BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 8 miesiąc temu #623682 przez papi88
Mi szfagier dokucza cały czas ze wyglądam jakbym się grochu najadla (to ma być komplement ze mały brzuch niby) i w końcu groch mi rośnie w srodku :) ja właśnie zjadłam kanapki z dodatkiem czosnku pije cherbate malinowa z cytryna moze mnie to postawi na nogi choć dla odmiany zaczyna pobolewac mnie zaladek.przed ciąża nie chciałoby mi się bawić w domowe sposoby nabralabym się prochów i byłoby szybko i przyjemnie :)

PAULINA

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #623683 przez Monika23083
Cześć dziewczyny!

Słoneczko przecudnie świeci...nareszcie:)

Nefeli gratulacje!

Mi od wczoraj się wydaje, że mam coraz mniejszy ten brzuch, ale chyba sobie wkręcam:)

A po obiadku idę do szpitala odwiedzić koleżankę, która jutro wyda na świat chłopca Wiktora:)

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty w tym tygodniu!:)

MIłej niedzieli!

11 lata 8 miesiąc temu #623689 przez SerekWaniliowy
ale nas tutaj dziś mało :)

Też byliśmy przewietrzyć brzucha i wiecie co nie mogłam sie oprzeć i pól godzinki poleżałam na słoneczku, jak cudownie po tylu miesiącach czuć te ciepłe promyczki na buzi, a niedługo, mam nadzieje będzie można brzuchy wystawić :)

Czarnula jaki masz okrąglutki i śliczny brzusio, mój taki tylko do pępka, jak to Papi powiedziała, jakby od wzdęć i w dodatku jak sie patrzy z góry to po lewej stronie z takim wybrzuszeniem :)

Monika mi tez się zmniejszył brzuszek i "wykrzywił", tak sie bałam i mordowałam sie przez to 3 dni, ale lekarz stwierdził, ze wszystko jest w porządku z Maluszkiem, więc nic sie nie martw jeśli dobrze się czujecie :)

Mąż się uczy wiec będę dalej wertowała za wózkami, czytam fora i już mam mętlik, ale może w przyszłym tygodniu pojeżdżę z Mamą zweryfikować tą wątła wiedzę ;)

No i podbijam temacik z tym USG połówkowym, w którym tygodniu będziecie miały robione, a może już miałyście?

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #623691 przez nefeli
Iza nie martw sie i duzo wypoczywaj,Mam nadzieje ze obedzie sie bez szwu,a z dzidzia na pewno bedzie wszystko dobrze,moze tylko troszke wiecej bedziesz lezec.Ja tak jak Villemo znam mamusie ktorym skrocila sie szyjka i donosily maluszki do konca,wiec na pewno bedzie dobrze.
Ja tez musze dac zbadac swoja szyjke bo wczoraj nie dalam,wygodnie mi z tym usgie przez brzuch.
Kinia trzymam kciuki za Twoja jutrzejsza wizyte.
Iwonta nie smuc sie,wiem latwo mowic gorzej zrobic.Staraj sie myslec tylko pozytywnie.
Biedroneczka kochanie obserwuj dzis czy nie ma krwi a w razie co jutro zglos sie do lekarza.Ach moje libido szaleje ale mam obawy i bardzo rzadko pozwalam zaszalec mojemu mezowi :(
Alivva milego weekendu z Twoim mezczyzna,bawcie sie dobrze tylko na brzuszek uwazajcie :)

11 lata 8 miesiąc temu #623702 przez nefeli
Serku ja w pierwszej ciazy mialam w 21tyg,teraz ma byc 21-22,ale chyba do 24go jest granica.
30 wrzesnia bede wiedziala konkretnie to Ci napisze.Moj synio jest dzis zaproszony na urodziny,ale nie wiem czy pojde bo zoladek cisnie tak ze nie moge wytrzymac w pozycji siedzacej,kurcze juz sie martwie bo to poczatek,co bedzie dalej.Moja ciaze juz widac wiec koniec z kamuflazem,w pierwszej udalo sie do 21 tygodnia :) Mnie wywala w 5miesiacu.
Mam jakies klucia w brzuchu,ja chyba do konca ciazy w panice bede zyc :(

11 lata 8 miesiąc temu #623705 przez nefeli
Serku ja tez kocham sie opalac ale zasmuce Cie,w ciazy nie wolno sie przegrzewac i opalac wiec tez juz obmyslam plan ze bede chodzila na plaze po 17stej i do wieczorka,ale bez opalania niestety :( ale maluszek najwazniejszy.
Ja juz nie moge wytrzymac w samochodzie zanim zadziala klima a samochod nagrzany ja juz do szkoly dojezdzam i az mi slabo z goraca.

11 lata 8 miesiąc temu #623729 przez biedroneczka39
Kurcze no dziekuje za rady dziewczynki....bede sie obserwowac.
Ja wlasnie wrocilam z parku.Tak pieknie dzis ze grzechem by bylo nieskorzystac. Po za tym uczylismy mlodsza corke jezdzic na rowerze na dwoch kolkach no I sie udalo...
Teraz bede lezec I zbijac baki I czekac az moj kociak mi obiadek poda...mniam...lepiej smakuje jak ktos robi.
No to milego popoludnia I trzymam kciuki za wszystkie ktore maja wizyty w nadchodzacym tygodniu.

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 8 miesiąc temu #623730 przez Villemo
SerekWaniliowy napisał:

ale nas tutaj dziś mało :)

Też byliśmy przewietrzyć brzucha i wiecie co nie mogłam sie oprzeć i pól godzinki poleżałam na słoneczku, jak cudownie po tylu miesiącach czuć te ciepłe promyczki na buzi, a niedługo, mam nadzieje będzie można brzuchy wystawić :)

Czarnula jaki masz okrąglutki i śliczny brzusio, mój taki tylko do pępka, jak to Papi powiedziała, jakby od wzdęć i w dodatku jak sie patrzy z góry to po lewej stronie z takim wybrzuszeniem :)

Monika mi tez się zmniejszył brzuszek i "wykrzywił", tak sie bałam i mordowałam sie przez to 3 dni, ale lekarz stwierdził, ze wszystko jest w porządku z Maluszkiem, więc nic sie nie martw jeśli dobrze się czujecie :)

Mąż się uczy wiec będę dalej wertowała za wózkami, czytam fora i już mam mętlik, ale może w przyszłym tygodniu pojeżdżę z Mamą zweryfikować tą wątła wiedzę ;)

No i podbijam temacik z tym USG połówkowym, w którym tygodniu będziecie miały robione, a może już miałyście?

Serku - ja byłam umówiona ze swoim lekarzem na połówkowe na 2 maja ( to będzie dokładnie 21 tydzień ciąży) no ale jak byłam na ostatniej wizycie w czwartek to się zapytał mnie czy na ostatniej wizycie robiliśmy usg z pomiarami no i powiedziałam mu, że nie więc zrobił pomiary ale stwierdził, że mały jest tak ułożony, że nie może dokładnie obejrzeć serduszka więc mam mu na następnej wizycie 2 maja przypomnieć żeby obejrzał serduszko. No i w sumie teraz nie wiem czy traktować to usg które miałam robione już jako połówkowe czy jeszcze nie :dry:

11 lata 8 miesiąc temu #623732 przez ninka333
serku tam gdzie ja robie usg mówili mi, że usg połówkowe robi się pomiędzy 18 a 22 tygodniem i wtedy robią też echo serduszka. Ja mam wizyte na 23 kwietnia to bedzie 20 tydzień.

córeczka ALICJA

11 lata 8 miesiąc temu #623736 przez agamo
Serku ja już polowkowe miałam robione w 20 tygodniu i jednym dniu! Trochę ci późno chce robic ale myśle ze wie co robi!

Kinga i Natalia powodzenia na badaniach i życzę wam by płeć była taka jaka sObie marzyciel!

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #623752 przez kocham_cie
Dzień dobry mamuśki:)
U mnie dziś również piekna pogoda... a ja od 14 do 22 w pracy... buuu, aż żal dupe ściska bo poszłabym na jakiś spacerek- w takich dniach okropnie wam zazdroszczę że nie musicie chodzić do pracy :dry:

Magda M

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #623753 przez kocham_cie
Daga kochana serdecznie gratuluję małej księżniczki która mieszka w twoim brzuszku

Magda M

Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #623754 przez kocham_cie
Serku (dziś już znowu waniliowy, nie pleśniowy) :silly: ja mam wizytę połówkową w 21-22tyg czyli koło 5 maja...

Magda M

11 lata 8 miesiąc temu #623755 przez kocham_cie
Daga tekst z mężem na kanapie i cycyem w dloni mnie powalił :lol: tego jeszcze nie słyszałam... kupka wypadająca z dupki... hmmm myslę że nie raz i nie dwa nasze pociechy zrobią nam taki kabaret :laugh:

Magda M

11 lata 8 miesiąc temu #623756 przez kocham_cie
biedroneczka39 napisał:

Kurcze no dziekuje za rady dziewczynki....bede sie obserwowac.
Ja wlasnie wrocilam z parku.Tak pieknie dzis ze grzechem by bylo nieskorzystac. Po za tym uczylismy mlodsza corke jezdzic na rowerze na dwoch kolkach no I sie udalo...
Teraz bede lezec I zbijac baki I czekac az moj kociak mi obiadek poda...mniam...lepiej smakuje jak ktos robi.
No to milego popoludnia I trzymam kciuki za wszystkie ktore maja wizyty w nadchodzacym tygodniu.

Ewcia wypoczywaj, i uważaj na siebie i maleństwo... i nie szalejcie tak z mężem :silly:

Magda M

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka