BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 8 miesiąc temu #629147 przez karolcia1919
jak ja zazdroszczę Wam tych ruchów bo ja jeszcze nic nie czuje...
nawet brzuch mi nie rośnie..chce mi się płakać jak nic:(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #629159 przez biedroneczka39
karolcia1919 napisał:

jak ja zazdroszczę Wam tych ruchów bo ja jeszcze nic nie czuje...
nawet brzuch mi nie rośnie..chce mi się płakać jak nic:(

Karolcia nie marudz tu kochana , poczujesz niedlugo. Pociesze cie ze poczujesz predzej niz ja :)
Serku wpadam dzis na ten kisielek do Ciebie :)

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 8 miesiąc temu #629164 przez izula
Karolcia spokojnie i ty jeszcze dostaniesz swojego słodkiego kopniaczka :))
Głowa do góry :))

Ja jestem tydzień dalej a też nie czuję kopniaczków tylko jak to można ładnie określić motylki w brzuszku lub szmeranie i to nie zawsze. Głowa do góry :))

Jeszcze będą Maleństwa kopać aż będziemy prosić, żeby się uspokoiły :)))

[/url]
[/url]

11 lata 8 miesiąc temu #629182 przez Alivva
No jak zaczynam pracę o 10 to śniadanko jem dopiero w pracy :)
w domku łyk mleka od młodego a sniadanko w pracy :)
dziś zjadłam bułeczke z serkiem i pomidorkiem i talerzyk....truskawek :D
chcialam Wam wysłac fotę ale chyba jest za duża a w telefonie nie wiem jak zmniejszyc (ten mój nowy qwa telefon :angry: )

11 lata 8 miesiąc temu #629212 przez nefeli
Kalina dziekuje ze pytasz,z rana wypilam kawe,bez szczegolnej ochoty i rozbolal mnie brzuch,bo byla z mlekiem,a bez nie dam rady :( ale przynajmniej nie kreci mi sie w glowie.
Za to mam od rana silne pobolewania podbrzusza i tak jak pisalam minela mi wiekszosc objawow,nie chce mi sie jesc,ani spac,jeszcze 10 dni do wizyty,wiem ze humor do momentu zobaczenia dzidzi i uslyszenia dobrych wiesci mi sie nie poprawi :( mam jeszcze problem z tata,no i praca meza wiec same rozumiecie ciezko sie smiac i cieszyc,na ile moge staram sie byc spokojna,ogladam gazetki z ciuszkami itp :)tyle mojej radosci poki co.
Kinia bardzo ladny Twoj projekt.
Serku przyslij mi troszke apetytu ;)
Alivva ja kiedys dzwonilam po straz bo kociak strasznie plakal a siedzial na czubku drzewa i nie wiedzial jak zejsc,facet powiedzial ze chyba na glowe upadlam i ze jak wlazl to i zejdzie,hm...od tamtej pory nie wierze ze straz przyjezdza zdjac koty,przynajmnie nie w Polsce :( Dobrze ze twoj akrobata przemogl swoj lek,bo jakby to wygladalo jakby ciezarna go z dachu zciagala :)
Milego dnia kochane,wstawiajcie fotki slicznych ubranek,pokoikow i waszych pieknych brzuszkow :)
Ja jakos sobie jeszcze fotki nie robilam,jakos nie ma okazji tak lezac i snujac sie po domu :(

11 lata 8 miesiąc temu #629241 przez papi88
karolcia jeszcze bedziesz miala tych ruchów czasem dosc.
moje dziecko w ostatnich dniach mega aktywne wczoraj nie moglam az spac bo o 23 tak mi buszowal po brzuchu az czulam ze tam plywa z lewej strony na prawa jak polozylam reke to kopal w to miejsce gdzie widocznie wyczuwal cieplo czym jest wiekszy tym te ruchy silniejsze.ale powiem wam ze jak z poczatku to wszystko mnie przerazalo pierwsze ruchy,pierwszy krzywulec to teraz jak maly sie rusza to ze wzruszenia lezka mi leci :)

PAULINA

11 lata 8 miesiąc temu #629244 przez nefeli
probuje wam wstawic fotke ale mam jakis problem chyba ze zmniejszaniem :(

11 lata 8 miesiąc temu #629259 przez karolcia1919
oby tak było nie mogę się doczekać...
ja tez jestem w pracy już zjadłam z trzy śniadania.... śmieją się ze mnie ze biorę tyle jedzenia do pracy jak świnka hehee

11 lata 8 miesiąc temu #629300 przez agamo
Nefeli bedzie dobrze brakiem objawow sie nie przejmuj mnie piersi bolaly tylko w pierwszym miesiacu i wtedy zaczely rosnac i tak sie cieszylam bo niewielkie b mam a tu po miesiacu stanely i tak juz ani nie bola ani nie rosna i wszystkie objawy szlag trafil jedynie czuje malutkiego jak sie rusza ale odkad czuje sie gorzej przez ta grype to dziubek sie mniej albo slabiej rusza wiec naprawde to nic strasznego nie przejmuj sie! napewno wszystko dobrze!A wiadomo praca nie przejmuj sie juz napewno maz cos wymysli zakreci sie tu i tam i cos znajdzie! mysl pozytywnie kochana!

Co do sniadanka to ja do pracy wstaje o 4.30 i przed piata juz sniadanko wcinam w pracy o 9 juz miedzy samolotami pozeram sniadanie i pozniej trzecie sniadanie kolo 12 a w domku obiadek kolo 5 takze tez pozeram co prawda niewielkie porcje ale jednak Pewnie stad moje 6 kg na plusie choc nie jadam zadnych bardzo tuczacych ale moj mlody glodomorek jest bo jak czegos nie zjem kolo 8 to juz mi tak w brzuchu burczy ze bym padla!

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #629305 przez SerekWaniliowy
nefeli napisał:

probuje wam wstawic fotke ale mam jakis problem chyba ze zmniejszaniem :(

Lece dalej na zakupy, jutro mężuś będzie miał nagrodę za sprzątanie działki, jak sie nie poyyyyy jak zapach mi nie będzie przeszkadzał ;) to zrobię mu hamburgery na grillu.

Nefeli jak siedzisz przy komputerze to otwórz zdjęcie w paint'ie i tam wejdź w OBRAZ później w ZMIEN ROZMIAR i zmień szerokość na 50 i wysokość na 50 i zapisz jak jeszcze będzie za duże to powtórz.

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #629321 przez biedroneczka39
A mnie podkusilo bo sie tak naogladalam ze kupilam pare rzeczy dla dzidziusia mojego :) Teraz tylko czekac na przesylke hi hi. Oczywiscie pochwale sie wszystkim :) A mialam czekac do polowkowego USG. Wiecie problem tu u mnie z czapeczkami dla newborna. Jakbym cos upatrzyla na polskim alegro I przeslala pieniazki przez western union to bylaby chetna co mi kupi I wysle do Angli? Plisss :)

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 8 miesiąc temu #629344 przez Monika23083
Cześć dziewczyny,

Pogoda barowa, a ja dopiero zwlekłam się z łóżka prosto na obiad:) Coś od 2 dni budzą mnie w nocy dośc silne bóle brzucha, chyba za długo śpię na jednej stronie, bo zauważyłam podczas przebudzenia że własnie z tej srony ciagnie na której spałam...oj byle do poniedziałku, o 12.00 wizyta i być może się dowiem czy to Joanna czy Janek:)

Dziewczyny, czy nospę forte można brać przy takich silniejszych bólach? Coś już chyba było na ten temat, ale nie ogarniam już tych informacji:)

Miłego dnia:)

11 lata 8 miesiąc temu #629352 przez papi88
ja tez tak mialam ze w I trymestrze piersi bolaly i wtedy troche podrosly i mozna powiedziec ze mialam male b a teraz mam duze B :) a teraz juz nie rosna i wkurza mnie to bo widac brzuch a piersi na jego tle zanikaja.czasem pobolewaja mnie jeszcze sutki.

dzisiaj weszlam na wage bo ciekawosc mnie zzerala i na ostatniej wizycie pod koniec marca wazylam 54 kg dzis 56 wiec nie ma jeszcze tragedi ale uwazam ze ponad 2 kg na miesiac to i tak duzo ale u mnie zaczela sie potrzeba wzerania slodyczy ranek zaczynam od czekolady :)

PAULINA

11 lata 8 miesiąc temu #629363 przez papi88
teraz zerknelam na karte ciazy i 54 kg wazylam na pierwszej wizycie potwierdzajace ciaze wiec wychodzi ze przytylam nie az a tylko 2 kg a jestem juz blisko 6mc :laugh:

PAULINA

11 lata 8 miesiąc temu #629365 przez agamo
Monika wiesz mnie w nocy czesto bolal brzuch i mnie wybudzalo za kazdym razem jak sie przekrecalam ale ja odkrylam ze u mnie tak z powodu wzdec Poniewaz jak spalam to wszystko sie kumulowalo w brzuchu i jak szlam w nocy sikac to wtedy troche ulrzylo ale pozniej znow bolalo i przestalam jesc moje ulubione ogorki kiszone i odrazu pomoglo Czasem jeszcze sie zdarza ale juz nie co noc.wiec moze to tez u ciebie przez wzdecia i moze musisz zmienic nawyki zywieniowe tak jak ja?

Aga

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka