BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 8 miesiąc temu #624681 przez niagara
Alivva napisał:

Mnie sie tez juz pytał czy chcę poznać płeć ale jak zaznaczylam,że interesuje mnie tylko 100% wiadomośc to stwierdził,że w takim razie zaczekamy ;)
No jak nie teraz to 24 maja idę na usg prywatnie z zapisem na dvd ;) ale chcę już bardzo,bardzooooooo :) przywiąże sie jutro do fotela i powiem,że nie wyjde jak nie poznam plci :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mam taki sam plan na sobotę, nie wyjdę tak długo, dopóki mi nie powie jaka płeć :lol: :lol:
Nie ma to jak spacerek w taki piękny, słoneczny dzień :) Od razu człowiekowi humor wraca :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #624689 przez ninka333
Witam :)
MyMelange - gratulacje synka :)

Umnie pogoda rewelacyjna :) az się chce na spacer wyjść :)

U mnie na wadze 3 kg na plusie :( jakoś za szybko te kilogramy idą w górę :( chyba trzeba odstawić czekoladę na którą mam ogromną ochotę od kilku dni i oczywiście jak to ja nie żałuję sobie ;)

Ze spaniem mam chyba na odwrót niż większośc z was bo ja mogłabym spać cały czas - chodze spać ok 21-22 a wstaje ok 7 i to tylko dlatego, że mój synek krzyczy "mama wstawaj" albo "mama piciu" :) na siusiu wstaje tylko raz i to przez sen bo czasami nie pamiętam czy wstawałam więc meża pytam ;)

córeczka ALICJA

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #624690 przez kalina
eh mi tez wszystko jedno byle juz znac plec:-) mam nadzieje ze za tydzien sie ujawni.. tylko nie wiem czy lekarz bedzie mial chec dopatrywania sie bo po pierwszym usg stracilam wiare w to badanie na nfz. w razie czego mam zarezerwowany termin prywatnie na 6.05 i wtedy juz musi sie pokazac:-) choc od kilku dni mam dziwne przeczucie ze bedzie chlopak. zobaczymy czy sie sprawdzi.

Kinga gratuluje.. bedziesz teraz kobieta z jajami:-)

Iwonta zazdroszcze morza.. super tak wygladasz w takiej scenerii z brzuszkiem:-)

co do opalania to w ciazy trzeba uwazac zeby sobie brzuszka nie przegrzac a wiadomo na sloneczku nie ma szans zeby bylo inaczej. dlatego ogolnie trxeba uwazac ze zwyklym nawet wychodzeniem w upaly. choc z drugiej strony to jak skwar to nawet w domu goraco.. chyba w lecie zamieszkam u rodzicow w piwnicy:-D
no i wiadomo skora tez wrazliwsza wiec latwiej poparzyc. ale to tez od ludzia zalezy. kolezanka sie opalala i nic sie nie stalo. a mi wystarczylo brac hormony przez rok i wtedy jak sie opalilam i wyszly mi biale plamy na nogach. to bylo kilka lat temu i od tej pory juz bez lekow plamy nadal wyskakuja:-( wiec ja sie bede bac opalac.
no i jeszcze w razie np udaru to w ciazy leki tez kiepska sprawa

zrobilam sobie przedtem godzinny spacerek i znow mocniej podbrzusze boli. jednak na razie chyba musze sie wylezec..

jezeli chodzi o wstawanie to moj wewnetrzny budzik kaze mi wstac o 7. prawie codziennie. ale czasem kibelek jedzonko i z powrotem lulu:-) choc zadko moge jeszcze usnac

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 8 miesiąc temu #624696 przez izula
Hej dziewczynki :))

wróciłam ze spacerku z mężem. Pojechaliśmy do pobliskiego parku w zacisznym miejscu posiedzieć sobie na słoneczku bo z chodzeniem to u mnie ciężko. Nie chcę przesadzać.
I od razu humor inny jak takie słoneczko i świeże powietrze.

A ja wam powiem, że byłam w różnych częściach Świata ale nad Nasze Polskie Morze nie dotarłam. Jakoś tak wyszło :))) I tak co roku się wybieramy ale zawsze jakoś w końcu gdzieś indziej jedziemy na wakacje. Ale skoro tyle mamy wrześniowych Mam z Pomorza to może zrobimy kiedyś jakieś spotkanie u dziewczyn z Pomorza :))).

Ktoś kiedyś mówił o FB więc odkurzam swojego i wysyłam linka bo przegapiłam jak wysyłałyście swoje.

www.facebook.com/izabela.czyzewska

Kochana Gratuluję CHŁOPAKA :)))) Buziaki dla Ciebie i Maleństwa i czekamy na dalsze wieści.
Mam nadzieję, że moje uparte Maleństwo 26 pokaże co ma między nóżkami bo inaczej zrobię protest okupacyjny pod gabinetem :))).

Kupiłam dziś taką gazetę "Dziecko Najlepsza Inweestycja" i gorąco Wam polecam bo jest dużo rzeczy tzn. artykułów co i jak wybierać dla Niemowlaków. Przegląd łóżeczek, smoczków, butelek, akcesoriów itd.

Trzymam kciuki za kolejną odwiedzającą :)))

[/url]
[/url]

11 lata 8 miesiąc temu #624702 przez Villemo
niagara napisał:

Alivva napisał:

Mnie sie tez juz pytał czy chcę poznać płeć ale jak zaznaczylam,że interesuje mnie tylko 100% wiadomośc to stwierdził,że w takim razie zaczekamy ;)
No jak nie teraz to 24 maja idę na usg prywatnie z zapisem na dvd ;) ale chcę już bardzo,bardzooooooo :) przywiąże sie jutro do fotela i powiem,że nie wyjde jak nie poznam plci :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mam taki sam plan na sobotę, nie wyjdę tak długo, dopóki mi nie powie jaka płeć :lol: :lol:
Nie ma to jak spacerek w taki piękny, słoneczny dzień :) Od razu człowiekowi humor wraca :lol:

Niagarka jak będzziesz nanosić zmiany proszę zrób z mojej Sary Wiktorka :side:

11 lata 8 miesiąc temu #624703 przez Villemo
izula napisał:

Hej dziewczynki :))

wróciłam ze spacerku z mężem. Pojechaliśmy do pobliskiego parku w zacisznym miejscu posiedzieć sobie na słoneczku bo z chodzeniem to u mnie ciężko. Nie chcę przesadzać.
I od razu humor inny jak takie słoneczko i świeże powietrze.

A ja wam powiem, że byłam w różnych częściach Świata ale nad Nasze Polskie Morze nie dotarłam. Jakoś tak wyszło :))) I tak co roku się wybieramy ale zawsze jakoś w końcu gdzieś indziej jedziemy na wakacje. Ale skoro tyle mamy wrześniowych Mam z Pomorza to może zrobimy kiedyś jakieś spotkanie u dziewczyn z Pomorza :))).

Ktoś kiedyś mówił o FB więc odkurzam swojego i wysyłam linka bo przegapiłam jak wysyłałyście swoje.

www.facebook.com/izabela.czyzewska

Kochana Gratuluję CHŁOPAKA :)))) Buziaki dla Ciebie i Maleństwa i czekamy na dalsze wieści.
Mam nadzieję, że moje uparte Maleństwo 26 pokaże co ma między nóżkami bo inaczej zrobię protest okupacyjny pod gabinetem :))).

Kupiłam dziś taką gazetę "Dziecko Najlepsza Inweestycja" i gorąco Wam polecam bo jest dużo rzeczy tzn. artykułów co i jak wybierać dla Niemowlaków. Przegląd łóżeczek, smoczków, butelek, akcesoriów itd.

Trzymam kciuki za kolejną odwiedzającą :)))

Izula wysłałam Ci zaproszenie na FB

11 lata 8 miesiąc temu #624721 przez izula
Villemo _ potwierdzone :)))

Dziewczyny tylko się nie zdziwcie bo na FB nic nie pisałam, że jestem w ciąży.
Trochę to sprawa polityczno-rodzinna jest bo powiedziałam poza FB tylko tym co wiem, że się ze mną cieszą i to przeżywają a reszta nie musi wiedzieć. Trochę tu ze mnie wychodzi zołza a trochę boję się no wiecie...

Byłam w smyku i oszalałam. Gdyby nie fakt, że nie wiem jakiej płci jest moje BOBO to bym pewnie wyszła z całym naręczem zakupów a raczej mój biedny mąż. HAHAHAHa.

Najlepsze było jak mąż zaczął testować wózki. W sumie było tylko X-Lander, MAXI-COSI, BEbetto, Jedo i jeszcze jakaś jedna firma zapomniałam nazwy :)) i mój kochany maż w każdym znalazł poważną wadą. To nie stabilny, to się rączka nie reguluje (mąż ma 1,95cm wzrostu) to jak nim pokołysał to wózek sprawiał wrażenie jak by się miał rozlecieć za raz, to się nam nie podobał po prostu. Oj coś czuję, że z wózkiem to będzie jazda :)))) Hahaha.

Dziewczynki wczoraj mi się już nie chciało ale dziś się biorę za szukanie Quinny na 4 kółka. JA 3 kołowcem nie umiem kierować :))) raz próbowałam.

A jeszcze jedno, zauważyłam, że na różnych stronach internetowych ten sam wózek ma podaną różną wagę. Dziwne ale dla mnie to ważne.

[/url]
[/url]

11 lata 8 miesiąc temu #624726 przez kocham_cie
izula napisał:

Villemo _ potwierdzone :)))

Dziewczyny tylko się nie zdziwcie bo na FB nic nie pisałam, że jestem w ciąży.
Trochę to sprawa polityczno-rodzinna jest bo powiedziałam poza FB tylko tym co wiem, że się ze mną cieszą i to przeżywają a reszta nie musi wiedzieć. Trochę tu ze mnie wychodzi zołza a trochę boję się no wiecie...

ja też sie na facedupie takimi info nie dzielę :silly:

Magda M

11 lata 8 miesiąc temu #624732 przez izula
Niagara patrz jeśli dobrze sprawdziłam to to jest wózek, który się tobie podobał tylko w innym sklepie internetowym i waga jest już 14,5 kg.

I tak się zastanawiam dziewczyny, czy w tych internetowych sklepach na pewno piszą prawdę.

A może to ja coś pomyliłam?

[/url]
[/url]

11 lata 8 miesiąc temu #624734 przez izula

11 lata 8 miesiąc temu #624743 przez niagara
Izula ja też Ci wysłałam zaproszenie na FB :)
Jeśli chodzi o wózeczki ja się nie sugeruję informacjami podawanymi na stronach sklepowych, bo tam wypisują co chcą :) 9 kg waży na pewno wersja z gondolą, wiem ponieważ sami sprawdzaliśmy w sklepie :) Razem z mężem rozłożyliśmy go na części pierwsze,sprawdzaliśmy ich wagę i ten wózeczek 10kg na pewno nie przekracza ;) W tym linku, co wysłałaś jest napisane, że 14,5kg waży wersja spacerowa. Tego nie wiem, bo nie sprawdzałam.

A Ty masz zamiar cały wózek wnosić na górę?
Ja będę zabierała tylko gondole, a stelaż zostawiać będę na parterze :) Waga spacerówki dla mnie już nie jest taka istotna, ponieważ jej to już w ogóle nie będę taszczyć na 4 piętro :blink:

11 lata 8 miesiąc temu #624751 przez izula
Natalia jak mi przyjdzie wnieść to muszę wnieść całość, bo mieszkam w centrum miasta i długo by nie postał ten stelaż na dole :)) Zanim dojdę na górę to już by mógł ktoś zwinąć. Dlatego szukam takiego jak najlżejszego no i wytrzymałego bo chodniki u nas są tragiczne :)) A zimą to już w ogóle będzie porażka.

Tak sobie myślę, że najlepiej będzie pojeździć po sklepach tak jak ty i na własne oczy sprawdzić i pooglądać wózki, a potem najwyżej szukać przez internet.

Zaraz akceptuję zaproszenie :)))

[/url]
[/url]

11 lata 8 miesiąc temu #624758 przez kocham_cie
dziewczyny a nie obawiacie się troszkę zamawiać na necie??? kurcze w końcu jest to wydatek jakiś 3000 a gdyby się coś stało to gdzie potem to reklamaować??? no jak odesłać??? kurierem pocztą... sama właśnie nie wiem... a prawda jest taka że na allegro są ceny nawet o 20% niższe niż w sklepach :dry:

Magda M

11 lata 8 miesiąc temu #624760 przez SerekWaniliowy
izula napisał:

Niagara patrz jeśli dobrze sprawdziłam to to jest wózek, który się tobie podobał tylko w innym sklepie internetowym i waga jest już 14,5 kg.

I tak się zastanawiam dziewczyny, czy w tych internetowych sklepach na pewno piszą prawdę.

A może to ja coś pomyliłam?[/quotie]

Izula najlepiej sprawdzaj wymiary i wagi wozkow na stronach p
roducentow, tam najczesciej sa tez rysunki z wymiarami a nie same wymiary :) ja temat wozkow zostwilam do wieczora, narazie jestem na rozmowie wstepnej dó nowej pracy meza i gotuje sie w aucie. Bylam w 2 wiekszych sklepach z wozkami i jestem rozczarowana, w zadnym nie ma Quinny i innych ktore polecacie poza tym wozki stoja jeden obok drugiego i jednak za drugim i przywiazane kablem że samemu oglądać nie można a kobiety pojęcia o wozkach nie mają a nawet chęci żeby cokolwiek pokazać i doradzić. Chyba trzeba się do Szczecina albo Poznania wybrać obejrzeć w praktyce wozeczki, polecicie jakiś sklep w okolicach tych miast? :)

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #624779 przez niagara
SerekWaniliowy napisał:

izula napisał:

A może to ja coś pomyliłam?[/quotie]

Izula najlepiej sprawdzaj wymiary i wagi wozkow na stronach p
roducentow, tam najczesciej sa tez rysunki z wymiarami a nie same wymiary :) ja temat wozkow zostwilam do wieczora, narazie jestem na rozmowie wstepnej dó nowej pracy meza i gotuje sie w aucie. Bylam w 2 wiekszych sklepach z wozkami i jestem rozczarowana, w zadnym nie ma Quinny i innych ktore polecacie poza tym wozki stoja jeden obok drugiego i jednak za drugim i przywiazane kablem że samemu oglądać nie można a kobiety pojęcia o wozkach nie mają a nawet chęci żeby cokolwiek pokazać i doradzić. Chyba trzeba się do Szczecina albo Poznania wybrać obejrzeć w praktyce wozeczki, polecicie jakiś sklep w okolicach tych miast? :)

Jeśli chodzi o sklepy w Poznaniu to duży wybór wózków jest w Pati i Maksie na Polnej i Bobo Wózki na Serbskiej. Jest jeszcze sklep na Obornickiej Dziecięcy Ekspert, ale tam wciskają tylko Maxi Cosi :blink: Kilka innych sklepów mam jeszcze w zanadrzu, ale jeszcze w nich nie byliśmy więc nie mogę polecić. W sobotę pojedziemy i do lekarza i na zakupy to objedziemy pozostałe sklepy z wózeczkami ;)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka