- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Villemo no ja właśnie też słyszałam, że po podaniu oxytocyny ból jest silniejszy :| Twój synuś był naprawdę duży, ja nawet nie wyobrażam sobie rodzenia naturalnie w takiej sytuacji :|
No cóż każda musi to przejść, najważniejszy jest dzieciaczek.
Ból może i silniejszy ale skurcze bardziej efektywne i poród szybciej postępuje oczywiście w normalnym przypadku... bo ja normalnym przypadkiem nie byłam, ze mnie się lekarze śmiali że ja mam tytanową niezniszczalną szyjkę i że mogłabym niektórym paniom z długości trochę oddać
Ja to w ogóle myślę, że najfajniej jak tak jednak chwyci z zaskoczenia na chwilę przed terminem człowiek nie ma czasu sie tak na maksa zestresować a nie tak jak ja miałam, byłam po terminie i dzień w dzień wsłuchiwanie się w organizm czy to już czy to nie już, dzień w dzień telefony, bierze Cię coś już? Kiedy Ty wreszcie urodzisz?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Aliva slonko Ty jak bedziesz rodzila?
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do oksytocyny mi dawano konskie dawki,debil lekarz zaparl sie na rozwarcie,ktorego i tak nie bylo po oksytocynie podawanej juz w potrojnej dawce,a bol owszem ale w moim przypadku bo i 16 godzin porodu i wymeczenie no i dawka,a szyjka i tak nic
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Tak samo z karmieniem,jedne z duzym biustem mleka nie maja,albo dziecko sie przy piersi dusi,inne z malym maja nawal mleka,ale sutki za male wiec co kobieta to inny przypadek wiec juz staram sie nie sluchac.Mam taka jedna w szkole u mojego syna,patrzy na moj maly brzuch i sie drze na caly glos "Ty do 9 miesiaca to chyba juz wszystkie kilogramy stracisz" ...hm nie wiem czy to mial byc komplement typu conajmniej dziwny,czy wlasnie takie gadanie zeby gadac ???
Tak jak napisala Agusiak dochodzenie po cesarce do siebie jest koszmarne i jak po kazdej powaznej operacji nigdy nie wiadomo jakie inne rzeczy od tej chwili nas spotkaja,jestem tego najlepszym przykladem.
Villemo wlasnie przeczytalam co napisalas i w pelni sie zgadzam,konkretni lekarze i dobrze sie Toba zajeli,u mnie 16 godzin czekali na cud mimo ze porod w klinice i ogromna kasa:( ,cud sie nie zdarzyl a tetno ustawalo wiec wtedy dopiero wpadli w panike...
Aliva mam nadzieje ze ja teraz szybciutko dojde do siebie bo tez bede ze wszystkim sama,ale marne na to szanse,mam dosc duze problemy zdrowotne i slabe wyniki wiec wiem ze raczej wesolo po cc nie bedzie ale nie mysle o tym,najwazniejsze zeby malutka byla cala i zdrowa!!!
- akina_zet
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)
A chodziłyście do szkoły rodzenia? Albo macie zamiar do niej uczęszczać?
- ninka333
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mój synek nie chciał wogóle jeść przez pierwsze 2 doby życia, kilka położnych go próbowało przystawić do mojej piersi i nic, a butelke wypychał języzkiem i tylko spał więc miałam możliwośc wypocząć.
Na sali leżałam z 2 dziewczynami po cc i nie zazdrościłam im wcale braku wysiłku przy porodzie, bo obie leżały na płasko i płakały przez 2 dni bo nie były wstanie wstać.Jedna była zmuszona wykupić położną na noc bo nie była wstanie wziąść małej na ręce a nie wspomne o opiece nad płaczącą małą. Ale to nie zasada, bo znam osoby które pop cc wstaja i jakby nic normalnie funkcjonują.
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
- paulinka.k22
- Wylogowany
- budujemy zdania
Jeśli chodzi o poród, to też chciałabym rodzić naturalnie. Ale na ostatniej wizycie lekarz stwierdził, że jak moja szyjka dalej będzie tak nisko, to nie wykluczone, że będzie cięcie. Mam nadzieję, że jakoś to wszystko się unormuje.
Iza nie martw się, na pewno będzie wszystko dobrze. Chociaż mnie też denerwuje podejście lekarzy, zamiast pocieszyć, to tylko czarne scenariusze przedstawiają. Jak byłam w szpitalu i się pytali jak się czuję i mówiłam , że już dobrze, to każdy mi mówił, żeby lepiej nie zapeszać! I jak się tu człowiek ma nie zamartwiać i się nie stresować!
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
- karolcia1919
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Czekam na moja kruszynkę
- paulinka.k22
- Wylogowany
- budujemy zdania
- akina_zet
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ale mi się chce naleśników z musem jabłkowym chyba sobie zaraz zrobię
a ja wsuwam właśnie zupę szczawiową
- akina_zet
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- agamo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 8
Izula biedactwo nie płacz będzie dobrze Daj znać jutro po zalorzeniu tego krążka i wypytaj sie tam lekarza co i jak Zeby cie uspokoiło! Bo napewno po zalorzeniu prawdopodobieństwo ze odejdą ci wody jest bardzo małe!!!!wiec głowa do góry Wlacz sobie ulubiony film zamów ulubiony deser i sproboj sie zrelaksować a jutro dawaj znać co i jak!
Co do porodu to ja zawsze mówiłam ze chciałabym cc bo nie wyobrazam sobie bolu i przedewszystkim pekniecia w kroczu (u nas Nie nacinaja maja podejscie jak cie naturalnie rozerwie to I naturalnie tam zrosniesz) No I zawsze mowilam ze wole miec szwy na brzuchu niż kroczu! Od kiedy zaszlam w ciążę moje podejście do tego wszystkiego sie zmieniło i chce rodzic naturalnie mimo iż boje sie tego to staram sie narazie o tym nie myśleć i cieszyć sie ciąża! Co do dochodzenia do siebie po znam ludzi co po naturalnym długo do siebie dochodziły i na odwrót wiec na to naprawdę nie ma reguły i gwarancji ze po tym czy tamtym będzie akurat lepiej! Najważniejsze by sposób w jaki będziemy rodzic był właśnie tym najlepszym! I w to staram sie wierzyć! U nas w szpitalach jak sie rodzi naturalnie to wypuszczają juz po 12 h a jak bede mieć cesarke to w moim przypadku akurat bede leżeć 2 dni mimo iż czasem wiem ze juz po 24 h wypuszczają!
- zuzuzanta
- Wylogowany
- budujemy zdania