BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 8 miesiąc temu #624502 przez papi88
kurcze same chłopaki a pozniej sie dziwic za sami kawalerowie jak sie ród damski nie rodzi.

MAGDA ja cie doskonale rozumiem bo tez chisteryzuje ze przytylam to sa poprostu kompleksy jedna sie cieszy ze brzuszek szybko rosnie i waga a druga placze.i to ze nie jestem zadowolona ze tyje nie oznacza ze jestem jakas egoistka i chce dla dziecka zle i np bede sie glodzic bo nie mam takiego zamiaru doskonale rozumiem ze tak ma byc i trzeba przez to przejsc a zdrowie maluszka najwazniejsze ale ponazekac troszke mozna w koncu takie zmiany w ciele to dla nas nowosc jedna przyjmie to ze tak musi byc i sie tym wogole nie przejmie druga troche poplacze ale tez to przyjmie.moze nowe ciuszki podkreslajace ciaze i zarowno kobiecosc troche w tym pomoga :)

co do opalania to podobno jest duze ryzyko przebarwien ale nie kazda kobieta je musi miec wiec albo trzeba zaryzykowac i na lekkim sloneczku po 16.00 wyprobowac albo lepiej nie ryzykowac wcale.
ja mam kolezanke z kołobrzegu (teraz mieszka w wawie) i jak byla w ciazy opalala sie na plazy ze na porodowce byli zdziwieni bo ona taka opalona była!i nie miala zadnych przebarwien

PAULINA

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #624513 przez iwonta_kg
dobry:)

KINIA!!!!!!!!!!!!!!!!!! aaaaaaaaaaa!!!!! super wiadomość!!!!!!!!!!! gratulejszyn!!!!!!!!!!!
chłopaki górą :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ja dziś o 9 już byłam nad morzem :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
pokaże wam :silly:

papi a co to za koleżanka???????? ja jestem z kołobrzegu!!!!!!!!!!

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #624525 przez biedroneczka39
Kinia moje gratulacje :) Kolejny chlopiec...gdzie te dzieczynki ?

<3 Oliwia i Alicja <3
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #624541 przez papi88
iwonta ta kolezanka ma juz 50 lat ale z nia pracuje dlatego powiedzialam kolezanka i rodzila ostatnia corke 15 lat temu jak mieszkala jeszcze w kołobrzegu ma na imie olga.miala szczescie ze nie miala przebarwien to moze i my sprobujemy a ty iwonta bedziesz sie troche wylegiwac na plazy czy zdecydowanie unikasz sloneczka tzn opalania w ciazy?

PAULINA

11 lata 8 miesiąc temu #624546 przez iwonta_kg
papi88 napisał:

iwonta ta kolezanka ma juz 50 lat ale z nia pracuje dlatego powiedzialam kolezanka i rodzila ostatnia corke 15 lat temu jak mieszkala jeszcze w kołobrzegu ma na imie olga.miala szczescie ze nie miala przebarwien to moze i my sprobujemy a ty iwonta bedziesz sie troche wylegiwac na plazy czy zdecydowanie unikasz sloneczka tzn opalania w ciazy?

jak bede chodzić na plażę to z parasolem. żeby powdychać troche jodu i poprzebywać na świeżym powietrzu. może plecy troche bede opalać ale napewno nie brzuch. brzuszek bede zasłaniać.

11 lata 8 miesiąc temu #624548 przez biedroneczka39
iwonta_kg zazdroszcze Ci tych spacerkow i zdrowego Jodu myyy a w wakacyjny czas najlepiej kiedy tak duzo turystow :)

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 8 miesiąc temu #624556 przez iwonta_kg
biedroneczka ja nie cierpię tego czasu kiedy turyści kręcą się pod nogami i czują się jakby byli u siebie! a co roku jest ich coraz więcej niestety...

11 lata 8 miesiąc temu #624567 przez biedroneczka39
iwonta_kg napisał:

biedroneczka ja nie cierpię tego czasu kiedy turyści kręcą się pod nogami i czują się jakby byli u siebie! a co roku jest ich coraz więcej niestety...

iwonta_kg ja bardzo lubi ludzi i kocham morze wiec dla mnie bylby raj :silly:

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 8 miesiąc temu #624572 przez iwonta_kg
Wiesz jak ktoś przyjeżdża nad morze raz na sto lat to turyści mu nie przeszkadzają, ja mam ich co roku więc tylko klnę pod nosem na nich jak ktoś mi stanie na drodze albo nagle się zatrzyma, odwróci i wlezie na mnie... ;) najgorsze są te starsze babuszki niemieckie!

11 lata 8 miesiąc temu #624607 przez nefeli
Kinia ogromne gratulacje Synia!!! bardzo sie ciesze,ze wszystko w porzadku :kiss:
Co do opalania to nie szukalam specjalnie,na pewno chodzi o zmiany hormonalne u ciezarnej ktore wplywaja na przebarwienia,ktore z kolei moga zostac do konca zycia.Ja osobiscie widujac ciezarne ,widze ze raczej przychodza po 17stej jak slonko jest wysoko i juz nie prazy,ze leza pod parasolem...
Ze wzgledu na hormony skora szybciej sie opala i latwo o poparzenia, slonce co roku bardziej niebezpieczne , a najbardziej 10-16 dla zwyklych ludzi wiec chyba o to chodzi,ze jak jeszcze ciezarna to tym bardziej i nie mozna sie przegrzewac itp
Ja mam ochote juz na konkretne zakupy ale poki co i finansowo nie moge poszalec i jeszcze czekam do polowkowego,poki co ciesze oko tym co mam :)
Marza mi sie arbuzy .... teraz pieke dynie,milego dnia kobitki.

11 lata 8 miesiąc temu #624610 przez Alivva
niagara napisał:

Któraś jeszcze ma dzisiaj wizytę? Alivva a Ty kiedy?

Natalia ja jutro....na 9;40 jadę ;) potem prosto do pracy ale notebooka biore więc napiszę zaraz po wizycie ;)
Kinga-gratuluje :D w tabelce 8 do 6 to jutro pewnie 2 muszelki :P tak dla wyrównania :P

11 lata 8 miesiąc temu #624620 przez biedroneczka39
Alivva napisał:

niagara napisał:

Któraś jeszcze ma dzisiaj wizytę? Alivva a Ty kiedy?

Natalia ja jutro....na 9;40 jadę ;) potem prosto do pracy ale notebooka biore więc napiszę zaraz po wizycie ;)
Kinga-gratuluje :D w tabelce 8 do 6 to jutro pewnie 2 muszelki :P tak dla wyrównania :P

Czyzbys miala chrapke na dziewczynke ? Trzymam kciuki wiec jutro ;)
Wy dziewczyny juz wdzystkie sie dowiadujecie tylko ja na szarym koncu hi hi ale co mi tam...poczekam byle ok sie dzialo :D

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 8 miesiąc temu #624621 przez nefeli
Co do plazy u mnie sa tlumy od maja do wrzesnia,powiem szczerze ze kocham szum morza i moge lezec godzinami z kawka,arbuzikiem jakis lodzik,ale jak w okolo tysiace lezakow i wszyscy wrzeszcza jak ja chce odpoczac tez mnie meczy,no chyba ze jedziemy sami z mezem albo towarzystwem zeby poszalec to wtedy jak najbardziej glosna muzyka,lezaczek i morze.Ale we wrzesniu jak juz tlumy wyjezdzaja ja mam raj,wtedy cala plaza nasza,szum morza,kawka,dobra ksiazka,synio sie bawi obok i wtedy zapominam o calym swiecie. W ubieglym roku az do 20 pazdziernika dzien w dzien z syniem przesiadywalismy na plazy :) kocham!!!

11 lata 8 miesiąc temu #624623 przez Alivva
iwonta_kg napisał:

Wiesz jak ktoś przyjeżdża nad morze raz na sto lat to turyści mu nie przeszkadzają, ja mam ich co roku więc tylko klnę pod nosem na nich jak ktoś mi stanie na drodze albo nagle się zatrzyma, odwróci i wlezie na mnie... ;) najgorsze są te starsze babuszki niemieckie!

jejku niemców jakoś nie trawię :/ a nad morzem to dopiero-porozbierają się do swojej białej (pożółkłej) bielizny (galoty do pasa :lol: )i zniesmaczaja innym widoki i urlop :P
Ja tam morze lubię,chociaż przez wzgląd na aktywnośc wolę góry ale jakoś duże miejscowości omijam szerokim łukiem. Mój azyl jeśli chodzi o miejscowości nadmorskie to zdecydowanie Gąski koło Sarbinowa :D i oczywiście lokum zawsze tym samym miejscu u kochanej pani Krysi ;)
W tym roku sobie odpuszcze ale w przyszłym na pewno pojadę z dzieciakami ;)

W tym roku uśmiechnę się do iwonty to może mi wyśle trochę "morza" i klimatu w kopercie :D

11 lata 8 miesiąc temu #624624 przez nefeli
Alivva trzymam kciuki za Twojego wymarzonego synia !!!

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka