BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 8 miesiąc temu #625508 przez papi88
serku nie chcialam zeby to jakos glupio zabrzmialo poprostu jak beda same pary pod 40 to ja bede gowniara przy nich ale z drugiej strony takie osoby maja pewnie lepsze podejsce do takich zajec a jak trafilabym na samych mlodych to nie wiadomo jak by to bylo

aliwa gratulacje pipuszki :laugh: ja juz zaakceptowalam ze bede miala synka ale dalej wam zazdroszcze dziewczynek :(

a co do FB niestety nie posiadam wiec do was nie dołacze mam jedynie NK i tez nie zamieszczam tam zadnych informacji o ciazy nie lubie tak publicznie pokazywac co mam moja kolezanka na FB dała zdjecie swoje z dzieckiem prosto po porodzie dziecko bylo jeszcze nie umyte i wogole uwazam ze to jest obrzydliwe i niepowazne!

PAULINA

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #625514 przez SerekWaniliowy
papi88 napisał:

serku nie chcialam zeby to jakos glupio zabrzmialo poprostu jak beda same pary pod 40 to ja bede gowniara przy nich ale z drugiej strony takie osoby maja pewnie lepsze podejsce do takich zajec a jak trafilabym na samych mlodych to nie wiadomo jak by to bylo

aliwa gratulacje pipuszki :laugh: ja juz zaakceptowalam ze bede miala synka ale dalej wam zazdroszcze dziewczynek :(

a co do FB niestety nie posiadam wiec do was nie dołacze mam jedynie NK i tez nie zamieszczam tam zadnych informacji o ciazy nie lubie tak publicznie pokazywac co mam moja kolezanka na FB dała zdjecie swoje z dzieckiem prosto po porodzie dziecko bylo jeszcze nie umyte i wogole uwazam ze to jest obrzydliwe i niepowazne!

Papi nie przejmuj się, żartowałam, chciałam tylko napisać, że nie wszystkie stare pierdziawki są natrętami w stylu teściowych, poza tym, niektórzy mężczyźni, zaryzykowałabym nawet stwierdzeniem - większość, to duzi chłopcy i odejmują nam lat i rozładowują napięcie w takich sytuacjach, nie przejmuj się :)

Mój mąż na pierwszej wizycie tak się przejmował, że w gabinecie wpadł na taki metalowy "stół" z narzędziami i poprzewracał wszystko, no i już się przestaliśmy denerwować i tylko Pan doktor prosił żebyśmy nie chichotali bo nie może zmierzyć naszego 7-tygodniowego maluszka ;P po wyjściu się okazało, że mój kochany niezdara chciał tam usiąść bo nie zauważył przyborów ;p

Aga

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #625516 przez ninka333
agilla.r napisał:

No i której się sprawdzi? Mi tak ;)
www.plecdzieckaplanowanie.az.pl/kalendar...ski_plec_dziecka.htm

A mi się sprawdza :)

Iwa GRATULUJE CÓRECZKI !!!!

córeczka ALICJA

11 lata 8 miesiąc temu #625526 przez SerekWaniliowy
Wy mnie chyba udusicie za to zaśmiecanie forum, ale coś mi się przypomniało. Papi czytaj jacy chłopcy są śmieszni:

Moja koleżanka mi opowiadała, ze zawsze jak gdzieś jedzie, to coś sobie przywozi. wiec kiedyś kupiła w budapeszcie taka solniczkę (kobieta) i pieprzniczkę (facet). No i Jej synio kilka tygodni temu mówi:
- mama, wiesz dlaczego solniczka to kobieta, a to drugie to facet? Bo facet jest twardy
- no tak
- wiesz o czym mowie? (I wtedy zaczęła sie zastanawiać o co mu chodzi) A sol to kobieta, bo wiesz, jak dodasz za dużo to ci cale życie zniszczy :O

Myślałam, ze pęknę ze śmiechu i zdumienia, to jest facet :D a ten facet ma 10 latek

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #625542 przez papi88
dziewczyny a czy wasze brzuchy tez przybieraja rozne kształty? bo moj maly tak sie kreci ze az czasem mnie to przeraza np przed chwila mialam taka gorke na brzuchu jakby chcial wyjsc czasem z rana tez z jednej strony mam taki balon nie jestem jeszcze z tym oswojona i czasem mam wrazenie ze to nie dziecko tylko jakis tasiemiec

nie wiecie gdzie moge kupic taka wstawke do dzinsow aby przedluzac/do zapinania widzialam to kiedys na allegro a teraz za chiny nie moge znalezc :(

PAULINA

11 lata 8 miesiąc temu #625549 przez czarnula0609
Czesc dziewczynki
Czytałyści wypowiedz dziewczyny
Wyrok wydany czas się pożegnać 22tc
Straszna historia normalnie można płakać

11 lata 8 miesiąc temu #625557 przez SerekWaniliowy
Papi ja też tak czasami, szczególnie z rana, mam że robi mi się górka z lewej albo prawej strony, taki krzywulec :)

Czarnula o jakiej historii mówisz? Możesz wkleić linka?

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #625573 przez Alivva
Dzięki dziewczynki :kiss:
ja jeszcze nie ochłonęłam :)
Sprawdza moj lekarz,szuka.....i mówi....WIDZĘ,na co ja z pytaniem czy tez mogę zobaczyc??
Proszę-odpowiedział i skierował monitor w moja stronę.... Widzi pani? pyta....
Nie widzę mówię :) No ja właśnie też nie widzę :) czyli mamy "Małgosię" :D

Uwielbiam tego lekarza :)
Na dodatek skierowal mnie na badania genetyczne (dla pewności) w Kościanie. Jadę 4 maja i przy okazji będę miala usg 4d z zapisem ;) Badanie za które miałam płacić 350zł będę miała za free :) I jak nie uwielbiać takiego lekarza?? :)

gadalam własnie z tatuśkiem maleńkiej i jakby się z choinki urwal.....nagle mu sie zamarzyla Aleksandra zamiast Sary!!!! oj bedziemy negocjować :P

Natalia ale jak bedziesz nanosić poprawki w tabelce to na razie mojego Oliwierka wymaż i zostaw puste okienko..... zobaczymy co z tego będzie ;)

11 lata 8 miesiąc temu #625579 przez czarnula0609
jest w tematach forum
wyrok wydany czas się pożegnać

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #625584 przez agamo
Iva gratuluje!!! Ale sie ciesz kolejne wieści Moj strzał w chlopczyka był pudlem ale wiesz myśle ze tak lepiej będziesz mieć okazje poznać różnice miedzy wychowaniem chlopczyka i dziewczynki! Tak czy owak opłacało sie kupić sukieneczke! Gdzieś tam widocznie malenka działa na twoja podswiadomosc! No to super! Kolejna muszelka już niedługo i sie wyrowna nam wyścig! :p

Gadalam dzisiaj z mama i stwierdziliśmy moje dziadki maja już 4 prawnuczki i 3 prawnuczkow wiec moj maluszek wyrowna ilośc chłopaków!

Iwona jesteśmy z tobą jakoś to zleci sproboj tak sie czymś dzisiaj zając zeby nie mieć dużo czasu na myślenie! Wiem ze to cieżko ale napewno było by łatwiej Oby ten dzien minął szybko!

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #625586 przez niagara
Alivva gratuluję :laugh: Teraz moja kolej na poznanie płci :silly:

11 lata 8 miesiąc temu #625602 przez nefeli
Alivva gratuluje dziewczynki :) teraz musisz zaczac kupowac juz babskie wdzianka!!!
A mnie rozlozylo totalnie,bol gardla,glowy i trzesie mnie z zimna,nie wiem co z tego sie rozkreci,poki co pije herbatke malinowo-lipowa z miodem.
Niagara kiedy masz wizyte???

11 lata 8 miesiąc temu #625608 przez agilla.r

11 lata 8 miesiąc temu #625611 przez ninka333
czarnula0609 napisał:

Czesc dziewczynki
Czytałyści wypowiedz dziewczyny
Wyrok wydany czas się pożegnać 22tc
Straszna historia normalnie można płakać

Ja przeczytałam i już żałuje :(
dwa miesiące temu moja rodzona siostra poroniał dziewczynkę w 12 tygodniu - byłaby 2 tygonie młodsza od mojej kruszynki. Od początku ciąży bardzo żle się czuła, miała krwiaki, ale z dzieckiem było wszystko ok. Pewnego ranka była bardzo słaba, bez sił, dostała gorączki i silnych bólów brzucha- pojechali do szpitala, zrobili usg ale z dzidzią wszystko ok. Powiedzieli że pewnie bierze ją przeziębienie, dali leki i kazali obserwować a w razie problemów przyjeżdzać. Wytrzymała cały dzień ale w nocy była już tragednia bo traciła przytomność i miała 41 stopni i doszło krwawieni obfite. W szpitali położyli ją w izolatce, bo stwierdzxiali że to grypa i poronienie w trakcie. Po 24 godz okazało sieże doszło do ostrego zakarzenia całego organizmu czyli sepsa - ledwie uratowali jej życie i było bardzo duże zagrozenie usunięcia macicy. Dzidzia walczyła dzielnie iżyła do samego końca ale stan siostry był tragiczyny i organizm sam wywołał poród którego nie dało się zatrzymać. Po miesiącu wyszła ze szpitala ale jej psychika jest w opłakanym stanie a nie wspomne, że moj brzuszek jej nie pomaga :(

córeczka ALICJA

11 lata 8 miesiąc temu #625613 przez nefeli
mi z tego chinskiego sie nie sprawdza,ale jest kilka wersji tego chinskiego wiec w innym na przyklad sie sprawdza,ale w ktory wierzyc? :unsure:
Villemo klamczuszek z Ciebie...wiec jest szansa na dziewczynke jeszcze,lekarz nie powiedzial Ci na 100%.
Pisac i sie chwalic kto ma teraz wizyte?

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka