BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 7 miesiąc temu #654049 przez kocham_cie
dzień dobry:)
u mnie też dziś piękna pogoda słoneczko świeci na całego i ani jednej chmurki na niebie. Termometr w cieniu a na nim 27 stopni... no i jak dla mnie to na tym mogłoby się skończyć, bo niby zimna nie lubię ale za upałami też nie przepadam :blink:

Mam dziś jakiś paskudny dzień, okropnie pokłuciłam się z D. bo oświadczyłam mu dziś że zamierzam pracować do sierpnia... bo ja pójdę wcześniej na L4 to przepadnie mi jakieś 3000zł- premii i wakacyjnego... no kurcze dziewczyny przyznacie że jest po co się męczyć prawda??? a on że jestem nie poważna,że tylko kasa a gdzie moje i antka zdrowie... że już jestem okropnie roztargniona a co będzie za 2-3 miesiące... no i oczywiście musiał mi wypomnieć że pracuję na nocki choć mi zabronił (śmieszny jest, jak myśli że mi czegoś zabroni)itd itp... naprawdę też myślicie że przesadzam...???

A na dodatek antek też się na mnie pogniewał i coś się dziś nie rusza... martwię się bo chyba od jakiś 2 tyg nie było dnia żeby maluch nie szalał a dziś zamilkł... wiem wiem on też może mieć gorszy dzień... :(

Magda M

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #654059 przez kocham_cie
akina_zet napisał:

SerekWaniliowy dziękuję kochana za miłe słowo, w obecnej sytuacji kiedy się "rozrastam", każdy komplement na wagę złota :laugh:

Dziewczyny robię właśnie listę najpotrzebniejszych rzeczy dla córci, żeby później na ostatnią chwilę wszystkiego nie kupować, bo chyba bym musiała z dwie wyplaty na to wydać :D

Wózek, łóżeczko to oczywiste :silly: , ale czy możecie mi powiedzieć co jest niezbędne? Chodzi mi o to ile bodziaków najlepiej kupić, w jakim rozmiarze, jakie kosmetyki, ile tych butelek - jakie najlepsze-, ile kompletów pościeli, czy podgrzewacze, co z wycieraniem buziaczka, pomocy bo ja nie mam zielonego pojęcia od czego zacząć :unsure: Może przedstawicie mi swoją listę, będę Wam bardzo wdzięczna jak pomożecie mi to wszystko uporządkować. Aaaaa i jakich pampersów zamierzacie używać :)

Monia nic się nie martw ja też tego nie ogarniam, pociesza mnie tylko fakt że teraz wszystko jest dostępne w sklepach od ręki więc jak będę czegoś potrzebowała to to po prostu kupię.

Ubranka kupuję na 62, 68- wszyscy mi mówią że w mniejsze nie ma sensu inwestować :) ja urodziłam się długa i duża bo miałam 62 cm/5kg, a Antek od początku był 2 tyg do przodu więc myślę że też urodzi się duży :lol:

Magda M

11 lata 7 miesiąc temu #654067 przez paulinka.k22
Hej kobietki!
U nas dziś również piękny dzień. Trochę sobie posiedziałam na leżaku.

kocham_cie sama najlepiej będziesz wiedziała, czy czujesz się na siłach, żeby tak długo
pracować. Znam parę dziewczyn, które właśnie do końca ciąży pracowały i dały radę! Ja tylko mogę Cię podziwiać, że możesz jeszcze pracować, bo ja już 4 miesiąc na zwolnieniu :(

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #654073 przez Villemo
SerekWaniliowy napisał:

Alivva napisał:

niagara napisał:

Dziewczyny nie wiecie przypadkiem czy sa jakies krople na katar sienny, ktore mozna bezpiecznie stosowac w ciazy?
Meczy mnie strasznie ta alergia, ale nie chce zaszkodzic Malej :(

Nie pomogę Ci Kochana,bo ja alergię to mam ale na kurz :dry:
póki co jakoś sobie radzę :)

....pościele wyprane,czyste załozone,kanapy tez wyprane,teraz czekam az sie jeszcze koc wypierze :)
Na obiadek mam zupke krem pomidorową więc gotowanie dziś z głowy :) teraz to juz nie mam co robić..... a co to będzie od czerwca do narodzin małej jak będę w domu siedziała??

Alivva Ty masz motorek w dupsku? Co tak latasz? U nas w domu to dopiero miałabyś co robić, jak tam wczoraj poszliśmy na chwilkę to sie przeraziłam ile kurzu się zebrało i jak wyglądają okna i podłogi po 4 miesiącach.

Odwiedził nas w końcu wczoraj meblarz, bo mimo, że mieszkaliśmy tam od półtorej roku to nie mamy jeszcze szafy i siedziska w przedpokoju i mebelka z łazience, ale sądzę że w ciągu miesiąca sie wygrzebie i nam zrobi, bo inaczej sie nie zmieścimy.

Wiecie co, my nie mamy gdzie postawić łóżeczka. Sypialka jest maleńka i jakaś taka trudna do ustawienia, ma się tam zmieścić nasze małe łóżko, szafa, komódka i łóżeczko i nic z tego, mąż jeździł meblami w weekend i kurcze coś ciężko ustawić, żeby wejście było puste i nóg sobie nie połamać, nie mam pomysłu co zrobić.

Serku a może dostawka zamiast tradycyjnego łóżeczko jeśli jeszcze nie zakupiłaś łóżeczka. W szczególności jak się zamierza karmić cycem to się fajnie sprawdza. Coś w tym stylu archiwumallegro.com.pl/%C5%81%C3%93%C5%B...iane-2001224057.html

11 lata 7 miesiąc temu #654077 przez nefeli
Kinia patrze na ta mamuske z wozkiem jak gdzies znalazlam wozek BMW no szal po prostu,tez taki wynalazek jak z tym rowerkiem:)
Akina ja kladlam tzn,lezal na stale na lozeczku,bylo mi wygodnie ze wzgledu na wysokosc i ogolnie.

11 lata 7 miesiąc temu #654079 przez akina_zet
Madzia to z Ciebie niezły dzidek był :laugh: ja tam byłam standardowa , że tak powiem (do tej pory jestem wzrostu trochę większego krasnala :silly: ), mała też rozwija się zgodnie z tygodniami, więc obstawiam u niej jakieś 50 parę centymetrów, chociaż kto wie :laugh: , może kupię kilka sztuk mniejszych tych bodziaków a reszta na 62 tak jak piszesz hmmmmm :lol:

Monika Z.

11 lata 7 miesiąc temu #654080 przez paulinka.k22
Wszystkie już chwaliłyście się swoimi domkami, teraz moja kolej :)

11 lata 7 miesiąc temu #654087 przez Villemo
akina_zet napisał:

Madzia to z Ciebie niezły dzidek był :laugh: ja tam byłam standardowa , że tak powiem (do tej pory jestem wzrostu trochę większego krasnala :silly: ), mała też rozwija się zgodnie z tygodniami, więc obstawiam u niej jakieś 50 parę centymetrów, chociaż kto wie :laugh: , może kupię kilka sztuk mniejszych tych bodziaków a reszta na 62 tak jak piszesz hmmmmm :lol:

hhhiii pocieszam Ci, że mój Klaudiuszek cały czas miał wagę idealną dla wieku ciąży a finał był z 4 kg i 56 cm wzrostu no ale inna sprawa, że ja też się urodziłam mając 4 kg więc też niezłe babsko ze mnie było :side: . Mimo wszystko w ubranka 56 jeszcze się spokojnie mieścił przez jakiś czas także myślę, że rozmiar 56 na początek jak najbardziej ok.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #654093 przez Villemo
paulinka.k22 napisał:

Wszystkie już chwaliłyście się swoimi domkami, teraz moja kolej :)

Jaki piękny zgrabniutki malutki domek ależ mnie zazdrość zżera ja już nie jestem w stanie sobie sama butów założyć :angry: :huh: :ohmy: Chyba ze swoim bebechem powinnam się przenieść na czerwcówki :unsure: bo ja kompletnie odbiegam od panujących tu norm i za chwilę się zamknę w sobie :side:

11 lata 7 miesiąc temu #654095 przez paulinka.k22
Dzięki :) za duży właśnie nie jest, co nie znaczy, że z założeniem butów nie mam problemów :laugh:

11 lata 7 miesiąc temu #654099 przez nefeli
Iwonka a ja nie widze zadnych Twoich zdjec :(
Iva widze ze masz piekny dywan,bardzo mi sie podoba,widze ze hrabinie rowniez i jak przystalo na hrabine wyleguje sie w pelnej rozciaglosci na nim :)

11 lata 7 miesiąc temu #654105 przez paulinka.k22
Iwonka zapomniałam Ci napisać, że Twój mały nieźle bryka :laugh: a co będzie za 2 miesiące? :laugh:

11 lata 7 miesiąc temu #654108 przez paulinka.k22
Dziewczyny mierzyłyście sobie może obwód brzucha? Ja z ciekawości się zmierzyłam i mam 91 cm, przybyło mi gdzieś około 26 cm. Nie mam pojęcia czy to dużo czy mało :)

11 lata 7 miesiąc temu #654113 przez Alivva
Dziękuje Daga :) Dywan dobrany do tej mojej małej własnej Afryki :)

ja sobie brzucha nie mierze bo nie chce się stresować :)
na wage w domu tez nie wchodzę :) ważę sie tylko na wizytach u lekarza :D

11 lata 7 miesiąc temu #654114 przez nefeli
Paulinka sliczny maluski domek,moj tez nie wiele wiekszy,ale wiekszy,zapewne bo 2 ciaza,w pierwszej tez pokazal sie pozno i nie mam ani jednego rozstepu :) tfu tfu ;) wiec tak trzymaj kochana!!!

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka