BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 8 miesiąc temu #629370 przez agamo
papi88 napisał:

teraz zerknelam na karte ciazy i 54 kg wazylam na pierwszej wizycie potwierdzajace ciaze wiec wychodzi ze przytylam nie az a tylko 2 kg a jestem juz blisko 6mc :laugh:

rany to tylko ja tak duzo przytylam?Na poczatku wazylam 53 pozniej schudlam do 51 a teraz juz 57 swieci na wadze Chyba jestem jedyna co tak duzo przybrala na wadze!niech mnie ktos pocieszy ;( bo zaczne myslec ze miano ciezarowy juz pasuje do mnie jak ulal!

Aga

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #629378 przez biedroneczka39
agamo napisał:

papi88 napisał:

teraz zerknelam na karte ciazy i 54 kg wazylam na pierwszej wizycie potwierdzajace ciaze wiec wychodzi ze przytylam nie az a tylko 2 kg a jestem juz blisko 6mc :laugh:

rany to tylko ja tak duzo przytylam?Na poczatku wazylam 53 pozniej schudlam do 51 a teraz juz 57 swieci na wadze Chyba jestem jedyna co tak duzo przybrala na wadze!niech mnie ktos pocieszy ;( bo zaczne myslec ze miano ciezarowy juz pasuje do mnie jak ulal!

Bez zalamki kochana...kazdy z nas bedzie wazyl inaczej bo na wage nie tylko sklada sie to ile Ty sama przybierzesz ale tez ile wazy twoj dzidzius I lozysko :) Tak ze bez paniki...
Agus moze mi pomozesz bo szukam na ebayu tych polspiochow I nie wiem jak po angielsku na to mowia ;)

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 8 miesiąc temu #629388 przez Monika23083
agamo napisał:

papi88 napisał:

ja przed ciążą nigdy nie ważyłam więcej niż 55 kg, jak poszłam w 5 tygodniu do lekarza ważyłam 56 kg, a teraz już 59,600kg:) no i tylko brzuch mi rośnie jak narazie...sama siebie nazywam ciężarówką:) czase się śmieję, że po porodzie zaloguję się gdzieś na forum pt : "Jak zrzucić 25 kg?" :) a na poważnie :z tego co wiem to każdy tyje różnie: jedni więcej na początku, drudzy pod koniec, więc wcale nie musimy tak źle skończyć :laugh:
jeśli chodzi o dietę tojakoś dużo więcej nie jem, słodycze też mi przeszły, no ale wiadomo:)

bardziej od tycia martwi mnie moja cera, pozostałe plamy po wypryskach i nadal pojawiają się nowe:) chociaż małą poprawę już widzę po zastosowaniu metody olejowej:)no ale zobaczymy, ważne żeby dzidzie był zdrowiutkie:)

11 lata 8 miesiąc temu #629399 przez Alivva
:D usmiecham się jak czytam te wasze wagi....55,56,59 :)
ja zaczynałam z wagą 70kg....mialam juz 75 a teraz 73....
z Filipem zaczynalam z wagą 64 a skonczylam na 76 ....teraz pewnie skonczę kolo 85....
Postanowilam sobie,że w ciągu pól roku od urodzenia wróce do 66 i wiem,że tak będzie ale na razie nie mam nawet zamiaru się tym stresować.....
Jestem zdrowa,mała rozwija się prawidłowo..... Ludzie mają wieksze problemy niż kg :P:P:P:P:P:P:P:P:P

11 lata 8 miesiąc temu #629415 przez iwonta_kg
Dobry :lol:

No i postanowione!!!!!!!!!! od 1 lipca wprowadzamy się na swoje :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: mieszkanie jest do remontu ale damy radę :lol: :lol: :lol: :lol: szukam w necie mebelków już na nową chatę heheh :lol: :lol: znowu będziemy się męczyć z przeprowadzką a nie to jest najważniejsze :lol: teraz można tak łatwo znaleźć meble w promocji. zaczynam szukać kuchni :)

buziole!!!!!!!!!!! :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 8 miesiąc temu #629420 przez Alivva
Zazdroszcze Ci tego remontu :)
ja planowałam remont salonu w tym roku,ale,że Niunia się pojawi więc remont zostawiam do przyszlego roku ;)

11 lata 8 miesiąc temu #629433 przez SerekWaniliowy
No dziewczynki zakupy na dzisiejsze zachcianki i jutrzejszy obiadek zrobione, ale chyba wczoraj przesadziłam ze spacerowaniem bo bardzo brzuch mnie boli i biorę drugą nospę :pinch:

Iwonta mój teściu 5 albo 6 lat temu miał wycinany i wstawiany implant, bo mu nogi odmawiały posłuszeństwa i po kilku tygodniach zaczął rehabilitacje a później zapisał sie na siłownie i tam jakiegoś instruktora ma i z nim ćwiczy i wiesz co? do tej pory czuje się dobrze i nie ma żadnego kłopotu z plecami, no myślę, że sam też sie pilnuje by nic nie szarpnąć, i dalej 2 razy w tygodniu ćwiczy brzuch i plecy, ale ma syna 3 latka i nosi go na barana i szaleją więc Twojemu mężowi tez doprowadzą plecy do porządku i będzie mógł nie tylko kapać brzdąca :)

Kalinka gratuluję ruchów dzidziusia, ja z zazdrościa czekam kiedy to nasza Bogna się uaktywni :)

Biedroneczka no chwal się jak tam niunia na przedstawieniu wypadła, ino już!
Aha i świezych malin nie znalazłam, nie miałam siły iść gdzieś dalej, będzie kisielek z mrożonych malinek i truskaweczek :) Biedroneczka jak nie znajdziesz czapeczek na ebayu to szperaj na allegro to Ci je wyślę jak bedziesz chciala.

Karolcia mi ani brzuch ani mala nie szaleje, za to w dupsko poszlo ;P
Wczoraj mierzyłam stroje kapielowe, masakra, majty ok moga być, szczególnie, ze jedne są wiązane ale trójkąciki? no jakbym dwa razem zeszyła to może z trudnościami i pomoca męża upchnęłabym jeden cycek, wyglądam już jak matka karmiąca, albo raczej świniak ;)

Nefeli brzuszek troszkę ustąpił? Wiesz mi apetyt poprawił się kilka dni temu, razem z pojawieniem sie słonka ;) ale tylko na owoce, ziemniaczków i mięska dalej jeść nie mogę

Monika ja biorę codziennie nospe a czasami jak boli mocno albo długo to 2 tabletki wg zaleceń lekarza, ta forte to pewnie większa albo podwójna dawka to myślę, że można brać, ale moze dziewczyny beda wiedziały lepiej :)

Dziewczyny z tą waga to chyba przesadzacie co? hahaa ale się naśmiałam z dodatkowych 2 kg u Was, u mnie 200g na plusie a dupska i ud w spodnie nie mieszczę i jeszcze wyszedl mi gigantyczny celulit :silly: , więc z tą waga to nie do końca tak że pokazuje jak wyglądamy, poza tym wszystkie tu kruszynki po 50 kg jesteście :) Mi Pan doktor powiedział, żebym z nim nie dyskutowała tylko mam przytyć conajmniej 2kg i później średnio 0,5kg tygodniowo do końca i tego sie trzymać ;) ale ja się nie martwię bo widzę, że "dobrze" ;) wyglądam, tym bardziej, że przed ciążą drobniutka nie byłam ;) i w dodatku zaczęłam porządnie jeść w tym tygodniu więc pewnie na 2kg nie skończę o krakersy mi mamusia podrzuciła i już pół paczki opędzlowałam :lol:

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #629436 przez SerekWaniliowy
Nooo Iwonta super! Nie wiem czy to Twój gust ale w Ikea można wybrać tanie i ładne meble, no chyba poza kuchnią, ale pokojowe albo dziecięce jak dla mnie są super i w fajnych cenach niektóre :) Miłych poszukiwań i udanych projektów!

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #629437 przez Villemo
Monika23083 napisał:

Cześć dziewczyny,

Pogoda barowa, a ja dopiero zwlekłam się z łóżka prosto na obiad:) Coś od 2 dni budzą mnie w nocy dośc silne bóle brzucha, chyba za długo śpię na jednej stronie, bo zauważyłam podczas przebudzenia że własnie z tej srony ciagnie na której spałam...oj byle do poniedziałku, o 12.00 wizyta i być może się dowiem czy to Joanna czy Janek:)

Dziewczyny, czy nospę forte można brać przy takich silniejszych bólach? Coś już chyba było na ten temat, ale nie ogarniam już tych informacji:)

Miłego dnia:)

Nospa forte spokojnie a jak nie masz forte to dwie zwykłe albo buscopan bo to też bardzo dobry lek rozkurczowy.

11 lata 8 miesiąc temu #629443 przez Villemo
agamo napisał:

Monika wiesz mnie w nocy czesto bolal brzuch i mnie wybudzalo za kazdym razem jak sie przekrecalam ale ja odkrylam ze u mnie tak z powodu wzdec Poniewaz jak spalam to wszystko sie kumulowalo w brzuchu i jak szlam w nocy sikac to wtedy troche ulrzylo ale pozniej znow bolalo i przestalam jesc moje ulubione ogorki kiszone i odrazu pomoglo Czasem jeszcze sie zdarza ale juz nie co noc.wiec moze to tez u ciebie przez wzdecia i moze musisz zmienic nawyki zywieniowe tak jak ja?

U mnie ten sam problem zauważyłam ;/

11 lata 8 miesiąc temu #629447 przez Villemo
Alivva napisał:

:D usmiecham się jak czytam te wasze wagi....55,56,59 :)
ja zaczynałam z wagą 70kg....mialam juz 75 a teraz 73....
z Filipem zaczynalam z wagą 64 a skonczylam na 76 ....teraz pewnie skonczę kolo 85....
Postanowilam sobie,że w ciągu pól roku od urodzenia wróce do 66 i wiem,że tak będzie ale na razie nie mam nawet zamiaru się tym stresować.....
Jestem zdrowa,mała rozwija się prawidłowo..... Ludzie mają wieksze problemy niż kg :P:P:P:P:P:P:P:P:P

No i święta racja :D

Ja pierwszą ciążę zaczynałam z 60 kg a skończyłam na 86 teraz zaczynałam z 63 a w tej chwili jest 66 :-)

Jakoś specjalnie się tym nie przejmuję, przyjdzie i czas na dietę, basen i fitness. Już raz sobie udowodniłam, że jak człowiek chce to i 20 kg jest w stanie bez problemu zrzucić. Myślę, że przy dwójce będzie to nawet łatwiejsze do wykonania.

11 lata 8 miesiąc temu #629450 przez iwonta_kg
SerekWaniliowy napisał:

Nooo Iwonta super! Nie wiem czy to Twój gust ale w Ikea można wybrać tanie i ładne meble, no chyba poza kuchnią, ale pokojowe albo dziecięce jak dla mnie są super i w fajnych cenach niektóre :) Miłych poszukiwań i udanych projektów!

kochana najbliższa Ikea jest 120 km ode mnie :laugh: poza tym Ikea jak dla mnie jest dość droga i no nie wszystkie meble są na mój i mojego męża gust :blush: mamy tu u siebie ciekawe sklepy. ABRA, Black Red White, VOX, Bodzio itd... ale dziękuję za radę :)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 8 miesiąc temu #629457 przez Villemo
iwonta_kg napisał:

Dobry :lol:

No i postanowione!!!!!!!!!! od 1 lipca wprowadzamy się na swoje :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: mieszkanie jest do remontu ale damy radę :lol: :lol: :lol: :lol: szukam w necie mebelków już na nową chatę heheh :lol: :lol: znowu będziemy się męczyć z przeprowadzką a nie to jest najważniejsze :lol: teraz można tak łatwo znaleźć meble w promocji. zaczynam szukać kuchni :)

buziole!!!!!!!!!!! :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Iwonka- gratuluję decyzji! :-) Dobrze, że się zdecydowaliście, przynajmniej będziecie spłacać sobie a nie napychać kieszeni komuś.

11 lata 8 miesiąc temu #629465 przez papi88
mi sie wydaje ze tak do 10 kg to przybieramy w brzuszku tzn dziecko wody plodowe krew itp a jak nie ktore tyja po 25 kg to chyba juz rozklada sie wszedzie troche w pupe troche w nogi itp
mi te 2 kg to poszlo ewidentnie w brzuch nawet mierzylam i juz o 2 cm wiecej ale normalnie wchodze w swoje dzinsy i moge je nawet zapiac ale tego nie robie bo po co sciskac nie potrzebnie brzuch.wiadomo waga wyglad nie jest wazny istotny jest rozwoj maluszka ale uwazam ze lepiej miec wszystko pod kontrola i nie po to aby sie w razie co glodzic tylko aby sie nie obzerac jak swinka :)

ja ostatnio mam caly czas jakies sny dzis mialam erotyczny :laugh: jednak zaraz bedzie 5 miesiecy bez seksu :dry: ale celibat :laugh:

PAULINA

11 lata 8 miesiąc temu #629515 przez izula
Dziewczyny wybaczcie ale mnie dziś bardzo boli głowa, więc tak czytam wasze posty i chyba tylko co drugie zdanie do mnie dociera.

Serku gratuluję remontu :)) Ja mam prawie całe mieszkanie wyposażone z IKEI, większość z kącika wyprzedażowego, który polecam. Kanapę kupiliśmy rozkładaną 3os. o 1 tysiąc taniej niż normalnie kosztowała i tak z większością a z reklamacjami nie ma problemu bo też już testowałam :)). Sprzęt kuchenny typu lodówka, pralka itd.. to polecam sklepy internetowe :)) i jeszcze wniosą do mieszkania. Ale wiem nie wszystkim Ikea pasuje :))) Koleżanka np. znalazła na giełdzie jakiegoś zdolnego stolarza i jej wszystkie meble na zamówienie robił i pod wymiar i do tego tanio i fajnie.

Mi w moim remoncie został pokoik maleństwa i przemalować nasz pokój :))) No i ewentualnie takie już drobiazgi :))

Agamo nie stresuj się ja w październiku ważyłam 68 kg, w tej pracy tak mnie utuczyli :)))) potem zaczęła się gonitwa z pracą dyplomową i w styczniu jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży to ważyłam 61kg :))) a teraz 66 więc się nie stresuj. Pani dr mi powiedziała, że najlepiej ważyć się w ciąży zawsze o tej samej porze np. rano to wtedy będzie wiadomo ile naprawdę ważymy bo po południu to już jesteśmy po posiłkach i po napojach.

[/url]
[/url]

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka