BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 7 miesiąc temu #657560 przez kocham_cie
zuzuzanta napisał:

Moja Zuza cały czas mówi do brzucha, a właściwie do Wojtka, że koniecznie musi się urodzić zanim zacznie się rok szkolny, bo jak przyjdzie na świat we wrześniu to ona jedynek w szkole nałapie, bo nie będzie się mogła skupić na lekcjach. A jak to będzie sierpień, to już się zdąży oswoić :silly: . To moje starsze dziecię to strasznie zakręcone na punkcie ciąży i Wojtka jest. Tuli się, całuje brzuszek, każe sobie robić zdjęcia ale tylko z moim brzuchem, a nie ze mną :lol: . Doszło już do tego, że na mszy kiedy ksiądz mówi "przekażcie sobie znak pokoju" Zuza podaje rękę mojemu brzuchowi. Zwariowała totalnie, ale to strasznie słodkie i wzruszające jest. Mam nadzieję, że synek posłucha starszej siostry i nie każe na siebie czekać do września.

ale słodko... byleby jej potem nie przeszło :blink:

Magda M

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #657562 przez iwonta_kg
Zuzuzanta słodka ta Twoja córeńka :) a ile ma lat?

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 7 miesiąc temu #657577 przez Villemo
MyMelange napisał:

Czolem dziewczeta!!!!

Powrocilam z wielkiego miasta Breslau ;P

Targi zaliczone, ale ogolnie oprocz super konsultacji z P. Zawitowskim, to niewiele do ogladania. Pomacalam sobie kocyki La Millou, wzielam milion ulotek, popatrzylam co Jacykow wyprawia z ciezarowkami i tyle. Na wykladach spedzilam ponad 2 godziny z czgo jestem bardzo zadowolona :)

Potem ruszylam do Askotu ogladac wozki i znalazlam pieeekny Tako Captiva Mohican z imitacji lnu :) Ło ten wspb.home.pl/tako/index.php?option=com_v...emart_category_id=26 kolor 04.

Ma pare minusow, ale jest sliczny i niedrogi :) No i kupilam polspiochy i czapeczke Serious Man.

Nogi mi odpadaly po calym dniu, wiec nigdzie wiecej nie jechalam.

AAAAA, piatkowy wieczor spedzilam z psiapsiola na ryneczku. Siedzialam do 1 prawie! Matko, jak ja kocham ten rynek. I jeszcze bylo 20 stopni i miliony ludzi :) CUDOWNIE!!!

A co u Was?

Ja mam Captivę :-) Tyle, że z kolekcji slide fx więc inna gama kolorystyczna i inne poszycie ale stelaż ten sam. Jest ciężki ale mogę powiedzieć, że ma rewelacyjną amortyzację i naprawdę bardzo dobrze się sprawuje. Super sprawa z odpinaniem kół na jedno kliknięcie mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że zdał egzamin jako wózek na wszystkie tereny.

Jak będziesz chciała zamówić przez internet pamiętaj żeby negocjować cenę :-) Mi się udało wynegocjować prawie 200 zł dodatkowo dostałam pełne wyposażenie łącznie z tymi wszystkimi foliami, moskitierami i parasolką.

11 lata 7 miesiąc temu #657578 przez kocham_cie
iwonta_kg napisał:

Dobra uparciuchu trzymam cię za słowo :silly: :silly: :silly: :silly:

I pamiętaj że ciężarnym się nie odmawia hihihi :silly: :silly: :silly: :silly:

bo mi się myszy zalęgną??? nie boję się mam kota... dużego kota...hmmm który nigdy myszy nie widział... hmmm ale mam :lol:

Magda M

11 lata 7 miesiąc temu #657591 przez Villemo
My po imprezie komunijnej. Oczywiście byłam sensacją... no bo jakże by nie niby wszyscy z rodziny wiedzieli że termin mam na wrzesień ale byli ogromnie zaskoczeni wielkością mojej piłki lekarskiej :dry: no i była tam dziewczyna która patrząc na mnie powiedziała, że zazdrości, że ja już na finiszu bo ona ma termin na październik i będzie musiała jakoś znieść letnie upały. Dodam tylko że mnie za to ona zaskoczyła bo nie widać było po niej ciąży w ogóle :dry: :S :ohmy: Poczułam, że jestem na prawdę ogromna

11 lata 7 miesiąc temu #657610 przez iwonta_kg
kocham_cie napisał:

iwonta_kg napisał:

Dobra uparciuchu trzymam cię za słowo :silly: :silly: :silly: :silly:

I pamiętaj że ciężarnym się nie odmawia hihihi :silly: :silly: :silly: :silly:

bo mi się myszy zalęgną??? nie boję się mam kota... dużego kota...hmmm który nigdy myszy nie widział... hmmm ale mam :lol:

Jak zaszlam w ciaze to mowilam do mojego meza ze nie moze mi teraz odmawiac w ciazy niczego a on pyta czemu a ja mowie ze mole jego ciuchy zjedza jak powie do mnie "nie" a on do mnie na to "jak zjedza moje to i twoje bo mamy jedną szafę" hehehe :silly:

11 lata 7 miesiąc temu #657618 przez kocham_cie
dobra pytanie do mam z doświadczeniem...
Dalej drążę temat wózków i... oczywiście wózek będzie w wersji 3w1, moje pytanie: jak długo używałyście wózków...czy jest sens kupowac wózek za 3000-3500 jeśli bardzo podobny ale mniej znanej firmy mogę mieć za 1800???

Magda M

11 lata 7 miesiąc temu #657622 przez kocham_cie
Villemo napisał:

My po imprezie komunijnej. Oczywiście byłam sensacją... no bo jakże by nie niby wszyscy z rodziny wiedzieli że termin mam na wrzesień ale byli ogromnie zaskoczeni wielkością mojej piłki lekarskiej :dry: no i była tam dziewczyna która patrząc na mnie powiedziała, że zazdrości, że ja już na finiszu bo ona ma termin na październik i będzie musiała jakoś znieść letnie upały. Dodam tylko że mnie za to ona zaskoczyła bo nie widać było po niej ciąży w ogóle :dry: :S :ohmy: Poczułam, że jestem na prawdę ogromna

Paula ja ostatnio ciągle się czuję ogromna :dry:

Magda M

11 lata 7 miesiąc temu #657638 przez iwonta_kg
Ja doświadczenia z wózkami nie mam ale mogę się wypowiedzieć poprzez przykład koleżanek.

Jak dziecko kończyło mniej więcej rok to każda przerzucała się ze spacerówki po gondoli na normalną spacerówkę - samą w sobie. Bo ta co jest po gondoli jest już za ciężka i gorzej się chodziło bo wiadomo dziecko rośnie i koła w wózku zaczynają się rozchodzić od ciężaru. Zakupów też nie włożysz pod spód bo jeszcze większy ciężar.

Jeśli mogę się wypowiedzieć w tym temacie to ja bym nie wydała 3 tysięcy na wózek... Do półtora tysiąca można znaleźć dobry, funkcjonalny wózek który będzie długo służył.

11 lata 7 miesiąc temu #657645 przez kocham_cie
iwonta_kg napisał:

Ja doświadczenia z wózkami nie mam ale mogę się wypowiedzieć poprzez przykład koleżanek.

Jak dziecko kończyło mniej więcej rok to każda przerzucała się ze spacerówki po gondoli na normalną spacerówkę - samą w sobie. Bo ta co jest po gondoli jest już za ciężka i gorzej się chodziło bo wiadomo dziecko rośnie i koła w wózku zaczynają się rozchodzić od ciężaru. Zakupów też nie włożysz pod spód bo jeszcze większy ciężar.

Jeśli mogę się wypowiedzieć w tym temacie to ja bym nie wydała 3 tysięcy na wózek... Do półtora tysiąca można znaleźć dobry, funkcjonalny wózek który będzie długo służył.

no własnie, dziś zaczęłam mysleć. Niby rodzice powiedzieli żę kupią taki wózek jaki chcę, ale kurcze prawda jest taki że napaliłam się na wózek ze względu na jego oryginalny wygląd... chyba jestem szalona... wiem że to śmieszne ale chyba potraktowałam ten temat jak modny dodatek do maluszka i mamusi na spacerku... ja pierdziele ale ja jestem pusta czasami!

Magda M

11 lata 7 miesiąc temu #657650 przez MyMelange
Dziekuje Villemo za podpowiedz :) Wiem, wiem, ze ciezki. Ja na szczescie mieszkam na poziomie ziemii i nie mam ani jednego schodka, a do auta jakos wrzuce. Super mi si go prowadzilo.

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #657689 przez akina_zet
Matko parę godzin człowieka nie było, a tu już takie zamieszanie się zrobiło :)

Iwonka jak ja na Ciebie patrzę, to mam depresje brzuchowo-kilogramową :ohmy: I to morze, uwielbiam, co roku zaliczałam wypad nad Bałtyk, nawet na kilka dni, ale byłam... no a w tym roku z tego nici :( Obiecałam sobie,że za rok pojedziemy z niuńką.

Ja też mam taki rozlany ten brzuch, w ogóle staram się na siebie nie patrzeć od głowy w dół :silly:

Dziewuszki nadal drążę temat imion - chyba tylko ja nie mogę się na nic zdecydować i rodzina ciągle kręci nosem jak coś wymyślimy - podoba Wam się Iga?

Monika Z.

11 lata 7 miesiąc temu #657690 przez iwonta_kg
Madzia spokojnie. Nie mów tak brzydko o sobie ;) jeszcze jest chwila czasu żeby spokojnie zastanowić sie nad wyborem wózka. Ja w pierwszej ciąży kupiłam wózek miesiąc przed terminem porodu :) napewno znajdziesz cos ciekawego, fajnego i funkcjonalnego w miarę w dobrej cenie. Czasem te mniej znane firmy maja lepsze wózki niz te x-landery czy inne drogie firmy. No bo zobacz niby x-lander to super dobra firma, droga jak cholera a wózki maja beznadziejne! Gondole są małe i niepraktyczne. Dziecko jeszcze dobrze nie siedzi a juz je trzeba przesądzić w spacerówke bo sie nie mieści.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #657707 przez iwonta_kg
Wy jestescie normalnie nienormalne! ;) Macie piękne brzuszki! Akina no błagam cie jaka depresja?? Przeciez zadna z was nie przytyla nawet 10 kg! Wiesz co ja jutro wrzuce zdjęcia ze swojej pierwszej ciąży to od razu wyrzucisz ta swoją depresję do kosza. Dziewczyno ja przytylam 25 kg w pierwszej ciąży! To dopiero dół! Ale tak poważnie to jestescie wszystkie piękne! Każda kobieta ktora nosi w sobie dziecko jest piękna! Nie wazne ile przytyła. Nosicie w sobie małe kochane istotki i prosze mi tu nie wpadać w jakies depresje bo to przeciez ich domki! One was zdobią a nie szpecą!
Dobra kończę już bo sie rozkręciłam ;);)

Aha zapomniałabym. Imię Iga mi sie podoba :) moja koleżanka rodziła dwa miesiące temu i tak nazwała swoją córeczkę :) słodka dziewczynka :)

11 lata 7 miesiąc temu #657714 przez Jussstyś
iwonta_kg masz rację, nie ma się co przejmować kilogramami, ja przytylam w ciazy 40(!)kg i wyglądałam na prawdę okropnie :silly: ale míalam to gdzies i nie przejmowałam się tym, bo przecież nosiłam pod serduszkiem kochane dziecko ;-)
Teraz ważę tylko 6kg więcej niz przed ciążą i wygladam i czuję się na prawdę dobrze ;-)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka