BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 8 miesiąc temu #624081 przez izula
Dzięki Niagara za linka :)))

Ja jeszcze patrzę na ten dino.sklep.pl/nowy/wozki-3w1-hartan-vip-...-gratis-p-14960.html

też waży ok. 13kg

[/url]
[/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #624097 przez Agusia83
Hej dziewczynki....
jestem wrzesniowa mama 2011 i postanowilam posprzedawac ciuszki po corce, bo teraz spodziewam sie synka...
Jakbyscie chcialy zakupic ladne, niedrogie, choc uzywane ciuszki, to prosze o priv...chetnie podesle kilka fotek...
pozdrawiam i zycze szybkiego i bezbolesnego rozwiazania.

11 lata 8 miesiąc temu #624105 przez SerekWaniliowy
Dobry! Melduje się dziś pierwsza widzę, ale spać nie mogę i już ze 3 godziny koczuje w łóżku :/ straszne nudy i w dodatku 2 raz już głodna jestem, plus jest taki ze już teraz widzę ze dzień będzie słoneczny, a przynajmniej poranek :D miłego leniuchowania i wstawania Mamusie! :)

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #624124 przez Monika23083
Hej dziewczyny!!

Ale się pięknie zapowiada dzień:)

Serku, ja też spać nie mogę, w nocy się wiercę i budzę się już po 6:(

Miłego dnia!

11 lata 8 miesiąc temu #624188 przez karolcia1919
Witajcie :)
Nie było mnie kilka dni a tu proszę jak się kobietki rozpisały :)

U mnie pogoda od wczoraj piękna wczoraj byłam z narzeczonym na długim spacerku...
Czuje się coraz lepiej...ale ruchów jeszcze nie czuje..Niestety.:(
Poczekam...

11 lata 8 miesiąc temu #624190 przez nefeli
Agamo ja czy pytam czy nie pytam moj gin truje i truje,rzeczy o ktorych wiem,ale ostatnio wyjasnil ze ja to wiem ale oswieca meza ;) wiec siedze i grzecznie slucham.
Pytania zapisuje sobie na kartce bo chce miec wiecej opini na dany temat,w internecie jest wiecej bzdur ktore moga wystraszyc anizeli pomoc,wole konkretna ksiazke przeczytac,ostatnio nawet moj gin zjechal pacjentke ze jesli ona sobie czyta na google i jest taka doinformowana to powinna lekarzem zostac i po co on studiowal skoro ona wie lepiej,no glupio sie babce zrobilo,ale mysle ze podwazyla jego zawod.
Mysle ze jak sie ma bezproblemowa ciaze to sie az tak nie ma o co pytac i doszukiwac,jak zaczynaja sie problemy to wtedy jest panika i chyba najpierw trzeba zapytac swojego lekarza bez wzgledu na nasza wiedze bo kazdy przypadek jest indywidualny a kazda ciaza inna ;)

11 lata 8 miesiąc temu #624195 przez nefeli
czesc dziewczynki ja tez spac nie moge od 6stej :( oj co bedzie pozniej???
pogoda rewelacja,w pelni lato,tylko opalac zakazane :)
Serku i mi sie chce cos zjesc ale nie umiem okreslic co,wiec zjadlam kanapki z rzodkiewka,ale jakby ktos mi cos upichcil bylabym wdzieczna,bo jakos samej juz mi sie nie chce,a kazdy tylko na mnie czeka...

11 lata 8 miesiąc temu #624215 przez papi88
witam
u mnie znow pochmurny poranek a wczoraj wieczorem wyszlo sloneczko imyslalam ze bedzie juz ladnie kurcze ta ladna pogoda poszla gdzie indziej ale mam nadzieje ze szybko wroci bo jestem baaardzo spragniona slonca gdyby nie ciaza polecialabym raz na jakis czas na solarium wygrzala tylek i tez byloby fajnie choc nie zastopiloby to na pewno sloneczka

albo mi sie wydaje albo zrobily mi sie rozstepy!mam nadzieje ze to cos mi sie poodbijalo po nocy i do poludnia zejdze bo chyba nie mozliwe rozstepy na takim etapie zwlaszcza ze brzuszka nie mam jakiegos giganta.zaczynam miec jakies schizy co do swojego wygladu moze to glupie ale kazda kobieta chce sie czuc szczupla atrakcyjna i sa takie co w ciazy wygladaja rewelacyjnie maja male brzuszki i wogole a ja lapie jakiegos dola.zaczynam sie tez bac o mojego maluszka...no bo najpierw te krwawienia pozniej te infekcje teraz przeziebienie zaczelam sie bac ze dziecko bedzie bardzo chorowite w dodatku ja zbyt zdrowo sie nie odzywiam
mam jakis dzis pesymistyczny dzien...
i na razie olalam spanie na bokach poprostu nie moge spac!na plecach sie wysypiam i chyba dziecku tez to odpowiada skonsultuje to z lekarzem i spytam co lepsze spanie na bokach na sile gdzie jestem nie wyspana i pozniej caly dzien zle sie czuje czy na plecach gdzie wstaje wypoczeta ale podobno to niebezpieczne

PAULINA

11 lata 8 miesiąc temu #624225 przez papi88
pochwale sie jeszcze ze wczoraj byla u nas psia fryzjerka nasza znajoma obciac moja sznaucerke bo wygladala juz jak kundel byla taka zarosnieta i mój sie teraz smieje ze pies wyglada jak gremlin :laugh: niestety psina miala takie kołtuny-dredy na brodzie ze musiala jej ja sciac do minimum pozniej wstawie moze zdjecie bo jak dla mnie idzie sie z czego smiac :)

PAULINA

11 lata 8 miesiąc temu #624228 przez SerekWaniliowy
Karolcia nie smutaj sie, ja jestem trochę wyżej a też jeszcze nie czuje i podobno to normalne przy pierwszej ciąży a nawet przy kolejnej nie jest złe :)

Nefeli ale masz super lekarza, nasz to taki małomowny ze nawet jak zadaje pytania to odpowiada jakby brał udział w konkursie na najbardziej zwiezla odpowiedz a nagroda ma byc moja konsternacja ;)

Miałam pytać już wcześniej, dlaczego w ciąży nie można się opalac i czy chodzi tylko o brzuszek? No bo jak tu unikać słońca przez następne 4 miesiące? Szczególnie ze czeka się na nie tak długo jak na nasze maluśźki ;)

Aga

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #624239 przez SerekWaniliowy
Papi ja pytałam w piątek o to spanie na plecach i mi odpowiedział, że jak przyjdzie pora spać na lewym boku, jak na plecach będzie to dla nas niebezpieczne, to już nawet nie będzie nam wygodnie i same będziemy kładły się na lewym boczku. Teraz jeszcze nikomu to niczym nie grozi bo dzieciaczki sa maleńkie. Zawroty głowy, omdlenia są normalne w tym czasie, bo przybywa nam krwi, bo serce ma więcej pracy i zachodzie jeszcze kilka zmian do których organizm potrzebuje czasu żeby się przyzwyczaić i należy poprostu unikać pomieszczeń zatłoczonych i niewentylowanych :)

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #624252 przez Monika23083
Jak rozmawiałam z panią kosmetolog to powiedziała, że należy najbardziej chronić twarz i dekolt oraz brzuszek. Obecnie szukam jakiegoś dobrego kremu do twarzy do cery mieszanej. Może Wy jakieś polecacie?

Swoją drogą, co roku jestem nad morzem i widziałam kobiety w ciąży, które normalnie leżały w stroju na kocyku i się opalały, także już nie wiem jak to jest...ja mam skłonności do przebarwień więcnie ryzykuję..

Przypomniał mi się jeden z ostatnich programów " Rozmów w toku", w którym kobieta opowiadała, że chodziła parę razy na solarium w ciąży, bo nie mogła znieść siebie takiej bladej...masakra

11 lata 8 miesiąc temu #624258 przez kalina
takie piekne sloneczko ze az sie geba sama smieje:-) a dodatkowo sie uspokoilam bo wlasnie od lekarza wrocilam i mnie zbadala i mowi ze z szyjka wszystko w porzadku i przez bole dostalam luteine i magnez zwiekszyc do 300mg bo do tej pory 100 bralam

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 8 miesiąc temu #624259 przez izula
Dziewczynki melduję się :)))

ja też 2 razy w nocy staję na siusiu a o 7 rano już nie śpię. Koleżanka się śmieje, że to Maleństwo mnie szykuje na pobudki.

U mnie piękna słoneczna pogoda. Mąż ma dziś wolne więc bierze mnie na krótką przejażdżkę do Marketu hahah. Ale zawsze chodź trochę na powietrzu i między ludźmi i może wyhandluję, żeby do smyka wejść :)))))

A potem dalej leżakowanie i tak przez następne 2 tygodnie :))))

[/url]
[/url]

11 lata 8 miesiąc temu #624277 przez SerekWaniliowy
Monika brzuszek to rozumie, da sie ale buzia? Ło kurde a ja jz wczoraj wystawiłam ryjek do słonka z radości że się pojawiło i nawet rumieńce złapałam :D
W ubiegłym roku pojechaliśmy na wakacje na Kos, takie to wyjatkowe wakacje miały być, no i były, no i tam tez mnóstwo brzuchatek sie wylegiwało i to nawet nie popołudniu i nie pod parasolami no jak foczki normalnie na plaży w bikini :) i nie powiem, ślicznie wyglądały a te opalone brzuszki jakie apetyczne, wtedy rozmawialiśmy z mężem, że jak będę ciężarówką to tez sobie takie wakacje zrobimy a tu klops ;)

No to Kalinka super, że wszystko dobrze i że lepiej już sie czujesz :) uprzedź męża, żeby portfel wypchał ;)

Izula kolega, który ubiegłego wrzenia został tatą powiedział mi, że tak jak ja teraz wstaje na sikanko tak nasz maluszek o tych samych porach bedzie wstawał :side: i od tamtej rozmowy staram sie na silę spać, z mizernym skutkiem i jak nie musze bardzo to nie wstawac siusiu, ze strachu hahaa ;)

Aga

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka