BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 8 miesiąc temu #628061 przez agilla.r
Nie ma nic gorszego jak czytac pierdoły i sie nakręcać. Ja już od jakiegos czasu nie czytam nic, tzn nic co złego bo stres jest najgorszy. Człowiek się nakręci i nic z dobrego tego nie ma!!

Nefeli jesli chodzi o dzidzie to na pewno wszystko jest super a z pracą tez jakoś się poukłada. Czasami chwilowe kłopoty okazują sie z perspektywy czasu lepszym wyjściem bo np. znajdzie lepszą pracę ;)

Co do sukienki jest superrrr. Ale ona jest odcinana pod biustem czy szycie przypada na brzuszku?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #628063 przez nefeli
Madzia kochanie dzieki za poprawe humoru :) :)
Juz mi troszke lepiej fizycznie,psychicznie nie bardzo,bo moj tata wyladowal w szpitalu,a mama sama ze wszystkim na glowie no i ja nie moge jej pomoc :( oj dzisiejszy dzien niech juz sie skonczy i jutro wstanie piekny,lepszy i z dobrymi nowinkami :)
Madzia sliczne te ciuszki, ja musze sie kiedys wybrac poszukac bucikow i ciszkow tez,bo brzuszek wylazi dolem ze wszystkich koszulek,ale poki co musze czekac na zmiane naszej sytuacji finansowej,a wkurza mnie moja tesciowa,w sumie nic nie wie o ciazy,ale wie ze nam ciezko i wypalila za granice na kilka miesiecy,nawet nie zadzwoni,wiec nie mamy od kogo nawet pozyczyc zeby jakos poplacic rachunki.Ale wiecie jak przyjedzie i dowie sie o ciazy to bedzie znowu pi pi pi ,piszczy i mizgoli sie jakby nas kochala nie z tej ziemi ( raz w roku) ,albo jak zacznie nas odwiedzac to codziennie i nie wiedza z tesciem kiedy wyjsc,ze dziecko rano wstaje do szkoly,ze maz pracuje,a oni zalegaja na mojej kanapie do 24 bo film ogladaja,wiec ani uzytku z nich ani towarzystwa,tylko wymadrzanie,tak bylo po urodzeniu synia,pogonilam i teraz raz na rok sie pojawia,dodam nigdy mnie o tym nie informujac ze przyjada.
Tesc obrazony nie przychodzi bo kiedys wpadli do nas oczywiscie bez zapowiedzi a my ubrani do wyjscia( zaproszeni bylismy na obiad do przyjaciol) i ja stanowczo ze wychodzimy,ona to moze zostaw nam dziecko...hm a co ja wypozyczalnia dzieci? no i skoro ich nie ugoscilam to stalam sie zla synowa,ktora wyszla mimo iz goscie przyszli :)

11 lata 8 miesiąc temu #628113 przez czarnula0609
Jestem właśnie po wizycie.
Jest dziewczynka.Ale powiem wam że lekarz mnie trochę przestraszył bo malutka ma już 410 gram i powiedział że waga urodzeniowa dziecka będzie duża.Napiszcie proszę dla porównania wagi waszych maleństw.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #628120 przez nefeli
dzieki dziewczynki za cieple slowa i wsparcie,cudownie ze jestescie!!!
Czarnulka u mnie w 16tyg 5dniu mala wazyla 180gram
Ajeszcze mi sie przypomnialo na temat wagi z pierwszej ciazy,lekarz pod koniec ciazy mowil ze zblizamy sie do 4kg,ale zaznaczyl,ze to moze byc pol kilo w ta badz druga strone,jak sie wazy prze usgie,nie wiem czy tak jest na prawde ale maly urodzil sie 3350.

11 lata 8 miesiąc temu #628136 przez nefeli
Iwonka ogromne dzieki,staram sie jak moge byc spokojna zeby maluszkowi nic sie nie stalo od tego stresu.
Ciesze sie ze Wam sie udalo z mieszkaniem,to podstawa a wyremontujecie po babci i bedzie sliczne,no i najwazniejsze swoje!!! powodzenia u lekarza i dobrych wynikow meza.
Ja osobiscie jakos dalabym rade gdyby nie wynajem,ale teraz strach ze nas na ulice wyrzuca,kiedys tesc mial mozliwosc wziecia dla nas kredytu i my bysmy splacali,zamiast wywalac do smieci i splacac cudze mieszkania,ale moj tesc tylko gadac umie,a wlasnemu synowi nie ufa,wiec dalej sie tulamy po wynajmach i wyrzucamy kase bo to inne ogrzewanie,bo cos zepsute,inne wymiary okien i tysiace innych urokow wynajmu :( wiec super ze rodzice tak wymyslili i pojdziecie do swojego domku!!!

11 lata 8 miesiąc temu #628146 przez nefeli
Czarnulka z tego wszytskiego zapomnialam Ci pogratulowac coreczki ,super bedzie Julia miala siostrzyczke,a Ty super pomoc :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #628161 przez iwonta_kg
CZarnula gratuluję córeczki! jakoś nie tryskasz entuzjazmem... :unsure: :unsure: :unsure: w ktorym jesteś tygodniu? mój synek w 20 tyg ważył 350 gram. jest tydzien starszy niz z terminu miesiaczki ale nie zmienialam tego na suwaczku.

nefeli dzięki :kiss: jutro idziemy jeszcze jedno mieszkanie obejrzeć. w lepszym stanie i troche drozsze...

u lekarza byliśmy... mąż dostał skierowanie do neurologa i zastrzyki przeciwbólowe... :dry:

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 8 miesiąc temu #628170 przez nefeli
Iwonka ja tez nie zmieniam suwaczka i licze z okresu ale mala starsza 6dni,wiec ja w sumie nie w 17stym ,tylko 18stym jestem.
Moj tata wlasnie lezy w szpitalu na neurologi,mial wypadek i cos dzieje sie z glowa,oj wiecie dzis juz mam wszystkiego dosc,oby tylko moj maluszek byl caly i zdrowy i byl najlepsza nowina i radoscia w tym roku.
Iwonka nie wiem co maz mial z kregoslupem,ja mam w odcinku ledzwiowym dwie przepukliny i przesuniecie miednicy,chcieli mnie ciac ,ale po wielu opiniach innych prywatnych lekarzy zapisano mnie na fizjoterapie i nosze pas,plus cwiczenia w domu,powiedzieli zeby jak najdluzej unikac operacji ze wzgledu na wiek,no i poki co po ciezkich 2latach jest lepiej,nie wiem co bedzie jak malutka urosnie,juz mnie pobolewa i cignie prawa noga,ale jestem dobrej mysli,ze wszystko bedzie dobrze,w koncu czekalam tyle lat na nia :)

11 lata 8 miesiąc temu #628224 przez niagara
Czarnula gratulacje :) Ale jestem ciekawa kogo ja noszę w brzuszku...

11 lata 8 miesiąc temu #628233 przez MyMelange
Gratuluje muszelki :)

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 8 miesiąc temu #628243 przez Villemo
czarnula0609 napisał:

Jestem właśnie po wizycie.
Jest dziewczynka.Ale powiem wam że lekarz mnie trochę przestraszył bo malutka ma już 410 gram i powiedział że waga urodzeniowa dziecka będzie duża.Napiszcie proszę dla porównania wagi waszych maleństw.

Gratuluję córeczki i po cichu zazdroszczę ;) :woohoo: :side: Moje dzieciątko w 19 tc ważyło 300 gram

11 lata 8 miesiąc temu #628245 przez czarnula0609
Czieszę się że bedzie dziewczynka. A zaczynam 19 tydzień.

11 lata 8 miesiąc temu #628247 przez Villemo
nefeli napisał:

dzieki dziewczynki za cieple slowa i wsparcie,cudownie ze jestescie!!!
Czarnulka u mnie w 16tyg 5dniu mala wazyla 180gram
Ajeszcze mi sie przypomnialo na temat wagi z pierwszej ciazy,lekarz pod koniec ciazy mowil ze zblizamy sie do 4kg,ale zaznaczyl,ze to moze byc pol kilo w ta badz druga strone,jak sie wazy prze usgie,nie wiem czy tak jest na prawde ale maly urodzil sie 3350.

U nas usg przy Klaudiuszku wskazywało przed porodem 4150 g a urodził się 3950 g więc pomyłka była tylko o 200 gram, ale też mówiono mi o granicy błędu 0,5 kg

11 lata 8 miesiąc temu #628268 przez SerekWaniliowy
No dziewczynki ale sie tu dzieje!

Kocham Cię zaszalałaś! Teraz wszystkie zaczniemy kiecki kupować zamiast śpiochów i łóżeczek ;) Prawdę mówiąc to sama jestem ciekawa czy odcięcie jest faktycznie pod biustem a nie na brzuszku :silly: Nawet Biedroneczka która lubi leginsy z balerinami szpera za szmatkami, co się dziś porobiło ho ho! ;)

Nefeli bardzo się cieszę, że już lepiej się czujesz :)

Iwonta trzymaj męża krótko i lećcie oglądać to drugie mieszkanko a nóż widelec wpadnie Mu w oko :)

Czarnula gratuluję kurki! Nasz grubasek w 19 tygodniu ważył 280g

Papi ja też mam twardy brzuch i wiecznie boli i ciągnie, ale biorę codzien nospe a czasem 2, według lekarza jest wszystko ok tylko trzeba szybko reagować, brać tabletki i leżeć :) No i wiesz wszystkie narzekamy tylko trochę boimy sie MyMelange bo wprowadziła zakaz narzekania i my poprostu nie jesteśmy takie odważne jak Ty ;) :lol:

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #628276 przez agamo
Czarnulka gratulacje Kolejna dziewczynka dla gromadki naszych chłopaków!
Moj synus w 20 tygodniu miał 303 gramy wiec chyba najmniej z waszych skarbów Ale myśle ze dzieciaczki roznie rosną No i z mężem jesteśmy średniego wzrostu wiec misiek wielkolud nie będzie Ale czytałam gdzieś ze podobno dziecko bardzo często ma wagę zbliżona do wagi rodziców Wiec zrobiłam wywiad No i mama mi powiedziała ze ja wazylam 3.95 i miałam 57 cm No ale teściowa mi powiedziała ze mąż miał 58 cm i 4,10kg wiec mu od świń pojechałam :p a tak naprawdę to w żartach bo i tak niewiele wiecej ode mnie Ale brzucha nie mam tez dużego wiec ja chyba będę mieć kruszynke!

Aga

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka