BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 10 miesiąc temu #669779 przez karolcia1919
kocham_cie napisał:

no to IVA obijaj się teraz ile wlezie, czytaj, jedz i pachnij :lol:

To co z pracujących ciężarówek zostałam ja, Agamo, Karolcia i chyba Słonko prawda???

tak tak ja jeszcze pracuje...jeszcze czerwiec i lipiec ...sierpien i wrzesien az do porodu bede juz w domku sie lenic ;)

pochwale sie ze Kornelka pokoj pomalowany ma sliczne naklejki i szafki zaplenione ciuszkami;) na dniach kupimy lozeczko...choc nie wiem czy roztawic ...bo podobno sie szybciej nie roztawia....

Zabobony teciowej i mojej mamy ;D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #669780 przez karolcia1919
Jakie wagi maja juz wasze skarby ??? Moj na Usg mialam 538 g ..zastanawia mnie ile dziecko przybiera na wadze np w ciagu tygodnia??

11 lata 10 miesiąc temu #669813 przez iwonta_kg
karolcia1919 napisał:

Jakie wagi maja juz wasze skarby ??? Moj na Usg mialam 538 g ..zastanawia mnie ile dziecko przybiera na wadze np w ciagu tygodnia??

Ja na to pytanie odpowiem dopiero w poniedzialek bo nie wiem waży teraz mój Mały. 4 tygodnie temu ważył 550 gram.

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 10 miesiąc temu #669837 przez Alivva
karolcia1919 napisał:

Ja tez będę dopiero wiedziala 11 czerwca :) a 14maja ważyła 425g :)
Koleżanka w pracy mi wczoraj opowiadała,że jej mała jak zaczął sie poród w 24t.c. to wazyła 600g a przetrwali w szpitalu jeszcze 4 tygodnie i Julka jak przyszła na świat w 28t.c. to ważyła 1400g więc ona przybierala na wadze 200g tygodniowo :)
Dodam jeszcze że teraz Julia ma 12 lat i w niczym nie odbiega od rówieśników ;)

11 lata 10 miesiąc temu #669839 przez nefeli
Witajcie mamusie :)
Skrobne Wam dwa slowa o tym zelazie,Pyzaura zebys sie nie martwila za bardzo,w ciazy to normalne ze leci na leb na szyje zelazo,ja mam bardzo zly hematokryt normy od 36,a moj 32 obecnie i mimo to lekarz powiedzial ze jak uda mi sie utrzymac tak do konca to nie jest zle,wiec Kochanie jak masz troche gorsze wyniki to nie jest wcale zle,wazne zeby utrzymac w miare staly poziom.
Ja nie jadam miesa poza kura ostatnio i jajkami,nabial mimo iz lubie to moja wielka alergia i przez picie mleka z kawa chodze obecnie z zawalonym gardlem i nosem,okropnosc.Soczewice i inne ciecierzyce tez dobrze miec w diecie ale uwaga na jelita,ja najadlam sie pysznej szparagowej i dwa dni sie skrecam z bolu brzucha:(
Kolejny problem to cisnienie moje jest jak u nieboszczyka,wczoraj na wizycie 70/45 ,lekarz kazal jesc slone rzeczy ale ja czy kawe wypije czy slonego sie najem to tego nie zmienia :(
Co tam u Izuni? ja nie jestem na bierzaco i jakos nie moge znalezc nic od niej,mam nadzieje ze po powrocie do domku juz wszystko dobrze.
Izunia mnie lekarz wczoraj ochrzanil,kazal lezec bo macica nisko,brzuch wiec tez i szyjka sie skraca bo ja sie przemeczam no i plus stres,latwo mu mowic,jak sie jest samej i trzeba wszystko zrobic to jak tu lezec ???
Co do zakupow to powoli wpadam w panike bo z konkretnych rzeczy jak lozeczka i wozki nie mam nic ale poki co nadal moj maz szuka pracy :(
A ktoras pytala o wage 645 wczoraj moja Niunia wazyla,podobno to norma na ten tydzien.
sciskam Was mocno i zycze milego weekendu.Aliva wypoczywaj ile sie da Kochanie i objadaj sie pysznosciami!!!

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #669844 przez kocham_cie
Dzień dobry brzuchatki

Po pierwsze to wszytskiego naj dla waszych brzuszków z okazji dnia dziecka:)

Po drugie- pogoda mnie dobija!

Po trzecie- stuknęło mi 10kg... :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: no comment

Serku manicure hybrydowy polega na nałożeniu specjalnego lakieru do paznokci który utwardza się pod lampami uv, trzyma się ok 2 tyg:) nie szlifuje się do tego płytki paznokcia jak przy tipsach czy żelach, tylko lekko oczyszcza:) ja byłam z niego zadowolona bo przed ciążą paznokcie miałam bardzo słabe a jednak to je troszczeczkę utwardza :lol:

Karolcia ja też jeszcze czerwiec i lipiec, potem 2tyg urlopu (żeby zgarnąć kaskę za urlopowe) i od połowy sierpnia L4

Natomiast z wagą maluszka to wiem tyle że mój Antek w 21 (4tyg temu) tyg ważył 550g :woohoo:

Iva moja kuzynka w zeszłym roku w lutym urodziła bodajże w 25 tyg córeczkę która ważyła ok 700g, była wilkości dłoni... teraz już 1,5 roczna panna biega, rozrabia i w niczym nie odstaje od rówieśników:)
Iva na facebooku widziałam dosyć niepokojący wpis... wszystko ok???

Serku na allegro Quinny moodd 2w1 za 2200 :woohoo:
allegro.pl/wozek-quinny-moodd-2013-2w1-g...ble-i3285703730.html

Magda M

11 lata 10 miesiąc temu #669847 przez kocham_cie
nefeli napisał:

Skrobne Wam dwa slowa o tym zelazie,Pyzaura zebys sie nie martwila za bardzo,w ciazy to normalne ze leci na leb na szyje zelazo,ja mam bardzo zly hematokryt normy od 36,a moj 32 obecnie i mimo to lekarz powiedzial ze jak uda mi sie utrzymac tak do konca to nie jest zle,wiec Kochanie jak masz troche gorsze wyniki to nie jest wcale zle,wazne zeby utrzymac w miare staly poziom.
Ja nie jadam miesa poza kura ostatnio i jajkami,nabial mimo iz lubie to moja wielka alergia i przez picie mleka z kawa chodze obecnie z zawalonym gardlem i nosem,okropnosc.Soczewice i inne ciecierzyce tez dobrze miec w diecie ale uwaga na jelita,ja najadlam sie pysznej szparagowej i dwa dni sie skrecam z bolu brzucha:(
Kolejny problem to cisnienie moje jest jak u nieboszczyka,wczoraj na wizycie 70/45 ,lekarz kazal jesc slone rzeczy ale ja czy kawe wypije czy slonego sie najem to tego nie zmienia :(
Co tam u Izuni? ja nie jestem na bierzaco i jakos nie moge znalezc nic od niej,mam nadzieje ze po powrocie do domku juz wszystko dobrze.
Izunia mnie lekarz wczoraj ochrzanil,kazal lezec bo macica nisko,brzuch wiec tez i szyjka sie skraca bo ja sie przemeczam no i plus stres,latwo mu mowic,jak sie jest samej i trzeba wszystko zrobic to jak tu lezec ???
Co do zakupow to powoli wpadam w panike bo z konkretnych rzeczy jak lozeczka i wozki nie mam nic ale poki co nadal moj maz szuka pracy :(
A ktoras pytala o wage 645 wczoraj moja Niunia wazyla,podobno to norma na ten tydzien.
sciskam Was mocno i zycze milego weekendu.Aliva wypoczywaj ile sie da Kochanie i objadaj sie pysznosciami!!!

Nefeli kochana, dobaj o siebie... popatrz jak twoja maleńka księżnicza walczy i ładnie rośnie... będzie dobrze bylebyś była dobrej myśli :) ściskam Cię mocno :kiss:

Magda M

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #669849 przez Alivva
nefeli napisał:

Ach,jakbym mogła to bym się z Tobą chętnie podzieliła moim końskim zdrowiem....
I nie tylko zdrowiem z resztą... :kiss:

Ja się wczoraj zadłuzyłam w banku. Pierwszy raz w zyciu jestem obciążona pozyczka :P
Wzięlam 5000zł na składki które musialam sobie zama opłacić,żeby móc spokojnie iść na chorobowe i potem macierzyńskie. Ciesze się,że wyprawke dla małej mam juz praktycznie kompletną,bo troche mnie ten kredyt przeraża ale wiem,że musze sobie dac radę :) Za rok po kredycie sladu nie będzie :) Tak sobie z góry załozyłam więc tak musi być :)

Daga,dobrze,że maleńka rośnie wbrew wszystkiemu :) dzielna dziewczynka z niej :) Z Was obu z resztą ;)

Magda,ten mój post na fb.... Pochowaliśmy dzis kolegę ze szkoły. Spokojny,poukładany,uprzejmy facet. Dwójka małych dzieci i bezsensowna śmierć w wypadku samochodowym..... Nie z jego winy oczywiście.... Ech szkoda słów.

11 lata 10 miesiąc temu #669875 przez Ania31
Ja byłam na wizycie w srode i moje malenstwo wazy ok 480g. A mamusia to juz prawie 10 kg wiecej. A ile wam przybylo dziewczyny juz? Ja musze troche przystopowac.

11 lata 10 miesiąc temu #669887 przez kocham_cie
Ania31 napisał:

Ja byłam na wizycie w srode i moje malenstwo wazy ok 480g. A mamusia to juz prawie 10 kg wiecej. A ile wam przybylo dziewczyny juz? Ja musze troche przystopowac.

No to witam w klubie u mnie też 10kg na plusie... :dry:

Magda M

11 lata 10 miesiąc temu #669888 przez karolcia1919

11 lata 10 miesiąc temu #669893 przez kocham_cie
karolcia1919 napisał:

Ja przutylam 2kg....ale na poczatku schudlam 8...

to żeś mnie pocieszyła :silly:

Magda M

11 lata 10 miesiąc temu #669903 przez iwonta_kg
Same pyszności dziś wpadają do mojego żołądka :lol: Sniadanie do łóżka w postaci zdrowych wiosennych kanapek, na obiad rybka a na deser same zobaczcie :lol:

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu #669905 przez kocham_cie
hop hop dziewuchy gdzie wy się podziewacie??? tylko mi nie mówcie że korzystacie z pięknej pogody :silly:

Magda M

11 lata 10 miesiąc temu #669906 przez kocham_cie
iwonta_kg napisał:

Same pyszności dziś wpadają do mojego żołądka :lol: Sniadanie do łóżka w postaci zdrowych wiosennych kanapek, na obiad rybka a na deser same zobaczcie :lol:

iwonka chyba cię uduszę z tymi truskawkami! co piszesz o truskawach to ja następnego dnia lecę i kupuję to cholerstwo za 20zł/kg!!!

Magda M

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka