- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- MyMelange
- Wylogowany
- rozmowna
U mnie slonce razi od rana. Cudownieee! Weekend spdzilam w ogrodku i dzis dalszy ciag zabaw - sadzenie drzewek.
Teraz zbieram sie na wizyte do doktorrrrrrooooo! Wroce, to dam znac, czy udalo sie poogladac rarytasy malucha ;P Caluuuuski
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- SerekWaniliowy
- Wylogowany
- rozmowna
Czolem babolce
U mnie slonce razi od rana. Cudownieee! Weekend spdzilam w ogrodku i dzis dalszy ciag zabaw - sadzenie drzewek.
Teraz zbieram sie na wizyte do doktorrrrrrooooo! Wroce, to dam znac, czy udalo sie poogladac rarytasy malucha ;P Caluuuuski
To trzymamy kciuki za klejnociki!
Monika tak a propos kremu to to jest mój ulubiony: aatherapy.pl/products/show/id/4 kosztuje około 20-25zł i bardzo szybko się wchłania i naprawdę nawilża, jest jeszcze taki sam tylko matujący.
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
witam
u mnie znow pochmurny poranek a wczoraj wieczorem wyszlo sloneczko imyslalam ze bedzie juz ladnie kurcze ta ladna pogoda poszla gdzie indziej ale mam nadzieje ze szybko wroci bo jestem baaardzo spragniona slonca gdyby nie ciaza polecialabym raz na jakis czas na solarium wygrzala tylek i tez byloby fajnie choc nie zastopiloby to na pewno sloneczka
albo mi sie wydaje albo zrobily mi sie rozstepy!mam nadzieje ze to cos mi sie poodbijalo po nocy i do poludnia zejdze bo chyba nie mozliwe rozstepy na takim etapie zwlaszcza ze brzuszka nie mam jakiegos giganta.zaczynam miec jakies schizy co do swojego wygladu moze to glupie ale kazda kobieta chce sie czuc szczupla atrakcyjna i sa takie co w ciazy wygladaja rewelacyjnie maja male brzuszki i wogole a ja lapie jakiegos dola.zaczynam sie tez bac o mojego maluszka...no bo najpierw te krwawienia pozniej te infekcje teraz przeziebienie zaczelam sie bac ze dziecko bedzie bardzo chorowite w dodatku ja zbyt zdrowo sie nie odzywiam
mam jakis dzis pesymistyczny dzien...
i na razie olalam spanie na bokach poprostu nie moge spac!na plecach sie wysypiam i chyba dziecku tez to odpowiada skonsultuje to z lekarzem i spytam co lepsze spanie na bokach na sile gdzie jestem nie wyspana i pozniej caly dzien zle sie czuje czy na plecach gdzie wstaje wypoczeta ale podobno to niebezpieczne
Śpij spokojnie na pleckach. Spać na plecach się nie powinno ale w końcówce ciąży, pomyśl, że dzidziuś nie waży nawet 0,5 kg więc nacisk na tętnicę jest naprawdę malutki. Co innego jak dzidziuś będzie ważył 2-3 kg wtedy sama stwierdzisz, że się nie da spać na plecach bo nie możesz oddychać
- Monika23083
- Wylogowany
- rozmowna
Jak widać z opalaniem jest różnie.
Myślę, że wszysko jest dla ludzi i przy odpowiedniej ochronie, nawadnianiu organizmu itd można się poopalać, co widać na plażach:)
Ja jednak z moimi skłonnościami do przebarwień będę uważać z buzią ( głownie między 11 - 15 godziną), bo zmiany hormonalne zachodzące podczas ciąży przyśpieszają pojawianie się tych przebarwień. Coś tam p. kosmetolog mówiłą o melaninie, ale nie ogarnęłam dokładnie tematu. W ogóle ostatnio mam problem z wypowiadaniem się i zrozumieniem
A tak postaram się dużo spacerować w słoneczku bo w końcu to też dostarcza nam wit D, no i człowiekowi jakoś tak lepiej na duszy jak wystawi buźkę, zwłaszcza po takije długiej zimie:)
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
Serku,
Jak widać z opalaniem jest różnie.
Myślę, że wszysko jest dla ludzi i przy odpowiedniej ochronie, nawadnianiu organizmu itd można się poopalać, co widać na plażach:)
Ja jednak z moimi skłonnościami do przebarwień będę uważać z buzią ( głownie między 11 - 15 godziną), bo zmiany hormonalne zachodzące podczas ciąży przyśpieszają pojawianie się tych przebarwień. Coś tam p. kosmetolog mówiłą o melaninie, ale nie ogarnęłam dokładnie tematu. W ogóle ostatnio mam problem z wypowiadaniem się i zrozumieniem
A tak postaram się dużo spacerować w słoneczku bo w końcu to też dostarcza nam wit D, no i człowiekowi jakoś tak lepiej na duszy jak wystawi buźkę, zwłaszcza po takije długiej zimie:)
hej
no właśnie o te cholerne przebarwienia chodzi :/ ja sie zaopatrzyłam juz w kremy z filtrem 50 bo wiadomo,że nie latwo jest uniknać słońca latem.... Mojej znajomej wyszły takie plamy w ciąży na nogach....i choć minęło 7 lat ma je nadal więc....ja już wolę się nie wylegiwać na słońcu.
Natalia-śliczny wózeczek-tez mi sie podoba zwłaszcza ten w kolorze morskim Nie zwracałam nawet uwagi na wagę bo akurat dlamnie to bez znaczenia ale zwrócił moją uwagę wizualnie
nad wielkopolską drugi dzień wiosna w pełni-wreszcie wytargalam rower z garażu (w sumie już wczoraj) i do pracy smigam rowerkiem mmmmm wiatr we włosach hahaha kocham ten stan
Kinga-powodzenia na wizycie Czekamy z niecierpliwościa na wieści
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Widzę że wszystkie w doskonałych nastrojach... a ja czuję się dziś do kitu. Zaczęło się od tego że weszłam na wage i co??? 2 kg na plusie czyli w sumie już 5/6 kg do przodu... aż sie popłakałam wiem że to głupie, ale totalnie nie umiem sobie z tym poradzić, muszę zmodyfikować swoją dietę zacznę jeść same warzywa i gotowane mięso... może odstawię pieczywo??? a potem na dodatek D. zapinał mi sukienkę i zamek się rozszedł... więc zaczęłam wyciągać wiosenne ubrania... i nie wchodzę w nic, wszystko za ciasne w biuście i brzuchu... masakra! muszę się jakoś ogarnąć bo na 14:00 do pracy a mam oczy napuchnięte jak bokser po przegranej walce
Miłego dnia i dla tych które dziś idą do gina powodzenia, oby maluszki się ujawniły
- biedroneczka39
- Wylogowany
- rozmowna
Biedroneczka mow jak ja nauczyliscie bo my mamy problem,tzn,raz ze mlody ma problemy z rownowaga,ale najgorsze ze ma duzo za duzy rower,bo chrzesny nam sprawil rower dla 10 latka nie dla 7mio i teraz mamy stracha,a wiadomo jak na poczatek sie zniechecisz to pozniej nie chcesz .
Ja wrocilam z urodzin,kawke wypilam,ale zle sie czuje,brzuch mam taki jakby mial peknac,straszne uczucie i ogolnie jakis dol mnie dopada
Villemo u mnie polowkowego nie mozna nie odroznic,bo dostaje 2 arkusze z dokladnym opisem kazdego organu,omawia czy z mozgiem wszystko ok,serce,watrobe,trzustke,czy dziecko widzi i tysiace roznych pomiarow,to pamietam z pierwszej ciazy no i dostaje sie plyte z 4D badz 3D.Widze ze i u Was 21-22 tydzien mi tez tak wypada,wiec gdzies 20 maja chyba?
Madziu kochanie dziekuje za piekny tort,jest sliczny <3
Madzia ja sobie obiecalam ze teraz bede zapisywac wszystkie szalenstwa malej,bo nie pamietam wszystkiego u synia co robil i mowil,z czasem sie zapomina.
A wiec moja corcia ma taki rower gdzie nozkami jak wyprostuje siega ziemi.Mysle ze to dobre jest bo ma swiadomosc ze jak sie przewraca to nozki na dol i rowerek sie nie przewroci.A uczylismy ja jezzic na boisku do pilki noznej wiesz trawka wiec jak upadek to az milej niz na asfalcie.No i trzymalismy za siodelko z tylu i puszczalismy az pojechala sama Wiec zycze Ci powodzenia ,Wam tez sie uda
Po za tym witam Was kochane zabieram sie za czytanie wstecz i pozniej sie odezwe :*
- Monika23083
- Wylogowany
- rozmowna
Dzień dobry mamuśki
Widzę że wszystkie w doskonałych nastrojach... a ja czuję się dziś do kitu. Zaczęło się od tego że weszłam na wage i co??? 2 kg na plusie czyli w sumie już 5/6 kg do przodu... aż sie popłakałam wiem że to głupie, ale totalnie nie umiem sobie z tym poradzić, muszę zmodyfikować swoją dietę zacznę jeść same warzywa i gotowane mięso... może odstawię pieczywo??? a potem na dodatek D. zapinał mi sukienkę i zamek się rozszedł... więc zaczęłam wyciągać wiosenne ubrania... i nie wchodzę w nic, wszystko za ciasne w biuście i brzuchu... masakra! muszę się jakoś ogarnąć bo na 14:00 do pracy a mam oczy napuchnięte jak bokser po przegranej walce
Miłego dnia i dla tych które dziś idą do gina powodzenia, oby maluszki się ujawniły
No ja już też mam 5 kg na plusie i w nic kompletnie nie wchodzę. A że wiosna się zaczęła to zakupiłam rajstopy i legginsy dla kobiet ciężarnych z Gatty i Lidy, jakieś tuniki, lekkie butki i jakoś się przeżyje:)
Moja koleżanka, która rodzi w lipcu przytyła obecnie tyle co ja w 4, każdy jakoś to ineczej przechodzi, nie martw się po prostu zakup sobie jakieś fajne i wygodnie ciuszki, mi po tym przeszło:)
- biedroneczka39
- Wylogowany
- rozmowna
Ja znowu tylko czekam az mi brzuch wysadzi bo lubie hi hi
No poczytalam sobie a teraz ide troche dol ogarnac bo gora juz posprzatana...no i jaki obiad trza wymyslic dla rodzinki
Trzymam kciuki za dzisiejsze mamusie ktore sa u lekarza i sama jestem ciekawa co tam kryja Wasze maluchy
Buziaki dla Wszystkich i powiem Wam ze u mnie dzis pikne sloneczko od rana...normalnie cud,miod i malina
- MyMelange
- Wylogowany
- rozmowna
CHLOPAK!
Zdrowy synus ma 10,36cm i wszystkie wartosci w normie. Ukrywal sie mocno, ale na koniec sie ujawnily klejnociki
Ja przytylam 1,8kg, wic nie ma tragedii.
Buziaczki!
- niagara
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74
- czarnula0609
- Wylogowany
- gaworzenie
U mnie słonecznie chociaż dość silnie wieje.
Dzieci chore więc mam szpital w domu
MyMelange gratulacje
Ja muszę czekać do czwartku
- MyMelange
- Wylogowany
- rozmowna
Dla wszystkich martwiacych sie dziewczyn:
doktor dokladnie pokazal mi gdzie bede czuc ruchy dziecka - przy spojeniu lonowym, bardzo nisko! wiec nic sie martwcie, tak wlasnie ma byc. Powinnam je poczuc okolo 10 maja
Teraz smigam do ogrodka, bo lato mnie odwiedzilo
- niagara
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- niagara
- Wylogowany
- mistrzyni słowa