BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 8 miesiąc temu #626082 przez słonko
Jeszcze przyłączę się do tematu "teściowe"...

Moja jest kochana, bo nieobecna ;) Siedzi w Stanach i nam kasę wysyła :) Ale serio jest raczej rozsądna, nie wtrąca się i nie doradza za wiele. I rozpieszcza wnuczkę (moją pasierbicę). Choć wiem, że jakbym miała np. z nią mieszkać, to ciężko, bo ona jest gaduła (taka non-stop-nawijaczka), a ja oszczędna w słowach :P

A nie chwaliłam się Wam jeszcze (po tym, jak dawno temu pisałam, że moja mama się nie cieszy), że mama się przełamuje (!) i już widuję np. jej szczery uśmiech, kiedy mówię o kopniaczkach Małego :) Sama nawet czasem zapyta :) Cieszę się przeogromnie, myślałam, że to dłużej potrwa, bo ona tak do wszystkiego długo "dojrzewa"...

Paulina i Piotruś

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #626088 przez słonko
Niagarko, maleństwo jak nic! Mówię Ci to ja, doświadczona ;) - już czterema tygodniami - najpierw rozpierania i motylków, teraz ewidentnie kopniaków :)

Tak to jest. Czasem przez pół dnia po jednej stronie (u mnie głównie u dołu po lewej), potem nagle po prawej, albo tuż koło pępka :)

Paulina i Piotruś

11 lata 8 miesiąc temu #626093 przez agamo
Słonko ja tez wole takich rzeczy nie czytac bo tak to jestem spokojna mysle sobie jestem juz w 21 tygodniu to eee tam juz jestem bardziej bezpieczna i spokona bo juz nie mniejsze prawdopodobienstwo A pozniej czytam ze ktos stracil ciaze w 22 tygodniu albo przy porodzie i juz czlowiek zaczyna myslec wiec wole nie czytac nie wiedziec i zyc w niewiedzy beztrosko!

Aguś mysle ze nie jest tak zle wiadomo z tymi ciuchami to masakra ale wiesz tak samo robi tesciowa mojej mamy tj moja babcia daje jej jakies ciuchy ktore dostanie od kogos w prezencie i jej sie nie podobaja nie raz mowi wiesz kochana na mnie jest za duze ale ty jestes taka spora babka to na ciebie moze bedzie a moja mama moze ze dwa razy szczuplejsza od niej. u mnie w sumie na wszystkie problemy rodzinne bardzo pomogl moj wyjazd za granice, bo szpoki tez byly niezle. Bo jak bylam w pl to mama mnie wkurzala bo przechodzila etap zakochania i milosci i wszstko mnie wtedy w niej draznilo Z bratem sie nie odzywalam bo sie poroznilismy i to powaznie a moja babcia potrafila takie szopki w domu wyprawiac ze raz o malo sie nie pobilysmy! serio ja i 70 letnia babcia czujecie moj brat trzymal babcie a mnie moj maz Jak sobie teraz o tym pomysle to smieszne ale wtedy to bylo pieklo! a wszystko przez nowego partnera mojej mamy ktorego wtedy nikt nie potrafil zaakceptowac oprocz mnie Ja wyjechalam oni przejzeli na oczy i teraz wszyscy sie kochamy! :D happy end :P

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #626118 przez biedroneczka39
SerekWaniliowy napisał:

biedroneczka39 napisał:

agilla.r napisał:

No i której się sprawdzi? Mi tak ;)
www.plecdzieckaplanowanie.az.pl/kalendar...ski_plec_dziecka.htm

Wychodzi ze corcia juhuuuu :)

Dziewczyny witam Was , nadrabiam zaleglosci.

A gdzie to się koleżanka podziewała przez cały dzień? :)

Nie chciałabyś tak dla odmiany mieć synka? Jeśli będziesz miała trzecia córę to spełniły by się Tobie moje marzenia ;)

Serku nie znam sie na jajeczkach :)
Caly dzien zalatwialam sprawy zwiazane z moim bezrobociem no I zalatwilam. Jutro jade walczyc z corcia do dentysty. Na szczescie corka lubi I nie boi sie nawet zastrzyku...starszej wolami nie zaciagne.

Gratuluje dziewczynki Alivva :)

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 8 miesiąc temu #626176 przez Villemo
słonko napisał:

Iva, gratulacje! Coś mi mówiło, że te przeczucia, które obudziły się w Tobie ostatnio, będą słuszne :) No to będziesz miała odmianę... Ale masz dwóch wspaniałych facetów, którzy, już to sobie wyobrażam, świata poza małą (i jej mamą :)) nie będą widzieć! Aż jej zazdroszczę!

A Kingę i Agę witam w gronie mam chłopaków :)

Ja przedwcześnie pochwaliłam się, że wyzdrowiałam... Ostatnie trzy dni męczyła mnie jakaś grypa żołądkowa :( Na szczęście zawsze przechodzę to dość lekko - bez całodziennych posiedzeń na kibelku i nad kibelkiem. Tylko boleści, niestrawność. Niestety samo to nieźle mnie wymęczyło :/ Dziś, odpukać, już bez bólu, ale coś poza suchym chlebem odważyłam się zjeść dopiero wieczorem.

Przy okazji zaczęło mnie nurtować pytanie: od jakiegoś czasu obserwuję raz na czas kilkusekundowe twardnienie macicy, które ewidentnie łącze z wierceniem się Młodego. Trochę strachu napędziły mi ostatnie dni, bo w połączeniu ze skurczami żołądka i jelit nie potrafiłam rozróżnić co jest co, a ból był męczący (dziś już wiem, że ból był tylko od żołądka i jelit). Pisałyście już coś o tym, wiem, ale ja bardzo proszę (szczególnie uśmiecham się tu do naszej encyklopedii, Villemo :)) jeszcze o wskazówki dla mnie. Jeśli te skurcze występują kilka razy dziennie, nie są bolesne, trwają krótko i pomaga zmiana pozycji, czy powinnam zacząć coś przyjmować? Magnezu mam 100 mg w tabletkach Centrum Materna, które ostatnio biorę, ale czy to nie za mało? Zwłaszcza, że mam ciążowy odrzut od czekolady i kakao w ogóle (taki dziwny, bo wywołany snem, w którym czekolada miała obrzydliwy smak!). O nospę nie pytam, bo raz, że nigdy mi na bóle menstruacyjne nie pomagała, więc nie wiem czy by w ogóle coś dała, a dwa, że przy takiej małej intensywności chyba szkoda się faszerować...

Acha, dziewuszki, zapominam Wam od kilku dni napisać, że mnóstwo ładnych ciuszków jest w TK Maxxie, ale... głównie dla dziewczynek. No i na pewno nie jest tam tanio... Ale w sumie są komplety takie na start np. czapeczka, pajac, spodenki i koszulka za 59 zł - jak myślicie, to drogo? Dodam, że niektóre śliczne i wyglądają na dobrą jakość.

I jeszcze coś, widziałam wczoraj na Onecie: www.newsweek.pl/wydania/1444 Choć nie wiem, czy któraś z Was będzie chciała to czytać. Ja raczej nie.

Słonko zapotrzebowanie w ciąży na magnez to jakieś 400 mg przy czym trzeba wziąć pod uwagę, że się kiepsko wchłania w sumie dlatego najlepiej taki z witaminą b6. Jak powiesz lekarzowi o skurczach to pewnie każe zwiększyć dawkę magnezu. Najważniejsze, żeby zbadał szyjkę i ocenił, że te skurcze nie wpływają na jej przedwczesne skracanie się. Ja biorę nospę ale doraźnie jak widzę, że brzuch mocno napięty i pobolewa dlatego zawsze trzymam ją w w razie w przy sobie jak gdzieś wychodzę. Stawianie się macicy to też reakcja na głaskanie się po brzuszku więc uwaga na czułości ;)

11 lata 8 miesiąc temu #626196 przez papi88
my wrocilismy od tesciow pochwalilam sie tesciowej ze zaczynam szkole rodzenia a ona: wez przestan ja rodzilam trojke bez zadnej szkoly-to sobie rodz pomyslalam ja chce znac sposoby łagodzenia bólu albo teksty gdzie chłop na porodówce jejku jak to mnie wkurza

mój jakos nakrecil sie na slub teraz ale zostalo juz 4 miesiace do porodu i chyba ja poprostu juz teraz nie chce wolalabym jak malenstwo bedzie juz z nami a nie teraz z brzuchem

PAULINA

11 lata 8 miesiąc temu #626235 przez iwonta_kg
VILLEMO bardzo Ci dziękuję za pomoc.

SŁONKO ja czytałam ten artykuł w Newsweek'u. stałam 5 minut w supermarkecie jak głupek i czytałam gazetę :blush: szkoda mi było 5 zł na jeden artykuł... przykre te historie opisane w tym artykule. ale lepiej nie mówić o nich...

lecę spać... dzień strasznie się ciągnął... buzują we mnie hormony... wszystko mnie wkurza :dry: najbardziej mąż... już nie mogę go słuchać bo buzia mu się nie zamyka... wymyślił sobie firmę ogrodniczą i gada o tym non stop! głowa mi pęka... :dry:

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 8 miesiąc temu #626307 przez niagara
Iwona nie przejmuj się mój mąż średnio dwa razy w tygodniu "zakłada" nową firmę i się na nią nakręca, mimo iż jedną prawdziwą już ma :blink: Już się przyzwyczaiłam do tego gadania :blink: Uśmiecham się i kiwając głową potakuję :silly:

11 lata 8 miesiąc temu #626336 przez SerekWaniliowy
Agamo no nawet na mężów czy mamy potrafimy się zezłościć to co dopiero na "obcą" kobietę ;)

Myślę też, że to nie tylko One są takie złe, im bardziej One nam sie złe wydają tym bardziej chyba powinnyśmy wziąć siebie pod lupę i bardziej się postarać ;)

Papi u nas w rodzinie wszyscy (poza kuzynką) sie dziwią, że chcemy rodzić razem, tzn ja chce bardziej, ale mój mąż chce, bo ja chcę hahaa lubię go za to bardzo :D

O a teraz wpadł po kąpieli i mówi "DOBRA AGA WŁĄCZAJ BOSACKĄ" czyli O MATKO!

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #626347 przez SerekWaniliowy
nefeli napisał:

Serku skarbie juz kiedys o tym pisalysmy,ze wolno maliny pod kazda postacia i sok tez,ja w 3 miesiacu caly sloik samego swiezego soku z malin obalilam i dzieki temu sie wyleczylam,nie wolno herbatki z lisci malin,a i to nie tak do konca,po prostu nie wolno przesadzic.Ja juz czekam kiedy pojawia sie malinki na targu,poki co mam mrozone i robie kompociki.
Villemo wiec czekamy na potwierdzenie do 2 maja,ja jednak 30 kwietnia mam wizyte,a 16go maja polowkowe i na szczescie 4D,dzis sie upewnilam,ale 150 euro mnie przeraza :)
Serku sliczne to ubranko,uwielbiam.I wlasnie rozpaczam bo musze sobie zrobic szlaban na zakupy,bo w sklepach wszystko na lato,teraz kolekcje letnie,a niunka urodzona we wrzesniu z tego nie skorzysta,wiec musze czekac do sierpnia na zimowa kolekcje :( a tak bym sobie chetnie poszalala.Ale w lipcu beda znizki letnich,wtedy cos kupie na nastepny rok :) :)
A wy jak z zakupami?

Nefeli jakoś nie doczytałam o tych malinach na forum, ale to było by super, bo mamy jeszcze zamrożone, a ja lubię kisielek z malin mmm aż chyba jutro na podwieczorek ugotuję :) Nie wiem tylko skad taka opinia lekarza ;)

Aga

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #626362 przez Alivva
Jeszcze raz dziewczynki dziękuje za wsio dzisiaj :)
i przepraszam za słaba aktywność ale jakoś nie ogarniam nadal :P
ide sie polozyc może dziś szybko zasnę :)
teraz odliczam do 4 maja do usg 4d i do kolejnego spotkania z maleńką :) (o rany...będe miala córkę :D )

dobrej nocki kochane i do jutra :kiss:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #626366 przez kalina
Monika23083 napisał:

Agilla gratulacje!

Iwonta trzymaj się dzielnie!

Ja dopiero wstałąm, wieczór miałam okropny, tak mnie bolało podbrzusze, że już w pewnym momencie myśłałam że zadzwonie do lekarza..ale jakoś udało się zasnąć:)Może dotrzymam do poniedziałkowej wizyty:)

A oto mój fejs:)
www.facebook.com/mnowacka1?ref=tn_tnmn

Trzymajcie się, miłego dnia!

Monika jak sie czujesz? jak cie nadal bedzie bolalo to moze warto odwiedzic lekarza wczesniej. ja bylam wczoraj bo w niedziele dostalam boli podbrzusza i jeszcze rwania w boku i dobrze zrobilam bo od razu leki dostalam. a nadal czuje brzuch po glupim spacerze nawet. i dlatego sobie leze caly dzien. z przerwa na spacer na lody obok bloku:)

Serku tez slyszalam tylko o zlym dzialaniu lisci malin. sama dlugo sie soczkiem z owocow faszerowalam bo co chwila mnie przeziebienie lapalo. sama lekarka kazala:)

Alivva gratuluje dziewuszki:)

Ninka nie wyobrazam sobie co przezyla twoja siostra. na pewno nie jest wam tez latwo. dbaj o swoj brzuszek bo ona cierpi ale na pewno ma nadzieje ze u ciebie za to bedzie wszystko w porzadku

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 8 miesiąc temu #626404 przez biedroneczka39
Puk puk widze ze dzis pierwsza na forum zawitalam. Jakos tak sie wyspalam juz. Wczoraj szybciej sie polozylam I dlatego.
Ostatnio nawet dobrze sypiam I lepiej sie czuje.
A wogole to powiem Wam ze odliczam do pierwszego kopniaka :) Mam nadzieje ze tak za 4 tygodnie dostane po brzusiu :)
Milego dzionka dla Was mamuski ,poleze sobie jeszcze z pol godzinki.

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 8 miesiąc temu #626405 przez MyMelange
Niagarka moze wrzuc do naszej tabelki imiona i nazwiska z fejsbuka, bo ja nie ogarniam niektorych nickow i nazwisk :) Tzn, jesli dziewczyny sie zgadzaja oczywiscie :) Ja jestem Kinga Wroblewska

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 8 miesiąc temu #626407 przez MyMelange
Czesc Biedrona :) Ja tez dzis cos z kogutami wstalam, ale moze dlatego, ze zaczynamy remont pokoju dla malego i sie ekscytuje :) Pogoda zapowiada sie cudna. Caluski

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka