BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 7 miesiąc temu #657135 przez Villemo
Alivva napisał:

Paulina....wypracowałam "w ciężkich bólach " haha 5cm i mimo skurczy stanęło w miejscu,dlatego lekarz zdecydował się przebic pęchcerz płodowy i chciał obserwować co się będzie działo ale maly po przebiciu pęchcerza automatycznie zaczał sie dusić,saturacja spadała w dół więc w ciągu następnych minut mnie cięli.... Teraz jak o tym myslę to akcja wyglądała jak w dobrze zrobionym filmie.... wszystko w przyspieszonym tempie...
Nie wiem nawet czy rozwarcie szlo dalej ale w tym przypadku juz mi nikt między nogi nie zagladał

eee no to pięknie, byłaś w połowie drogi nie to co ja, cały czas pozamykana na 4 spusty :side:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #657139 przez Alivva
Zobaczymy jak tym razem będzie....
I nie wiem czego ja sie teraz tak boję.... :unsure:

11 lata 7 miesiąc temu #657142 przez iwonta_kg
Mam nadzieje ze mi wybaczycie ale ja o swoim porodzie, skurczach i bólach nie bede sie wypowiadać bo wywołuje to we mnie zle wspomnienia... Moge wam opisać cala ciążę tydzień po tygodniu ale na temat porodu nie chce sie wypowiadać... Sorry :( i jeśli pozwolicie na wasze posty o waszych porodach tez nie bede odpisywać. Poprostu wiem ze w kazdym innym szpitalu by uratowali moje dziecko. Kurwa w kazdym innym ale w tym pierdolonym kolobrzegu nie zrobili zupelnie nic żeby go uratować. Jebani pseudolekarze...

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 7 miesiąc temu #657147 przez Alivva
Masz pełne prawo mieć żal do całego świata o to co sie stało,nie wymagamy też,żebys pisała o porodzie,czy odpisywala na nasze posty ich dotyczące.....
Aż mi głupio,że piszemy i nie pomyślalam nawet.... przepraszam :S

11 lata 7 miesiąc temu #657153 przez Villemo
Alivva napisał:

Masz pełne prawo mieć żal do całego świata o to co sie stało,nie wymagamy też,żebys pisała o porodzie,czy odpisywala na nasze posty ich dotyczące.....
Aż mi głupio,że piszemy i nie pomyślalam nawet.... przepraszam :S

dokładnie to samo miałam napisać...

też mi głupio ale myślę, Iwonko, że nie będzie się dało tego tematu tutaj uniknąć.

11 lata 7 miesiąc temu #657160 przez Justysia84
Witam, mam do sprzedania śliczny, beżowo brązowy wózek Jedo Fyn 4DS. Wózek jest w stanie praktycznie idealnym:) Zapraszam: allegro.pl/jedo-fyn-4ds-i3240473346.html

11 lata 7 miesiąc temu #657161 przez iwonta_kg
Nie no dziewczyny nie chodziło mi o to żeby bylo wam głupio czy cos tylko piszecie na konkretny temat a ja siedze na forum i pisze o czymś zupelnie innym i nie chcialam zebyscie pomyslaly ze olewam wasze posty czy coś...
W sumie sama troche zaczelam ten temat po części przez te skurcze.

11 lata 7 miesiąc temu #657171 przez Jussstyś
Alivva zleci nawet nie wiesz kiedy :-) na razie sie ciesz ciążą i wysypiaj się na zapas :-) co prawda moja córka juz spi cale noce, ale początki są trudne, potrzeba cierpliwości :-) ja pamiętam jakbym wczoraj rodziła a Julka juz ma 8 miesięcy, pamiętam ten ból jak dzis, te skurcze, dobrze ze mąż byl przy mnie caly czas bo gdybym miala cos ostrego pod ręką to bym sobie krzywdę zrobila zeby nie cierpieć... Ale teraz? Teraz myślę inaczej, warto było się pomęczyć dla tego uśmiechu który codzień mnie wita gdy
wracam z pracy, gdy patrzę jak zdrowo rośnie, jak zaczyna mówić mama :-) dziecko wynagradza mi ten caly ból i to wszystko co przeżyłam ;-)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #657172 przez akina_zet
Iwonta masz prześliczny ten brzuszek :) Wszystkie macie takie ładne piłeczki, a u mnie ledwo co widać, nadal wyglądam jakbym się czegoś nażarła i spuchła :(

Iva gdzieś Ty pomieściła tyle płynów, ja to bym sikała chyba co 3 minuty :P

Jussstyś ale masz śliczną tą swoją niuńkę :)

Monika Z.

11 lata 7 miesiąc temu #657173 przez Alivva
Doskonale rozumiem Jussstyś :) jestem już mamą od prawie 11 lat :D

11 lata 7 miesiąc temu #657178 przez niagara
Iwonka śliczna piłeczka :)
Ja zauważam u siebie skurcze już od dłuższego czasu, ostatnio wypytałam o nie lekarza, który twierdzi, że dopóki zdarzają się średnio raz dziennie to jest ok i nie ma powodu do zmartwień :)

11 lata 7 miesiąc temu #657179 przez iwonta_kg
U mnie z piciem jest najgorzej w nocy. Napije sie łyka wody i chwile pozniej mam pęcherz pelny jakbym wypila ze dwa litry! Ja nie wiem jak to funkcjonuje :unsure:

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #657180 przez niagara
Nasze dziecko na 65% będzie miało zielone oczka, po tatusiu :) Ja mam niebieskie :)

Wróciliśmy właśnie z grilla u teściowej,zaciągnęłam do kąpieli i zapakowałam pijanego męża do łóżka, a teraz mam czas dla siebie :lol:

11 lata 7 miesiąc temu #657191 przez Alivva
Patrze na tabelkę..... widzę,że od karolci zalezy która płec przeważy bo na razie rowniutko 11 do 11 :D

11 lata 7 miesiąc temu #657197 przez niagara
Alivva napisał:

Patrze na tabelkę..... widzę,że od karolci zalezy która płec przeważy bo na razie rowniutko 11 do 11 :D

Chyba, że będzie miała bliźniaki, parkę w dodatku :silly: :woohoo:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka