BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 7 miesiąc temu #652974 przez pyzaura
akina_zet napisał:

pyzaura gdzie jesteś??? czekam z niecierpliwością na wieści o Twoim połówkowym :)

. wszystko ok będę miała córkę :laugh: a wiecie ze tak nastawiona na chłopca byłam ze na początku nawet się niw cieszyłam ale juz jest ok :kiss:

Ania

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #652979 przez akina_zet
pyzaura napisał:

akina_zet napisał:

pyzaura gdzie jesteś??? czekam z niecierpliwością na wieści o Twoim połówkowym :)

. wszystko ok będę miała córkę :laugh: a wiecie ze tak nastawiona na chłopca byłam ze na początku nawet się niw cieszyłam ale juz jest ok :kiss:

gratuluję! możesz kupować drobiazgi i myśleć nad imieniem dla małej :) długo trwa to usg? nagrywałaś na płytkę? ja do tej 18:40 osiweję, już przebieram nogami, chce już tam być !

Monika Z.

11 lata 7 miesiąc temu #652983 przez karolcia1919
Gratuluje córeczki:)
Zobaczysz ze mała będzie dla Ciebie najważniejszą osobą:)

Teraz możesz robić zakupy i się cieszyć :)

No i musisz wybrać imię dla swojej księżniczki:)

11 lata 7 miesiąc temu #652986 przez pyzaura
akina_zet napisał:

pyzaura napisał:

akina_zet napisał:

. Usg trwa ok 15-20min dostalam 4 zdjecia jak bede w domku wrzuce :-P ja mialam takie przygody ze z nerwow zapomnialam ksiazeczki ciazowej i ucieklam spod gabinetu biegiem do domu :-D wrocilam zgrzana do dr a on mi zaraz zbadal cisnienie i powiedzial jak na takie biegi dobre cisnienie :-P badanie fajne ale moja mala spala chyba bo malo sie ruszala :-D ale jest sliczniutka :-P dzieki ze bylyscie myslami ze mna :-* wszystko ok będę miała córkę :laugh: a wiecie ze tak nastawiona na chłopca byłam ze na początku nawet się niw cieszyłam ale juz jest ok :kiss:

gratuluję! możesz kupować drobiazgi i myśleć nad imieniem dla małej :) długo trwa to usg? nagrywałaś na płytkę? ja do tej 18:40 osiweję, już przebieram nogami, chce już tam być !

Ania

11 lata 7 miesiąc temu #652987 przez akina_zet
pyzaura napisał:

akina_zet napisał:

pyzaura napisał:

akina_zet napisał:

. Usg trwa ok 15-20min dostalam 4 zdjecia jak bede w domku wrzuce :-P ja mialam takie przygody ze z nerwow zapomnialam ksiazeczki ciazowej i ucieklam spod gabinetu biegiem do domu :-D wrocilam zgrzana do dr a on mi zaraz zbadal cisnienie i powiedzial jak na takie biegi dobre cisnienie :-P badanie fajne ale moja mala spala chyba bo malo sie ruszala :-D ale jest sliczniutka :-P dzieki ze bylyscie myslami ze mna :-* wszystko ok będę miała córkę :laugh: a wiecie ze tak nastawiona na chłopca byłam ze na początku nawet się niw cieszyłam ale juz jest ok :kiss:

najważniejsze, że wszystko dobrze :) teraz Ty trzymaj kciuki za mnie, zobaczymy czy nadal jest córcia czy może coś tam wyrosło między nóżkami, najważniejsze by wszystko rozwijało się u dzidzi prawidłowo! mam małego stresa.... :|

Monika Z.

11 lata 7 miesiąc temu #652988 przez karolcia1919

11 lata 7 miesiąc temu #652999 przez MyMelange
Pyzaura gratulacjeeee! Swietnie, ze wszystko w porzadku :)

A ja zrobilam naklejki na bodziaki dla kuzynki -wyszly super :) Mikolajowi tez porobie indywidualne ciuszki :)

Teraz czas na papu - dzis w menu pstrag smazony z czosnkiem i koperkiem :)

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 7 miesiąc temu #653008 przez iwonta_kg
niagara napisał:

karolcia1919 napisał:

Witajcie:(
Martwię się od wczoraj...
przed wczoraj maleństwo kopało tak ze widziałam jak brzuszek skacze a od wczoraj pod wieczór nic nie kopie...dziś tylko jeden mały kopniak..mam powód do zmartwień??

Ja też myślę, że nie musisz się przejmować :) Na ostatniej wizycie pytałam lekarza, jak to jest z tymi ruchami dziecka, czy musimy już czuć je codziennie. Powiedział, że na tym etapie ciąży, jak dziecko jest jeszcze malutkie, nie należy się martwić brakiem odczuwania ruchów. Jak to określił, dziecko tak samo jak dorosły ma swoje humory, zmiany nastrojów, ale także zmienia położenie, a czasem po prostu mu się nie chce :)

Jestem mądrzejsza po przeczytaniu Twojego posta Natka :silly:

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 7 miesiąc temu #653018 przez iwonta_kg
Patiteek napisał:

Cześć dziewczyny. Dołączam do Was :) jestem w 21 tyg 3 dniu i będę miała córeczkę :)
Wczoraj miałam USG połówkowe. Martwią mnie kłucia podbrzusza od kilku dni i taki wodnisty śluz ale pani doktor nic niepokojącego nie widziała.... miałyście takie kłucia? czasem w pochwie a czasem w podbrzuszu? Dodam, że szyjka jest dość krótka, 2cm przy badaniu na fotelu, 2,6 przez usg.

Witam Cię na forum :)

Jeśli chodzi o kłucia w pochwie to najprawdopodobniej są to niewielkie skurcze. Ja też je czasem mam. Kuje mnie także w prawym boku (dzisiaj szczególnie mocno :pinch: )
gratuluje córeczki :) cekamy na jakąś fotkę usg twojej małej księżniczki :laugh: imię wybrane?
szyjka 2 cm to faktycznie krótka :pinch: mi gin na ostatniej wizycie mierzył i ma 5 cm.

11 lata 7 miesiąc temu #653021 przez iwonta_kg
akina_zet napisał:

Od niedzieli męczą mnie bóle brzucha, nie wiem czy to dzidek rośnie i bolą więzadła, ale byłam tak spanikowana, że w niedziele chciałam jechać na pogotowie :( Czy Wy macie też jakieś boleści po bokach brzucha? Pobolewa mnie też tuż nad wzgórkiem łonowym i tam gdzie jajniki mniej więcej :(

ja mam niestety :( dzis mnie brzuch napitala z prawej strony bardzo :( chyba macica mi sie tak rozszerza :dry: jesli chodzi o bol na dole to mnie boli tylko blizna po cesarce jak duzo chodzę.

11 lata 7 miesiąc temu #653025 przez akina_zet
iwonta_kg napisał:

akina_zet napisał:

Od niedzieli męczą mnie bóle brzucha, nie wiem czy to dzidek rośnie i bolą więzadła, ale byłam tak spanikowana, że w niedziele chciałam jechać na pogotowie :( Czy Wy macie też jakieś boleści po bokach brzucha? Pobolewa mnie też tuż nad wzgórkiem łonowym i tam gdzie jajniki mniej więcej :(

ja mam niestety :( dzis mnie brzuch napitala z prawej strony bardzo :( chyba macica mi sie tak rozszerza :dry: jesli chodzi o bol na dole to mnie boli tylko blizna po cesarce jak duzo chodzę.

ja mam nadzieję, że lekarz mnie dziś uspokoi, to muszą być nasze dzidzie, którym pewnie miejsca brakuje :blink:

Monika Z.

11 lata 7 miesiąc temu #653032 przez iwonta_kg
Iva a gdzie fotka księżnej Alicji????

Madzia widzę że dzisiaj TY szalejesz z podpisem heheheh :silly: :silly: :silly:

Akina pytałaś kto jak rodził. Ja miałam cesarkę. teraz tez bede miala.

pyza gratuluje córy!!!!!!!!!!! :) gdzie fotka???????

11 lata 7 miesiąc temu #653034 przez iwonta_kg
akina_zet napisał:

iwonta_kg napisał:

akina_zet napisał:

ja mam nadzieję, że lekarz mnie dziś uspokoi, to muszą być nasze dzidzie, którym pewnie miejsca brakuje :blink:

spokojnie :) miejsca one mają jeszcze duuuuuuużo :) poprostu jak sobie pływają to się obijają tu i ówdzie :blink: a jak nie one to macica sie wciska w ciało :blush:

11 lata 7 miesiąc temu #653039 przez akina_zet
dobra dziewczęta, ja sobie znikam, trzymać kciuki o 18:40 za połówkowe, wieczorem dam znać co i jak :) :kiss:

Monika Z.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #653042 przez iwonta_kg
Akina weź fotkę ze sobą :)

Ja myślałam że wpadnę tu i co chwilę bede sobie podpatrywała nasze brzdące a tu żadna fotki nie wkleiła!!! no wiecie co!!!! B) B) B) B) strajk robię :angry:

Ja mam dziś samotne popoludnie i wieczór z komputerem.... Mojego męża dziś nie ma! Kupiłam mu na urodziny FIFĘ 2012 na Play Station i tak go wciągnęło że koniec świata! Ale z drugiej strony nie zabiera mi laptopa co chwilę i mogę sobie spokojnie surfować :silly: :silly: :silly:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka