BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 7 miesiąc temu #652430 przez agamo
Dzien doberek

Izula kochanie nie przejmuj sie Bo odejście wód płodowych to pewnie ta najgorsza opcja jaka moze sie zdarzyć a kto powiedział ze tak sie stanie! Napewno jak zalorza ci ten pesser wszystko sie poprawi i będzie dobrze! Musisz tak myśleć! Wkurza mnie czasami jak lekarze straszą mówiąc co sie moze stać i pózniej sie pacjenci martwią a to jest najgorsza wersja która pewnie najzadziej sie trafia! Wiec Iza głowa do góry wszystko sie ulorzy a ty sie oszczędzaj najwiecej ile tylko możesz! A z każdym tygodniem malenstwo jest coraz większe i silniejsze wiec napewno da radę! Nie martw sie słońce a jak zlapiesz dola pisz tutaj i jeśli nie masz siły nas czytać narazie nie czytaj ale pisz jak cos cie martwi!

Aga

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #652471 przez MyMelange
Izula nie martw sie na zapas. Wiele kobiet ma pessar i ciaze sa donoszone. Czytalam na forum majowek i wiem, ze kilka z nich mialo pessar i niedawno im posciagali. Poszukaj tam i popytaj. Moze sie uspokoisz. Doktorka nie wspomniala Ci nic o szpitalu? Ta moja kuzynka miala prykas lezenia i nic nierobienia totalnego, a jak cos bylo gorzej, to odrazu do szpitala. Moze skonsultuj sie z innym lekarzem tak na wszelki wypadek.

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 7 miesiąc temu #652475 przez izula
Aguś dziękuję ci za dobre słówko. Leżę i ryczę całe rano i nie umiem się uspokoić. Wiem, że powinnam ale...

Jakie to jest wszystko niesprawiedliwe. Jak czekałam tydzień temu na prenatalne w przychodzi przyszła taka dziewczyna w ciąży i raz, że zachowywała się okropnie bo przeklinała na cały głos, że musi 15 min czekać na lekarza, wyglądała jak by wyszła prosto spod latarni, to jeszcze na koniec bez ceregieli powiedziała, że skoro lekarza niema to odzie zapalić.

A ja się tu dbam o siebie, przed ciążą w ciąży a i tak takie problemy. A ona pewnie donosi i urodzi bez problemów.

Dzidziuś ważył wczoraj 550 gram. Przez tydzień przytył 100 gram :) I mam zrobić krzywą cukrową. A jutro wracam na założenie krążka.

My melange jeśli do tygodnia od założenia krążka się nie poprawi to wtedy szpital.

[/url]
[/url]

11 lata 7 miesiąc temu #652494 przez MyMelange
Izula spokojnie :) Na bank pessar wiele zmieni i donosisz malucha bez problemow.

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 7 miesiąc temu #652499 przez iwonta_kg
izuś nie płacz bo maleństwu smutno :( i nam też :( znam dziewczyny ktore mialy zakladany pessar i donosily ciaze bez problemu. jestes silna i napewno wszystko bedzie dobrze! mysl o swoim malym skarbie i nie przejmuj sie jakimis glupimi dziewuchami ktore nie potrafia sie zachowac! trzymam kciuki za was :kiss:

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 7 miesiąc temu #652508 przez niagara
Dzień dobry :)
Izula nie przejmuj się tak, zobaczysz wszystko się ułoży :) Jesteśmy już poza połową ciąży więc już bliżej niż dalej :) Oszczędzaj się Kochana, nie przejmuj się bałaganem i niezrobionym obiadem, niech teraz inni się wykażą i Ci pomogą, wykorzystuj ich na maksa :silly: Będzie dobrze na pewno :) Trzymaj się i nie płacz już :) A ja trzymam za Was kciuki bardzo bardzo mocno :)

11 lata 7 miesiąc temu #652544 przez Alivva
Ja tez mysle,ze bedzie ok. Iza rownuez E
3mam kciuki i jestem z Wami :-)
Siedze w poczekalni,przede mna jeszcze 3 kobietki a ja mysle o tym,ze za 10 minut powinnam byc w pracy :P
Jeszcze 17 dni i nie bede sie juz tym przejmowac :-) skrupulatnie odliczan dni do L4 :-)

11 lata 7 miesiąc temu #652558 przez Monika23083
Izula dbaj o siebie i odpoczywaj dużo:) na pewno wszystko będzie dobrze :)

11 lata 7 miesiąc temu #652565 przez karolcia1919
Witajcie:(
Martwię się od wczoraj...
przed wczoraj maleństwo kopało tak ze widziałam jak brzuszek skacze a od wczoraj pod wieczór nic nie kopie...dziś tylko jeden mały kopniak..mam powód do zmartwień??

11 lata 7 miesiąc temu #652572 przez Monika23083
karolcia1919 napisał:

przed wczoraj maleństwo kopało tak ze widziałam jak brzuszek skacze a od wczoraj pod wieczór nic nie kopie...dziś tylko jeden mały kopniak..mam powód do zmartwień??

karolcia, myślę, że nie. Mój Jaś dał mi w sobotę bardzo popalić, a wczoraj taki spokojniutki, że prawie nic nie czułam, nawet w nocy dał pospać. Tak to jest, że czasem czuć bardziej, a czasem prawie wcale..

11 lata 7 miesiąc temu #652606 przez Monika23083
Iwonta, ja jadłam spore ilości oscypków ostatnio, nawet nie wiedziałam, że nie można:) ale jak mi smakował taki podgrzany z borówką i żurawinką:) mniam

dziewczyny, ostatnio Wam pisałam, że nie lubię chipsów, a wczoraj nabrałam takiej ochoty, że pognałam towarzysza do sklepu po pakę Laysów i zjadłam prawie całą :laugh: Później pomyślałąm, dzisiaj to mnie dopiero zgaga obudzi,a tu nic, cała noc przespana bez żadnego przebudzenia:)a od tygodnia noc w noc się budze koło 3 przez to przekleństwo:)

11 lata 7 miesiąc temu #652607 przez niagara
karolcia1919 napisał:

Ja też myślę, że nie musisz się przejmować :) Na ostatniej wizycie pytałam lekarza, jak to jest z tymi ruchami dziecka, czy musimy już czuć je codziennie. Powiedział, że na tym etapie ciąży, jak dziecko jest jeszcze malutkie, nie należy się martwić brakiem odczuwania ruchów. Jak to określił, dziecko tak samo jak dorosły ma swoje humory, zmiany nastrojów, ale także zmienia położenie, a czasem po prostu mu się nie chce :)

11 lata 7 miesiąc temu #652609 przez nefeli
Iza trzymam kciuki wszystko na pewno bedzie dobrze,jak zaloza pessar to normalnie dochodzisz do konca,takie jego zadanie!!!
najwazniejsze ze jestes w dobrych rekach i wiedza co robic.
Ja osobiscie nie umiem rozpoznac tego twardego brzuszka,co wieczor mam taki napiety kamien ze mam wrazenie ze pekne i boli caly od napiecia,ale nie wiem czy to juz cos zlego sie dzieje???
z szyjka poki co bylo ok jak mnie badal 2 tygodnie temu,teraz sprawdza na kazdej wizycie,a z mlodym nie sprawdzal mi szyjki do samego konca ani razu,wiec ja juz calkiem zglupialam.
Mala mi sie chyba jakos przekrecila bo mam wrazenie ze jej niewygodnie i kopie mnie po kregoslupie i pecherzu,juz nie po brzuchu.Oj odliczam dni bo ja raz sie zamartwiam ze za malo kopie a za chwile ze cos jej nie tak bo kopie za duzo....istne szalenstwo...na prawde podziwiam i skladam uklony ciezarnym bez stresow i lekow!!!

11 lata 7 miesiąc temu #652610 przez SerekWaniliowy
Cześć brzuchatki!

Nie wiem od czego zacząć, wieczorem jak włączyłam komputer to zrezygnowałam z pisania jak zobaczyłam ile mam do czytania :ohmy: :lol: i dziś od rana czytam i zaraz na raty będę pisała :)

Ale wiecie co? Moja mama oszalała, mamy już wszystko poprane :side: tzn to co mamy a jak się okazało to całkiem sporo tego jest i tak naprawdę to kupić muszę niewiele z ubranek jakieś skarpeteczki i czapeczkę, cieszy mnie to bo wszystko sporo kosztuje ale z drugiej strony jak tu sie oprzeć i przejść obojętnie przez stoiska dziecięce? :side: Też byłyśmy wczoraj w Biedronie, ale kupiłyśmy tylko pieluszki flanelowe i kapcie do szpitala a w Tesco oddawałam kurtki zimowe do prania - wiem, wiem późno ale ja leniuszek jestem i na wszystko mam czas :silly: no i poszłyśmy na dzieciaczkowo i mama naciągnęła mnie na kilka rzeczy RÓŻOWYCH a nic różowego miałam nie kupować aż się mąż śmiał, że będziemy mieli landrynę :)

Karolcia nasza Bogna też tak ma, wczoraj od 4-5 rano do 7 urządzała sobie gimnastykę a dziś czekam i do tej pory nic, chyba się nasze brzdące wyhasały wczoraj :) myślę, że na tym etapie jeszcze nie mamy się czym martwić, pewnie nie wszystko jeszcze czujemy :kiss:

Monika Tobie trzeba Nobla, znalazłaś lekarstwo na zgagę :lol:

Aga

11 lata 7 miesiąc temu #652615 przez karolcia1919
jak na razie nadal cisza ... może wieczorem się odezwie...

ale dziękuje Wam za odpowiedzi.. troszkę się uspokoiłam.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka