- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Cześć dziewczyny
U mnie pochmurno, ale jeszcze nie pada.
Ja mam wizytę 18 .04 a w osttnich 3 tygodniach tak mi brzuch wywaliło , że nie mogę chodzić rwie i ciągnie mnie na zmianę w pachwinach. Tak że po 30 minutowym spacerze mam problem z tym żeby sie potem ruszać. A tak dla porównania wysyłam zdjęcie mojego brzucha z 18 tygodnia.
no dzięki Bogu, śliczny duży brzusio jak mój ufff odetchnęłam bo myslałam że tylko mi rośnie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kalina
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 0
- agamo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 8
- kalina
- Wylogowany
- gadatliwa
- agamo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 8
- ninka333
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
no w tym problem ze nie mam telefonu bo do niej tylko na recepcje w tygodniu. uroki lekatza na nfz:-( juz troche mniej czuje jak sie polozylam bo przedtem nie wypadalo bo gosci mialam. ale i tak wczesniej tak niemialam. troszke czuc bylo ze rozciagalo ale to bardziej po bokach a teraz pod brzuchem i bardziej czuje. wczesniej bralam luteine bo na poczatku ciazy mnie dol bolal i mialam za nisko lozysko. ale od 3 tyg gdzies juz nie biore. i sie boje ze sie moze obnizylo z powrotem. mam nadzieje ze do jutra nic sie nie podzieje a jak tak bedzie trzymac to rano od razu biegne do lekarki
Kalinko - łożysko może być fizjologicznie nisko (bo się dzidziuś nisko przyczepił) samo w sobie nie słyszałam, żeby miało zdolność obniżania się a wręcz się podnosi w raz z powiększaniem się macicy chyba, że uniemożliwiają to np. zrosty na macicy spowodowane cięciem cesarskim.
Temat łożyska przodującego niskosadzonego przerabiałam i w tej i we wcześniejszej ciąży. W pierwszej ciąży miałam bardzo nisko do 22 tc. Lekarka twierdziła, że nikłe szanse, że się podniesie więc raczej obstawiała, że będę miała leżącą końcówkę. Nic bardziej mylnego, łożysko spokojnie do 30 tc się dźwignęło na bezpieczną odległość, ciążę donosiłam bez problemu i bez problemu mogłam podchodzić do porodu naturalnego. W tej ciąży na usg w 11 tc lekarka powiedziała, że łożysko jest tak nisko, że przysłania ujście, dostałam duphaston zakaz współżycia na kolejnym usg 2 tygodnie później łożysko było już w odległości 1,5 cm od ujścia czyli się dość szybko podnosi pomimo zrostów po cc. Teraz już lekarz nie wspomniał nawet o łożysku więc podejrzewam, że jest w bezpiecznej odległości.
Piszę to, żebyś się nie martwiła, bo na tym etapie ciąży przodujące łożysko wcale źle nie rokuje ponieważ naturalnie się podnosi w raz ze wzrostem macicy dlatego nie raz lekarze w ogóle nie informują o takim fakcie i kobiety nawet nie wiedzą, że mają nisko łożysko. Spokojnie ma czas na podniesienie się do 30 tc. Jeśli do 30 tc się nie podniesie no to już się nie podniesie i konieczna leżąca końcówka i rozwiązanie ciąży przez CC.
- kalina
- Wylogowany
- gadatliwa
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
no w tym problem ze nie mam telefonu bo do niej tylko na recepcje w tygodniu. uroki lekatza na nfz:-( juz troche mniej czuje jak sie polozylam bo przedtem nie wypadalo bo gosci mialam. ale i tak wczesniej tak niemialam. troszke czuc bylo ze rozciagalo ale to bardziej po bokach a teraz pod brzuchem i bardziej czuje. wczesniej bralam luteine bo na poczatku ciazy mnie dol bolal i mialam za nisko lozysko. ale od 3 tyg gdzies juz nie biore. i sie boje ze sie moze obnizylo z powrotem. mam nadzieje ze do jutra nic sie nie podzieje a jak tak bedzie trzymac to rano od razu biegne do lekarki
Kalina na wszelki wypadek dzisiaj nospa, dodatkowa dawka magnezu i leżenie. Obserwuj brzuszek czy robi się twardy.
- kalina
- Wylogowany
- gadatliwa
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Villemo ty to chodzaca encyklopedia ciazowa:-) dzieki. bo mi tylko powiedziala ze jest obnizone i zadnych konkretow. a jak zaczelam czytac po necie to tylko sie wystraszylam i od tej pory nie czytam nic jak mi sie cos dzieje:-)
Hihihi bo ja jestem jedną z tych strasznych pacjentek co zadają tysiące pytań lekarzowi bo muszą wszystko wiedzieć a w dodatku domagam się łopatologicznych wyjaśnień
- izula
- Wylogowany
- rozmowna
- Moje szczęście przyszło na Świat 22.08.2013 r.
Nie wiem czy to ma coś wspólnego ale ja też na ostatniej wizycie miałam odstawioną luteinę i w ciągu tych 3 tygodni pomiędzy wizytami obniżyła mi się szyjka. I z powrotem biorę luteinę. Może to przypadek, bo po drodze były święta przecież i tak ciągle myślę, czy z czymś nie przeholowałam. Chodź bardzo się starałam ale teraz już mam nauczkę, że trzeba jeszcze bardziej o siebie dbać prawie jak z przysłowiowym jajkiem.
Ponieważ w ciąży moja skleroza się strasznie pogłębiła to przepraszam, że nie pamiętam która dziewczynka pisała o wózkach? Ale jakie macie typy? Ja na razie mam mętlik w głowie.
Największy problem w moim przypadku, żeby wózek był lekki bo mieszkam na 2 piętrze i nie mam windy. A drugi problem to, koleżanka powiedziała mi, że dzidziusie zimowe potrzebują dużej gondoli a takie mają tylko Jedo i Bebetto jak dobrze pamiętam po 80cm długości.
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
takie są moje typy
- SerekWaniliowy
- Wylogowany
- rozmowna
dzis ja w stresie bo mnie boli dol brzucha. od 3 dni troche dol czulam a teraz sie polozylam bo mnie tak boli. a najbardziej prawa strona
Kalinka wzięłaś tą nospe i magnez najlepiej podwójny? Jak nie to marsz!!!
Izula ja o wózkach wspominałam, wciąż szukam, czytam ale mój typ to Quinny Moodd, narazie nikt mnie nie przekonał do innego i nie odwiódł od tego
Kocham Cie a bierzesz też pod uwagę quinny buzz? Jakie widzisz zalety quinny? a Widzisz jakieś wady? Chce sie w wyborze upewnić hehe
Cena faktycznie powala, ale jak pomyśle, że do tańszych i tak trzeba wydać dobry tysiąc złotych na bazę i fotelik do auta to różnica w samych wózkach robi się mniejsza No i wolę mniej wydać na inne pierdy a kupić lepszy fotelik, lepszy w sensie bezpieczny z atestami
A może dziewczyny które mają wyrobiona opinie na temat wózków podpowiedzą na co zwrócić szczególna uwagę, co jest zaletą a co wadą
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja wrocilam z urodzin,kawke wypilam,ale zle sie czuje,brzuch mam taki jakby mial peknac,straszne uczucie i ogolnie jakis dol mnie dopada
Villemo u mnie polowkowego nie mozna nie odroznic,bo dostaje 2 arkusze z dokladnym opisem kazdego organu,omawia czy z mozgiem wszystko ok,serce,watrobe,trzustke,czy dziecko widzi i tysiace roznych pomiarow,to pamietam z pierwszej ciazy no i dostaje sie plyte z 4D badz 3D.Widze ze i u Was 21-22 tydzien mi tez tak wypada,wiec gdzies 20 maja chyba?
Madziu kochanie dziekuje za piekny tort,jest sliczny <3
Madzia ja sobie obiecalam ze teraz bede zapisywac wszystkie szalenstwa malej,bo nie pamietam wszystkiego u synia co robil i mowil,z czasem sie zapomina.