BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 7 miesiąc temu #657499 przez Alivva
dawaj fotki Iwonka...

zazdroszcze Ci tego piasku nadmorskiego :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #657506 przez iwonta_kg
Dobra :laugh:

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #657514 przez iwonta_kg
Prosze bardzo :laugh: :laugh: :laugh:

Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #657516 przez iwonta_kg
Ja :laugh:

11 lata 7 miesiąc temu #657517 przez zuzuzanta
Nie wejdź tu człowieku przez jeden dzień na forum i prawie 10 stron do czytania :P . Już pominę, że zanim się tu zapisałam, to do ogarnięcia miałam jakieś ponad 300.

kocham_cie nic się nie martw, mnie kilogramowa depresja ciążowa dopada co najmniej kilka razy dziennie (tzn. ile razy spojrzę w lustro, tyle razy załamka).

Alivva śliczne zdjęcie w awatarku

ninka333 powodzenia na jutrzejszej wizycie

Ja wczoraj wybrałam się do Ikei i mamy już łóżeczko, materac, 2 kpl pościeli (po córce też mi ze trzy zostały, więc pościelowo zaopatrzona jestem), prześcieradła, matę zabezpieczającą materac, ręcznik kąpielowy i komodę. Kasy poszło, ale musiałam to wszystko kupić.

Dzisiaj u nas prawie 30 stopni. Cały dzień spędziłam na leżaczku w cieniu i tylko nogi opalałam. Teraz siedzę sama w domu, bo córa z mężem na Iron Man'a do kina poszli.

Jak tak leżałam na leżaku przyszła mi do głowy pewna sprawa. W jakie ciuchy ubiorę młodego jak będziemy wychodzić ze szpitala??? Pal licho jak będzie ciepło, ale muszę coś przygotować na ewentualność brzydkiej i chłodnej pogody. Co Wy planujecie?

Kasia

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #657518 przez iwonta_kg
.

w wodzie :laugh:

taka sobie ja :)

Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #657519 przez zuzuzanta
I jeszcze jedno pytanie. Może wyda Wam się debilne, ale ja tak liczę i przeliczam i doliczyć się nie mogę... a mianowicie, jak mi na suwaczku pisze np. 23 tygodnie i 3 dni tzn., że mam za sobą 23 tygodnie ciąży i 3 dni (czyli jestem w 24 tygodniu), czy że jestem w 23? Zaczęłam się zastanawiać jak zobaczyłam wpis Ivy, która napisała, że zaczyna 23 tydzień, a na suwaczku ma dzisiaj 23 tygodnie i 0 dni. Jak dla mnie to zaczął się Ivie 24 tydzień ciąży. Sorry, że tak tu motam, ale cóż mózg mam chyba uśpiony

Kasia

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #657523 przez iwonta_kg
Zuzuzanta zaczal ci sie 25 tydzien. jak dziecko ma urodziny swoje pierwsze to konczy roczek nie? ja sobie tak to tlumacze. przykladowo 22 tyg i 3 dni to oznacza 23 tydzien.

A z ubiorem na wyjscie ze szpitala to myślę że bodziak lub kaftanik + śpioszki + bawełniana czapeczka + rękawiczuszki. Potem wkładasz dzidziusia w rożek i do samochodu.

Pokażcie swoje brzuszki!!!!!!!!! czekam na fotki :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #657530 przez kocham_cie
Kasia ja też się nad tym zastanawialam i jest tak jak Iwonka pisze.

Iwonka nie wstawię zdjęcia brzuchola, bo przy was wyglądam jak słoń :S a twoj już wogóle mnie dołuje bo jest taki rozkosznie okrąglutki :side: a nie jak mój rozlany ponton :S

Edit
i jeszcze w co ubrać maluszka... hmmm zobaczymy jaka będzie pogoda ja w razie czego mam do kompletu wyjściowego taką bluzę a'la kurteczka dla Antka... a kombinezon cieplutki też mam ale w roz 68 :lol:

Magda M

11 lata 7 miesiąc temu #657537 przez iwonta_kg
Magda przestań mnie się tu mazać i wrzucaj swojego brzucholka szybko!!! :laugh: chce go zobaczyć! :laugh: napewno jest śliczny na swój sposób! w końcu nosisz w nim prawdziwy skarb :laugh:

i co do ubioru to też racja żeby mieć coś cieplejszego gdyby było zimno. jakąś bluzę albo kombinezonik jak piszesz :)

11 lata 7 miesiąc temu #657541 przez zuzuzanta
Coś muszę kupić cieplejszego tak w razie draki, gdyby było zimno bardzo, a tak to ubiorę młodego tak jak iwonta_kg sugerowała. Chociaż mam nadzieję, że mój Wojtek to się troszkę pospieszy i przyjdzie na świat końcem sierpnia. Córkę urodziłam wcześniej, więc liczę, że ten poród też w 38 tygodniu nastąpi. Wiem, że to są moje pobożne życzenia, ale ja już się tak bardzo doczekać nie mogę. Z córką miałam termin na 9 sierpnia, a urodziłam 20 lipca. Teraz mam na 9 września, więc może mój kochany synuś się zlituje i 20 sierpnia się pojawi. Zobaczymy jak to będzie.

Kasia

11 lata 7 miesiąc temu #657551 przez iwonta_kg
Zuzuzanta ale bym się śmiała gdybyś urodziła 20 sierpnia! :lol: stwierdzę wtedy że masz dzieci które porozumiewają się telepatycznie :lol:

11 lata 7 miesiąc temu #657554 przez kocham_cie
iwonta_kg napisał:

Magda przestań mnie się tu mazać i wrzucaj swojego brzucholka szybko!!! :laugh: chce go zobaczyć! :laugh: napewno jest śliczny na swój sposób! w końcu nosisz w nim prawdziwy skarb :laugh:

i co do ubioru to też racja żeby mieć coś cieplejszego gdyby było zimno. jakąś bluzę albo kombinezonik jak piszesz :)

nie! i jak to iVa pisze foch z przytupem :silly: a tak na serio to w pracy jestem :lol: jutro zrobię jakś fote moje pontona:)

Magda M

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #657558 przez iwonta_kg
Dobra uparciuchu trzymam cię za słowo :silly: :silly: :silly: :silly:

I pamiętaj że ciężarnym się nie odmawia hihihi :silly: :silly: :silly: :silly:

11 lata 7 miesiąc temu #657559 przez zuzuzanta
Moja Zuza cały czas mówi do brzucha, a właściwie do Wojtka, że koniecznie musi się urodzić zanim zacznie się rok szkolny, bo jak przyjdzie na świat we wrześniu to ona jedynek w szkole nałapie, bo nie będzie się mogła skupić na lekcjach. A jak to będzie sierpień, to już się zdąży oswoić :silly: . To moje starsze dziecię to strasznie zakręcone na punkcie ciąży i Wojtka jest. Tuli się, całuje brzuszek, każe sobie robić zdjęcia ale tylko z moim brzuchem, a nie ze mną :lol: . Doszło już do tego, że na mszy kiedy ksiądz mówi "przekażcie sobie znak pokoju" Zuza podaje rękę mojemu brzuchowi. Zwariowała totalnie, ale to strasznie słodkie i wzruszające jest. Mam nadzieję, że synek posłucha starszej siostry i nie każe na siebie czekać do września.

Kasia

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka