- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekam na moja kruszynkę
no to IVA obijaj się teraz ile wlezie, czytaj, jedz i pachnij
To co z pracujących ciężarówek zostałam ja, Agamo, Karolcia i chyba Słonko prawda???
tak tak ja jeszcze pracuje...jeszcze czerwiec i lipiec ...sierpien i wrzesien az do porodu bede juz w domku sie lenic

pochwale sie ze Kornelka pokoj pomalowany ma sliczne naklejki i szafki zaplenione ciuszkami;) na dniach kupimy lozeczko...choc nie wiem czy roztawic ...bo podobno sie szybciej nie roztawia....
Zabobony teciowej i mojej mamy ;D
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
Jakie wagi maja juz wasze skarby ??? Moj na Usg mialam 538 g ..zastanawia mnie ile dziecko przybiera na wadze np w ciagu tygodnia??
Ja na to pytanie odpowiem dopiero w poniedzialek bo nie wiem waży teraz mój Mały. 4 tygodnie temu ważył 550 gram.
- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
Jakie wagi maja juz wasze skarby ??? Moj na Usg mialam 538 g ..zastanawia mnie ile dziecko przybiera na wadze np w ciagu tygodnia??
Ja tez będę dopiero wiedziala 11 czerwca

Koleżanka w pracy mi wczoraj opowiadała,że jej mała jak zaczął sie poród w 24t.c. to wazyła 600g a przetrwali w szpitalu jeszcze 4 tygodnie i Julka jak przyszła na świat w 28t.c. to ważyła 1400g więc ona przybierala na wadze 200g tygodniowo

Dodam jeszcze że teraz Julia ma 12 lat i w niczym nie odbiega od rówieśników

- nefeli
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Skrobne Wam dwa slowa o tym zelazie,Pyzaura zebys sie nie martwila za bardzo,w ciazy to normalne ze leci na leb na szyje zelazo,ja mam bardzo zly hematokryt normy od 36,a moj 32 obecnie i mimo to lekarz powiedzial ze jak uda mi sie utrzymac tak do konca to nie jest zle,wiec Kochanie jak masz troche gorsze wyniki to nie jest wcale zle,wazne zeby utrzymac w miare staly poziom.
Ja nie jadam miesa poza kura ostatnio i jajkami,nabial mimo iz lubie to moja wielka alergia i przez picie mleka z kawa chodze obecnie z zawalonym gardlem i nosem,okropnosc.Soczewice i inne ciecierzyce tez dobrze miec w diecie ale uwaga na jelita,ja najadlam sie pysznej szparagowej i dwa dni sie skrecam z bolu brzucha:(
Kolejny problem to cisnienie moje jest jak u nieboszczyka,wczoraj na wizycie 70/45 ,lekarz kazal jesc slone rzeczy ale ja czy kawe wypije czy slonego sie najem to tego nie zmienia

Co tam u Izuni? ja nie jestem na bierzaco i jakos nie moge znalezc nic od niej,mam nadzieje ze po powrocie do domku juz wszystko dobrze.
Izunia mnie lekarz wczoraj ochrzanil,kazal lezec bo macica nisko,brzuch wiec tez i szyjka sie skraca bo ja sie przemeczam no i plus stres,latwo mu mowic,jak sie jest samej i trzeba wszystko zrobic to jak tu lezec ???
Co do zakupow to powoli wpadam w panike bo z konkretnych rzeczy jak lozeczka i wozki nie mam nic ale poki co nadal moj maz szuka pracy

A ktoras pytala o wage 645 wczoraj moja Niunia wazyla,podobno to norma na ten tydzien.
sciskam Was mocno i zycze milego weekendu.Aliva wypoczywaj ile sie da Kochanie i objadaj sie pysznosciami!!!
- kocham_cie
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Po pierwsze to wszytskiego naj dla waszych brzuszków z okazji dnia dziecka:)
Po drugie- pogoda mnie dobija!
Po trzecie- stuknęło mi 10kg...

Serku manicure hybrydowy polega na nałożeniu specjalnego lakieru do paznokci który utwardza się pod lampami uv, trzyma się ok 2 tyg:) nie szlifuje się do tego płytki paznokcia jak przy tipsach czy żelach, tylko lekko oczyszcza:) ja byłam z niego zadowolona bo przed ciążą paznokcie miałam bardzo słabe a jednak to je troszczeczkę utwardza

Karolcia ja też jeszcze czerwiec i lipiec, potem 2tyg urlopu (żeby zgarnąć kaskę za urlopowe) i od połowy sierpnia L4
Natomiast z wagą maluszka to wiem tyle że mój Antek w 21 (4tyg temu) tyg ważył 550g

Iva moja kuzynka w zeszłym roku w lutym urodziła bodajże w 25 tyg córeczkę która ważyła ok 700g, była wilkości dłoni... teraz już 1,5 roczna panna biega, rozrabia i w niczym nie odstaje od rówieśników:)
Iva na facebooku widziałam dosyć niepokojący wpis... wszystko ok???
Serku na allegro Quinny moodd 2w1 za 2200

allegro.pl/wozek-quinny-moodd-2013-2w1-g...ble-i3285703730.html
- kocham_cie
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Witajcie mamusie
Skrobne Wam dwa slowa o tym zelazie,Pyzaura zebys sie nie martwila za bardzo,w ciazy to normalne ze leci na leb na szyje zelazo,ja mam bardzo zly hematokryt normy od 36,a moj 32 obecnie i mimo to lekarz powiedzial ze jak uda mi sie utrzymac tak do konca to nie jest zle,wiec Kochanie jak masz troche gorsze wyniki to nie jest wcale zle,wazne zeby utrzymac w miare staly poziom.
Ja nie jadam miesa poza kura ostatnio i jajkami,nabial mimo iz lubie to moja wielka alergia i przez picie mleka z kawa chodze obecnie z zawalonym gardlem i nosem,okropnosc.Soczewice i inne ciecierzyce tez dobrze miec w diecie ale uwaga na jelita,ja najadlam sie pysznej szparagowej i dwa dni sie skrecam z bolu brzucha:(
Kolejny problem to cisnienie moje jest jak u nieboszczyka,wczoraj na wizycie 70/45 ,lekarz kazal jesc slone rzeczy ale ja czy kawe wypije czy slonego sie najem to tego nie zmienia
Co tam u Izuni? ja nie jestem na bierzaco i jakos nie moge znalezc nic od niej,mam nadzieje ze po powrocie do domku juz wszystko dobrze.
Izunia mnie lekarz wczoraj ochrzanil,kazal lezec bo macica nisko,brzuch wiec tez i szyjka sie skraca bo ja sie przemeczam no i plus stres,latwo mu mowic,jak sie jest samej i trzeba wszystko zrobic to jak tu lezec ???
Co do zakupow to powoli wpadam w panike bo z konkretnych rzeczy jak lozeczka i wozki nie mam nic ale poki co nadal moj maz szuka pracy
A ktoras pytala o wage 645 wczoraj moja Niunia wazyla,podobno to norma na ten tydzien.
sciskam Was mocno i zycze milego weekendu.Aliva wypoczywaj ile sie da Kochanie i objadaj sie pysznosciami!!!
Nefeli kochana, dobaj o siebie... popatrz jak twoja maleńka księżnicza walczy i ładnie rośnie... będzie dobrze bylebyś była dobrej myśli

- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
Witajcie mamusie
Ach,jakbym mogła to bym się z Tobą chętnie podzieliła moim końskim zdrowiem....
I nie tylko zdrowiem z resztą...

Ja się wczoraj zadłuzyłam w banku. Pierwszy raz w zyciu jestem obciążona pozyczka

Wzięlam 5000zł na składki które musialam sobie zama opłacić,żeby móc spokojnie iść na chorobowe i potem macierzyńskie. Ciesze się,że wyprawke dla małej mam juz praktycznie kompletną,bo troche mnie ten kredyt przeraża ale wiem,że musze sobie dac radę

Daga,dobrze,że maleńka rośnie wbrew wszystkiemu

Magda,ten mój post na fb.... Pochowaliśmy dzis kolegę ze szkoły. Spokojny,poukładany,uprzejmy facet. Dwójka małych dzieci i bezsensowna śmierć w wypadku samochodowym..... Nie z jego winy oczywiście.... Ech szkoda słów.
- Ania31
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- kocham_cie
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja byłam na wizycie w srode i moje malenstwo wazy ok 480g. A mamusia to juz prawie 10 kg wiecej. A ile wam przybylo dziewczyny juz? Ja musze troche przystopowac.
No to witam w klubie u mnie też 10kg na plusie...

- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- kocham_cie
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja przutylam 2kg....ale na poczatku schudlam 8...
to żeś mnie pocieszyła

- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
- kocham_cie
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- kocham_cie
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-