BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 7 miesiąc temu #651705 przez agilla.r
Alivva napisał:

dziewczyny,wbijajcie na Wolsztyn :) lata nie ma ale słonko świeci i nie zapowiada się na zaden deszcz :D

W piątek mąż był w Wolsztynie i mówił że cały dzień lało a w Lesznie słoneczko świeciło więc teraz pogoda nadrabia u Was ;)

Fajny wózeczek, będzie się wozić mała księżniczka ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #651708 przez karolcia1919
no śliczny .ja wózeczka jeszcze nie mam dopiero w lipcu planuje kupić a w czerwcu łóżeczko:)

ale Twój ma ładny kolorek:)

11 lata 7 miesiąc temu #651717 przez karolcia1919
Cały czas chodzi za mną pytanie "czy będę dobra mama??"

bo jak patrze na to co się dzieje na świecie ..dzieci utopione ,porzucone, dzieci poduszone to serce mi się kroi:(

Albo matki ...podam Wam przykład mojej sąsiadki...ma śliczna córeczkę..teraz ma 4 latka ...a ona do niej cytuje"Ty wszarzu zajeban....." "zamknij mordę bo Cię zabije" itp a do synka który ma zaledwo 4 Msc nie rycz zamknij mordę itp. mi zal tych dzieci.

Wiem dużo rzeczy wynosi się z domu...

ale ona przesadza a nikt nie chce zwrócić jej Uwagi.

ja chciałabym aby moje dziecko było dobrze wychowane..i żeby kiedyś to doceniło...
Ale wątpię by jej dzieci były jej wdzięczne akurat za wychowanie i jej zachowanie do nich.:(
smutne ale taka prawda..

11 lata 7 miesiąc temu #651726 przez ninka333
Cześć :)
Ja dziś z samego rana do biedronki pobiegłam po zakupy i powiem wam, że juz były rzeczy dla maluszków poprzebierane, ale mimo to udało mi się kupic to co zaplanowałam i w kolorach jakich chciałam, czyli 3pak body, pieluszki flanelowe i kocyk :) no i dla starszaka kilka rzeczy :)

Co do karmienia piersią to ja jestem zdecydowanie za TAK, bo to jest naprawde wygodne, dobre dla dziecka i oszczedne - bo mleko jest strasznie drogie, a na początku idzie w ogromnych ilościach. Z Adasiem karmiłam 9 miesięcy i nie miałam żadnych problemów z ilością, czy jakością bo najadał się dobrze i karmiłam butelką tylko wtedy jak musiałam wyjść z domu. Nie lubie bardzo używac laktatora, więc dostawał Bebilon Pepti bo od początku był uczulony na mleko krowie, a B.Pepti jest na recepte i nie zawiera białek mleka krowiego. I niestety ja też musiałam trzymać diete zupełnie bezmleczną co troche denerwowało ale i tak uważam że znacznie wygodniej jest karmić piersią. Oczywiście mam nadzieje, że natura pozwoli mi na karmienie piersią, bo niestety ale nie zawsze jak się chce to się może.

Kopniaki czuje już naprawde dobrze a mężulek poczuł jak kończyłam 20 tydzień :) teraz to widać już gołym okiem jak podskakuje brzuszek.

Czas leci nieubłaganie i już już 6 miesiąc się zacznie.
Ja moje 2 kreseczki (bladziutkie co prawde)zobaczyłam 2 stycznia :) bardzo wcześnie, bo miesiączka zaczęła mi się 8 grudnia!!! Ale już w sylwestra się zastanawiałam, czy nie jestem w ciąży bo czułam się już "inaczej" niż normalnie :) Musiała mi się owulacja bardzo wcześnie zacząć bo na pierwzzym usg 23 stycznia mała była o kilka dni starsza niż wskazywało z miesiączki.

córeczka ALICJA

11 lata 7 miesiąc temu #651739 przez zuzuzanta
Niezła ta oferta w Biedronce, ale zastanawiam się jak z jakością np. body.
Wczoraj oglądałam body w Smyku i nie zdecydowałam się kupić, bo miałam wrażenie, że będą się strasznie rozciągać.

Kasia

11 lata 7 miesiąc temu #651771 przez niagara
Hej Dziewczynki :) Dziękuję za komplementy i miłe słowa :)
Kocham_cie bardzo dziękuję za przypomnienie :) Od razu jak przeczytałam pojechałam do biedronki i udało mi się upolować 4 komplety bodziaków, 2 kocyki i po jednej paczce pieluch tetrowych i kolorowych flanelowych :) Cale szczęście, że mamy 2 biedronki, bo w tej jednej już nic nie było :blink:

Ja mam mieszane uczucia, jeśli chodzi o karmienie piersią. Z jednej strony wiem, że to najlepsze dla dziecka, ale z drugiej nie wiem jak będę się czuła z dzieckiem wiszącym mi przy cycku :dry: A i jeszcze karmienie w miejscach publicznych :dry: Na ten moment dla mnie nie do przyjęcia :dry: Może zmienię zdanie, jak już Lenka się urodzi :) Może zakocham się w niej tak bardzo, że zrobię dla Niej wszystko :) :) Nie wiem, zobaczymy :)

11 lata 7 miesiąc temu #651810 przez Monika23083
Alivva napisał:

dziewczyny,wbijajcie na Wolsztyn :) lata nie ma ale słonko świeci i nie zapowiada się na zaden deszcz :D

Iva, jesteś z Wolsztyna? piękne miasto, chyba z 3 razy byłam na szkoleniu z pracy w hotelu " Pałac Wolsztyn", a wieczory spędzaliśmy nad jeziorem:) piękne miejsce:)

11 lata 7 miesiąc temu #651813 przez Monika23083
Zapomniałam dodać, że w biedronce już nic nie upolowałam, a myślałam, że pierwsze zakupy dla Jasia zrobię i jakoś wystartuję :laugh:

Nie wiem jak to możliwe, ale mam jeszcze lepsze wyniki krwi niż na początku ciąży - a wokół wszyscy mówili że zawsze są trochę gorsze:)

...za dwa tygodnie ukochana przez nas glukoza:)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #651835 przez Alivva
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #651838 przez Alivva
Monika23083 napisał:

Alivva napisał:

Iva, jesteś z Wolsztyna? piękne miasto, chyba z 3 razy byłam na szkoleniu z pracy w hotelu " Pałac Wolsztyn", a wieczory spędzaliśmy nad jeziorem:) piękne miejsce:)

No jestem z Wolsztyna :-) Pochodze ze Swiecia a w Wolsztynie mieszkam juz od '88 roku. Przenioslam sie tu z rodzicami po smierci dziadka i tak tu jestem do dzus :-) z tym,ze to piekne miasteczko to przyznam racje :-)

Moja mama byla w biedronce rano i.... prosze- biedronkowy kocyk dla Alicji od babci Zosi :-)
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #651839 przez Alivva
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #651890 przez zuzuzanta
Ja właśnie wróciłam z Biedronki. Kupiłam body i pieluchy flanelowe. Wydaje mi się, że dobre gatunkowo. Czytając Was, myślałam, że przyjadę i nic nie będzie, a tu niespodzianka - wszystkiego mają pod dostatkiem

Kasia

11 lata 7 miesiąc temu #651897 przez iwonta_kg
U mnie piekne slonce i coraz cieplej sie robi :)

Kinia śliczny Mikołajek!!!

Karolcia z kosmetykami jest strasznie duży wybór to fakt... Ja wybrałam na wszystko NIVEA.

Ja dwie kreski zobaczyłam w sylwestra :lol:

I jestem za tym żebyśmy się spotkały :)

A ja mam urodziny też zimą 26 stycznia :laugh: :laugh: :laugh:

Iva róż pełen parą :laugh: :laugh: sweetaśny wózeczek :laugh: :laugh: :laugh:

Kacperek skacze w brzuszku jak prawdziwy piłkarz :laugh: :laugh: :laugh:

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 7 miesiąc temu #651960 przez iwonta_kg
które lepsze??

czy

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka