BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 7 miesiąc temu #651432 przez Monika23083
iwonta_kg napisał:

Dzięki zuzuzanta :laugh:

NOWY TEMAT:

Jak wy podchodzicie do karmienia piersią po porodzie???????????

Chcecie karmić czy może nie????

Czy wolicie butelką????

Ja też chcę karmić piersią, ale jak to będzie z pokarmem zobaczymy..

A nad mlekiem się nie zastanawiałam, bo z pracy dostanę coś koło rocznego zapasu mleka NAN od tego momentu kiedy się już nie karmi. Więc chyba kupować innego nie będę :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #651434 przez karolcia1919
Kobietki ależ się rozpisałyście na temat kopniaczków.
Moje maleństwo kopie może i leciutko ale coraz częściej.
Widać było już mocno na brzuszku... mój nie mógł się napatrzeć a ja się popłakałam bo dopiero do mnie dotarło ze ta moja mała kruszynka we mnie jest chuć troszczę się o nią od samego początku :) . Ale to jest cudowny widok :)jeszcze 8 dni i zobaczę moja mała kruszynkę na USG:)

11 lata 7 miesiąc temu #651441 przez karolcia1919
i małe pytanko czy Was tez swędzi pępek? mnie od kilku dni strasznie.
Troszkę to dziwne i krepujące ...powinnam zgłosić to lekarzowi??

11 lata 7 miesiąc temu #651449 przez kocham_cie
Dzień dobry mamuśki, przypominam że w biedronce dziś akcja maluszek... niestety ja już zwiedziłam 3 bo wszystko przebrane o 10:00?! ale udało mi się upolować body 3pak za 19,99 więc wzięłam dwa (bo tylko dwa zostały w roz. 68- mniejszych nie ma)

Magda M

Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #651450 przez Monika23083
karolcia1919 napisał:

innych skóra, a mnie tylko pępek swędział jakiś czas temu i tak go drapałam, że mam 2 strupki...oj, ja niedobra :laugh:
teraz się już pilnuję i go nie dotykam, ale w sumie swędzi też trochę mniej:)

11 lata 7 miesiąc temu #651454 przez kocham_cie
a jeśli chodzi o karmienie piersią to ja jestem jak najbardziej na tak!tak!tak! nawet nie zakłam że może być inaczej, do pół roku tylko pierś... w końcu po to mam cyce jak donice żeby wykarmić własne dziecko :silly: a tak na poważnie to wiem że to różnie bywa ale mam nadzieję że będę miała wystarczającą ilość pokarmu żeby karmić przez te pół roku.
W każdym bądź razie będziemy walczyć:)

Magda M

11 lata 7 miesiąc temu #651460 przez kocham_cie
Monika23083 napisał:

karolcia1919 napisał:

innych skóra, a mnie tylko pępek swędział jakiś czas temu i tak go drapałam, że mam 2 strupki...oj, ja niedobra :laugh:
teraz się już pilnuję i go nie dotykam, ale w sumie swędzi też trochę mniej:)

mnie ogólnie brzucho swędzi:) D. się ze mnie śmieje że wyglądam jak małpka, stojąc w sklepie jedną ręką coś oglądam a drugą się drapie :lol:

Magda M

11 lata 7 miesiąc temu #651500 przez nefeli
Natalia mam taki sam brzuszek i gust mamy widze zblizony co do mebli,moja szafa taka sama tylko ze cala w ciemnym brazie.
Ciuszki bajer,uwielbiam patrzec na wasze szalenstwa!!!
Kurcze ja sie pytam jak wy w spodnie wchodzicie???? ja w zadne:( mimo tylko 2kg na plusie...
Wszystkie mimo ze biodrowki mnie cisna,tzn nawet nie da sie ich zapiac bo brzuszek,a ja w lecie bez bialych spodni oj ciezko :( pozostaly jeszcze lniane szerokie na lato.
Ide wypic kawke moze skarbek sie rozbryka,ale wiecie co zauwazylam ze ona szaleje cala noc a w dzien odsypia,mam po mamusi ;) ja tez sie rozkrecam po 20tej,a w dzien najchetniej bym z domu nie wychodzila,no chyba ze na plaze w lecie.ale to wina klimatu tu gdzie mieszkam jest wilgoc wiadomo morze wokolo,wiec i ciezki klimat,czlowiek sniety caly dzien a na wieczor zaczynam funkcjonowac,wlacza mi sie power na wszystko.jak to bedzie po porodzie jestem ciekawa,bo mojemu syniowi jak ja bede rodzic zaczyna sie szkola,ja sama,maz mam nadzieje ze w pracy i dom tylko na mojej glowie...oj z jednym pamietam jak bylo ciezko samej ale z dwojka??? no coz bede optymistka ze bedzie cudnie i uroczo :) !!!

11 lata 7 miesiąc temu #651505 przez nefeli
Ja tez jestem za karmieniem piersia,chce sie zaopatrzyc w laktator,nakladki silikonowe w razie jakby byl problem malenstwu ssac ode mnie,ale bede walczyc :)
brzuszek mnie nie swedzi poki co,tylko zyly czasami ogromniaste widac i mleczko sie zbiera w sutkach,raz wiecej raz mniej :)

11 lata 7 miesiąc temu #651510 przez iwonta_kg
karolcia1919 napisał:

mnie cały brzuch swędzi! ale to normalne bo się rozciaga. a pępek ciebie swedzi bo moze dzidzia sie od srodka bawi nim :silly:

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 7 miesiąc temu #651538 przez Alivva
Cześć Kochane :)

Ja juz w pracy od 10 :) jutro o tej godzinie będę pewnie w gabinecie u mojego gina podglądać moją Niunię :D
Co do tematu karmienia to ocxzywiście tez mam zamiar karmić piersią,chociaz nie dłużej niż 4 miesiące.... Chyba,że tym razem będzie inaczej niż kiedyś. Mleka mialam taki nawał i opór,że praktycznie byłam przez to uwiązana w domu jak pies. jak się zaczeło lać to istna niagara a te wkładki laktacyjne to sie u mnie w ogóle nie sprawdzały. Po 15 sekundach moglam je wymieniać całe przemoczone.... Młody się najadał,bo mleko było treściwe i mialam go opór,do butli tez był przyzwyczajony od początku,bo nie lubilam karmic przy obcych więc często ściagalam i karmilam przez butlę. Nie mialam więc problemów z przejściem później na mleko modyfikowane ;)
Kupowałam wtedy Bebilon,maly je świetnie tolerowal i nie było żadnych problemów więc chyba teraz tez przy nim zostanę. W rankingu nadal króluje widzę ;)
www.okazje.info.pl/inne/mleko-dla-dzieci/ranking.html

Ktoś sie pytał o rower.....Kasia??
Mi doktorek na razie nie zabronił. Stwierdził,że nie ma ku temu przeciwwskazań ;) Wiadomo,że nie jeżdżę juz jak przed ciążą po lasach i takich tam terenach,bo teraz tylko po scieżkach rowerowych ale ogólnie jeżdżę codziennie ;) Do tego jeszcze 2 razy w tygodniu basen :) A już nie moge doczekać się jak wrócę do biegania po porodzie :) Wiecie,że jakiś miesiąc temu kupilam sobie nowe buty do biegania?? :D Piękne,czarne reeboki-leżą w szafie i czekają :)

Magda-ja jestem ciekawa jak u nas w Biedronkach z tymi artykulami :) Jadę zaraz po pracy po 16tej ale tak mi zależało głównie na kocyku-białym w różowe kwiatrki,że rano poprosilam mamę,żeby mi podjechała po niego :)

I co do zakupów jeszcze-wczoraj pisałam o wózku,że musze się rozejrzeć za innym,bo koleżanka w ciąży i,że chcę Bebe Confort a dziś......już mam kupiony ;) Odkupilam od koleżanki mojej bratowej :)

11 lata 7 miesiąc temu #651544 przez karolcia1919
dzięki kochane za odpowiedz.

a u nas w Grudziądzu byłam i nic dla maluszków nie było rano w biedronce.

A body śliczne:)

11 lata 7 miesiąc temu #651552 przez pyzaura
Hejka dziewczynki :D

Natalka fajne ciuszki i slicznie wygladasz :D
co do karmienia piersia jestem calkiem zaaaa i mam nadzieje ze przez rok uda mi sie :)
moja kuzynka rok temu urodzila uroszila prawie 7kg sliczna coreczke i tez dala rade ja do roku wykarmic to ja chyba tez :)
Ale sie stresuje jutrzejsza wizyta :D
buzioleeee

Ania

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #651559 przez Villemo
iwonta_kg napisał:

Dzięki zuzuzanta :laugh:

NOWY TEMAT:

Jak wy podchodzicie do karmienia piersią po porodzie???????????

Chcecie karmić czy może nie????

Czy wolicie butelką????

Na pewno będę próbować karmić piersią a jak będzie czas pokaże. Na pewno jeśli będę widziała, że maluszek nie będzie dojadał , będzie słabo przybierał na wadze lub będzie cierpiał z powodu kolek mimo utrzymywania przeze mnie diety bez żalu przejdę na butelkę. Wiem jak wyglądała sytuacja przy Klaudiuszku, wtedy miałam ogromne parcie na karmienie piersią a widać było ewidentnie, że akurat mojemu dziecku ono nie służy. Tak naprawdę mój upór był bezsensowny i doprowadził jedynie do obustronnej frustracji nie tylko dziecka które ciągle było głodne i płakało ale i mojej wywołanej poczuciem winy ciągłym zmęczeniem, bólem i gadaniem ludzkim w około, że MUSZĘ karmić piersią. Teraz bogatsza o doświadczenie nie zamierzam robić niczego na siłę. Nie wszystko co z pozoru wydaje się dobre dla naszych dzieci musi im koniecznie służyć.

Doświadczenia mam i z mlekiem NAN i Bebiko. Nan używaliśmy zaraz po przyjściu ze szpitala ale ze wzglęgu na zbyt dużą dawkę zawartego w nim żelaza musieliśmy niestety zmienić bo mały miał zaparcia, zmieniliśmy na Bebiko i tak pozostało do dzisiaj. Obyło się bez kolek, i wszelkich problemów z brzuszkiem.

11 lata 7 miesiąc temu #651562 przez Monika23083
Wow Iva, widzę, że wysportowana osoba z Ciebie:)

Ja też nie mogę się z jednej strony doczekać aktywności: dużo jeździłam na rowerze ( kolo 80 km), biegałam i dwa razy w tygodniu aerobik...potem jak mi przyszło 8 tygodni leżeć bez ruchu to była katorga. Teraz się cieszę że mogę chociaż spacerować,ale brakuje mi sportu i mam nadzieję, że jakoś to zorganizuję później żeby mieć na to czas.

Ps. Na mnie czekają nowiutkie Asicsy :)

Chyba też się przejadę dzisiaj do biedronki, zobaczymy co w Kaliszu będzie:)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka