BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #624784 przez Villemo
kocham_cie napisał:

dziewczyny a nie obawiacie się troszkę zamawiać na necie??? kurcze w końcu jest to wydatek jakiś 3000 a gdyby się coś stało to gdzie potem to reklamaować??? no jak odesłać??? kurierem pocztą... sama właśnie nie wiem... a prawda jest taka że na allegro są ceny nawet o 20% niższe niż w sklepach :dry:

Bez obaw. Ja kupowałam w sklepie internetowym. Tak się stało, że mój mąż jak mi dopompował koło po jakimś roku użytkowania to zaczęło obcierać o mocowanie w sumie to przy okazji wyszło, że dostaliśmy nie ten rozmiar felg do opon co trzeba więc zgłosiliśmy na gwarancję nie kazano nawet nam odsyłać starych felg tylko przysłali nowe bez problemu na drugi dzień. Przeskanowaliśmy tylko kartę gwarancyjną.

Jak zepsuje się coś i cały wózek wymaga serwisowania to nie ma problemu, tak jak z prawie każdym jednym sprzętem obsługa door to door opłacona przez drugą stronę. Jak kupuje się np. tv to przecież też przeważnie zabiera kurier i dostarcza do najbliższego punktu serwisowego a nie zanosimy tv do sklepu gdzie kupiliśmy.

Naprawdę nie ma sensu przepłacać za wózki w normalnych sklepach, nie dość, że narzucają wysokie marże to jeszcze sprzedają wózek goły a trzepią dodatkową kasę na moskitierach, foliach, parasolkach itp. rzeczach które producent przeważnie dorzuca w gratisie. Jak tylko jest możliwość to najlepiej dokonać zakupu prosto od producenta.

A i nie bójcie się negocjować co do ceny. Jak kupowałam wózek to udało się utargować 200 zł :-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #624810 przez agamo
Iva powodzenia jutro i trzymam kciukasy! tez mam przeczucie ze bedziesz miec chlopczyka nie wiem czemu...

Natalia wiem ze jeszcze do soboty troche ale tez wszystkiego dobrego na wizycie i rozlorzonych nozek u dzidzki by wszystko mozna bylo zobaczyc!

A co do plci mnie powiedziano ze chlopak ale ze nie moga gwarantowac ale babka powiedzziala ze jej wszystko wskazuje na chlopca wiec wierze ze tak jest! chyba sie boja gwarantowac w razie jakby sie okazalo jednak inaczej!

Kinga gratulacje chlopczyka!!!!! witam w gronie mamus sisiorkow! tak sie ciesze ze malenstwa sie ujawniaja jeden po drugim! a wy jak oboje jestescie zadowoleni?

Co do wagi wozkow to waga pewnie na roznych stronach jest inna bo inna jest waga samego stelazu inna ze spacerowka, inna z gondola i inna z nosidelkiem wiec moze rozne podaja!
A co do kupna przez internet to ja jestem jak najbardziej za Z mezem praktycznie wszystko kupujemy przez internet bo po co przeplacac w sklepie Spokojnie mozna wszystko zwrocic a roznica w cenie za ta sama rzecz jest naprawde duuuuza! Ja juz wozeczek kupilam i zaplacilam na necie o 700zl taniej niz w sklepie! Wozek przyszedl i jestem zadowolona bo spelnia moje oczekiwania tylko brakuje mi bobaska zebym mogla wyprobowac :P Ja kupilam wozek ktory juz wszesiej pokazywalam red kite zebu! ale w pl go nie ma :(

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #624818 przez kocham_cie
Villemo napisał:

kocham_cie napisał:

dziewczyny a nie obawiacie się troszkę zamawiać na necie??? kurcze w końcu jest to wydatek jakiś 3000 a gdyby się coś stało to gdzie potem to reklamaować??? no jak odesłać??? kurierem pocztą... sama właśnie nie wiem... a prawda jest taka że na allegro są ceny nawet o 20% niższe niż w sklepach :dry:

Bez obaw. Ja kupowałam w sklepie internetowym. Tak się stało, że mój mąż jak mi dopompował koło po jakimś roku użytkowania to zaczęło obcierać o mocowanie w sumie to przy okazji wyszło, że dostaliśmy nie ten rozmiar felg do opon co trzeba więc zgłosiliśmy na gwarancję nie kazano nawet nam odsyłać starych felg tylko przysłali nowe bez problemu na drugi dzień. Przeskanowaliśmy tylko kartę gwarancyjną.

Jak zepsuje się coś i cały wózek wymaga serwisowania to nie ma problemu, tak jak z prawie każdym jednym sprzętem obsługa door to door opłacona przez drugą stronę. Jak kupuje się np. tv to przecież też przeważnie zabiera kurier i dostarcza do najbliższego punktu serwisowego a nie zanosimy tv do sklepu gdzie kupiliśmy.

Naprawdę nie ma sensu przepłacać za wózki w normalnych sklepach, nie dość, że narzucają wysokie marże to jeszcze sprzedają wózek goły a trzepią dodatkową kasę na moskitierach, foliach, parasolkach itp. rzeczach które producent przeważnie dorzuca w gratisie. Jak tylko jest możliwość to najlepiej dokonać zakupu prosto od producenta.

A i nie bójcie się negocjować co do ceny. Jak kupowałam wózek to udało się utargować 200 zł :-)

no to jestem spokojniejsza:) i jak mówisz że wszystko jest ok to też chyba zdecyduję się na zakupp przez neta:)

Magda M

11 lata 8 miesiąc temu #624823 przez kocham_cie
No i znowu mam pytanie do kobietek z doświadczeniem z dzieciaczkami... a mianowicie często widzę że małe dzieciaczki chodzą z pieluszką tetrową i ją gryzą albo przytulają myślicie że jest to do uniknięcia inwestując w coś takiego:

allegro.pl/label-label-kocyk-przytulanka...tki-i3143079645.html

allegro.pl/przytulanka-kocyk-diinglisar-...iet-i3170318606.html

czy jest to zbędny wydatek bo dzieci po prostu kochają męczyć pieluszki???

A jesli jesteście za to która forma przytulaczka lepsza???

Magda M

11 lata 8 miesiąc temu #624842 przez papi88
jejku ale mnie meczy to przeziebienie..bol gardla juz przechodzi ale zaczol sie katar i ból glowy domowe sposoby jakos nie dzialaja albo wymaga to wiecej czasu wiem ze mozna brac paracetamol ale wolalabym uniknac a pozatym co on mi pomoze na bol chwilowo ale objawow nie zwalczy a taka ladna pogoda ma byc a mnie rozkłada :(

PAULINA

11 lata 8 miesiąc temu #624844 przez niagara
Kocham cie a może coś takiego, mini pieluszka idealna do targania i przytulania :)
allegro.pl/pieluszki-flanelowe-mini-idea...nki-i3158535395.html

11 lata 8 miesiąc temu #624846 przez kocham_cie
papi88 napisał:

jejku ale mnie meczy to przeziebienie..bol gardla juz przechodzi ale zaczol sie katar i ból glowy domowe sposoby jakos nie dzialaja albo wymaga to wiecej czasu wiem ze mozna brac paracetamol ale wolalabym uniknac a pozatym co on mi pomoze na bol chwilowo ale objawow nie zwalczy a taka ladna pogoda ma byc a mnie rozkłada :(

papi a próbowałaś mleko z czosnkiem i miodem??? ochydne ale mi pomogło

Magda M

11 lata 8 miesiąc temu #624862 przez agamo
papi nie chce cie dobijac ale ja jak mialam przeziebienie to ciaglo sie jak nie wiem Fakt szalwia na bol gardla pomogla mi odrazu Miod i cytryna dzialaly super odkrztusnie ale kataru nie moglam sie pozbyc z nic w swiecie no i przez katar splywajacy na gardlo non stop mnie kaszlalo wiec ciaglo mi sie chyba do dwoch tygodni zanim tak naprawde w pelni wyzdrowialam! ale powiem szczerze ze nie bralam nic zadnych paracetamoli ani innych lekow Choc tyle dobrze ze nie mialam goraczki ani bardzo duzych boli glowy! tyle ze u mnie sie ciaglo bo ja jeszcze do pracy chodzilam a w pracy raz na zewnatrz raz wewnatrz i wcale mi to nie pomagalo wiec mysle ze jak wylerzysz w domu to przejdzie o wiele szybciej Wiadomo nie tak jak po tabletkach ale przejdzie zobaczysz napewno szybciej niz mnie!

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #624869 przez kocham_cie
niagara napisał:

Kocham cie a może coś takiego, mini pieluszka idealna do targania i przytulania :)
allegro.pl/pieluszki-flanelowe-mini-idea...nki-i3158535395.html

no też na to patrzyłam ale to w końcu też pieluszka :dry: a tamto bardziej wygląda na zabawkę niż obślinioną pieluchę :silly:

Własnie dlatego pytam o zdanie bo wiesz ja sobie moge kupować designerskie rzeczy które mi się podobają a moj szkrabek potem rzuci to w kąt i weźnie w łapkę obełtana pieluszkę i stwierdzi że z nią wychodzi z domciu :silly:
Najbardziej chyba kusi mnie to coś z metkami bo dzieciaczki z tego co wiem to lubią obgryzać metki co nie???

Magda M

11 lata 8 miesiąc temu #624875 przez kocham_cie
Natka a przyszedł już ten pajacyk tygrysek???

Magda M

11 lata 8 miesiąc temu #624877 przez agilla.r
Byłam z moimi bólami u lekarza, okazało się że bóle były spowodowane zatorem w nerce :/ dostałam antybiotyk. No ale przy okazji dowiedziałam się że noszę w sobie CHŁOPCA :)

11 lata 8 miesiąc temu #624889 przez kocham_cie
Kinia i Agilla Gratulacje

Magda M

Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #624893 przez kocham_cie
To juz dziś mamy dwóch mężczyzn, ufff dziewuszka nadal czeka na mnie :lol:

Magda M

11 lata 8 miesiąc temu #624894 przez agamo
wow agila gratuluje! kolejna mamusia chlopca Witam w klubie! sisiorki sa na topie w tym miesiacu :P hehehhe Super!

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #624898 przez kocham_cie
agamo napisał:

wow agila gratuluje! kolejna mamusia chlopca Witam w klubie! sisiorki sa na topie w tym miesiacu :P hehehhe Super!

cos czuję że wrzesień będzie zdominowany przez mężczyzn :silly: chyba cos w tym jest że chłopcy chętniej się ujawniają niż dziewuszki :laugh:

Magda M

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka