BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 8 miesiąc temu #625087 przez niagara
SerekWaniliowy napisał:

Izula, Niagara a ja myślałam, że tylko nisko tam gdzie mam brzuszek, czyli poniżej pępka, możemy dopiero czuć maluszki :/ jeśli Niagara ma rację to ja tez czuje swojego Bąka czasami :D

To chyba musimy poczekać na opinię doświadczonych mamusiek :silly:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #625089 przez Alivva
Kurcze,dopiero usiadłam :) dosłownie,to klapnełam na kanapę :D
dostalam dziś nowy telefon z t-mobile i powiem Wam,że ja już za stara jestem na te qwa nowości!!! dobrze,że mam syna 10letniego bo ten moj slodziak wszystko wie jesli chodzi o telefony i jakos powoli ogarniam temat :D ale baaaaaaardzo powoooooooooli :/
gdybym nie potrzebowała androida,żeby zaistaliwać vibera do darmowych rozmów z "zagramanicą" to zostałabym przy moim starym a nie jakieś tam....grrrrrr :angry:

Natalia ja jak kupowałam wóz dla Fila to na Obornickiej byl wtedy patronacki sklep bebe confort i zestaw kosztował tam jakieś 2400zł a na Polnej w "pati i maks" zapłacilismy 1950 dokładnie więc różnica kolosalna a i przyznac trzeba,że na Polnej ciasno ale.....mega wybór wszystkiego ;)

któraś pisała,że na fb nie wspomniała o ciąży.... i dobrze. Dobrze,że możemy decydować o tym czym chcemy sie dzielic prawda?? Ja nie pisze nic o B. Spotykamy sie od ponad 2 lat (no może to nie związek taki jak inne a wręcz przeciwnie) ale wie o tym garstka ludzi i gdyby nie nasza ciąża to nadal by tak bylo. W każdym razie-nadal o tym nie piszę bo nie czuje takiej potrzeby ;) a nawet nie chcę,bo po cholere wiara ma się podniecać i zastanawiac dlaczego my razem jesteśmy (skoro 8 lat róznicy) co nas laczy i jak to właściwie między nami jest.... Niech się zastanawiaja i niech ich zżera ciekawość :lol:

A :lol: Agilla-gratulacje.....kolejny siuraczek :lol: Ja juz trace nadzieje na chłopaka ale co tam :) mamcia będzie pocic oczka nawet na wieść o córeczce ;)

11 lata 8 miesiąc temu #625104 przez Alivva
niagara napisał:

SerekWaniliowy napisał:

Izula, Niagara a ja myślałam, że tylko nisko tam gdzie mam brzuszek, czyli poniżej pępka, możemy dopiero czuć maluszki :/ jeśli Niagara ma rację to ja tez czuje swojego Bąka czasami :D

To chyba musimy poczekać na opinię doświadczonych mamusiek :silly:

Ja swojego maluszka czuje teraz najczęściej tuż pod pępkiem po prawej stronie ;)
jestem w 100% pewna,że to on....ona... ;)

11 lata 8 miesiąc temu #625108 przez agamo
Natalia nie wiem jak ty masz ale ja jak zawsze mi jelita marsza grały to miałam głośne bulgotanie ze było słychać wiec jak zaczęłam czuć malutkiego to wszystkie ruchy które były głośne odrazu eliminowalam jako jelita bo przecież nie mogłam maluszka słyszeć! Pózniej pojawiały sie ruchy takie delikatne ale odrazu wiedziałam ze to On bo ani nie byłam pojedzona ani wzdec nie miałam a cos sie ruszalo A jak któregoś dnia dostałam takiego kopa ze aż podskoczylam to od tamtej pory Moj mały już ma charakterystyczne ruchy w mniej wiecej o podobnych porach i już nie da sie pomylić z niczym innym!

Aga

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #625112 przez SerekWaniliowy
Alivva napisał:

dostalam dziś nowy telefon z t-mobile i powiem Wam,że ja już za stara jestem na te qwa nowości!!! dobrze,że mam syna 10letniego bo ten moj slodziak wszystko wie jesli chodzi o telefony i jakos powoli ogarniam temat :D ale baaaaaaardzo powoooooooooli :/
gdybym nie potrzebowała androida,żeby zaistaliwać vibera do darmowych rozmów z "zagramanicą" to zostałabym przy moim starym a nie jakieś tam....grrrrrr :angry:

Natalia ja jak kupowałam wóz dla Fila to na Obornickiej byl wtedy patronacki sklep bebe confort i zestaw kosztował tam jakieś 2400zł a na Polnej w "pati i maks" zapłacilismy 1950 dokładnie więc różnica kolosalna a i przyznac trzeba,że na Polnej ciasno ale.....mega wybór wszystkiego ;)

któraś pisała,że na fb nie wspomniała o ciąży.... i dobrze. Dobrze,że możemy decydować o tym czym chcemy sie dzielic prawda?? Ja nie pisze nic o B. Spotykamy sie od ponad 2 lat (no może to nie związek taki jak inne a wręcz przeciwnie) ale wie o tym garstka ludzi i gdyby nie nasza ciąża to nadal by tak bylo. W każdym razie-nadal o tym nie piszę bo nie czuje takiej potrzeby ;) a nawet nie chcę,bo po cholere wiara ma się podniecać i zastanawiac dlaczego my razem jesteśmy (skoro 8 lat róznicy) co nas laczy i jak to właściwie między nami jest.... Niech się zastanawiaja i niech ich zżera ciekawość :lol:

A :lol: Agilla-gratulacje.....kolejny siuraczek :lol: Ja juz trace nadzieje na chłopaka ale co tam :) mamcia będzie pocic oczka nawet na wieść o córeczce ;)

Alivva ja mam tak samo z elektronicznymi zabawkami, mam telefon na guziczki bo dotykowe to dla mnie orzech nie do rozgryzienia i mąż dopiero w sobotę rano nauczył mnie jak korzystać z internetu w telefonie, żebym mu o 5 rano nie truła, że musi mi podać komputer, bo muszę koniecznie wejść na forum ;P No i jak mi już pokazał i napisałam Wam w sobotę rano, ze u nas wszystko w porządku to kliknełam WYJDZ i już po sprawie a wieczorem chciałam zadzwonić do męża a tu kasy brak, znikneło moje 79 zł! Dopiero mąż jak wrócił to odkrył, że ja taki gamoń jestem i nie wyłączyłam internetu i on sobie działał w tle i pożerał moje pieniążki :ohmy:

Aha ja też nie pisze na fb o ciąży o tym, że wyszłam za mąż, właściwie to wcale się tam nie udzielam, tylko pocztą sie wymieniam.

Tak a propos to muszę się pochwalić jaka ja bystra jestem, chciałam sobie jak Niagara zrobić grupe na FB, żeby pamiętać które to my, no i założyłam, po czym przeczytałam, że Niagara już to zrobiła więc chciałam zlikwidować te swoje wypociny, google mi podpowiedziało, że trzeba członków i siebie usunąć to grupa sama sie usunie, no więc już mądrzejsza, włączam FB i kasuję, a od kogo zaczynam? Od siebie! bałwan! No i teraz ta grupa chyba istnieje z 3 dziewczynami i nikt nie może jej zlikwidować bo skoro nie jestem członkiem to ja nie mogę, a może tylko administrator czyli ja :side:
Mąż już nie ma siły, żeby mi tłumaczyć i woli za mnie zrobić, chwilę temu musiał wstawić zdjęcie na FB bo ja wstawiłam tak, że go nie było ;)

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #625115 przez Alivva
SerekWaniliowy napisał:

Alivva napisał:

Alivva ja mam tak samo z elektronicznymi zabawkami, mam telefon na guziczki bo dotykowe to dla mnie orzech nie do rozgryzienia i mąż dopiero w sobotę rano nauczył mnie jak korzystać z internetu w telefonie, żebym mu o 5 rano nie truła, że musi mi podać komputer, bo muszę koniecznie wejść na forum ;P No i jak mi już pokazał i napisałam Wam w sobotę rano, ze u nas wszystko w porządku to kliknełam WYJDZ i już po sprawie a wieczorem chciałam zadzwonić do męża a tu kasy brak, znikneło moje 79 zł! Dopiero mąż jak wrócił to odkrył, że ja taki gamoń jestem i nie wyłączyłam internetu i on sobie działał w tle i pożerał moje pieniążki :ohmy:

Aha ja też nie pisze na fb o ciąży o tym, że wyszłam za mąż, właściwie to wcale się tam nie udzielam, tylko pocztą sie wymieniam.

Tak a propos to muszę się pochwalić jaka ja bystra jestem, chciałam sobie jak Niagara zrobić grupe na FB, żeby pamiętać które to my, no i założyłam, po czym przeczytałam, że Niagara już to zrobiła więc chciałam zlikwidować te swoje wypociny, google mi podpowiedziało, że trzeba członków i siebie usunąć to grupa sama sie usunie, no więc już mądrzejsza, włączam FB i kasuję, a od kogo zaczynam? Od siebie! bałwan! No i teraz ta grupa chyba istnieje z 3 dziewczynami i nikt nie może jej zlikwidować bo skoro nie jestem członkiem to ja nie mogę, a może tylko administrator czyli ja :side:
Mąż już nie ma siły, żeby mi tłumaczyć i woli za mnie zrobić, chwilę temu musiał wstawić zdjęcie na FB bo ja wstawiłam tak, że go nie było ;)

Mój najbliższy męski przyjaciel na takie moje akcje mówi zawsze....Ivcia-Motorku...pomysl chwilę hahahaha

11 lata 8 miesiąc temu #625121 przez SerekWaniliowy
No, pora na nas, idziemy spać :)

Dobranoc Kochane Babolce! Śpijcie długo i kolorowo śnijcie! :kiss:

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #625122 przez niagara
Serek ale Ty mocna jesteś :laugh: :laugh: :laugh:

11 lata 8 miesiąc temu #625129 przez kocham_cie
Serku rozwaliłaś mnie na łopatki :lol:

Magda M

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #625133 przez kocham_cie
iwonta_kg kochana trzymaj się dzielnie, wiem że to będzie ciężki dzień, ale pamiętaj jesteśmy z tobą:*

Magda M

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #625177 przez ninka333
agamo napisał:

izula napisał:

Oj Agamo jak ja Ci zazdroszczę, że tak potrafisz. JA to się zawsze wszystkim przejmuję i trzy dni potem przeżywam. Wiem, że to jest złe ale taki głupi charakter. No nic muszę nad nim jeszcze popracować :)))

Oj ale się wygadałam tu i już mi lepiej.

W pracy to ja już się na te stare dewotki znieczuliłam ale na dziewczyny w naszym wieku to jeszcze nie potrafię :)))

Też już słyszałam od starych dewotek, że ona ma większy brzuch niż ja i gdzie ta moja ciąża :)))) Hasło roku chyba ;)

O niagara to jest myśl :)))

Wiesz Izula to lata praktyki w mojej pracy Na samym poczatku dostalam taki wycisk ze po nocach spac nie moglam ze sie przjemowalam chyba pare zmarszczek mi wyszlo i pare siwkow na glowie z tych nerwow! nie raz plakalam przezywalam i wiecznie szukalam winy w sobie co ja robie nie tak I z czasem nauczylam sie z tym radzic bo zawsze znajdziesz kogos zgotzknialego ktory tylko bedzie szukal pretekstu zeby ci pojechac albo jakichs zazdrosnikow ze cos ci w zyciu wychodzi a im nie! I wiesz z czasem czlowiek sie uczy ze nie warto naszego zycia zdrowia i nerwow na takich ludzi Niech sobie zyja w swoim zgorzknialym swiecie bo ja juz ich tekstami sie nie przejmuje! pocwicz napewno przy ktoryms razie zuwazysz ze to wcale nie takie trudne ;)

Aga masz rewelacyjne podejście :) zazdroszcze ci. Ja cwicze takie podejście i olewanie głupich komentarzy od zakompleksionych potworów ale jeszcze niestety nie doszłam do tego etapu olewania :(

a to mój fb https://

córeczka ALICJA

11 lata 8 miesiąc temu #625232 przez kalina
dzien dobry dziewczyny:-)
dzis znow sloneczny dzionek sie szykuje..
iwonka dzis czas na spacerek. mam nadzieje ze cie dzidzia zajmie i skopie tak ze hej:-)

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 8 miesiąc temu #625249 przez agilla.r
witam dziewczęta. mam nadzieje że u Was tak słonecznie jak u mnie?!

Życze Wam miłego dzionka a zwłaszcza miłego w miarę możliwości dla Iwonty... :*

aha a to moj FB bo jakaś tu anonimowa jestem ;)
www.facebook.com/agnieszka.andersch?ref=tn_tnmn

11 lata 8 miesiąc temu #625251 przez nefeli
Magda moj synio mial taki mini kocyk z glowka jak w Twoim pierwszym linku,mieciutki jak z aksamitu,mnie sie bardzo podobal ,ale to chyba kwestia gustu i co sie maluszkowi spodoba trudno przewidziec :)
Papi mam nadzieje ze juz lepiej z Twoim zdrowkiem!
Alivva zapewne juz siedzisz w poczekalni,trzymam kciuki.
No i milego dnia kobitki ,
u mnie lato w pelni 23',ale ja jakas senna,wiec chyba nie poszaleje.

11 lata 8 miesiąc temu #625261 przez kalina
ja dzis spedze dzien w lozeczku bo wczoraj wieczorkiem znow porzadne bole brzucha. a mam pytanko. jaki magnez bierzecie. mi kazala dawke 300mg. i ze obojetne jaki. bralam helamag b6 1 tabl. to zwiekszylam do 3. tylko mam wypisane w ulotce ze 1 dziennie i nie przekraczac i sie zastanawiam czy spokojnie moge lykac bo w sumie w normalnych warunkach 1tabl by wystarczyla wiec moze tak tylko pisza. a jak macie fajniejszy magnez to piszcie to najwyzej polykam cos innego:-)

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka