BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 7 miesiąc temu #653890 przez akina_zet
iwonta_kg napisał:

Meldunek pogodowy: 21 stopni :lol: :lol: :lol: :lol: a termometr w cieniu :ohmy:

ide sie opalac na ogrodek :laugh: troche slonca juz wpadlo :laugh:

Akina prosze zedytuj swojego posta...

już, już usuwam te zdjęcia, ja jeszcze trochę nieogarnięta jestem z tym forum :P

Monika Z.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #653897 przez niagara
Dzien dobry Mamusie :) u mnie tez lato w pelni :)
Kinga sliczny ten pokoik :) nasza mala bedzie narazie musiala spac z nami w pokoju :)
Akina mi tez bardziej podoba sie imie Hania :)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #653900 przez Alivva
U mnie rowniez lato i fajny wiaterek cieply. Idealna pogoda na pranie wiec biore sie za posciele i odswiezenie kanap w salonie :-)

11 lata 7 miesiąc temu #653927 przez iwonta_kg
Dzieki Akina :)

Ale sie wściekłam! Mam tak sucha skórę na nogach że przy goleniu całe je pozacinalam! Jedna noga wyglada jakby miala ospę cala w czerwonych kropkach z ktorych leci krew! Kur...mac... Zawsze jak chce golic nogi to robi mi sie gęsia skórka i tak sie wlasnie kończy. Ale teraz to juz przegiecie. Nie wiem co mam robic z tymi nogami :( balasam na gęsia skórke przeciez nie pomoze :(

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 7 miesiąc temu #653942 przez zuzuzanta
kocham_cie sweterek rewelacja

niagara dzięki za wpisanie do tabelki

karolcia1919 , Ty już się tak wszystkim nie przejmuj, bo osiwiejesz :laugh: . Wielkość brzucha o niczym nie świadczy. Mam znajomą, o której nie wiedziałam, że jest w ciąży i jak się później okazało widziałam ją tydzień przed porodem. Miała zero brzucha, jeszcze nawet skomentowałam do mojej mamy, że dziewczyna fajnie wygląda :lol: .

akina_zet , u mnie przy córce bardzo sprawdził się taki pompowany przewijak z ikei. Kładłam go na łóżku, nakrywałam ręczniczkiem. Szukałam go teraz na stronie ikei, ale coś nie mogę znaleźć.
I Hania i Klara bardzo ładne. U nas na początku miała być właśnie Klara, potem zmieniliśmy na Hanię, z Hani na Zosię, a będzie Wojtek :lol: .

MyMelange jakiego masz kota? Ja od półtora roku mam w domu kotkę brytyjkę. Trochę się obawiam jak to będzie jak się dziecko pojawi, bo ta nasza kota, to bardzo nie lubi zmian.

Alivva Mia cudowna. Kocham koty.

Kasia

11 lata 7 miesiąc temu #653946 przez MyMelange
allegro.pl/lampa-wiszaca-biala-klosz-55c...ros-i3241706281.html

Ja mam dachowca rasowego :) Mialam 2 jeszcze niedawno, ale moj kochany Nynuś zmarl :( Zostala tylko jego mama.

U nas lato w pelni :)

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #653964 przez akina_zet
Iwonta może z woskiem popróbuj? U mnie skóra sucha była na początku teraz nie mam z tym na szczęście problemu.

Zuzuzanta Wojtek to bardzo ładne imię, ja miałam być Wojtkiem no ale moim rodzicom coś nie wyszło :D

Kinia lampa bardzo fajna :)

Widzę, że najwięcej głosów ma imię Hania, muszę to przedyskutować z mężulem :)

Monika Z.

11 lata 7 miesiąc temu #653982 przez niagara
Dziewczyny nie wiecie przypadkiem czy sa jakies krople na katar sienny, ktore mozna bezpiecznie stosowac w ciazy?
Meczy mnie strasznie ta alergia, ale nie chce zaszkodzic Malej :(

11 lata 7 miesiąc temu #654012 przez Alivva
niagara napisał:

Dziewczyny nie wiecie przypadkiem czy sa jakies krople na katar sienny, ktore mozna bezpiecznie stosowac w ciazy?

Nie pomogę Ci Kochana,bo ja alergię to mam ale na kurz :dry:
póki co jakoś sobie radzę :)

....pościele wyprane,czyste załozone,kanapy tez wyprane,teraz czekam az sie jeszcze koc wypierze :)
Na obiadek mam zupke krem pomidorową więc gotowanie dziś z głowy :) teraz to juz nie mam co robić..... a co to będzie od czerwca do narodzin małej jak będę w domu siedziała??

11 lata 7 miesiąc temu #654016 przez SerekWaniliowy
Witam mamusie w słoneczny dzień! Piękna pogoda, aż w domu nie chce się siedzieć, ale trzeba dać troszkę bębenkowi odpocząć :)

Wróciłyśmy niedawno z małych zakupów i trochę sie nachodziłyśmy, kupiłam ten balsamik z Ziajki na brzuszek który polecałyście i kilka pierdół, ale za to wiecie co mamy dziś na obiad? Pierogi z truskawkami! Najpyszniejsze na świecie! ale będę jadłaaa aż padnę :side:

Monika Twoje marzenia to jak wypowiedzenie moich, ale raczej sporo wody upłynie nim na domek sie zdecydujemy.

Ja nie za dużo mówię do brzuszka, tylko jak jestem sama albo z mężem, więcej tak w myślach, ale mój mąż to sie z małą przekomarza, czasami mówi by mnie kopnęła jeśli nie mam racji itp i wiecie co? dziwne zbiegi okoliczności się trafiają, bo z reguły jak mówi to mała kopie :silly:

Akina
jeszcze rok temu myśleliśmy, że jak będziemy mieli córeczkę to będzie Hania ale kuzynka dała tak rok temu na imię swojej, ale za to mąż jest ojcem chrzestnym ;) a Klara? mi się podoba, ale mężowi nie bardzo :) A tak nawiasem mówiąc, to śliczna z Ciebie dziewczyna,

MyMelange
ten wózko-rower to w sam raz dla Alivvy, Ona taka aktywna i tyle jeździ to i mała bedzie zabierała :blink:

Aga

11 lata 7 miesiąc temu #654026 przez Alivva
SerekWaniliowy napisał:

Witam mamusie w słoneczny dzień! Piękna pogoda, aż w domu nie chce się siedzieć, ale trzeba dać troszkę bębenkowi odpocząć :)

Wróciłyśmy niedawno z małych zakupów i trochę sie nachodziłyśmy, kupiłam ten balsamik z Ziajki na brzuszek który polecałyście i kilka pierdół, ale za to wiecie co mamy dziś na obiad? Pierogi z truskawkami! Najpyszniejsze na świecie! ale będę jadłaaa aż padnę :side:

Monika Twoje marzenia to jak wypowiedzenie moich, ale raczej sporo wody upłynie nim na domek sie zdecydujemy.

Ja nie za dużo mówię do brzuszka, tylko jak jestem sama albo z mężem, więcej tak w myślach, ale mój mąż to sie z małą przekomarza, czasami mówi by mnie kopnęła jeśli nie mam racji itp i wiecie co? dziwne zbiegi okoliczności się trafiają, bo z reguły jak mówi to mała kopie :silly:

Akina
jeszcze rok temu myśleliśmy, że jak będziemy mieli córeczkę to będzie Hania ale kuzynka dała tak rok temu na imię swojej, ale za to mąż jest ojcem chrzestnym ;) a Klara? mi się podoba, ale mężowi nie bardzo :) A tak nawiasem mówiąc, to śliczna z Ciebie dziewczyna,

MyMelange
ten wózko-rower to w sam raz dla Alivvy, Ona taka aktywna i tyle jeździ to i mała bedzie zabierała :blink:

heh no dzięki,dzięki Aguś :D sprzęt ciekawy ale zastanawialam sie kto tak tą pania ubrał do zdjęcia :lol: :lol: :lol: :lol:
Na razie mój rowerek-jeszcze sprawny calkiem zostaje bez zmian. a fotelik kettlera dla małej już czeka :) bratowa chciala wydac po Adaśku ale w tej sytuacji zostawiła oczywiście dla Lusi :) Tak sobie tylko myslę,że jako prezent za urodzenie małej zazycze sobie na przyszła wiosne nowy rower zamiast biżuterii bo i tak żadko coś tam noszę :D

11 lata 7 miesiąc temu #654028 przez SerekWaniliowy
Alivva napisał:

niagara napisał:

Nie pomogę Ci Kochana,bo ja alergię to mam ale na kurz :dry:
póki co jakoś sobie radzę :)

....pościele wyprane,czyste załozone,kanapy tez wyprane,teraz czekam az sie jeszcze koc wypierze :)
Na obiadek mam zupke krem pomidorową więc gotowanie dziś z głowy :) teraz to juz nie mam co robić..... a co to będzie od czerwca do narodzin małej jak będę w domu siedziała??

Alivva Ty masz motorek w dupsku? Co tak latasz? U nas w domu to dopiero miałabyś co robić, jak tam wczoraj poszliśmy na chwilkę to sie przeraziłam ile kurzu się zebrało i jak wyglądają okna i podłogi po 4 miesiącach.

Odwiedził nas w końcu wczoraj meblarz, bo mimo, że mieszkaliśmy tam od półtorej roku to nie mamy jeszcze szafy i siedziska w przedpokoju i mebelka z łazience, ale sądzę że w ciągu miesiąca sie wygrzebie i nam zrobi, bo inaczej sie nie zmieścimy.

Wiecie co, my nie mamy gdzie postawić łóżeczka. Sypialka jest maleńka i jakaś taka trudna do ustawienia, ma się tam zmieścić nasze małe łóżko, szafa, komódka i łóżeczko i nic z tego, mąż jeździł meblami w weekend i kurcze coś ciężko ustawić, żeby wejście było puste i nóg sobie nie połamać, nie mam pomysłu co zrobić.

Aga

11 lata 7 miesiąc temu #654033 przez akina_zet
SerekWaniliowy dziękuję kochana za miłe słowo, w obecnej sytuacji kiedy się "rozrastam", każdy komplement na wagę złota :laugh:

Dziewczyny robię właśnie listę najpotrzebniejszych rzeczy dla córci, żeby później na ostatnią chwilę wszystkiego nie kupować, bo chyba bym musiała z dwie wyplaty na to wydać :D

Wózek, łóżeczko to oczywiste :silly: , ale czy możecie mi powiedzieć co jest niezbędne? Chodzi mi o to ile bodziaków najlepiej kupić, w jakim rozmiarze, jakie kosmetyki, ile tych butelek - jakie najlepsze-, ile kompletów pościeli, czy podgrzewacze, co z wycieraniem buziaczka, pomocy bo ja nie mam zielonego pojęcia od czego zacząć :unsure: Może przedstawicie mi swoją listę, będę Wam bardzo wdzięczna jak pomożecie mi to wszystko uporządkować. Aaaaa i jakich pampersów zamierzacie używać :)

Monika Z.

11 lata 7 miesiąc temu #654034 przez SerekWaniliowy
Monika romantyczny Twój przyszły mąż :silly: ale chyba nie odbiega sporo od innych facetów ;) Bardzo atrakcyjna transakcja wiązana - obrączka w zamian za dożywotnie zniżki ;)

Ja raz oddałam pierścionek narzeczonemu jak sie pożarliśmy ze 4 lata temu i kazałam mu z nim przyjść jak będzie dla mnie dobry i zapomnieliśmy o tym, a jak w ubiegłym roku wymyśliliśmy ślub to mi sie przypomniało, ze ja narzeczoną nie jestem, więc Marcin wyszperał pierścionek, wziął naszego grubosza w donicy, przyniósł mi i mówi TRZYMAJ AGA PRZECIEŻ MNIE KOCHASZ NO I CZASEM JESTEM DLA CIEBIE DOBRY :silly:

Aga

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #654039 przez Alivva
czasem myslę,że mam motorek w dupsku :) Filip jest taki sam i Alicja tez pewnie w miejscu nie usiedzi :)
ja mam dość dużą sypialnię i chociaż na jednej ścianie jest skos to jest ustawna. Poza tym ja mam tylko jedna wielka szafe typu komandor w hollu więc w sypialni i salonie tylko komody ( no i teraz ta szafka dla malej doszła)
Salon połaczony z otwartą kuchnią i jadalnia juz nie jest taki prosty do ustawinia,zwłaszcza jak znów będzie musiał mi słuzyc róz=wniez za kąt do spania kiedy Alicja podrosnie.... ale pewnie z pomoca mi znów przyjdzie mój były (nie mąż:P ) który zajmuje sie zawodowo aranzacja wnętrz :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka