- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No potrafilam wiele nocy przez nia nie spac,bo ja tez pozniej tak latwo nie zapominam
Teraz poki co nie wie o ciazy,ale wkrotce chyba sie dowie bo jestesmy w maju zaproszeni na obiad do niej.
Chociaz jak jej nagadalam ze to sa rady tak zwanej zazdrosci,rady ktore moze sa dobre dla niej i tez w nie do konca nie wierzy i powiedzialam ze jak jej tak na mnie zalezy to bedzie mi zyczyla tego o czym ja marze czyli dziecka a nie psula krew ,od tamtej pory sie zamknela i nawet w Boze narodzenie zyczyla mi malenstwa,na ile to bylo szczere to juz inna kwestia.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- izula
- Wylogowany
- rozmowna
- Moje szczęście przyszło na Świat 22.08.2013 r.
Dziewczynki a ja mam kolejny wózek z serii super lekki
micralite-polska.pl/zestawy-3-w-1.html
Słyszałyście coś o tym.
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Po pierwsze jeszcze nie pogratulowałam Kini i Agusi sisiorka. Więc gratuluję
U mnie nie jest pewne, że sisior, zapytałam lekarza, kto tam siedzi w brzuszku a on do mnie, że raczej jest to mały facecik. No ale myślę, że sie nie mylił. Klaudiuszek został zdiagnozowany pod kontem płci w 14 tc ale to była inna historia bo on to na każdym usg świecił jajeczkami.
Jeśli chodzi o sklep z wózkami to kupowałam tutaj: www.dzieciecawyspa.pl/
mogę spokojnie powiedzieć, że wszystko było na tip top.
Co do przytulanek to już pisałam raz, że Klaudiuszek ma jedną którą miętosi od urodzenia
jest sprana i wiecznie brudna od rączek ale jest jego ukochana bo ma ją od początku. Ma jeszcze dwie które mu dokupiłam troszkę później ale traktuje je tylko i wyłącznie jako zastępcze gdy się wyszuka tej pierwszej i nie znajdzie. Dobrze jak nie jest za duże bo trzeba mieć na uwadze, że jak się zacznie z przytulanką to trzeba będzie ją nosić wszędzie ze sobą. No i ważne, żeby kolor był uspokajający a nie jakiś krzykliwy bo przytulanka ma służyc zasypianiu a nie rozbudzaniu zmysłów więc jak najbardziej te:
allegro.pl/przytulanka-kocyk-diinglisar-...iet-i3170318606.html
Papi - na katar do psikania do nosa woda morska: www.doz.pl/apteka/p54812-Sterimar_Zatkan..._hipertoniczny_50_ml spokojnie może być stosowana u kobiet w ciąży, nawilża śluzówkę, zmniejsza obrzęk i ułatwia swobodne oddychanie. Ja się w mig pozbyłam kataru, przypadkiem miałam w apteczce sterimar młodego.
- niagara
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74
- kalina
- Wylogowany
- gadatliwa
iza dzieki to biore bez obaw
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- izula
- Wylogowany
- rozmowna
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Cala szkola mojego synia sie obejrzala...hm nie skomentuje.
W ciazy z syniem nikt ze znajomych nie wiedzial dowiedzieli sie jak sie maly urodzil,a tutaj tesciowie w 5 miesiacu,no i reszta towarzystwa tez jak juz brzuch bylo widac.
Teraz ukrywalam sie pod gruba kurtka ale od kilku dni mamy upaly wiec juz koniec kamuflazu,ale ogolnie nie chwale sie ciaza ...
- izula
- Wylogowany
- rozmowna
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do teściowych i cudownych rad, to zobaczycie jak to jest super jak się jest po terminie porodu a wszyscy dzwonią i jeszcze Cię nie wzięło, ale boli Cię coś? , a brzuszek Ci spadł? Teściowa wykonywała do mnie po kilka telefonów dziennie czy już mnie bierze i kiedy ja zamierzam urodzić. Mało to, zastrzegłam sobie, że nie mam ochoty na żadne odwiedziny w szpitalu po porodzie, pozwoliłam na to, tylko mężowi a ona przyleciała już jak jeszcze leżałam na pooperacyjnej i czucie w nogach mi nie zdążyło wrócić po znieczuleniu. A co do tekstu o cyckach to było jeszcze nic... pewnego dnia moja teściowa oświadczyła, że przechodzi na emeryturę, no to mój mąż mówi, że fajnie, bo będę mogła wrócić do pracy a ona jak będzie siedzieć w domu to się zajmie Klaudiuszkiem. A ona do nas, że owszem ale jak jej normalną pensję zapłacimy A najlepsze było zaczęła mi w zimie szukać pracy bo wydawało się jej oczywiste, że moja mama się zajmie młodym. Tyle, że moja mama owszem siedzi w domu ale w nim pracuje! Kompletnie nie docierały do niej argumenty, że nie pójdę do pracy bo nie mam z kim Klaudiuszka zostawić a po drugie planujemy drugie dziecko. Wiedząc, że staramy się o dziecko potrafiła nam na wigilii złożyć życzenia, że życzy nam drugiego dziecka ale kiedyś tam bo teraz nam przecież nie potrzebne bo muszę iść do pracy. Żebyście widziały minę jak jej kilka dni później oświadczyliśmy, że jestem w ciąży i sobie skumała, że ja już byłam w ciąży jak składała mi życzenia
Dzięki Bogu, że po 8 latach zdążyłam się już znieczulić kompletnie na tę kobietę i teraz umiem się śmiać z jej poczynań.
Kalina - magnez ma to do siebie, że kiepsko się wchłania, przedawkować się go nie da bo się go najwyżej wydali z moczem. Ja mam przepisany asmag forte 3x dziennie a to jest 500 mg. Jak zażywałam mniej to zaraz skurcze łydek ;/
- SerekWaniliowy
- Wylogowany
- rozmowna
Dopiero wstałam i pamiętam o 2 wydarzeniach, więc jeszcze przed śniadankiem musiałam wejść.
Iwonta Kochana trzymaj się mimo wszystko, myślę, że jedynie Twój siuraczek i myśl o nim może Ci ten dzień ułatwić. Nie płakaj dużo! Zapal świeczkę i wracaj do nas!
I teraz nie pamiętam, jedna z nas, miała mieć dziś wizytę, o powinna już siedzieć na fotelu od 9:40 i szukać siuraczka albo kurki. Powodzenia!
U mnie słonko za oknem, a ja najchętniej spowrotem położyłabym sie spać, jakaś otępiała jestem
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
www.bonarkacitycenter.pl/aktualnosci/w-b...wiu-mam-i-noworodkow