- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- Villemo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Odnośnie kłopotów z żelazem to ja właśnie miałam ostatnio pisać bo któraś pisała, że uwielbia buraki kiszone. Sok z buraków kiszonych to jest prawdziwa bomba żelazowa więc w ciąży jak najbardziej. Takie zalecenie miała żona brata mojego męża jak chodziła z bliźniakami w ciąży. Zapotrzebowanie organizmu było olbrzymie a żelazo na kiepskim poziomie po mimo suplementacji tabletkami. Zgodnie z zaleceniem odstawiła tabletki a zaczęła codziennie pić sok z buraków i morfologia piękna do samego końca pomimo dwóch 4 kg ssaczków.
Żelazo w płynie jest troszkę skuteczniejsze niż to w tabletkach ale lekarze unikają zapisywania bo się psują bardzo od niego zęby

Ja mam zalecenie 3 tabletki Tardyferon-fol poprzedzony o jakieś pół godziny solidną dawką witaminy c czyli wodą z sokiem z cytryny albo kilkoma owocami kiwi. W przyszłym tygodniu mam wizytę to zobaczymy czy coś się w ogóle poprawiło czy nie. Jak nie to ostatecznie poproszę o przepis i spróbuję tych buraczków
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ninka333
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Iwa - rewelacja z tym kotkiem

Czytając o waszych problemach z wyborem wózkow to sie badzo ciesze, że mam ten temat z głowy

Co do gondoli zgadzam się z opinia Iwy - ja też uważam że jest niezbedna dla malenkiego dziecka a w szczególności jeśli rodzi sie tak jak nasze pod koniec lata. Na spacery z maluszkiem nalezy wychodzić codziennie chyba że jest poniżej -10 stopni bo tak to sie 'zakisi" dziecko. Fotelik samochodowy nie jest najlepszym wyjsciem na spacery dla niemowląt bo ono powinno lezeć jak najwięcej na płacko a nie w pozycji półleżącej to powie każdy lekarz, bo później sa problemy z napięciem mięśniowym - opinia neurologa i fizjoterapeuty małych dzieci - chodzilam z synkiem z innego powodu ale sporo się nasłuchałam o tym żeby ograniczac do minimum jazde w fotelikach samochodowych dzieci do 6 mc.. Ale ile osób tyle opinii.
Nefeli - żeby podnieśc wchłanialnośc żelaza musisz spożywać dużo witaminy C - podobno nie da sie przedawkować ale zawsze lepiej dopytać lekarza.
- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
Iwonta oj jak Ci zazdroszczę, że Kacperek jest taki wygimnastykowany bo nasz maluszek to leniuszek, nie wiem jak ja będę liczyła ruchy jak Ona tak mało się odzywa, najczęściej to tylko jak położę rękę to mi pionę przybija kilka razy a tak to spokój
Dziewczyny może to trochę przyziemne pytanie, ale jak radzicie sobie z girkami i pazurkami no i goleniem? Bo ja to muszę powiedzieć, że chciałam teraz oporządzić pazurki i piętki i tak kurde kiepsko będzie widzę, bo brzuch mnie boli jak sie tak mocno nachylam :/ a że tak powiem, niektórych części ciała już nawet nie widzęto z maszynka strach hehee
Chyba do kosmetyczki na wosk i pedikiur trzeba sie umówić
Pocieszmy sie,ze dzieci maja po urodzeniu takie same temperamenty

Co do drugiej sprawy. Ja na razie nie mam z niczym problemu

- Villemo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Serku super zdjecie - wyglądasz ekstra
Iwa - rewelacja z tym kotkiemprzekazuje pozytywne wibracje dla maleństwa - napewno będą się super "dogadywac" jak teraz już lapia taka wieź
Czytając o waszych problemach z wyborem wózkow to sie badzo ciesze, że mam ten temat z głowyAla będzie jeżdzić w tej samej bryce co jej braciszek 2 lata temu :)A najdułużej nam sie zeszlo z wyborem wózka ale o tyle dobrze ze nie było z nim problemów i bylam zadowolona z wyboru - mam nadzieje że traz nie nawali
Co do gondoli zgadzam się z opinia Iwy - ja też uważam że jest niezbedna dla malenkiego dziecka a w szczególności jeśli rodzi sie tak jak nasze pod koniec lata. Na spacery z maluszkiem nalezy wychodzić codziennie chyba że jest poniżej -10 stopni bo tak to sie 'zakisi" dziecko. Fotelik samochodowy nie jest najlepszym wyjsciem na spacery dla niemowląt bo ono powinno lezeć jak najwięcej na płacko a nie w pozycji półleżącej to powie każdy lekarz, bo później sa problemy z napięciem mięśniowym - opinia neurologa i fizjoterapeuty małych dzieci - chodzilam z synkiem z innego powodu ale sporo się nasłuchałam o tym żeby ograniczac do minimum jazde w fotelikach samochodowych dzieci do 6 mc.. Ale ile osób tyle opinii.
Nefeli - żeby podnieśc wchłanialnośc żelaza musisz spożywać dużo witaminy C - podobno nie da sie przedawkować ale zawsze lepiej dopytać lekarza.
Ninka powiedz mi jak z mową u Twojego synka? Dużo mówi?
- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2

Ma ktoś coś takiego?
- kalina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- kalina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 8
- zuzuzanta
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Jesli do wieczora nic sie nie zmieni pojedziemy na IP.
- Villemo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Najbardziej mnie kuje ta kość łonowa i promieniuje do środka do pochwy...
Iwonko czy ból jest podobny do tego który się ma np. na drugi dzień po intensywnej jeździe na rowerze?
- Nubi
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Nie doradzam nic, jezeli bardzo cie to niepokoi to skonsultuj

- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
iwonta_kg napisał:
Najbardziej mnie kuje ta kość łonowa i promieniuje do środka do pochwy...
Iwonko czy ból jest podobny do tego który się ma np. na drugi dzień po intensywnej jeździe na rowerze?
Nieee, po jeździe na rowerze bolą pachwiny a mnie boli kość łonowa