BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 8 miesiąc temu #627356 przez SerekWaniliowy
Izula w Quinny buzz i moodd przednie koło możesz wymienić na 2 koła lub na 1 koło terenowe - pompowane duże :) tu masz kolory i akcesoria : www.quinny.com/pl-pl/w%C3%B3zki/

W tych rankingach chyba fotelik Peble ma lepszy wynik, tez oglądałam crash testy, w niektórych fotelikach te manekiny latały jakby wcale przypięte nie były i pomyślec, że to mogły by być dzieci :pinch:

Agamo ja chciałam kupić używany a tylko fotelik ewentualnie nowy, ale używanych nigdzie nie znalazłam, poprostu chyba jest to jakiś nowszy model i tak jak mówi Kocham Cię rozchodzą się jak cieple bułeczki :)

Aga

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #627380 przez iwonta_kg
Jaka jestem wsciekla! Byli wlasnie moi rodzice i zaproponowali ze wezmą nam kredyt na mieszkanie ktory my bysmy spłacali. A mój mąż twierdzi że w ten sposób oni ustawiają nam życie! No kur... Rata kredytu byłaby większą niz czynsz ktory płacimy właścicielowi w wynajętym mieszkaniu ale dalibysmy rade. Jego zdaniem oni chcą nam ustawiać życie i mowic co mamy robic. Jak mam go przekonać??

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 8 miesiąc temu #627387 przez Monika23083
iwonta_kg napisał:

Jaka jestem wsciekla! Byli wlasnie moi rodzice i zaproponowali ze wezmą nam kredyt na mieszkanie ktory my bysmy spłacali. A mój mąż twierdzi że w ten sposób oni ustawiają nam życie! No kur... Rata kredytu byłaby większą niz czynsz ktory płacimy właścicielowi w wynajętym mieszkaniu ale dalibysmy rade. Jego zdaniem oni chcą nam ustawiać życie i mowic co mamy robic. Jak mam go przekonać??

Hmm, ciężka sprawa z tymi facetami..dlaczego myśli, że ustawiają Wam życie? Chyba przecież mieszkania by za Was nie wybierali?
Wynajmowanie mieszkania to tylko strata kasy i jak jest możliwość wzięcia kredytu na swoje własne i zdolność do spłat to nic tylko korzystać.

Może to uraziło jego męską dumę?

11 lata 8 miesiąc temu #627393 przez izula
Iwonta ja mam dla Ciebie argument.
Powiedz mężowi, że jak się pokłócicie z rodzicami to co wtedy. Całe życie będziecie słuchać, że mieszkanie macie dzięki Nim.

[/url]
[/url]

11 lata 8 miesiąc temu #627397 przez agamo
Nefeli tych dwóch pozostałych sklepów nie kojarze! W angielskim katalogu są bodziaki z długimi rekawami i długimi nogawkami na stopy zachodzące moze w grecji maja inna kolekcje bo jest ciepłej!ale wczoraj weszlam na stronę nexta i wypatrzylam ze na clearance wyprzedaja wiele ciepłych sweterkow, bluz i nawet śliczny kombinezon widziałam za naprawdę dobre ceny! Pewnie dlatego ze wpuścili kolekcje lato i zimowe im zostały! Ale narazie tylko lukam przez neta bo tez cos mnie łapie grypsko no i w sklepie wielu rzeczy moze nie być!

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #627406 przez iwonta_kg
Wlasnie chodzi o to że wybrali takie na jakie je stać. Moja mama ma spadek po dziadku a resztę chcą wziac w kredycie. I znaleźli takie za 150 tys. Oni by wzięli 100 tys. Naprawde nie wiem jak mam z nim gadac...

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 8 miesiąc temu #627407 przez kocham_cie
iwonta_kg napisał:

oj a gdyby twoi rodzice kupili ci mieszkanie to też by sie nie przeprowadził bo ustawiają wam życie??? ale ci faceci są beznadziejni i uparci, przecież to wy będziecie go spłacać... a tak wogóle to ja myslę że twoi rodzice myślą własnie o tym abyście byli bardziej niezależni i mieli własne 4 sciany a nie wynajęte, gdzie w każdej chwili właściciel może wypowiedzieć umowę i co wówczas wylądujecie z maluszkiem na ulicy... czy u rodziców???

Magda M

11 lata 8 miesiąc temu #627410 przez izula
Iwonta przepraszam, żle przeczytałam :)))

Właśnie jem kolację a drugą ręką piszę :)))

To inny argument dla męża jak właściel zmieni zdanie i wypowie wam umowę to będzie ciężko przeprowadzać się z małym dzieckiem i szukać mieszkania do wynajęcia.

A tak macie swoje, będziecie sami spłacać. Też jestem za męską dumą. Znam to z autopsji.

[/url]
[/url]

11 lata 8 miesiąc temu #627424 przez Monika23083
izula napisał:

Iwonta przepraszam, żle przeczytałam :)))

Właśnie jem kolację a drugą ręką piszę :)))

To inny argument dla męża jak właściel zmieni zdanie i wypowie wam umowę to będzie ciężko przeprowadzać się z małym dzieckiem i szukać mieszkania do wynajęcia.

A tak macie swoje, będziecie sami spłacać. Też jestem za męską dumą. Znam to z autopsji.

Dokładnie, tylko jak ma się dzieci to dla ich dobra i bezpieczeństwa tą dumę czasem trzeba schować...

11 lata 8 miesiąc temu #627427 przez nefeli
Agamo mnie juz calkiem chorobsko rozlozylo,czekam az minie,bo wiem ze co by nie robic to i tak potrzyma z 7 dni minimum.
Co do ciuszkow to u Nas juz wszystko na lato,stroje kapielowe i krotkie rekawki,zimowe przeceny sie skonczyly :(
Iwonta ja wynajmuje i mam dosc przeprowadzek i innych bzdur z tym zwiazanych,wywalania pieniedzy,wiec bylabym wdzieczna gdyby ktos wzial mi kredyt i bylabym na swoim,wiec przekonuj meza,na pewno to chwilowa meska duma a i tak sie zgodzi wiec sie nie stresuj :)

11 lata 8 miesiąc temu #627430 przez słonko
Czy ja jedna tutaj w ogóle nie rozglądam się za wózkiem :unsure: Chyba chcę to odwlec, bo to spory wydatek... Poza tym będę raczej szukała używanego lub pożyczę od koleżanki, która mi to zaproponowała :)

Co do przebywania na słońcu, też myślę że z umiarem i bez przegrzewania to same korzyści :)

Papi, nie mogłam uwierzyć czytając Twojego dzisiejszego posta o uczuciu, jakby brzuch miał pęknąć! Miałam napisać dokładnie to samo! I już któryś raz zauważam, że w tym samym czasie odczuwam coś podobnego do Ciebie... Zaczynam odczuwać jakieś pokrewieństwo :lol: Może to przez to, że mamy tak samo na imię :) A co do brzuszka, ciężko mi było dziś momentami chodzić, takie napięcie powłok brzucha czułam. Wiesz, ja mam nadzieję, że to przez to, że zaczął się ten skokowy wzrost brzucha, który dotąd siedział w ukryciu - u mnie faktycznie zaczyna wywalać i ludzie od paru dni patrzą na mnie jak na ciężarną :)

Paulina i Piotruś

11 lata 8 miesiąc temu #627439 przez Monika23083
słonko napisał:

Czy ja jedna tutaj w ogóle nie rozglądam się za wózkiem :unsure: Chyba chcę to odwlec, bo to spory wydatek... Poza tym będę raczej szukała używanego lub pożyczę od koleżanki, która mi to zaproponowała :)

Co do przebywania na słońcu, też myślę że z umiarem i bez przegrzewania to same korzyści :)

Papi, nie mogłam uwierzyć czytając Twojego dzisiejszego posta o uczuciu, jakby brzuch miał pęknąć! Miałam napisać dokładnie to samo! I już któryś raz zauważam, że w tym samym czasie odczuwam coś podobnego do Ciebie... Zaczynam odczuwać jakieś pokrewieństwo :lol: Może to przez to, że mamy tak samo na imię :) A co do brzuszka, ciężko mi było dziś momentami chodzić, takie napięcie powłok brzucha czułam. Wiesz, ja mam nadzieję, że to przez to, że zaczął się ten skokowy wzrost brzucha, który dotąd siedział w ukryciu - u mnie faktycznie zaczyna wywalać i ludzie od paru dni patrzą na mnie jak na ciężarną :)

nie jesteś sama, ja się jeszcze też nie rozglądam za wózkiem,szczerze to za niczym się jeszcze nie rozglądam:) nie wiem co ze mnie będzie za matka :laugh:

Może mi się odmieni jak w poniedziałek dowiem któż to mieszka u mnie:)

11 lata 8 miesiąc temu #627499 przez SerekWaniliowy
Monika, Słonko ja też bym się jeszcze nie rozglądała, ale wiem, że ciężko mi będzie zdecydować a poza tym , pomimo że mam nadzieję, iż każda z nas donosi do 9 miesiąca, to mam 2 koleżanki, jedna urodziła w 27 tygodniu, ale miała już 2 córeczki więc nie było tak źle z wyprawka i innymi sprzętami, ale druga urodziła w 32 albo 30 tygodniu i nie była kompletnie przygotowana, po porodzie mąż Jej przyniósł komputer do szpitala i na gwałtu rety zamawiała wózek, łóżeczko ubranka itd. a potrzebne na cito musiał sam kupować w Tesco, na szczęście miał blisko :) dlatego nie chce czekać do sierpnia czy września, poza tym może być gorąco i wcale mogę nie mieć ochoty na zakupy ;) no i lubie okazje a do tego potrzebny jest czas, ale możliwe jest też, że za bardzo się spieszę i panikuję haha ;)

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #627522 przez papi88
ja tez sie nie rozgladam za wozkami bo jeden mam drugi dostane od siostry wiec nie jestem z wami w temacie
słonko no moj brzuch dzisiaj wyjatkowo dziwny zaczelo sie od rannego krzywulca po czym byl caly dzien jakis twardy no i te wrazenie jakby mial peknac i wogole moj chlopiec dzis wyjatkowo ruchliwy.wzielam dzis na zapas nospe 3x magnez mam nadzieje ze to wszystko co sie dzieje z moim brzuchem jest normalne i bezpieczne bo nastraszylam sie tym stawianiem sie macicy wiem ze jak sie za czesto stawia to konczy sie w szpitalu a tego kazda z nas na pewno wolalaby uniknac

PAULINA

11 lata 8 miesiąc temu #627579 przez SerekWaniliowy
Dzień dobry dziewczynki!

Jak u Was wstaje dzień? Bo u mnie bardzo pogodny i słoneczny się zapowiada :) ale chyba nici ze spacerku w pojedynkę, brzuszek mnie boli mocniej niż co dzień to się troszkę boję.

Mąż mnie żarcikami swoimi rozbudził no i koniec spania ;) to co? To jak śpicie to chyba biorę się za wózki haha :laugh:

Aga

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka