BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 7 miesiąc temu #651965 przez Monika23083
iwonta_kg napisał:

U mnie piekne slonce i coraz cieplej sie robi :)

Kinia śliczny Mikołajek!!!

Karolcia z kosmetykami jest strasznie duży wybór to fakt... Ja wybrałam na wszystko NIVEA.

Ja dwie kreski zobaczyłam w sylwestra :lol:

I jestem za tym żebyśmy się spotkały :)

A ja mam urodziny też zimą 26 stycznia :laugh: :laugh: :laugh:

Iva róż pełen parą :laugh: :laugh: sweetaśny wózeczek :laugh: :laugh: :laugh:

Kacperek skacze w brzuszku jak prawdziwy piłkarz :laugh: :laugh: :laugh:

Iwonta - ja dwie kreski ujrzałam właśnie 26 stycznia :) i też jestem zimówka - 23 luty 83:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #651990 przez iwonta_kg
Zimoraczki z nas hehe :lol: :lol: :lol: :lol: :silly: :silly: :silly: :blink: :blink: :blink: :blush: :blush: :blush: :laugh: :laugh: :laugh: :) :) :) ;) ;) :side: :side: :woohoo: :woohoo: :S :S :kiss:

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 7 miesiąc temu #652004 przez MyMelange
Iwonka no cacy podpis :)

Ja nie moge sie napatrzec na synka :)

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 7 miesiąc temu #652019 przez paulinka.k22
Ja dwie kreseczki zobaczyłam 15 stycznia, spóźniał mi się okres 5 dni i już czułam, że coś jest na rzeczy :)

Moja mała już mi od paru tygodni skacze po brzuszku. Czasami to brzuch tak mi podskakuje jakby chciała już wyjść :) tydzień temu mąż przyłożył twarz do brzucha i dostał od małej w nos :laugh:

Aliva fajny wózek mała będzie miała. My zamierzamy w lipcu coś kupić.

MyMelange synek jest śliczny :)

11 lata 7 miesiąc temu #652020 przez iwonta_kg
Kinia zrob sobie tez taki podpis fajny :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

ja tez caly czas ogladam zdjecia z usg :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

11 lata 7 miesiąc temu #652023 przez niagara
Iwonta ale kombinujesz z tymi podpisami :silly: Ten jest ekstra, chyba najlepszy :laugh:
Spotkanie to bardzo fajny pomysł, gorzej pewnie z organizacją :dry:

I mnie dwie piękne kreseczki ukazały się 6 stycznia, trochę późno zrobiłam test biorąc pod uwagę fakt, że @ powinnam dostać 27 grudnia :)

A urodziłam się 23 sierpnia :)

11 lata 7 miesiąc temu #652032 przez iwonta_kg
Mam zmienne nastroje jak to kobieta w ciąży :silly:

Ten podpis jaki jest już zostaje :lol:

11 lata 7 miesiąc temu #652035 przez MyMelange
Natka, moj brat tez sie w tym dniu urodzil. Ja 26 wrzesnia - i jak juz wspominalam, termin porodu ten sam :)

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 7 miesiąc temu #652047 przez iwonta_kg
UWAGA! pytanie za 100 punktów!
czy w ciąży można jeść oscypki?????????
tata pojechał służbowo do zakopca i zamówiłam sobie oscypka ale nie wiem czy jest sens żeby go wiózł całą polskę jeśli nie mogę... co myślicie na ten temat???

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #652052 przez słonko
Dziękuję Wam dziewczyny za miłe słowa i komplementy :) Kochane jesteście :kiss: :kiss: :kiss:

Alivva, ja też niedawno dowiedziałam się o ciąży przyjaciółki, od której miałam pożyczać wózek :) I jestem z tego powodu bardzo szczęśliwa! Oni starali się o drugie dziecko, ale coś im nie szło (chcieli mieć od razu po pierwszym, a natura dała im ponad dwa lata przerwy). Informując przyjaciółkę o ciąży, życzyłam jej szybkiego zafasolkowania, żebyśmy mogły razem wychowywać nasze bejbiki. No i okazało się, że w pierwszym cyklu po tych moich życzeniach zaszła w ciążę! Mamy różnicę 3 miesiące, czyli niewiele :)

Kocham_cie, ja również kupiłam te body w kawowo-szarej kolorystyce w Biedronce (póki co większość ciuszków mam biało-niebiesko-granatowych, więc skusiłam się na taką tonację, bo też mi się bardzo podoba). I pieluszki flanelowe, bo tetrowe strasznie cienkie, a koleżanka radziła kupować grubsze.

Niagarka, piękny brzuszek! I dpc się pokazała! Wow, jakie profesjonalne fotki! :)

Co do karmienia piersią, chcę i mam nadzieję na co najmniej przez pół roku (max do 12 mies.). Zobaczymy, może się uda :) A co do siary, też coś się chyba powoli pojawia, bo miewam małe jasne grudki na brodawkach.

Pisałyście o swędzeniu brzucha. Śmieszne, mnie okrutnie swędział przez cały pierwszy trymestr, choć brzuszek mało co rósł. Widać chodziło o hormony, bo teraz właściwie w ogóle nie swędzi :)

Któraś też pisała o zgadze... Masakra! Wczoraj zaczęłam 23 tydzień i od wczoraj mam zgagę :( Może nie męczy mnie cały dzień, ani w nocy, ale jak złapie po jedzeniu, to pięknie pali przez jakiś czas...

Mój mąż czuł kopniaki już wiele razy. Widać je zresztą gołym okiem :) Ale ja to jakaś dziwna jestem: Czuję ruchy od ostatniego dnia 14 tygodnia, mimo łożyska na przedniej ścianie i sporej warstwy tłuszczyku na brzuchu (wiem, oceniłyście mnie na taką drobniutką, ale wierzcie mi, że akurat jedynym miejscem, gdzie tłuszczyk zbierał mi się nawet przed ciążą, jest brzuch; moja kochaniutka pani gin stwierdziła nawet na ostatniej wizycie z przekąsem, że jest tego już ze 3 cm... milutka, nie?). Mój Mały szaleje prawie cały dzień, ale w nocy spokój (dziś trochę pokopał, ale było już chyba nad ranem). Mam ogromną nadzieję, że po urodzeniu będzie miał podobny rytm dobowy :lol:
A tak w ogóle, miałam parę dni temu dwa dni kopniaków powyżej pępka i w przeponę. Czyli Młody był odwrócony głowa w dół. Ale najwyraźniej wrócił sobie do poprzedniej pozycji, bo znów czuję nisko, do granicy pępka.

Paulina i Piotruś

11 lata 7 miesiąc temu #652059 przez iwonta_kg
słonko a gdzie twoj suwaczek???

mój synek zaczął buszować bo mecz w telewizji leci i tatuś kibicuje :laugh:

11 lata 7 miesiąc temu #652073 przez słonko
Jakoś nigdy suwaczka nie założyłam. I stwierdziłam, że już nie będę zakładać. Można patrzeć na suwaczek Alivvy, bo mamy identyczny wiek ciąży. Krótko mówiąc, dziecię spłodzone w dzień końca świata ;)
Btw ja testowałam 7 stycznia, ale już dobrze wiedziałam, że coś jest na rzeczy, bo miałam objawy inne niż przed okresem :)

Ja bym jadła tego oscypka... bo bardzo lubię :) A czy może zaszkodzić, nie wiem.

Paulina i Piotruś

11 lata 7 miesiąc temu #652091 przez agilla.r
moje też poczęte 21.12.2012. Miał być koniec świata a tu powstało nowe życie :)

Iwonta ja wcinam oscypki, to przecież nie jest ser pleśniowy więc chyba można

11 lata 7 miesiąc temu #652093 przez agilla.r

11 lata 7 miesiąc temu #652099 przez zuzuzanta
iwonta_kg nie widziałam oscypka na liście potraw zakazanych. Z resztą, przecież nie zjesz kilograma, tylko mniej :lol: . Ja bardzo lubię, ale najbardziej białe. Jak już będziesz miała oscypka w domu, to pokrój go na mniejsze kawałki i zgriluj lub podsmaż na patelni (lepiej zgriluj), do tego żurawinka i niebo w gębie.

Kasia

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka