11 lata 8 miesiąc temu #623559 przez ninka333
dziewczyny działa wam nasza tabelka??? ja juz kilka razy próbowałam i nie che się pojawić :( [file/]

córeczka ALICJA

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka