BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 8 miesiąc temu #627660 przez Villemo
Dzień dobry :-)

Wiecie co - Wiktor przed chwilą tak wypiął nogę, że mi wystawało na brzuchu takie coś dla odmiany wysoko z boku :D Jak ucisnęłam lekko to zwiał :dry: ale czuć było wyraźnie kości. :) Śmieszne uczucie, już zdążyłam zapomnieć jak to jest gdy wystaje głowa ręka noga :-)

Żar się u nas leje z nieba. Byłam z młodym na spacerze myślałam, że się usmaże w jeansowych ciążówkach, trzeba będzie się rozglądnąć za czymś cieniutkim lnianym. :dry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #627662 przez SerekWaniliowy
Biedroneczka ja podobnie tylko muszę spódnice nakładać co by zamaskować swoje przysadziste udziska :silly:

Izula okno na oścież otwieraj! Albo przed dom czy blok na ławeczkę posiedzieć z książką w poludnie :)

Agilla ładne te portki i beżowe najładniejsze, na wiosnę i do wszystkiego :) ja kupiłam sobie za 2 zł wiosenne w lumpie, ale wiem, że nie wszyscy lubią tam kupować, ale szkoda mi pieniążków, wiesz, zbieram na wózek hahaa ;)

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #627664 przez Kasia :]
hehe, zakaz narzekania :D Wczoraj by mi się przydał w sklepie z farbami :dry: Oczywiście w stosunku do mojego Mężusia. No bo przecież kolor wybierz Ty, pokój zmierz Ty, oblicz ile czego nam trzeba...a z metrem gonić "po ścianach" to przecież nie takie łatwe teraz. No i nie policzyłam :D i liczyliśmy w sklepie "na oko" :silly:

11 lata 8 miesiąc temu #627666 przez SerekWaniliowy
MyMelange ja podkuliłam ogon, zwiesiłam głowę i idę pomierzyć w co się dziś zmieszczę czystego ;)

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #627670 przez Villemo
SerekWaniliowy napisał:

Biedroneczka ja podobnie tylko muszę spódnice nakładać co by zamaskować swoje przysadziste udziska :silly:

Izula okno na oścież otwieraj! Albo przed dom czy blok na ławeczkę posiedzieć z książką w poludnie :)

Agilla ładne te portki i beżowe najładniejsze, na wiosnę i do wszystkiego :) ja kupiłam sobie za 2 zł wiosenne w lumpie, ale wiem, że nie wszyscy lubią tam kupować, ale szkoda mi pieniążków, wiesz, zbieram na wózek hahaa ;)

hihihi serku jak nie zdołasz uzbierać zawsze możesz zrealizować swoje marzenia kupując córeczce allegro.pl/maxi-cosi-wozek-quinny-4w1-sm...osc-i3153135245.html

11 lata 8 miesiąc temu #627671 przez niagara
Dzień Dobry :) Ja też już nie śpię, mąż mnie obudził :silly: A śniło mi się, że urodziłam córeczkę :laugh:
U mnie też dzień zapowiada się pięknie :)
W ogóle spojrzałam właśnie na swój suwaczek, to już 20 tydzień :ohmy: Tak szybko leci ten czas, przecież nie tak dawno robiłam test ciążowy, bo mi się @ spóźniała ;)
Teraz to już bliżej, niż dalej :laugh:

11 lata 8 miesiąc temu #627675 przez papi88
czesc dziewczynki ja dzis spac nie moglam bo jakies glupie sny mialam np ze moj gin do ktorego ide w pon był bardzo brzydki mial dluzsze wlosy i nosił okulary a w rzeczywistosci to niezłe ciacho brunet dobrze zbudowany najprzystojniejsze gin w naszej przychodni a snilo mi sie ze tak zbrzydl :silly:

tesciowa mi wlasnie przyniosla truskaweczki :side:

a moje samopoczucie znow do du...
kurcze no chyba nie obejdzie sie bez lekarza tak nie chce isc bo sa dlugie kolejki po pare godzin w mojej przychodni sie czeka do internisty to czekajac złapie jeszcze wiekszego bakcyla ale mam znow zawalony nos i chrypa mi sie robi od zawalonego gardla a myslalam ze samo mi przejdzie :( a bez wiedzy lekarza nie wezme nawet wapna ani wit c a moze to jakies alergiczne u mnie bo goraczki nie mam

dobrze chociaz ze ladna pogoda aby tak dalej

PAULINA

11 lata 8 miesiąc temu #627686 przez izula
TO już siedzę cicho i nie narzekam :)))

Co do ubrań ciążowych to ja sobie zakupiłam w H&M takie ciążowe dżinsy 3/4 bardzo ładne i wygodne. Do tego mam bluzki odcinane pod brzuszkiem albo po prostu kupiłam o rozmiar większe takie obcisłe ale za tyłek. Teraz się rozglądam za lnianymi spodniami na upalne dni i sukienką jakąś bo ja normalnie to od sukienek i spódnic z daleka się trzymam.
Fajne spodnie widziałam w Bon Prixie lniane wersja ciążowa ale ja mam opory bo jak nie będę pasować to potem będę odsyłać. Jednak co wejść i przymierzyć to lepiej.

A i buty oczywiście wszystkie na koturnie i obcasie odstawiłam i zakupiłam wersje płaską na wiosnę, ale z butami to najmniejszy problem. Chodź ja mam i tu problemy bo mam szeroką stopę i jak jest moda na wąskie butki albo tzw szpice to ja nie mam co kupić.

[/url]
[/url]

11 lata 8 miesiąc temu #627691 przez SerekWaniliowy
Villemo napisał:

SerekWaniliowy napisał:

hihihi serku jak nie zdołasz uzbierać zawsze możesz zrealizować swoje marzenia kupując córeczce allegro.pl/maxi-cosi-wozek-quinny-4w1-sm...osc-i3153135245.html

No tak na ten to faktycznie uciułam :silly:

Niagara mój mąż mi wczoraj dopiero powiedział, że On przez cały styczeń chodził w szoku, że to już, że w ciąży jestem, że co to teraz będzie hehe ;) nic nie mogłam mu powiedzieć, bo sama miałam tak samo :) a tu już polowa :D

Papi nie mów o truskaweczkach mmm, wczoraj w Tesco stałam przy półce z truskawkami, malinami i jagodami i nie mogłam sie zdecydować i tylko wąchałam, aż mąż sie zdenerwował i powiedział, nie umiesz się zdecydować to dostaniesz banany i kiwi ;P jakbym była sama to bym wzięła pudełeczko każdych owoców ;P

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #627707 przez niagara
Ja też byłam wczoraj z mężem w sklepie jakieś owoce kupić, chciałam gruszki i jabłka, a co kupiliśmy? Jak zwykle arbuza :lol:

11 lata 8 miesiąc temu #627714 przez papi88
kasia ja tez juz zakupilam farbe my mamy pokoj z dwoch kolorow ciemny fiolet i jasny i ten jasny musimy przemalowac bo sciany sa juz brudne a na jasnej scianie bedzie stalo lozeczko tylko czekamy az wyzdrowieje i bedzie troche cieplej to wtedy wyniose sie do pokoju na dol a okno zostawimy pozniej otwarte na cala noc i kupilam jakis szablon wiec zrobie wzorek na scianie koło łozeczka :)

ja moze wyciagne mojego na zakupy w ndz chcialabym kupic chociaz jakies leginsy 3/4 czy spodenki bo jak przyjda nagle upaly to nie mam kompletnie co nosic ale bedzie ciezko bo jak wiekszosc facetow moj nie lubi zakupów :(

acha dziewczyny czy znacie jakies masci dostepne bez recepty na alergie?bo moj duzy mezczyzna ma jakas wysypke na nogach i to swedzi dałam mu zyrtec ale za nim podziala troche minie a nogi cholera drapie 2 lata temu dostal na wiosne takiego uczulenia ze skonczylo sie sterydami i zastrzykami w pupe nie wiadomo od czego to bo rok temu nic mu nie dolegalo-on pracuje w wykonczeniach mieszkan moze cos tam go uczula a moze cos pyli

za to moj mały mezczyzna od rana wbija mi sie w jajniki :) to jest niesamowite ze takie malenstwo moze tak fikac po brzuszku ze raz go czuje przy pepku a raz gdzies nisko
a i zawsze czuje go po lewej stronie tylko w roznych wysokosciach

PAULINA

11 lata 8 miesiąc temu #627716 przez SerekWaniliowy
niagara napisał:

Ja też byłam wczoraj z mężem w sklepie jakieś owoce kupić, chciałam gruszki i jabłka, a co kupiliśmy? Jak zwykle arbuza :lol:

Widocznie niunia sobie tego arbuza zamówiła :laugh: jak w tym skeczu obrazkowym o frytkach ;)

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #627721 przez iwonta_kg
Dzien dobry...

Od wczoraj jestem w takim dołku że masakra:( nie przeprowadzamy sie narazie nigdzie bo zrobilismy przelicznik i nie mamy kasy zeby placic pare stow wiecej na wlasne mieszkanie. Do tego tak sie wczoraj z mężem pokłócilam ze strzeliło mu cos w plecach i idziemy dzis do lekarza. Bedzie tez sie odwoływał żeby dali mu umiarkowany stopień a nie lekki. Bo ciezko z tym kręgosłupem... Normalnie dół jak nic... :(:(:( rodzice kupia to mieszkanie ale beda komus wynajmować jak ktos sie znajdzie. A my jak bedziemy miec wiecej kasy to wtedy pomyślimy.

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 8 miesiąc temu #627746 przez karolcia1919
Witam :)
kolejny tydzień za mną mamy już 18 tyg:)
coś czuje ze to będzie chłopak ..:)

Ostatnio chce mi się jeść i jeść ..tez macie takie napady jedzenia??

Pozdrawiamy :) :) :) :)

11 lata 8 miesiąc temu #627754 przez SerekWaniliowy
iwonta_kg napisał:

Dzien dobry...

Od wczoraj jestem w takim dołku że masakra:( nie przeprowadzamy sie narazie nigdzie bo zrobilismy przelicznik i nie mamy kasy zeby placic pare stow wiecej na wlasne mieszkanie. Do tego tak sie wczoraj z mężem pokłócilam ze strzeliło mu cos w plecach i idziemy dzis do lekarza. Bedzie tez sie odwoływał żeby dali mu umiarkowany stopień a nie lekki. Bo ciezko z tym kręgosłupem... Normalnie dół jak nic... :(:(:( rodzice kupia to mieszkanie ale beda komus wynajmować jak ktos sie znajdzie. A my jak bedziemy miec wiecej kasy to wtedy pomyślimy.

Oj Iwonta współczuje mężowi z powodu kręgosłupa, myślę, że jak męża w złości nie pobiłaś ;) to nie przez Ciebie mu strzeliło kochana :) a z tym stopniem niepełnosprawności to dobry pomysł, znajdźcie dobrego, przyjaznego lekarza, żeby wam wszystko ładnie wypisał i składajcie czym prędzej wniosek :)

Aga

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka