BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 8 miesiąc temu #627595 przez MyMelange
CZesc Serku :)

Ja tez cos od rana na nogach... Dzien sie piekny zapowiada, wiec pewnie znow caly spedze na dworze :)

Caluje Was dziewczeta!!! Kiss Kiss

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #627596 przez biedroneczka39
To moze ja sie z Toba przywitam serku...dzien dobry :*
U mnie niestety pochmurno jakos I szaro ale nie pada. Chcialam pospac ale niestety moj 7 lat mlodszy partner zachowuje sie jak slon w skladzie porcelany :D . I mowi do mnie dzien dobry kochanie ,milego dzionka no I sila rzeczy odpowiadam I sie rozbudzam ;)
Ja dzis tez bede szperac po necie znowu. Jeszcze nic nie kupilam ale narazie sobie ogladam I poruwnuje. Zreszta najpierw chcialabym zrobic remoncik w pokoju ;)

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 8 miesiąc temu #627602 przez SerekWaniliowy
Dobry, dobry MyMelange, dobry Biedroneczko!

Mój mąż ma podobny sposób bycia, wstaje, mruczy coś pod nosem, do brzuszka ostatnio zaczął gadać no i siłą rzeczy też nie śpię :)

Ach porzuciłam na chwilę wózki ;) i rozglądam się za bielizną, właśnie zakupiłam na allegro szlafroczek, ale jeszcze sporo tego do kupienia, a ja nie przepadam za szmatkowymi zakupami, o co innego buty, buty są wdzięczne, bo bez względu na to jak będę wyglądała to one zawsze będą dobre :lol: no i wczoraj wracając z mężem od mechanika wstąpiliśmy po banany i kiwi i sprawiłam sobie miodowe pantofelki na przywitanie wiosny :silly: tylko niedługo nie będę miała do czego ich założyć ;)

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #627606 przez biedroneczka39
SerekWaniliowy napisał:

Mój mąż ma podobny sposób bycia, wstaje, mruczy coś pod nosem, do brzuszka ostatnio zaczął gadać no i siłą rzeczy też nie śpię :)

Ach porzuciłam na chwilę wózki ;) i rozglądam się za bielizną, właśnie zakupiłam na allegro szlafroczek, ale jeszcze sporo tego do kupienia, a ja nie przepadam za szmatkowymi zakupami, o co innego buty, buty są wdzięczne, bo bez względu na to jak będę wyglądała to one zawsze będą dobre :lol: no i wczoraj wracając z mężem od mechanika wstąpiliśmy po banany i kiwi i sprawiłam sobie miodowe pantofelki na przywitanie wiosny :silly: tylko niedługo nie będę miała do czego ich założyć ;)

To kup sobie kochana jakis miodowy dodatek...apaszke ,spinke,pasek I bedziesz miala do czego nosic :) A jak nie to sloik miodu w lapke hi hi :)

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 8 miesiąc temu #627607 przez nefeli
Witam poranne Mamusie,ja tez od 7mej na nogach :(
Mam jakiegos dola ze malej nie czuje,ze brzuch nie rosnie,ze malo jem i ogolnie dlugo do wizyty wiec jestem jakas niespokojna :( mysle ze cos nie tak.
Papi ja tez tak mialam ze myslalam ze mi brzuch zaraz peknie,ze juz sie nic w nim nie miesci byl taki napiety,od dwoch dni to minelo,ale pojawialo sie czesto.
Widze ze szalejecie z wozkami,ja chyba wozek zostawie na sam koniec bo to najdrozszy zakup poza porodem ;( Na razie mysle pod koniec maja zamowic materac,posciel,kilka ubranek jak znajde cos cieplejszego i jakies kosmetyki,buteleczki ze 2 i smoki ze 2.Reszta chyba nie taka pilna,ale jak o czyms zapomnialam to przypomnijcie mi kobietki.
Wiecie ja chyba nie spie bo mam jakiegos stresa przez to ze nie czuje malej,ze cos nie tak,plus wczoraj sie nawrzeszczalam strasznie i nerwowo bylo wiec mysle czy nic sie nie stalo? :(

11 lata 8 miesiąc temu #627611 przez SerekWaniliowy
biedroneczka39 napisał:

SerekWaniliowy napisał:

To kup sobie kochana jakis miodowy dodatek...apaszke ,spinke,pasek I bedziesz miala do czego nosic :) A jak nie to sloik miodu w lapke hi hi :)

Ostatnio poprawił mi się apetyt więc chyba ten słoik będzie najlepszym dodatkiem, ale podobają mi sie Twoje pomysły, tez niezależne od rozmiaru jaki będę nosiła :laugh:

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #627612 przez nefeli
My Melange zycze Ci milego dzionka super tak siedziec w swoim ogrodku i cieszyc sie pieknymi widokami !!!
Biedroneczka masz czas na zakupy Ty to akurat zaszalejesz jak juz wejda nowe kolekcje zimowe,ja mam obawy czy zdarze .
Serku wazne ze bucik ladny jest,ja od kilku dni mam ten problem co Ty tylko ze ja i buta jako tako nie mam bo wszystko wysoki obcas,wiec musze szukac i butow i czegos do nich,w lecie spoko jakies sukieneczki,ale teraz na okres przejciowy nie mam pojecia czego szukac,bo na pewno jeansy to cud zebysmy teraz znalazly i wlazly :),wiec zostaja chyba legginsy i jakis but ,tylko ja mam wrazenie ze do nich zadne buty nie pasuja poza zimowymi ;)

11 lata 8 miesiąc temu #627617 przez SerekWaniliowy
nefeli napisał:

Witam poranne Mamusie,ja tez od 7mej na nogach :(
Mam jakiegos dola ze malej nie czuje,ze brzuch nie rosnie,ze malo jem i ogolnie dlugo do wizyty wiec jestem jakas niespokojna :( mysle ze cos nie tak.
Papi ja tez tak mialam ze myslalam ze mi brzuch zaraz peknie,ze juz sie nic w nim nie miesci byl taki napiety,od dwoch dni to minelo,ale pojawialo sie czesto.
Widze ze szalejecie z wozkami,ja chyba wozek zostawie na sam koniec bo to najdrozszy zakup poza porodem ;( Na razie mysle pod koniec maja zamowic materac,posciel,kilka ubranek jak znajde cos cieplejszego i jakies kosmetyki,buteleczki ze 2 i smoki ze 2.Reszta chyba nie taka pilna,ale jak o czyms zapomnialam to przypomnijcie mi kobietki.
Wiecie ja chyba nie spie bo mam jakiegos stresa przez to ze nie czuje malej,ze cos nie tak,plus wczoraj sie nawrzeszczalam strasznie i nerwowo bylo wiec mysle czy nic sie nie stalo? :(

Nefeli nic sie nie bój, pamiętasz jak w ubiegłym tygodniu ja sie bałam? Jadłam tylko białe bułki z masłem albo twarogiem i banany, wszystko śmierdziało i niedobrze mi sie robiło i brzuszek mi zmalał i bolał bardzo i wynik później okazał się kiepski, ale lekarz mnie uspokoił i Wy również, nie martw się. Jedz co Ci smakuje, albo chociaż nie przeszkadza :) Głowa do góry, ja też narazie mało przybrałam, jestem w 20 tygodniu i tez młoda mi nie fika, tzn nie czuję, że fika, ale mamy jeszcze troszkę czasu kochana! No! Nie nerwuj sie tak już :kiss:

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #627618 przez SerekWaniliowy
nefeli napisał:

My Melange zycze Ci milego dzionka super tak siedziec w swoim ogrodku i cieszyc sie pieknymi widokami !!!
Biedroneczka masz czas na zakupy Ty to akurat zaszalejesz jak juz wejda nowe kolekcje zimowe,ja mam obawy czy zdarze .
Serku wazne ze bucik ladny jest,ja od kilku dni mam ten problem co Ty tylko ze ja i buta jako tako nie mam bo wszystko wysoki obcas,wiec musze szukac i butow i czegos do nich,w lecie spoko jakies sukieneczki,ale teraz na okres przejciowy nie mam pojecia czego szukac,bo na pewno jeansy to cud zebysmy teraz znalazly i wlazly :),wiec zostaja chyba legginsy i jakis but ,tylko ja mam wrazenie ze do nich zadne buty nie pasuja poza zimowymi ;)

Nefeli ja znalazłam sposób, nosze od miesiąca tylko spódnice z grubymi rajtkami ;) i jeszcze na allegro zamówiłam sobie ciążową dżinsowa i śmigam jak ta lala ;) no i tak jak Ty czekam tylko na porządne słoneczko to urlopowe sukienki fruwajki będą dobre i na duży brzuszek, a o dżinsach to musiałam zapomnieć, bo mimo, że waga jeszcze 2 tygodnie temu skoczyła tylko o 200g to brzuszek na dole wywaliło i portki mnie już cisnęły, tylko z dresikami się lubimy ;)

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #627621 przez biedroneczka39
Ja tam do leginsow ubieram baletki I jakas dluzsza koszulke lub bluzeczke I np szalik w kolorze bucikow. Wyglada to bardzo uroczo :) Polecam.

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 8 miesiąc temu #627624 przez izula
Dzień dobry Wszystkim

Ja dziś żle spałam a do tego o 6 się już obudziłam.

Za oknem słoneczko ale co z tego jak ja muszę leżeć:((( Czuję się jak więzień we własnym domu. Ehhh,....

[/url]
[/url]

11 lata 8 miesiąc temu #627629 przez nefeli
Izula w pelni Cie rozumiem,ja tak 4 miesiace zamknieta w domu,nawet do meza juz wykrzyczalam ze w zamknieciu mnie trzyma :)
Dzieki kochane kobietki za pomysly ciuszkowe,sprobuje poszukac jakis baletek i zmierzyc do legginsow,a poki co Serku ja z dresami sie zaprzyjaznilam,bo w spodnicach tez sie nie dopinam,mimo iz nic nie przytylam.
Oszaleje do wizyty jeszcze 2 tygodnie,a czas w miejscu stoi ...

11 lata 8 miesiąc temu #627650 przez agilla.r
cześć kobietki, u mnie dziś 25 stopni zapowiadają.
Jeśli chodzi o rzeczy to tez już nie mam w czym chodzić, przydało by się coś wiosennego. Właśnie oglądam spodnie na allegro. Nie chce wydawać za dużo kasy bo dupsko rośnie i za miesiąc mogą być za małe.
Zastanawiam się nad tymi beżowymi allegro.pl/spodnie-ciazowe-kokarda-rurki...m-s-i3168231712.html

11 lata 8 miesiąc temu #627653 przez Kasia :]
Dzień dobry kobitki ;)

Nefeli, nie martw się za dużo :kiss: Jeśli lekarz stwierdził, że wszystko w porządku to teraz też tak jest. Moja koleżanka też bardzo źle znosiła ciążę, praktycznie całą wymiotowała. Ona to w ogóle była hardcorem, bo zjadała masę chipsów, żelek i przepijała to colą :dry: W sumie to pewnie nie ma się co dziwić, że brzuś się jej buntował. Suma sumarum - urodziła zdrowego ślicznego chłopczyka, siłami natury jak to mówią w niespełna 3 godziny! Pierwszy poród, wszyscy byli w szoku, bo ona mdleje na widok igły. A tu proszę jak ładnie sobie poradziła ;) Przesyłam uściski dla Ciebie i głowa do góry :silly:

Sereczku, ja też noszę tuniki (ewentualnie grubsze sweterki, bo zima nas nie rozpieszczała) i rajstopki. Najwygodniej mi w nich. Ale powiem Wam, że strasznie się broniłam przed tymi spodniami z podwyższanym pasem, nie chciałam ich za chiny kupować, myślałam, że w swoich wytrzymam (naiwna! :dry: ), ale jak przymierzyłam jedne w H&M to tak mi spasowały, że od razu je kupiłam! Najprawdę rewelacja. Wyglądają z zewnątrz jak normalne jeansy, a brzuś nie wystaje, bo cały ładnie zasłonięty. No i nie mają zamka - chwała im za to :)

11 lata 8 miesiąc temu #627654 przez MyMelange
UWAGA! Wprowadzam zakaz narzekania!

Nefeli jestesmy w identycznym okresie ciazy - ja tez nic nie czuje i nawet nie oczekuje ruchow, bo mam czas. Lekarz mowi, ze ok. 10 maja dopiero moge cos poczuc. Wiec bardzo prosze o chill out hihihihi.

Izula, chwala Bogu, ze lezysz w domu, a nie w szpitalu!!! Wiec cicho tam, no! Jest dobrze :)

I tak ogolnie Kochane, jestesmy w ciazy, spodziewamy sie dzieci, nam sie udalo... Moja kolezanka juz robi in vitro 2 raz i nie wiadomo, czy kiedykolwiek bedzie miec swoje dziecko :( Nie narzekajmy, jesli nie mamy powaznych powodow, prosze ja Was :) Badzmy szczesliwe i usmiechniete, a i nasze Skarby tak sie beda czuc :)

Juz nie krzycze... hehehhe Love Was love :)

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka