BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 8 miesiąc temu #628433 przez agamo
Wiecie bo to wszystko zalerzy od malenstwa i jego odporonosci i wiadomo wrazliwosci skornych! jedno bedzie uczulone na wiele rzeczy a drugie nie chyba rady na to nie ma jak dopiero przekonac sie po!

Co do wagi to u mnie szaleje jak na poczatku stracilam dwa kilo to w momencie kiedy zaczelam przybierac to leci do gory ze szok A wiec strach sie przyznac ale ja juz 6kg na plusie a najlepsze w tym wszystkim jest to ze wogole po mnie nie widac bo ani na buzi nie przytylam ani na biodrach nawet brzuszek mam nieduzy!wiec nie wiem gdzie mi sie to odklada!Choc czytalam ze bardzo duzo sama krew wazy ale az sie boje ile na plusie bede pod koniec!

Aga

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #628435 przez agamo
wlasnie wylukalam ze w naszej tabelce 8 chlopakow i 7 dziewczynek Oj gonia nas teraz dziewuszki jeszcze nas przescigna :P

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #628436 przez iwonta_kg
Ja będę kłaść na dno pieluszkę tetrową.

Właśnie szukam mebli do tego mieszkania po tej babci... tam trzeba zrobić dosłownie wszystko!!! remont całej chaty!! :dry: :dry: :dry:

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 8 miesiąc temu #628438 przez niagara
iwonta_kg napisał:

Właśnie szukam mebli do tego mieszkania po tej babci... tam trzeba zrobić dosłownie wszystko!!! remont całej chaty!! :dry: :dry: :dry:

A to drugie mieszkanie nie przypadło Wam do gustu?

11 lata 8 miesiąc temu #628450 przez Villemo
agamo napisał:

Wiecie bo to wszystko zalerzy od malenstwa i jego odporonosci i wiadomo wrazliwosci skornych! jedno bedzie uczulone na wiele rzeczy a drugie nie chyba rady na to nie ma jak dopiero przekonac sie po!

Co do wagi to u mnie szaleje jak na poczatku stracilam dwa kilo to w momencie kiedy zaczelam przybierac to leci do gory ze szok A wiec strach sie przyznac ale ja juz 6kg na plusie a najlepsze w tym wszystkim jest to ze wogole po mnie nie widac bo ani na buzi nie przytylam ani na biodrach nawet brzuszek mam nieduzy!wiec nie wiem gdzie mi sie to odklada!Choc czytalam ze bardzo duzo sama krew wazy ale az sie boje ile na plusie bede pod koniec!

Dokładnie Agamo.

Co do wagi nie ma się co martwić :-) Ważne, że dzieciątko sobie rośnie. Ja przy Klaudiuszku miałam na plusie 26 kg a w sumie to tylko brzuszek miałam ogromny a ręce i nóżki jak patyczki.

11 lata 8 miesiąc temu #628451 przez SerekWaniliowy
Dziewczyny a jakie macie zdanie na temat dłuższych gorących kąpieli?

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #628453 przez Villemo
SerekWaniliowy napisał:

Wskazane na koniec :D Jak się chce wywołać poród :side:

11 lata 8 miesiąc temu #628454 przez Villemo
iwonta_kg napisał:

Ja to bym się zamieniła z chęcią uwielbiam meblować planować :-)żeby tylko kaska leciała z nieba :blink:

11 lata 8 miesiąc temu #628460 przez agamo
Mnie sie ta wanienka podoba i kosztuje sporo wiec bym jej sobie nie kupila ale znajoma miala ja wlasnie dla coreczki i teraz oddaje mi wiec szczescie mam choc na tym oszczedze
allegro.pl/fisher-price-wanienka-ocean-w...ami-i3165746299.html
Ja ogolnie powiem tak ze mycie malenstwa dla mnie to wyzwanie mimo iz pomagalam mamie myc mlodszego brata bo jest miedzy nami duza roznica to jednak z taka kruszynka zwlaszcza na poczatku trzeba tak uwazac ze jak ktos ma sprawne rece i wprawe bo to nie pierwsze dzidzi to nie ma sensu ale jak dla mnie to potrzebuje wsparcia chocby glupiej szmatki w wanience :P bo chyba bym sie zabardzo bala Moja kuzynka tak sie bala myc swoich dzieci a ze rodzicow miala juz dosyc w podeszlym wieku to pamietam ze moja mama chodzila codzinnie i kapala jej malenstwa a pozniej jak juz dzieciaczki mialy pare tygodni to juz sama myla i miala tak z pierwsza corka i z drugim synkiem.

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #628461 przez SerekWaniliowy
Villemo napisał:

SerekWaniliowy napisał:

Wskazane na koniec :D Jak się chce wywołać poród :side:

A to chyba jeszcze nie teraz ;)

...pytam Was, bo łeb mi pęka i już mam dość i nie wiem co wybrać z dwojga złego, prochy czy kąpiel :unsure:

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #628467 przez SerekWaniliowy
agamo napisał:

Mnie sie ta wanienka podoba i kosztuje sporo wiec bym jej sobie nie kupila ale znajoma miala ja wlasnie dla coreczki i teraz oddaje mi wiec szczescie mam choc na tym oszczedze
allegro.pl/fisher-price-wanienka-ocean-w...ami-i3165746299.html
Ja ogolnie powiem tak ze mycie malenstwa dla mnie to wyzwanie mimo iz pomagalam mamie myc mlodszego brata bo jest miedzy nami duza roznica to jednak z taka kruszynka zwlaszcza na poczatku trzeba tak uwazac ze jak ktos ma sprawne rece i wprawe bo to nie pierwsze dzidzi to nie ma sensu ale jak dla mnie to potrzebuje wsparcia chocby glupiej szmatki w wanience :P bo chyba bym sie zabardzo bala Moja kuzynka tak sie bala myc swoich dzieci a ze rodzicow miala juz dosyc w podeszlym wieku to pamietam ze moja mama chodzila codzinnie i kapala jej malenstwa a pozniej jak juz dzieciaczki mialy pare tygodni to juz sama myla i miala tak z pierwsza corka i z drugim synkiem.

No ale to też sprytne a tańsze dla tych co mają pietra tak jak ja ;) ja to męża oddeleguję do wieczornych kąpieli :side:

allegro.pl/skladana-wanienka-fotelik-kap...ent-i3178537542.html
albo to jeszcze tańsze allegro.pl/fotelik-kapielowy-maltex-rozn...wki-i3113953016.html

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #628468 przez agamo
hmm Agus nie jestem pewna Wiem ze napoczatku polecaja brac prysznice zeby nie przegrzac plodu wiec nie polecali dlugich goracych kapieli nie wiem czy ten etap za nami czy nie Ja akurat tylko prysznic bo w lazience nie mam wanny wiec ciezko mi powiedziec!

Aga

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #628492 przez kocham_cie
Villemo napisał:

kocham_cie napisał:

misiaki a jeśli chodzi o ciuszki to pamiętacie jak jeszcze z dwa dni temu ryczałam bo w nic się nie mieszczę i utyłam... więc już się nie martwię bo zainwestowałam w nowe super tanie ciuszki z allegro... a tak właściwie to sukienki bo ja w spodniach nie chodzę :silly:

tą drugą kupiłam w 3 kolorkach i dziś przyszły i są naprawdę super, odcięte tuż pod biustem, luźne na brzuszku myślę że starczą na całe lato :lol:

Kocham Cię, dawaj że linka od razu do allegro :)

proszę tu jest link
allegro.pl/elegancka-delikatna-sukienka-...sek-i3166338619.html

a leży tak:

natomias jeśli chodzi o odcięcie to u mnie jest pod biustem jak widać... ale ja mam naprawdę pokaźne gabaryty, a jak by to wyglądało na miseczce np B-C to nie wiem :(

Magda M

Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #628493 przez iwonta_kg
Niagarka tamta druga jutro idziemy zobaczyc.

Villemo wlasnie o to chodzi... Największy problem to ta kasa... Ja lubię planować, szukac wystrojów, ustawiać ale większą radość by to sprawiało gdyby bylo wiecej tej kasy...

Serek ja nie preferuje wogole gorących kapieli. Takie cieplejsze niz letnie to ok ale nie gorące. Chociaż lubię ale w ciąży nie są wskazane.

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #628501 przez kocham_cie
ale z was gaduły znowu będę nadrabiała chyba z godzinę :silly:
Iwonka miałam dla ciebie na rano przygotowany gorący uścisk, bo miałaś zły humor ale widzę że już lepiej :lol: ... ale uścisk od madzi tak czy inaczej dostaniesz... taki zaległy

Magda M

Załączniki:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka