BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 10 miesiąc temu #670024 przez kocham_cie
iwonta_kg napisał:

Madziu kochanie nie cytuj fotek proszę :)

oki doki, poprawione :lol:

Magda M

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #670045 przez iwonta_kg
Dzięki :)

Mój mąż tylko lekko dotknie mojego brzucha i Mały od razu zaczyna skakać. Mówię do niego że chwila spokoju bo Maluszek śpi a ten żeby sprawdzić czy mówię prawdę tylko raz pogłaszcze i Kacperek dostaje szału ;] no tak reaguje na jego rękę że to aż niesamowite :lol:

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 10 miesiąc temu #670053 przez karolcia1919
To prada ze teraz przy wyjsciu do domu z dzieckiem konieczny jest fotelik ?ze bez nie wypuszcza...ja rozumiem ze do jazdy jest potrzebny fotelik ale np w rozku nie mozna zabrac dziecka??

11 lata 10 miesiąc temu #670054 przez Nubi
iwonta_kg napisał:

Mój mąż tylko lekko dotknie mojego brzucha i Mały od razu zaczyna skakać. Mówię do niego że chwila spokoju bo Maluszek śpi a ten żeby sprawdzić czy mówię prawdę tylko raz pogłaszcze i Kacperek dostaje szału ;] no tak reaguje na jego rękę że to aż niesamowite :lol:

Od wczoraj w koncu jestem z moim P. Kolejny wspolny weekend... Wczesniej czul jak mala sie rusza gdzies okolo 19/20tyg ale to byly pojedyncze ruchy. Wczoraj dotknal brzucha i tez zaczely sie tance, na co powiedzial ze moze damy jej na imie Alina... Podobienstwo do Alien... Bo to tak czuc jak inwazja obcego :unsure: :woohoo:

Jestem mamAsią

11 lata 10 miesiąc temu #670058 przez kocham_cie
karolcia1919 napisał:

To prada ze teraz przy wyjsciu do domu z dzieckiem konieczny jest fotelik ?ze bez nie wypuszcza...ja rozumiem ze do jazdy jest potrzebny fotelik ale np w rozku nie mozna zabrac dziecka??

w samym rożku nie wyniesiesz maluszka ze szpitala... u nas obowiązkowo albo fotelik albo gondola z wózka

Magda M

11 lata 10 miesiąc temu #670061 przez kocham_cie
iwonta_kg napisał:

a u mnie reakcja wręcz odwrotna! jak D. położy rękę na brzuszku to Antek się uspokaja... oczywiście już wiemy kto będzie usypiał małego :silly:

Magda M

11 lata 10 miesiąc temu #670064 przez iwonta_kg
karolcia1919 napisał:

Że co???????? Jak ktoś mieszka na przeciwko szpitala to też musi mieć fotelik?? Głupia zasada...

11 lata 10 miesiąc temu #670068 przez Ania31
karolcia1919 napisał:

Karolcia, ja tez słyszalam ze przy wyjsciu ze szpitala z malenstwem trzeba miec fotalik bo inaczej nie wypuszcza. A mojej znajomej to tatus musial pokazac bo polozna poszla z nim czy umie go zamontowac do samochodu :)

11 lata 10 miesiąc temu #670069 przez karolcia1919
Dziś Mòj przyszły mąż....zrobił sie bardzo wrazliwy...powiedzial mi ze chce bym czula sie przy nim bezpieczna...ze dziekuje mi za to ze jestem ze dziekuje ze nosze w brzuszku Kornelka...az mial łzy w oczach ;( a ja sie poplakalam....bo na prawde nie wiem co sie w nim zmieniło ze mi to wszystko powiedział.wycalowal mnie a potem brzuszek...maly dzis kopie i chyba czuje ze u nas wszystko jest dobrze...niby malenstwo juz slyszy ..

Faceci z czasem chyba robia sie mocno wrazliwi ;)

11 lata 10 miesiąc temu #670070 przez iwonta_kg
Karolcia a nie masz fotelika kupionego? Albo nie zamierzasz kupic?

11 lata 10 miesiąc temu #670075 przez Ania31
Wasze maleństwa dziewczyny jak tak czytam to juz niezle daja wam popalic. U mnie jakos tak troche jeszce spokojnie, chyba moja córcia nie lubi sie za duzo ruszac :). Chociaz pewnie niedługo juz sie zacznie bo teraz ty tylko od caszu do czasu wyczuwam bardzo lekkie bulgotki jakby kopniecia ale rzadko. Daje jej jeszcze ze 2 tygodnie i pewnie poczuje co to prawdziwe kopniaki malenstwa :)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #670079 przez kocham_cie
Ania31 napisał:

karolcia1919 napisał:

Karolcia, ja tez słyszalam ze przy wyjsciu ze szpitala z malenstwem trzeba miec fotalik bo inaczej nie wypuszcza. A mojej znajomej to tatus musial pokazac bo polozna poszla z nim czy umie go zamontowac do samochodu :)

a u nas na opolszczyznie to w jednym szpitalu nie dosyć że trzeba się wylegitymować dowodem osobistym to jeszcze ochrona przekazuje dzieciaczka rodzicom, oczywiście w obecności położnej:)

edit:
podobno tak słyszałam, ale na wlasne oczy nie widziałam:)

Magda M

11 lata 10 miesiąc temu #670085 przez iwonta_kg
Podobno jest tak jak Iva pisała, że ruchy dziecka w łonie matki świadczą o jego temperamencie i charakterze gdy się urodzi. Spokojne w brzuszku to i później po urodzeniu mało płacze i spokojnie śpi. Mój Mały jest stale w ruchu! Cieszę się że się tak rusza, ale jak to się sprawdzi to ja chyba zwariuję z tym jego charakterkiem... :silly:

11 lata 10 miesiąc temu #670088 przez iwonta_kg
kocham_cie napisał:

Ania31 napisał:

karolcia1919 napisał:

a u nas na opolszczyznie to w jednym szpitalu nie dosyć że trzeba się wylegitymować dowodem osobistym to jeszcze ochrona przekazuje dzieciaczka rodzicom, oczywiście w obecności położnej:)

edit:
podobno tak słyszałam, ale na wlasne oczy nie widziałam:)

No, to akurat dobrze. To popieram.

11 lata 10 miesiąc temu #670089 przez niagara
Witam :)

Ja dzisiaj tylko na chwilkę wpadłam zorientować się, co się u Was dzieje :)
U nas wszystko w porządku :) Ślęczę cały czas nad swoją pracą więc za bardzo nie mam czasu się udzielać ;) Obiecuję poprawę, jak już się ze wszystkim uporam :blink:

Serku u mnie manicure hybrydowy sprawdza się rewelacyjnie, innego u kosmetyczki już nie robię :)
Ja też słyszałam o konieczności posiadania fotelika, ale u nas jest to dość oczywiste, ponieważ ze szpitala do domu mamy grubo ponad 30 km :)

Jak tatuś przykłada rękę do brzuszka, to Lenka się uspokaja :blink: Chyba będzie ją usypiał :blink:

Pozdrawiam gorąco :)
Miłego weekendu :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka