BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 8 miesiąc temu #625616 przez MyMelange
Iva gratuuuuuuulacje Kochana :) Bedzie potencjalna kandydatka na zone dla tego naszego stadka chlopakow :) hihihii....

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #625745 przez Villemo
nefeli napisał:

Villemo klamczuszek z Ciebie...wiec jest szansa na dziewczynke jeszcze,lekarz nie powiedzial Ci na 100%.

Noooo marzę dzisiaj o tym, żeby to była pomyłka. Mam ochotę dzisiaj Klaudiusza wystrzelić w kosmos :ohmy:

11 lata 8 miesiąc temu #625747 przez kocham_cie
Iva gratulacje:) a jednak sukienka zostaje u ciebie :silly: a już po cichu liczyłam że jak u mnie się okaże że jest dziewuszka to ja zgarnę :side:

Magda M

Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #625753 przez kocham_cie
no i się poryczałam... poryczałam się bo w końcu je poczułam... i tym razem wiem na 100%, bo dostałam pożądnego kopa w okolice pępka :lol: moja kruszynka kochana... kop mamusie ile wlezie :kiss:

Magda M

Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #625754 przez iwonta_kg
Hej.

Iva gratuluje bardzo mocno dziewczynki :)

Byłam dziś na spacerze chyba ze trzy godziny! mąż ze mną. na cmentarz nie doszliśmy. byliśmy z drugiej strony miasta. ale chyba zaraz pójdziemy.

słuchajcie mam pytanie. czy macie jakiegoś znajomego który ma orzeczenie o niepełnosprawności w stopniu lekkim??? mój mąż dostał takie zaświadczenie ale nie wiem czy ten lekki stopień coś da i czy do czegoś się przyda... :dry: :dry: :dry: :dry:

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 8 miesiąc temu #625760 przez agamo
Iwona niestety ja nie mam pojecia bo nie znam nikogo wiec niestety nie pomoge! Dbaj tam o siebie dzisiaj!

Magda gratuluje kuksanca! Ja swojego chyba do konca zycia bede pamietac! Odrazu wez notesik czy pamietnik i zapisz ten dzien i opisz swoje przezycia Ja tak zrobilam bo mysle ze bede zawsze to pamietac ale fajnie by bylo kiedys sprawdzic w ktorym tygodniu bylam ktory to dzien byl i jak wtedy sie czulam A mysle ze jak juniorek to kiedys przeczyta to tez mu milo bedzie! A wiec zycze samych przyjemnych kopniaczkow! U mnie po tym pierwszym juz teraz czuje codziennie o stalych porach!

Aga

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #625770 przez Villemo
iwonta_kg napisał:

Hej.

Byłam dziś na spacerze chyba ze trzy godziny! mąż ze mną. na cmentarz nie doszliśmy. byliśmy z drugiej strony miasta. ale chyba zaraz pójdziemy.

słuchajcie mam pytanie. czy macie jakiegoś znajomego który ma orzeczenie o niepełnosprawności w stopniu lekkim??? mój mąż dostał takie zaświadczenie ale nie wiem czy ten lekki stopień coś da i czy do czegoś się przyda... :dry: :dry: :dry: :dry:

Ja jestem po pedagogice specjalnej - rehabilitacji społecznej i zawodowej osób z niepełnosprawnością trochę wiedzy na ten temat mam, więc trochę Ci mogę podpowiedzieć tylko musisz sprecyzować dokładnie o co Ci chodzi. Czy chodzi Ci o jakieś specjalne warunki zatrudnienia, czy o ulgi?

11 lata 8 miesiąc temu #625873 przez agamo
Hmmm nie wie ktos jakie numery beda w najblizszym losowaniu lotto bo tak by mi sie ta kasa przydala! eh ogladam rzeczy dla malenstwa i tyle mi sie podoba ze boshe kupilabym wszystko jak wariat i nawet blekity mi sie zaczely podobac choc myslalam ze dla juniorka bede kupowac zielenie bo nigdy za niebieskim nie bylam a teraz kocham blekity heheh

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #625875 przez SerekWaniliowy
iwonta_kg napisał:

Hej.

Iwonta nigdy nie zagłębiałam się w temat ale z tego co kojarzę, to w umiarkowanym stopniu niepełnosprawności masz w pracy różne przywileje np dodatkowy urlop, pracujesz 7 godzin, chyba dłuższa przerwa, nie pracujesz w porach nocnych i po godzinach ale nie jestem tego pewna, a jeśli ma lekki stopień to chyba na tą legitymacje może tylko parkować w oznaczonych miejscach i chyba darmowe parkingi aha i na leczenie i rehabilitacje w rocznym picie jakieś ulgi powyżej jakichś kwot. Jak mąż będzie zajęty to pogrzebię i podeśle Ci konkretne informacje.

Aga

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #625887 przez SerekWaniliowy
agamo napisał:

Hmmm nie wie ktos jakie numery beda w najblizszym losowaniu lotto bo tak by mi sie ta kasa przydala! eh ogladam rzeczy dla malenstwa i tyle mi sie podoba ze boshe kupilabym wszystko jak wariat i nawet blekity mi sie zaczely podobac choc myslalam ze dla juniorka bede kupowac zielenie bo nigdy za niebieskim nie bylam a teraz kocham blekity heheh

Agamo ja mam tak z kolorem różowym, no nie lubię różowych dziewczynek i myślałam, ze będe kolorowe ubranka kupowała a najbardziej jasne zielone i beżowe ale tak jak rano pisałam, nie poznaje sama siebie i dziś oglądałam z mamą różowe czapeczki i z jękiem je odłożyłam i coś zamiast tego beżowego Quinny to teraz myślę o różowym :side: chyba mi te hormony już szkodzą na głowę ;)

Nefeli ja przed świętami 2 tygodnie leżałam chora i jak już domowe sposoby nie dawały rady to poszłam do lekarza rodzinnego, przepisała mi wtedy syrop Stodal, "cukierki" Tantum Verde i sól morską w sprayu, ale taka dla niemowlaków, bo innej nie wolno podobno a nazywała się chyba Sterimar czy jakoś tak.

No i mam nauczkę z tym żelazem i jedzeniem krwistego mięsa z moich początków na forum więc może lepiej skonsultuj to ze swoim lekarzem albo innymi dziewczynami :) Ja brałam ale w mniejszych porcjach niż mi mówiła ale się wyleczyłam.

Aha i pisałam już, nie wiem czy doczytałaś, mi powiedziano, że soku malinowego nie wolno, ja dostałam po nim silnych skurczy.

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #625898 przez agamo
hehehe a moze to jakies macierzynskie pociagi czy cos bo mnie hormony dosyc spokojnie rosna Nie mam skokow humorow ani nic z tych rzeczy Ale mysle ze takie drobniutkie rzeczy dla niemowlaczkow sa tak slodkie ze w kolorkach pod plec naszych skarbow chyba jeszcze bardziej miekcza serce. Ja tez na poczatku myslalam tylko o bezach brazach i zielonym ewentualnie zoltym a niebieski i roz odpadal a teraz juz jakos inaczej na to patrze od kiedy wiem ze to misio w srodku spi. ale miejsce na zielen i beze dalej maja swoje miejsce na mojej liscie ;)

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #625924 przez iwonta_kg
Villemo i serek:

Chodzi mi o to:
Czy pracodawca zatrudniając osobę o tym lekkim stopniu czy dostaje jakies dofinansowanie albo dotacje na takiego pracownika? I czy zarabia sie jakos inaczej? I czy pracodawca musi dac umowe o prace czy moze dac zlecenie?

Wiecie mój mąż jest po tej operacji kręgosłupa i ciezko mu wytrzymać w normalnej fizycznej pracy.

Z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi.

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #625927 przez SerekWaniliowy
Mój niepraktyczny zakup, ani ciepły ani wygodny do nałożenia ale słodki :blink:

Iwonta poszukam swoich mądrych książek, bo nie wiem czy są jeszcze u mamy czy u nas już kurze zbierają i napisze, ale wydaje mi się, że ten stopień niepełnosprawności nie będzie miał większego znaczenia, dlatego bez problemów go dają.

Miesięczne dofinansowanie pracodawcy (nie zakładu pracy chronionej) to - 40 % najniższego wynagrodzenia - w przypadku osób niepełnosprawnych zaliczonych do lekkiego stopnia niepełnosprawności, chodzi o max 40% z kwoty brutto czyli wynagrodzenie brutto plus koszty pracodawcy.

Aga

Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #625935 przez agamo
Agus ale slodziak!!! sliczne to wdzianko Wiesz mysle ze nie jest takie niepraktyczne bo i ma rozpinannie w koroczku i z tylu tez cos chyba jest zapinane wiec nie bedziesz miec problemu z glowka! Mysle ze wygodniejsze niz sukienka bo sie nie bedzie podwijac! oooo rany ja tez bym juz chciala poszalec!

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #625959 przez izula
Aguś piękne wdzianko :))) po prostu rozkoszne.

A ja właśnie wróciłam z przejażdżki z mężem. Byliśmy w Tarnowskich Górach na rynku na lodach. A potem do rezerwatu w Bytomiu na herbatce :)))) grunt, że się powód znalazł, żeby się zatrzymać. Mąż mnie pożałował i mojego leżenia i pojechaliśmy. Przy okazji kupiłam sobie dwie koszule na lato wersje oczywiście z miejscem na brzuszek :))).

Ivonta u nas w pracy jest ochroniarz, który jest po operacji kręgosłupa. Tyle wiem, że właśnie zmienił pracę z fizycznej właśnie na ochroniarza.

[/url]
[/url]

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka