BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 7 miesiąc temu #657350 przez czarnula0609
Czesc dziewczynki
Powiem wam że u mnie od dwóch dni powróciły znowu poranne mdłości.A mała jest tak ruchliwa ,że nie daje mi w nocy spać i co jakiś czas raz na dwa trzy dni czuje , że dostaje czkawki takie przyjemne tikanie w brzuchu.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #657363 przez chomiczka
Witam mamuśki

Jestem mamą lutową 2013. Niestety synka nie udało mi się karmić piersią, w związku z tym sprzedaję prawie nowy laktator Tommee Tippee. Może któraś z was będzie zainteresowana.

W zestawie Laktator TT, sterylizator, butelka antykolkowa TT oraz wkładki laktacyjne BabyOno. Wszystko użyte dosłownie kilka razy.
Polecam!

allegro.pl/laktator-reczny-tommee-tippee...tis-i3253792500.html

Życzę wszystkim mamusiom szczęśliwego rozwiązania i spełnienia w macierzyństwie

Zostało mi trochę wkładów poporodowych i 2 pary majtek siateczkowych Hartmanna, których nie zdążyłam użyć, oraz całe pudełko kapsułek wit D+K, nie karmiąc piersią nie podaje wit K. W związku z tym nie zużyje już tego. Także mogę to dorzucić do paczki dodatkowo

Miłego dnia!

11 lata 7 miesiąc temu #657369 przez iwonta_kg
Uciekam ogladac bitwę o dom :)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #657375 przez MyMelange
Czolem dziewczeta!!!!

Powrocilam z wielkiego miasta Breslau ;P

Targi zaliczone, ale ogolnie oprocz super konsultacji z P. Zawitowskim, to niewiele do ogladania. Pomacalam sobie kocyki La Millou, wzielam milion ulotek, popatrzylam co Jacykow wyprawia z ciezarowkami i tyle. Na wykladach spedzilam ponad 2 godziny z czgo jestem bardzo zadowolona :)

Potem ruszylam do Askotu ogladac wozki i znalazlam pieeekny Tako Captiva Mohican z imitacji lnu :) Ło ten wspb.home.pl/tako/index.php?option=com_v...emart_category_id=26 kolor 04.

Ma pare minusow, ale jest sliczny i niedrogi :) No i kupilam polspiochy i czapeczke Serious Man.

Nogi mi odpadaly po calym dniu, wiec nigdzie wiecej nie jechalam.

AAAAA, piatkowy wieczor spedzilam z psiapsiola na ryneczku. Siedzialam do 1 prawie! Matko, jak ja kocham ten rynek. I jeszcze bylo 20 stopni i miliony ludzi :) CUDOWNIE!!!

A co u Was?

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 7 miesiąc temu #657378 przez kocham_cie
Dzień dobry mamusie... po wczorajszych wieczornych ulewach, dziś piękne słonko :)

Noc znowu nieprzespana :( co raz bardziej zaczyna mi brzusio przeszkadzać w spaniu, też się chyba jednak zdecyduję na tego rogala 1,5m.

Teraz uciekam do rodziców na obiadek a potem na 14:00 do pracy :dry:

Miłej niedzieli :kiss:

Magda M

11 lata 7 miesiąc temu #657384 przez ninka333
Witam w piekny i sloneczny dzień.
Ciesze się bardzo, że u większości z was wszystko jest w porządku.
Iza - trzymam mocno za ciebie kciuki, i wierze ze wszystko sie ułoży i bedzie dobrze.
MyMelange - ja mam wózek Tako ale starszą wersję Tako Jumper X i bardzo dobrze się u mnie sprawował i mam nadzieje że bedzie dalej bo mam zamiar go uzytkowac przy drugim dzidziusiu :) Kolor wybieraliśmy uniwersalny tak na wszelki wypadek. Minu jeden ogromny ma ten nasz wózek, ze kosz jest wysoko umieszczony i przy wersji ze spacerówka cięzko sie do niego dostać.

Ja "odpoczywam" u rodziców na wsi już od kilku dni i jeszcze trochę posiedzę :) Zaczeliśmy przebudowe domu i wiecznie wiercą, tłuka, tną itp przyjemności od 7 rano do 18!!! Ale damy rade :)
Opaliłam sie samoistnie bardzo fajnie ale niestety tak mnie pogryzlo robactwo że jestem cala w czerwone i swędzące plamki :(
Jutro mamy konsultacje u pani prof kardiologi prenatalnej z naszym maleńim serduszkiem i troche sie stresuje ale wierze ze wszystko bedzie dobrze.

Pozdrawaim gorąco

córeczka ALICJA

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #657386 przez Alivva
Witam slonecznie,niedzielnie :)
To moja ostatnia niedziela w pracy :)
Ogólnie jeszcze 2 tygodnie po 6 godzin ale bez week więc spoko-loko :)
Szkoda tylko,że mnie moglam dziś jechac pokibicować młodemu w rajdzie rowerowym :/

Kinia-fajny ten wózeczek :) tez mi się bardzo podobają takie ala naturale materiały :)
Mi bratowa dzis przyprowadziła rano spacerówkę (a'la parasolkę) z tej samej firmy z jakiej kupilam wóz dla małej (bebe confort) i co mnie bardzo cieszy....wszystkie części sa kompatybilne więc od początku moge sobie wozić w samochodzie stelaż spacerówki który zajmuje o wiele mniej miejsca niż ten drugi :)Zaraz postaram się wrzucić fotkę :)
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #657391 przez niagara
Dzień dobry :)

U mnie też piękne słoneczko wyszło z samego rana :)

Powiedzcie mi dziewczyny jak Wy odczuwacie te kopniaki? Bo ja nie wiem, ale ja chyba nic takiego nie czuję :dry: W ogóle Lenka jest mało ruchliwym dzieckiem :dry:

11 lata 7 miesiąc temu #657402 przez Alivva
Ciesz sie Niagara :) dzieci mają potem takie same temperamenty jak juz teraaz w brzuszku :)
Ja mam wrażenie,że mala jest spokojniejsza od Filipa i nie miałabym nic przeciwko,żeby tak wlasnie zostało...
jak ja czuję kopniaki??? mała daje mi jak na razie z każdej strony :) ma takie swoje chwilówki,że jest bardziej aktywna (rano jak wstaję,po 16tej i miedzy 23 a 1 w nocy) że jak się rozkręci to caly brzyszek sie kołysze :)

11 lata 7 miesiąc temu #657427 przez akina_zet
Niagara u mnie to takie "pukanie", pulsowanie w różnych miejscach, choć często się to zdarza w okolicach pęcherza... Choć Wy wszystkie jesteście kilka tygodni do przodu, to też to pewnie inaczej odczuwacie :)

Monika Z.

11 lata 7 miesiąc temu #657451 przez kocham_cie
Natalka, monika to świenie określiła- takie pukanie od środka... najmocniej czuję jak leżę na plecach, wieczorkiem tak koło 21-23, albo jak siedzę na krześle przed kompem i uciskam brzusio:)

Magda M

11 lata 7 miesiąc temu #657477 przez Alivva
Cisza jak makiem zasiał :)
Mamuśki korzystają z niedzieli tylko ja z Magda w pracy kwitniemy :dry:
Od jutra mam zmianę na 16ta więc będę łapać troche słonka w ogrodzie w hamaku :)

11 lata 7 miesiąc temu #657480 przez akina_zet
Madzia dokładnie, ja też właśnie czuję najbardziej jak leżę na plecach, albo usiądę wygodnie na kanapie :)

Oj dziewczyny pogoda nie sprzyja pracowaniu :silly:

Monika Z.

11 lata 7 miesiąc temu #657491 przez Alivva
akina_zet napisał:

Madzia dokładnie, ja też właśnie czuję najbardziej jak leżę na plecach, albo usiądę wygodnie na kanapie :)

Oj dziewczyny pogoda nie sprzyja pracowaniu :silly:

Ja juz odliczam dni do końca maja a wypocząć i się wylenić jeszcze zdążę ;) Pytanie tylko,czy będę potrafiła?? :P

11 lata 7 miesiąc temu #657497 przez iwonta_kg
niagara napisał:

Powiedzcie mi dziewczyny jak Wy odczuwacie te kopniaki? Bo ja nie wiem, ale ja chyba nic takiego nie czuję :dry: W ogóle Lenka jest mało ruchliwym dzieckiem :dry:

Natalia ja czuje takie intensywne kopanie od środka. Jakby Kacperek się rozciągał albo poprostu kręcił. Czasem z godzinę potrafi się tak wiercić a czasem nie czuje jego kopniaków pare dni. Rusza się ale mniej intensywniej.

Iva fajny wózeczek! I ładny nowy awatarek! :)

Ja znów byłam dziś nad morzem :) I mam nowe fotki ;) I nawet nogi zamoczyłam w morzu ;)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka